Dupa ce "structur'le" s-au purtat cu Becali exact cum finantatorul a inteles sa-si indese pumnii in falcile suporterilor, avem in clipa de fata un soi de mineriada cu iz de Sampion Lig organizata pentru eliberarea proaspat arestatului.
"Free Gigi" iata un slogan care m-a lasat masca, sanchi sa nu se prinda opinia publica ca sustinatorii ad hoc ar avea legatura cu niste clanuri de tiganusi analfabeti sau ca ar fi vajnici detinatori de cefe late tunse scurt.
Acum, ca impotriva lui Becali s-a pus de-o mare caterinca cu iz de abuz si dreptate intr-o mica masura, o stie toata lumea si o recunosc la randu-mi desi numai de dragoste pentru creditor nu as putea fi banuit.
Problema mare e reprezentata de faptul ca la o regie politica proasta s-a raspuns cu un circ ieftin din partea acolitilor machedonului, o facatura ordinara, o ramasita dintr-un ciob spart al unei Revolutii regizate cu morti pentru executia unui fost dictator. Iar problema cea mai mare pentru noi, in fapt singura, e legata de implicarea Stelei in acest balamuc, teatrul viselor din Ghencea fiind transformat in viziunea unora, in scena de advocacy pentru eliberarea unuia care s-a crezut candva mai presus de orice om in numele unei relatii exclusiviste cu Domnul.
Multa fatarnicie in tot acest teatru ieftin, o perdea apretata pentru a fi asezata peste imaginea mimata a unui stat de drept. Multa justificare (adevar) si mult abuz (minciuna) in arestarea oierului, o continuare a unui film de Kusturica in care poporul roman este actorul principal intr-o tragedie continua si victima a intereselor politice transpuse in executii mediatizate cu slujbasi ce si-au uitat de mult neamul si fisa de post.
In ajunul Pastelui, Becali a primit o lectie. Steaua LUI nu este pe primul loc asa cum a incercat sa ne pacaleasca, iar imaginea sa cu o pereche de catuse pe maini este la fel de graitoare ca un podium la Olimpiada ocupat de trei gimnaste din Romania. Cine a vrut sa-i dea o lectie a reusit pentru moment, iar implicatiile politice cu tema "eu am scapat tara asta (sau doar Steaua) de un fatarnic ca Becali" vor avea sau nu efectele dorite.