Piturcă controlează tot in Ghencea. Nici jucatorii nu au scapat de disciplina de fier pe care a impus-o la echipa A intocmit un Regulament de Ordine Interioară pe care toată lumea va trebui să-l respecte in detaliu, altfel orice fotbalist, indiferent de numele si de vechimea in lot, va fi sanctionat financiar.
1. Cine intirzie la antrenament va plati intre 50 si 500 de euro in functie de cite minute absenteaza La fel se procedează si in privinta intirzierilor la intrarea in cantonament.
2. Nimeni n-are voie să vorbească la telefon in vestiar.
3. Vor fi amendati si cei care nu iși vor da telefonul pe "silent" in cabina Sanctiunea e de 50 de euro.
4. Nici un jucator nu are voie să meargă la masa in restaurantul din cantonament, fară adidasi in picioare. Eugen Trica fost elev al lui Piturca si-a adus ieri aminte de o intimplare: "Eram in cantonament la Mierlo si eu cu incă vreo 4-5 am coborit la masă in slapi. O batrinică a facut reclamatie că i-a venit să vomite cind a vazut unghiile negre ale unora, iar Piturcă a luat foc si ne-a trimis imediat in cameră să ne incalțăm. De atunci, a impus regulă clară: toată lumea in adidasi in restaurant!".
5. Amendă minimum 1.000 de euro pentru cine va fi vazut in cluburi de noapte dincolo de ora 22:30, fară a instiinta in prealabil conducerea tehnica Deja Piturcă si-a atentionat elevii după intoarcerea din cantonamente să nu facă excese cu iesitul in oraș la ore tirzii.
6. Sanctiune financiară de minimum 500 de euro pentru cei care patează imaginea clubului. Piturcă le-a atras in mod clar atentia să nu facă declaratii prin care s-o defaimeze pe Steaua, să nu facă gesturi prin care să implice clubul intr-un scandal.
7. Amendă 100 de euro pentru fiecare tigară fumată de un jucator in cantonament. Interesant e faptul că Piturcă e strict cu această regulă pe durata pregatirilor de vară sau de iarna insă e flexibil in perioada competitionala "Pentru fiecare tigară fumată in cantonament, plateai 100 de dolari, in rest te lasa să fumezi. Nu era nevoie să te prindă cu tigara in gura Pe cine banuia, il chema si-l punea să sufle, il simtea imediat", a comentat Trica
8. Amendă pentru jucatorii care nu vor saluta galeria la finalul meciurilor, indiferent că partidele vor fi in Ghencea sau in deplasare.
9. Amendă de minimum 1.000 de euro pentru cei care vor vocifera, iși vor scoate tricoul sau vor refuza să iasă de pe teren, nemultumiti că sunt schimbati pe parcursul meciului. "Cine va face asa ceva cu Piturcă antrenor să-și ia adio nu de la postul de titular, ci de la lotul de 18!", a spus Trica
10. Amendă pentru cei care vor oferi declaratii in locuri publice, in oricare alt loc decit intr-unul oficial.
Cine nu-i respectă ordinele e out!
În regulamentul intern nu e nici o referire sau sanctiune la nerespectarea ordinelor tactice. Dar Eugen Trică ii pune in temă pe stelisti: "Trebuie să joci unde te pune, portar, atacant, mijlocaș dreapta, stinga, libero, nu contează ce post de bază ai. Altfel o incurci. În 1997, la nationala de tineret, mi-a zis inaintea unui joc că voi evolua pe dreapta. Eu l-am luat cu <<Știi, nea Piti, eu joc in spatele virfului...>>. Mi-a zis <<Da? Bine atunci>>. Am vazut meciul din tribuna iar la urmatoarea actiune nu m-a mai convocat. L-am sunat, mi-am cerut scuze si apoi totul a revenit la normal".
"În ultimii ani le-am cerut tuturor antrenorilor să impună disciplină de fier, ei n-au ascultat si lasau jucatorii să facă ce vor ei. D-aia s-a ajuns unde s-a ajuns" - Gigi Becali.
"Piturcă e dur, dar, in acelasi timp, le face jucatorilor toate poftele. Dacă vor să iasă la un film, să meargă intr-o expeditie sau să manince nu stiu ce fructe exotice, Piturcă le face pe plac" - Eugen Trica fost elev al lui Piturcă
Reguli si pentru firma de pază
Nu doar jucatorii sunt vizati de regulile stricte ale lui Piti, ci si angajatii firmei care asigură paza stadionului din Ghencea! Acestia au primit ordin clar să nu mai lase pe nimeni să intre in incinta arenei fară aprobarea directă a lui Piturca De asemenea, rudele jucatorilor nu mai au voie să intre decit după ce sunt preluate de un antrenor secund. Regulile au fost printate pe o foaie A4 si lipite in gheretele in care stau bodyguarzii, la intrarea in Complexul Ghencea.
gsp