Salutare mosu,
hai sa vin si eu cu un sfat.
Eu sunt fan Nikon, asa ca o s iti recomand doar de la firma asta, oricum ei fac cele mai bune aparate din lume (dupa germanii de la Leica) si cele mai bune lentile/obiective.
Pt ca nu o sa faci poze cine stie, la tine nu conteaza nici setarile si nici lentila prea mult asa ca importanta ramane distanta focala si claritatea pozei (asta e data de 2 lucruri-nivel ISO si de lentila). O poza buna iese cand ai ISO cat mai mic si distanta focala cat mai mare pt ca atunci intra cat mai multa informatie intr-un spatiu mic. Ca sa fiu mai explicit, cadrul din natura (ce pozezi tu) intra cu un nivel mai mare de detalii in fotografia ta (care de ff multe ori este o reducere si de peste 1000 de ori a ceea ce pozezi-atunci cand pozezi un bloc/casa etc).
Eu iti recomand, Nikon E4300, cu toate ca e mai vechi-scos in 2004/2005 , calitatea pozelor se apropie de nivelul profesional, desi e un aparat cat un telefon. Ai mai jos cateva poze facute cu el. Daca gasesti unul costa maxim 5 milioane. Ca un bonus la el, este ca are acumulator propriu, deci nu baterii.

Am pus pozele astea sa vezi cum se comporta in diferite medii. Poza cu tentativa aia de castel, e facuta din autocar pe autostrada, asa ca are si un nivel de focus bun. Pozele din biserica le-am pus pt spatii intunecoase, iar poza cu gagica aia pt a vedea tu nivelul de detalii.
In cazul in care nu gasesti pe E 4300, iti recomand pe asta
http://www.emag.ro/foto_digitale/aparat-fo...egru--pVMA345E1
e un fel de stramos de-al lui E 4300, face poze la fel de bune.
PS: sper sa fii inteles ceva