FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Ce Spuneti Despre...

Le reseau pansant08.08.2009 21:52

Aici sunt in varianta vectoriala stemele tinuturilor Romaniei Mari, va rog sa imi spuneti ce parere aveti despre ele, cum vi se par, ce greseli au, ce trebuie sa mai rectific, etc-uri din astea.

desi tinuturile au fost 10 eu am vectorizat numai 3, sper sa le termin pe celelalte in cateva zile.

PS:1 la bucegi, liniile alea la munti sunt cam naspa, stiu, e ff complicat sa le fac ca in realitate

PS2: la somes, capul de bour nu e chiar identic, cel dupa emblema mea este identic cu cel dupa stema nationala, l-am preluat de acolo pt ca il aveam gata vectorial de cand am facut stema.

tinut_dunarea.jpgtinutul_crisuri.jpg

Tinutul_Bucegi.jpg

versiunile originale

Tinutul_Bucegi.pngTinutul_Somes.png

Tinutul_Dunarea_de_Jos.png

bodanelu08.08.2009 22:11

Oltenia? Rm. Vilcea? :D

Le reseau pansant09.08.2009 07:43
Oltenia? Rm. Vilcea? :D

nu a existat ținutul Oltenia, ci Jiul care cuprindea 6 din județele de atunci, printre care și Vâlcea. Mai fãceau parte de asemenea, Olt, Dolj, Gorj, Romanați și Mehedinți.

Acum lucrez la restul.

bodanelu09.08.2009 08:26

am inteles.

ideea e ca as vrea si eu stema judetului valcea

http://en.wikipedia.org/wiki/Valcea

http://ro.wikipedia.org/wiki/Jude%C5%A3ul_V%C3%A2lcea

Maye09.08.2009 11:46

Sibiu ceva ?:D

Le reseau pansant09.08.2009 12:13

Am mai terminat 3, sper sã vã placã și sã vã facã sã îvãțați despre istoria României Mari.

tinutul_marii.jpgtinutul_nistru.jpg

Tinutul_Mures.jpgtinutul_prut.jpg

bodanelu și maye, ca sã fac stemele județelor ies la pensie pânã le termin, îmi ia cel puțin 2,3 zile pentru o stemã, plus cã e foarte anevoios lucrul la ele. Dacã ar fi vreun proiect pe wikipedia, aș lucra și eu vreo 2,3 (nu e prima datã) dar așa singur nu încep.

PS: În câteva zile îl termin de vectorizat pe Eminescu :x :x :x

tinutul_marii.jpg

RaMs3s09.08.2009 12:39

@ Le reseau pansant

Frate esti tare :thumbsup:

D4v1dstelist09.08.2009 12:42

Bun,banuiesc ca oricine stie ce reprezinta capetele de bour de pe stema Tinutului Interbelic Prut,insa ce leagatura are capul de bour de pe stema Tinutului Interbelic al Crisurilor?Intreb de curiozitate,avand in vedere ca sunt un bastinas din acele locuri.

Le reseau pansant09.08.2009 13:29

Dupã cum am promis, poetul național vãzut prin prisma touch pedului meu (nu am mouse :D).

eminescu.jpg eminescu2.jpg

david,

nici eu nu știu ce reprezintã, trebuie cãutat într-o carte despre heraldica perioadei respective. Ce pot sã iți spun așa f sintetic, reforma ad-tivã din 15 august 1938 care a introdus ca formã administrativã ținutul, a fost una mai mult politicã, în sensul cã se urmãrea controlul și influența regalã cât mai puternicã în teritoriu. Raționamentele administrative și geografice fiind secundare. În plus, suita lui Carol II, era destul de dubioasã, puțini oameni fiind specialiști în ceva.

D4v1dstelist09.08.2009 15:00

Multumesc oricum.Dupa parerea mea cel mai demn rege si cel mai bun conducator,de cand exista Romania(mai exact de la Cuza-prezent) este fara indoiala Ferdinand I.Romania mare poate fi considerata opera sa.Acelea au fost momentele de prosperitate,perioada Interbelica putand fi considerata "Epoca de Aur a Romaniei".Moneda nationala avea valoare mare,Bucurestiul era numit Micul Paris,etc.

Incompetenta de care a dat dovada Carol al II-lea a dus la ispravirea tuturor acestor perspective,acesta fiind copilul problema al Casei Regale.Primul rege ortodox al Romaniei s-a nascut in Caselul Peles in 15/16 octombrie 1893.In 1914 intra in senat la varsta de 18 ani,conform constitutie in vigoare la acea vreme.A renuntat la tron,acesta revenindu-i regelui Mihai I minor la acea vreme,acesta din urma devenind rege in Iulie 1927.Elena, cea de a doua sotie al lui Carol divorteaza de el in 1928.

Se intoarce neasteptat in Romania in 7 Iunie 1930 si este promulgat rege in ziua urmatoare.In urmatorul deceniu si-a folosit influenta pentru a schimba cursul vietii politice a Romaniei.

Carol a inceput chiar sa-si faca propriul cult al personalitatii,pentru a contra influenta crescanda a Garzii de Fier creeand un grup paramilitar cunoscut ca Straja Tarii in 1935.

O parte exelent fictionalizata a vietii lui Carol in Bucuresti spre sfarsitul ei se poate gasi in volumul Oliviei Manning.