Ghencea e o ilustrare perfecta a locuintei romanesti, asa cum o vedea G.M Cantacuzino: " Sunt case in care noi am stat zile multe si care totusi raman in amintirile noastre straine si reci, neprielnice evocarii vreunei strai sufletesti, decoruri la care privind, parca altcineva ar fi trait in ele. Altele, dimpotriva, sunt in memoria noastra oaze calde, in care noi ne intoarcem cu gandul pentru a privi in oglinzile pline de umbra adancimea timpului trecut. Sunt case sub al caror acoperis am stat de-abea o zi , ori numai o noapte, calatori grabiti ce suntem mereu. Totusi, ele sunt pe harta drumurilor noastre launtrice ca popasuri fericite de unde am plecat mai voiosi inainte. Si sunt case in care unii din noi traiesc de ani si ani de zile in cenusiul monotoniei datorii, pe care nici nu le vad, nici n-ar putea sa le descrie."
Inlocuiti "case" cu meciuri de pe Ghencea. De cand oare n-a mai fost Ghencea o oaza calda? Acesta mi se pare cel mai sugestiv ,dureros si totodata cel mai reusit protest anti-Becali: LINISTEA tribunelor si a PN, imaginea statica a oamenilor, care spune totul: o tristete incomensurabila combinata cu neputinta de pe teren. Sper ca George Becali sa vada si el meciul, asa cum il vede toata tara, sa vada ce-a facut din casa noastra. Steaua '86 era culoarea televizoarelor noastre alb-negru Diamant, Steaua lui Gigi e gri inchis, e sumbra, e imaginea alb-negru a televizoarelor noastre color.