FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Sfaturi Si Pareri

Le reseau pansant03.02.2010 23:47

sa incep

am de facut un proiect mai maricel iar una din parti este sa-l prezint (in fata une semicomisii), si m-am gandit sa pun ca un fel de imagine de inceput urmatoarea tema.

Un aparat de filmat clasic, care proiecteaza titlul prezentarii mele iar sub proiectie ei, adica sub titlul un film/cliseu care contine cateva cadre cu ceea ce voi prezenta eu.

Imaginea este ca cea de mai jos, doar ca am schimbat eu in loc de prezentarea mea am facut-o cu Steaua sa fie mai sugestiva.

Mie nu prea imi place, e cam fada imaginea pt ca fiind vectoriala nu este ff realista si nici nu pot adauga cine stie ce efecte.

Astept parerile, sugestiile, injuraturile si tot ce mai vrea mariile voastre sa imi transmita.

LE:se pare ca nu mere imaginile asta seara, deci canci vizualizare poza

in principiu ar trebui sa mearga aici, desi la mine nu mere

e clar sabotaj pe fata, daca nu iese bine prezentarea se stie din vina cui este!

Uite ca am reusit sa pun o miniatura de poza, vad ca si imaginile sunt afisate aiurea, adica in CMYK in loc de rbg.

th.25a765a2ad.jpg

imag.jpg

imag.jpg

Adrian03.02.2010 23:57

Pai, ce fel de prezentare e? Despre ce?

Le reseau pansant04.02.2010 00:02
Pai, ce fel de prezentare e? Despre ce?

pentru la scoala, stii tu domeniul si te rog sa nu il spui

Adrian04.02.2010 00:15

Cum sunt profii? Mai seriosi? Mai deschisi la cap?

Cand e vorba de profi mai seriosi, cand nu cunosti audienta, cel mai bine e sa folosesti slide-uri cat mai simple(chiar si unul gol, adica fara imagine pe background) cu scris cat mai putin. Sa pui pe ele lucruri despre care sa vorbesti: idei, grafice, etc. Astfel incat sa nu citesti de pe slideuri.

Desi e pt scoala, cred ca nu se supara oamenii daca iti aduci cu tine niste biletele cu notite de pe care sa iti poti lua idei sau cuvinte cheie sau date pentru a nu-ti incarca memoria.

Daca sunt oameni mai ok, pe care ii cunosti, poti sa faci si niste glumite, sa pui niste poze care sa destinda atmosfera.

Eu mi-am permis la o prezentare despre criza economica sa pun ca background la slideuri poza asta:

financial-crisis-piggy-bank.jpg

Mai sunt si alte poze, caricaturi si satire de care m-am legat.

La un proiect despre Marea Britanie si Euro mi-am permis sa inchei cu "The end... of the Pound is not to pe expected soon"

La unul despre Romania si FMI am incheiat cu : O poza cu Bere, o poza cu Whiskey si o poza cu FMI, fiecare aparand la click una langa alta si la un al 4lea click, o poza cu Base tinand bani in mana - Asta a fost concluzia mea la lucrare. Adica: "Bere, Whiskey si FMI, imprumutu-i tot ce vrei. "

La profi le-a placut dar, repet, acesti oameni erau oameni despre care stiam foarte multe si mi-am permis sa fac astfe de artificii.

Sa stii ca astea nu strica. De cele mai multe ori profii sunt nervosi sau fara chef cand stau la prea multe prezentari. O poza amuzanta sau un citat interesant, ceva care sa le atraga atentia, sa ii stimuleze si pe ei, astea pot face diferenta.

Oricum, ideile principale sunt:

Slide-urile sa fie cat mai aerisite, sa nu pui prea mult text pe ele si sa vorbesti din cap, sa dezvolti idei,sa te uiti la cei cu care vorbesti si sa nu citesti de pe slide.

Daca faci treburile astea si vorbesti si despre ce trebuie, nu o sa ai probleme.

p.s.

Ultima prezentare facuta de mine a fost "Tendintele comertului international". Dupa 4 ore de prezentari, proful era foarte iritat si nerabdator. Nu stiu daca in intreg proiectul(avea 20 de slideuri) am avut atatea cuvinte cat sa umplu 2 randuri din astea de aici. Am avut in schimb multe desene, grafice, etc. Am ajuns sa discut cu proful respectiv despre anumite desene si pe subiecte de genul "mutarea centrului comertului mondial din atlantic in pacific". Eu zic ca a fost un succes. Am cam vazut ce nota a trecut in carnetelul lui si e 10 :D

Le reseau pansant04.02.2010 00:29
Cum sunt profii? Mai seriosi? Mai deschisi la cap?

De cele mai multe ori profii sunt nervosi sau fara chef cand stau la prea multe prezentari. O poza amuzanta sau un citat interesant, ceva care sa le atraga atentia, sa ii stimuleze si pe ei, astea pot face diferenta.

Oricum, ideile principale sunt:

Slide-urile sa fie cat mai aerisite, sa nu pui prea mult text pe ele si sa vorbesti din cap, sa dezvolti idei,sa te uiti la cei cu care vorbesti si sa nu citesti de pe slide.

Daca faci treburile astea si vorbesti si despre ce trebuie, nu o sa ai probleme.

tare porcul ala, zici ca e bugetul Romaniei.

prezentarea nu e in power point ci la perete, afisez acolo plansele si cu indicatorul in mana ii dau bice, chestia e ca am cam 8m² pentru prezentare, ma gadeam ca sa pun daca e si un fel de cadru tot asa cu motivul peliculei foto, da nu imi place cum iese si nici nu are legatura nici cu domeniul nici cu prezentarea.

Adrian04.02.2010 00:47

Apai, atunci, nu prea stiu ce sa zic. Cred ca ar fi mai bine sa faci planse simple. Pana la urma asta spune un singur lucru: seriozitate. Si nimeni nu depuncteaza pentru asta. Daca in timpul prezentarii simti ca poti sa faci si cate o gluma sau orice altceva pentru a destinde atmosfera, plansele albe nu vor incomoda cu nimic.

Daca prezinti tu cum trebuie proiectul, nu va conta daca plansele sunt animate sau nu. Asta este cel mai bun sfat pe care ti-l pot da.

Mult succes.