Gigi Becali comite în fiecare zi o mulțime de infracțiuni, prima dintre ele fiind aceea cã existã, și sigur merita o lecție usturãtoare, la cât se autoproclamase buricul pãmântului.
Dar tare mi-e teamã cã, ținându-l priponit acum, în apropierea Paștelui, paranoia o sã-i dezacordeze și mai tare mintea lui puținã, așa încât sigur o sã se creadã de-acum înainte un fel de mântuitor local, șef al punctului de lucru în România. Sincer sã fiu, pe mine omul ãsta mã plictisește și mã obosește de moarte, mai ales cã presa româneascã pare terenul lui agricol, vinovați de "becalitã" fiind șefii de gazete și de posturi TV, care-l pupã în fund cu o aprindere demnã de o cauzã mai bunã. Pentru cã am și eu un stomac, n-o sã-l disec azi pe Becali.
Altceva mã doare: lipsa de solidaritate a breslei gazetãrești, vizibilã în cazul lui Becali. Acea lipsã de solidaritate fãcea ca, în timp ce Becali îi golea lui Huidu pahare cu vin în cap, Radu Moraru sã-l cheme și sã-l perie la "Nașul". Cristian Tudor Popescu era amenințat și umilit de Becali în public, ceea ce nu-l împiedica pe Diaconescu sã-i caute a doua zi în coarne. Jurnaliști de la "Antena 1" erau poftiți de Becali sã-i facã sex oral, pentru ca seara sã aparã din nou pe post, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Negrul ãla care fãcea reclamã la ciocolatã era curentat de Becali de-i zburau penele, iar peste o sãptãmânã mari editorialiști acceptau sã-i fie consilieri personali.
Nu știu cât de grave sunt faptele ilegale ale lui Becali. Dar știu cã nu Zmãrãndescu și ceilalți sunt principalii lui complici. Principalii lui complici sunt șefii organismelor de presã care-au fãcut din el o vedetã.
Nici n-o sã afirm cã Becali ar trebui internat nu într-o pușcãrie, ci într-un spital de nebuni, fiindcã ar însemna sã-i insult pe marii nebuni ai lumii, unii dintre ei artiști irepetabili. Cred cã Becali într-un alt loc ar trebui introdus: într-o școalã ajutãtoare. Cât privește scenariul cã Becali a fost arestat ca sã nu mai fie poporul atent la unele fapte jenante din familia Bãsescu, e posibil ca susținãtorii acestei teorii sã fi vãzut prea multe filme americane.
Cãtãlin Mihuleac
Curentul