Poliția Capitalei a avut nevoie de douã luni pentru a aduna probe în dosarul în care Gigi Becali este învinuit de sechestrarea celor trei hoți care i-au furat Mercedesul, deși acesta s-a autodenunțat la televizor a doua zi.
Parchetul Capitalei a pus joi în executare un mandat de percheziție la domiciliul patronului echipei Steaua, Gigi Becali, care a fost și reținut la ora 13:00 pentru 24 de ore, acțiune demaratã la mai bine de douã luni de la comiterea de cãtre acesta a presupusei lipsiri de libertate în mod ilegal a celor trei hoți care i-au furat Mercedesul. Straniu este faptul cã Gigi Becali a recunoscut a doua zi, la știrile Pro TV de searã, cã i-a reținut pe cei trei hoți, împotriva cãrora a renunțat sã depunã plângere penalã pentru cã i-ar fi fost milã de ei.
În cazul mașinii sale furate de hoți, un Mercedes de 100.000 de euro, Becali a acționat mai rapid decât polițiștii.
"Am dat niște telefoane și i-am gãsit pe hoții care mi-au furat mașina", se lãuda Gigi Becali, într-un interviu la Pro TV.
Anul trecut m-au colindat și nu-mi venea sã cred cã ei sunt hoții, se mira Becali. Singura lui supãrare de moment a fost cã hoții i-au schimbat postul de radio preferat din mașinã: Radio Trinitas.
Dosarul a fost deschis de procurori prin autosesizare, în urma unui telefon anonim la 112, dat în noaptea de 26 spre 27 ianuarie 2009, în jurul orei 00.35. Dispeceratul Poliției Capitalei a fost sesizat cã la intersecția strãzilor Dr. Felix - Nicolae Titulescu mai mulți indivizi au blocat un autoturism aflat în trafic, i-au agresat pe cei trei ocupanți ai acesuia și i-au introdus în portbagajul unui autoturism de teren. Primele probe recoltate de polițiști de la fața locului au fost, conform lui Christian Ciocan, purtãtorul de cuvânt al Poliției Capitalei, urme ale unor gloanțe de cauciuc trase în acea noapte de bodyguarzii lui Gigi Becali.
Surse din Poliția Capitalei au declarat pentru Cotidianul cã prima acțiune demaratã a fost identificarea celor trei hoți, care, dupã audieri, ar fi depus plângeri penale împotriva lui Gigi Becali. Polițiștii le-ar fi luat amprentele și ADN-urile celor trei pentru a le compara cu eventuale probe recoltate din locuințele percheziționate și din mașina furatã acum douã luni. Nici Parchetul, nici Poliția Capitalei nu au oferit însã explicații de ce a fost nevoie de douã luni pentru a trece la perchezițiile și reținerile operate joi.
Gigi Becali și alte șase persoane din anturajul sãu au fost aduse joi cu mandat pentru audieri la Poliția Capitalei. Patronul Stelei este suspectat de lipsire de libertate în mod ilegal, iar ceilalți și de utilizarea ilegalã a armelor de foc. Becali a declarat pentru Realitatea TV cã le-ar fi cerut celor trei declarații în care sã recunoascã furtul și cã nu i-ar fi reclamat la poliție de milã. Mai mult, Becali a susținut cã le-ar fi dat și bani de taxi când i-a lãsat sã plece. Poliția a renunțat sã mai percheziționeze casa lui Gigi Becali dupã ce acesta le-a oferit declarațiile celor trei presupuși hoți.
Reținerea lui Gigi Becali a survenit la câteva ore dupã ce Curtea Supremã a refuzat arestarea omului de afaceri Puiu Popoviciu, cercetat de DNA în urma unui denunț formulat chiar de cãtre Gigi Becali. La închiderea ediției, se aștepta ca Gigi Becali sã fie prezentat Judecãtoriei Sectorului 1 cu cererea de arestare.
Expert în recuperat mașini furate
În afarã de mașina sa, Mercedesul de 100.000 de euro, pe care a recuperat-o de la hoți în aproximativ o orã, Gigi Becali a declarat cã a mai fãcut un astfel de serviciu și lui George Copos, acum câțiva ani.
Acum câțiva ani, m-a sunat Copos și m-a pus sã mã interesez de o mașinã furatã din zona unde stau eu, a unei prietene de-a lui. Ca orice om, în cartierul lui, și eu mã știu pe aici cu fiecare. Unul e doctor, unul e inginer... Am sunat și eu un