FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

"Steaua Romaniei" este un Ordin.

Virgil03.11.2005 08:26

Ordinul Steaua Romaniei.

Data constituirii: 10 mai 1877, prin Inalt Decret 1108/1877 (o prima varianta a ordinului a aparut inca din 1864)

Clase: Pana in anul 1937 ordinul se acorda in cinci clase: Cavaler, Ofiter, Comandor, Mare Ofiter si Mare Cruce. In anul 1937, Ordinul Steaua României a fost reorganizat in sase clase: Cavaler, Ofiter, Comandor, Mare Ofiter, Clasa I si Mare Cruce.

Descriere: In timpul celui de-al doilea razboi mondial s-au acordat doar insemne de tipul al doilea: o cruce albastră dublă care avea in centru un medalion roșu cu monograma regelui Carol I. Medalionul era inconjurat de o panglică albastră purtand deviza ordinului In Fide Salus, care la randul ei era inconjurată de o cununa din frunze de stejar. Pe revers era inscris anul infiintarii oficiale a ordinului (1877). Intre bratele crucii albastre erau cu acvile cu aripile intinse. Ordinul era suspendat de o coroana.

In anul 1938 au fost introduse insemnele de război ale ordinului care aveau doua spade incrucisate, plasate intre bratele crucii. Panglica era rosie cu câte o dunga argintie pe margini si una aurie la extremitati. Pentru vitejie In confruntarea cu inamicul, ordinul putea fi conferit si cu panglica Medaliei Virtutea Militara (o panglica rosie cu câte o dunga albastra la extremitati).

Numar de decoratii acordate: peste 1150 numai in timpul razboiului din 1877-78

Criterii de acordare: Se acorda ofiterilor, cu panglica de Virtute Militara, pentru fapte de arme deosebite si efectuarea de servicii exceptionale pe campul de lupta (cu panglica de Virtute Militara) sau pentru fapte obisnuite si servicii deosebite pe campul de lupta. In timpul celui de-al doilea razboi mondial era a doua decoratie militara ca importanta pentru ofiteri.

url]

Poate ca Gigi nu stie ce e de fapt "Steaua Romaniei".In acest caz ar trebui sa i se spuna.

Gaby03.11.2005 08:30

Inca de ieri transmisesem ca ii doresc o Steaua Romaniei in grad de sapa de lemn ! :lol:

Virgil03.11.2005 08:32

Stiu foarte bine.Am citit postul tau de ieri. :)

Gaby03.11.2005 08:41

M-am tot certat ieri cu SAMM si cu altii ca el pe la articolul cu [color:red]LA[/color][color:blue]CA[/color][color:red]TUS[/color]. Ei sustineau ca Becali are nu stiu ce Armata de avocati. Se intampla sa il stiu pe unul de vreo 30 de ani care ii e ceva ruda, un lingusitor fara pereche si cu meseria pe la inceputul carierei, si care sustine ca el este "avocatul lui Becali", l-am si vazut pe la TV cu el.

Judecati si voi daca Gigi are Armata de avocati si sfatuitori, de vreme ce propune ca nume al noii echipe un nume de ordin national !

Bodanel03.11.2005 09:25

Ce bip poti sa ceri de la un cioban care a facut afaceri pe sub mana. Sa stie istorie sau sa caute asa ceva pe internet. Nimic legat de oierul nostru preamarit nu ma mai poate surprinde.

I.N.Money03.11.2005 10:55

Bun deci..varianta Steaua Crestina a picat,vad ca Pica si Steaua Romaniei...oare ce nume urmeaza???

ADRIAN PACURAR03.11.2005 11:02

Cred ca urmeaza Fc Steaua... :(

I.N.Money03.11.2005 11:03

mai bine FC Oile Bucuresti..

montreal03.11.2005 14:26

eu cred ca urmeaza FC Dinamo, acolo o sa ajunga pana la urma Gigi.

Sper ca nu si lotul de jucatori.

Netoiu si Becali. (deja sunt impreuna).

I.N.Money03.11.2005 14:46

Ieri parca la Sport pe Pro TV l-au intrebat astia pe Borcea daca doreste sa cumpere marca Steaua...imi venea sa arunc TV-ul pe geam :evil:

montreal03.11.2005 14:54

multumeste-i ciobanului

zarboss03.11.2005 18:04
eu cred ca urmeaza FC Dinamo, acolo o sa ajunga pana la urma Gigi.

Sper ca nu si lotul de jucatori.

Netoiu si Becali. (deja sunt impreuna).

mai bine sa se duca la Dinamo.. si sa ne lase pe noi in pace poate se gaseste unul, cu bani, care sa vrea binele Stelei....moarte ciobanului :evil: :evil: :twisted:

Bogdan4Steaua03.11.2005 20:41

Te rog....nu Fc Steaua ci FC Vulturul Becali. :D

Facem si noi haz de necaz.....Eu sper ca totul sa se rezolve pana la urma.

FanSteaua4Life03.11.2005 23:00

Ceva de genul Steaua Crestina a preasfintitului Razboinic al Lumini,Alias Ursu Grizly, Alias, Vulturul Becali, Alias Dumnezeu(Ce blasfemie), Alias etc...

Bodanel05.11.2005 01:33
Ieri parca la Sport pe Pro TV l-au intrebat astia pe Borcea daca doreste sa cumpere marca Steaua...imi venea sa arunc TV-ul pe geam :evil:

Eu zic ca mai bine ii aruncai TV in cap lui Borcea ca scapam de el pentru o vreme(cu putin noroc poate definitiv) ca prea bate campii de cand s-au calificat cateii in grupele UEFA. anul' trecut a lasat ciocu' mic cand am eliminat valencia acum iar a prins glas.