FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Cum Invat Sa Fac Injectii!

STARforce03.06.2009 09:43

Salut,

Nu faceti misto ca nu m-am apucat de hero.Trebuie sa invat sa fac injectii intravenoase, stie cineva unde pot invata.Glumetii sa se abtina!

redondo03.06.2009 10:14
Salut,

Nu faceti misto ca nu m-am apucat de hero.Trebuie sa invat sa fac injectii intravenoase, stie cineva unde pot invata.Glumetii sa se abtina!

Te duci la un asistent medical experimentat,imbraci un halat si sigur te va lasa sa vezi....desi intravenoasele sunt mai grele...uneori sunt vene foarte subtiri si se vad greu.

bodanelu03.06.2009 10:22

wtf? :)

maye03.06.2009 10:24

La Facultatea de Medicina.

Adrian03.06.2009 12:17

Poti sa spui: anabol?

:D

Nu te prosti frate cu rahaturi din astea.

Daca iti trebuie pentru chestii serioase, cheama un doctor. Ca sa nu iti faci dracului probleme mai mari(rupi vena sau infectii).

Si daca nu e serios, nu are rost sa faci.

Daca vrei sa cresti mare stai in pozitie de flotare cat mai mult(nici nu tre sa faci flotari, numai sa stai).

Stai asa mult in fiecare zi si in cateva luni esti mare :D

STARforce03.06.2009 12:22

Deci am spus de la inceput fara glumitze....Deci trebuie sa invat sa ii fac lui maicamea hidrocortizon hemi pentru ca face crize de astm, asa mi-au zis cei de la salvare.Problema fiind timpul.

Fane03.06.2009 12:26
Deci am spus de la inceput fara glumitze....Deci trebuie sa invat sa ii fac lui maicamea hidrocortizon hemi pentru ca face crize de astm, asa mi-au zis cei de la salvare.Problema fiind timpul.

Nu ai mah nicio vecina / vecin care se pricepe macar pana inveti tu ?

Lari03.06.2009 12:35

MULTA SANATATE mamei tale!!!

Ori o vecina/prietena de familie ceva care e in domeniu, fie incearca la medicul tau de familie, explica-i care-i situatie si fie sa-ti arate el, fie sa-ti dea un sfat.

Pana la urma, sunt asigurari publice, deci are obligatia sa te ajute.

BAFTA!

Multa sanatate!

Adrian03.06.2009 12:42

Repet, frate.

Daca iti trebuie pentru chestii serioase, cheama un doctor.

Mai ales daca e vorba de persoane mai in varsta care nu au un organism asaa de puternic. Risti sa rupi vene si asta nu e bine. Cheama un asistent medical sa ii faca.

Dar intereseaza-te sa vezi daca nu poti sa rezolvi problema si cu un inhalator.

Eu zic sa nu te prostesti sa incerci sa faci singur.

vlad03.06.2009 13:03

Du-te tati la cel mai apropiat spita de tine,te duci frumos la o asistenta ,ii explici ce vrei sa faci,vinea ea de 2 ori si face injectiile,te invata si pe tine si rezolvi problema.Nu este interzis nicaieri sa faci injectii daca nu ai studii de specialitate. Si se invata foarte usor. Vorbeste cu o asistenta la un spital apropiat tie.Eu am avut o prietena asistenta si stiu ca se putea apela foarte frumos la ele pentru o problema de genul asta. si sunt chiar receptive.

Mai grav era daca cereai sa inveti s afaci o lobotomie. Pentru o injectie se rezolva. Du-te fara rusine .

Sanatate multa.

STARforce03.06.2009 13:42

Deci problema este ca trebuie sa invat sa ii fac eu in cazul in care se mai sufoca.Nu prea am pe cine chema in miezul noptii cand ii se face rau din cauza asta cei de la salvare mi-au spus sa invat.

bodanelu03.06.2009 13:59

dar daca se intampla cand tu esti la munca?

Nu se poate rezolva cu inhalator?

LDS03.06.2009 14:38

E relativ simplu.

Pregãtești seringa cu dozajul corect al medicamentului (sau orice dorești sã-ți injectezi). Ai mare grijã ca tot ce folosești sã fie proaspãt desigilat, steril, locul unde pui seringa și acul sã-l dezinfectezi cu spirt (dupã ce ai tras serul în seringã e preferabil sã bagi acul la loc în acel cãpãcel de plastic cu care este protejat în țiplã, pânã în clipa în care îți înțepi vena).

Folosești un garou elastic pe care îl înfãșori (sau îl înnozi strâns) deasupra locului unde urmeazã sã înțepi vena, chiar pe antebraț imediat sub cot. În acest mod se oprește circulația sângelui iar venele ies clar în evidențã, astfel îți va fi foarte ușor sã le nimerești.

Înțepi vena, dupã care tragi ușor de pistonul seringii în sus. Dacã observi cã în seringã intrã sânge, atunci treaba-i bunã, poți începe injectarea conținutului seringii în venã, nu înainte de a da drumul la garou. Dacã în seringã nu pãtrunde sânge, înseamnã cã nu ai înțepat corect, nu dai drumul la garou, repeți înțepãtura.

Dupã ce ai terminat injectarea, scoți ușor acul din venã, dupã care presezi apãsat locul injecției timp de douã - trei minute cu un smoc de vatã înmuiatã în spirt, astfel vei evita formarea hematomului, o umflãturã foarte urâtã și dureroasã.

Nu uita sã arunci la gunoi seringa, acul și vata, precum și țiplele acestora, (NU ªI GAROUL). Totodatã ai grijã sã dezinfectezi cu spirt toate locurile unde eventual au cãzut picãturi de sânge.

FOARTE MARE ATENÞIE! Pe tot timpul operațiunii de injectare ai foarte mare grijã ca nu cumva în seringã sã nu pãtrundã sau sã nu rãmânã vreo bulã de aer. Dacã, Doamne ferește, ți-ai bãgat aer în venã, FACI EMBOLIE ªI MORI! De asta sunt considerate a fi ceva mai periculoase aceste injecții intravenoase, pentru care ar fi recomandat sã apelezi la personalul calificat. Dar dacã, totuși, nu poți apela la personal calificat, nu conteazã motivele, urmeazã cu atenție instrucțiunile de mai sus și n-ai sã ai nicio problemã. Menționez cã nu sunt doctor, doar cã printr-ale tinereții valuri, mi-am fãcut singur, la un moment dat, diferite injecții intravenoase...

PS. Nu vã gândiți la prostii.

STARforce03.06.2009 14:54

@LDS

Multumesc mult!

weeezer06.06.2009 22:57
@STARforce, cu puff-uri nu se rezolva?
micutZu' Deni07.06.2009 07:15
Mai grav era daca cereai sa inveti s afaci o lobotomie. Pentru o injectie se rezolva. Du-te fara rusine .

Sanatate multa.

Ce-i aia lobotomie ??:D

clausblaus07.06.2009 09:40
Ce-i aia lobotomie ??:D

O interventie,chirurgicala,pe.....ceea ce multora le lipseste.(vezi cazul Becali!) :naughty: