FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Scarba si imunitatea nesimtirii.

fcsteaua.ro20.03.2009 22:00

Din '89 incoace, natiunea romana a trecut treptat de la un entuziasm debordant, la o lehamite acutizata intr-o scarba nationala. Pentru lumea stelista, "era Becali" si-a derulat filmul dupa aceeasi rola sentimentala.

De la euforia UEFA si extazul recalificarii dupa 10 ani in CL, pana la lehamitea de CL si scarba de Becali.

Oare cine a accelerat acest proces in Ghencea, care la scara tarii s-a intins pe 15-20 de ani?

Becali in persoana!

Din binefacatorul Stelei, al saracilor si al bisericilor, a vrut sa devina si binefacatorul tarii. Din acel moment Becali a "confiscat" inconstient o parte din scarba nationala in contul personal, pentru ca politica este domeniul predilect de manifestare al scarbei nationale.

Cum asa? Simplu. Cu cat urca in sondaje, cu atat megalomania, aroganta si aerul de dictator urcau si ele pe scara nesimtirii. Pentru ca inaltimea acelor aspiratii i-a produs o "transhumanta" comportamentala frizand penibilul. In scurt timp a ajuns dintr-un posibil salvator al neamului o alta scarba. Lumea nu a mai vazut in el un Mihai Viteazul luptand cu Hidra, ci un alt Ceausescu mioritic de extrema dreapta avid de puterea absoluta.

Lasat din brate de electorat si de simpatizantii nestelisti, a nimerit direct in picioarele suporterilor stelisti pe care nu i-a interesat performanta politica a ciobanului, ci caderea libera in care a impins Steaua. In plan moral si sportiv. Iesirea din prim-planul politic a coincis intamplator sau nu, si cu intensificarea solicitarii de a parasi si Steaua.

Cererea a sunat si ca o declaratie de razboi. Si razboiul a inceput.

Totusi, ca sa invingi pe cineva trebuie sa-l studiezi in amanunt si nu doar grosier.

Cine isi inchipuie ca Becali e usor de invins este un naiv observator al realitatii.

Doar cu lozinci si capete in gura risti sa ramai cu cucuie si freza deranjata, iar el nici macar cu buza umflata.

In fond, cine este acest Gigi Becali? Ce a facut el in ultimii 5 ani, ca sa repet o intrebare post-decembrista?

Cum nu sunt biograful lui, ma voi limita doar la a rezuma ce-a fost, ce-a ajuns si cat l-a afectat.

Becali e ca un animal de prada usor de vanat, dar greu de ucis.

Este usor de vanat pentru ca in prostia lipsei de educatie se da in primire singur. Ca si cum s-ar ascunde in tufis cu girofar pe cap si o trompeta in gura cantand: "M-am ascuns! Cauta-ma si prinde-ma!". Vezi si cazul valiza.

De ce este greu de ucis, o sa incerc sa explic in cele ce urmeaza.

Daca 2006 si 2007 au fost anii lui de gratie, 2008 a fost anul loviturii de gratie:

- de la "cel mai bogat din Romania" cu o avere de peste 2 miliarde E, a ajuns cu 200 mil E blocati si fara cash in buzunar;

- de la statutul de concurent national al lui Basescu a ajuns sa fie umilit de o femeie "no name" intr-o "bataie" electorala

de cartier;

- de la presedintele unui partid de 7-13%, a ajuns seful unei gasti familiale;

- de la frate de cruce cu presedintele Realului, a ajuns ciuca mistoului a celui de la Lyon;

- de la miau-miau cantat la telelefon lui Borcea, a ajuns sa se zgarie pe ochi cu ranjetul de campioni al lui Paszkany si Muresan;

- de la patronul celui mai puternic club din Romania, a ajuns cel mai hulit patron din Romania;

- de la razboinicul luminii trimis pe Pamant ca sa se lupte cu sistemul ticalosit, a ajuns sa fie haituit si vanat ca cel mai ticalos om din fotbal;

- etc.

Si toate astea intr-un an de zile!

Orice om normal ar fi sfarsit fie intr-o camasa de forta la Balaceanca, fie intr-un salt mortal ca sarmanul Erbasu.

Becali, nu!

Toate aceste capete in gura si capete de acuzare in penal, i-au lasat dintii intacti si nu pierde prilejul sa-i arate la TV cu hohotul lui inconfundabil, semn ca in gura e ok. La cap a ramas la fel.

Oare ce resorturi interioare l-au facut sa treaca peste toate astea fara ca geana sa-i tremure?

Daca pentru DNA a cautat imunitatea parlamentara, oare ce a gasit pentru suflet?

Raspunsul este unul singur. Nesimtirea, reflexul lui neconditionat care s-a aprins in el ca becul lui Pavlov, odata cu deschiderea ochilor.

Nesimtirea ca un turn de fildes in care nimic nu-l atinge. Un fel de branza prin care totul trece fara frecare si fara sa-i clinteasca disperarea de pe soclul nepasarii.

Care a fost declicul pentru activarea nesimtirii in sistemul lui imunitar?

Autosugestia, pe care o rescriu aici intr-un vocabular urban: "ce pe degeaba vine, pe nimic se duce."

El nu a muncit din greu pentru mai nimic din ceea ce a avut si care l-a propulsat vertiginos la zenit in opinia publica.

Totul a venit la el ca lozul cel mare, tras dintr-o punga plina numai cu lozuri castigatoare.

La fel de usor l-a si pierdut, pe cat de greu i-a fost sa-l traga.

El nu a pierdut ca amaratii din Vadul Rosca, pe un singur val toata agoniseala de-o viata.

El a venit pe val cu o basica dezumflata facuta dintr-un mat de oaie. Norocul i-a umflat-o ca pe o basica de porc si cand a ajuns cat o minge de CL, a dat cu piciorul in ea pana a fasait-o.

Dar tot a ramas cu matul subtire suficient de gros si un sistem imunitar blindat de nesimtire, ca o umbrela deschisa pe o ploaie de flegme ros-albastre.

Daca nu l-au rapus cele insirate mai sus, e greu de inchipuit ca il vor rapune niste injuraturi. Acum cateva zile declara senin ca nici puscaria nu este ceva care l-ar face sa intre in pamant de rusine: "Faci 2-3 ani si apoi iesi si o iei de la capat."

Un astfel de om e greu sa-l pui la pamant prin metode care apeleaza la bunul lui simt. Sa-l determini sa plece rusinat cu coada intre picioare. De ce? Pentru ca nu-l are.

La cata m*** i-au dat viata si stelistii in 2008/2009, el tot beleste fasolea intr-un ranjet TV de parca ne transmite in subliminal ca s-a cam obisnuit. Fereasca sfantul sa inceapa sa-i placa. Uneori, injuraturile pot face si bine intr-un scenariu diabolic de imagine.

Care este solutia pentru a-l determina sa plece urgent?

Gasirea unui punct slab. Pana si scarbele nesimtite au un punct sensibil, unde si un varf de ac poate fi cat un par la un car cu oale. Doar ca trebuie depistat, desi pare cautarea acului in carul cu fan.

Pana atunci, protestul in masa este singura forma prin care ne putem face inteles mesajul de catre opinia publica.

Chiar daca pentru Becali va fi ca o frectie la capul lui de lemn.

xray_rom

alexmk1720.03.2009 22:23

Chiar nu ati aflat ca VIATA este cea mai mare curva??? Chiar nu vedeti ca VIATA este o iluzie a dreptatii intr-un ocean de nedreptate???

Cum astfel se poate explica ca toti prostii au noroc si dupa aia au si mai mult noroc si cum oare se poate explica, ca multi savanti, profesori sau genii se zbat in saracie lucie si mor niste ilustrii anonimi!

Oare crede cineva ca astfel de personaje vor muri repede rapusi de boli, infarcte sau anevrisme?? Sau poate vor avea "ghinionul" sa fie calcati de o masina sau sa le cada vreun pom in cap??? Nu ba! Astia sunt protejatii vietii! Toti dicatorii vor fi trait peste 120 de ani daca nu ar fi fost asasinati sau daramati mai rapid! Copii nevinovati sau oameni corecti si cinstiti cad rapusi de tot felul de astfel de lucruri, dar nemernicii astia afoni si analfabeti, de o incultura crasa, nu vor putea fi daramati decat de vointa poporului! Daca vom astepta sa se intample ceva rau cu astfel de personaje, mi-e teama ca ne vom duce cu toti si ca ei vor ramane sa imparateasca Pamantul! Aminnnn! Asa sa ii ajute Dumnezeu!

Pacat!

omblad0n20.03.2009 22:28

puncte sensibile:masa,fisa

1on20.03.2009 22:31

Te referi la "mã-sa" și "fii-sa"?

danimarcu20.03.2009 22:40
Unde votez daca vreau ca Xray sa devina redactor?

Nu stiu unde,dar votez si eu...

Amice@xray_rom -scrii articole din ce in ce mai bune.Felicitari.Ma bucur ca te avem printre noi...

Jiji va trai 1000 de ani,daca vreti sa stiti ce sanse avem sa scapam de el...

Important este,daca ii vom gasi punctul slab,sa scapam Steaua de el.

Nu am mai intrat sa comentez pe topicul meciului.Sunt acolo unii care vor cu tot dinadinsul sa gaseasca tapi ispasitori dupa meciul asta,doar-doar il mai scapa pe tatucul lor cioban pt cateva zile de furia noastra...Mi-e scarba de ei.Bine macar ca nu sunt multi...

Elvis20.03.2009 23:34

Chiar daca glumeai, a fost o gluma poasta si nesarata rau de tot ...

Iesi in societate (sau poate nu), citeste o carte, fa-ti o prietena, fumeaza o tigare, ai grija de tine.

Bafta !

MoWeed21.03.2009 08:10

Asta chiar e o descriere foarte buna a jegului...bravo xray

Florin Cojoc21.03.2009 08:26

excelent ai scris xray, doar citind astfel de articole se pot trezi unii stelisti....

THE RADICAL21.03.2009 09:14

Eu totusi cred ca si injuraturile au si au avut rolul lor. Ciobaul este un om de instinct , eu chiar il cred cand spune ca ma-sa sau nevasta-sa sufera cand el isi ia "carne in gura". Din aceasta cauza, el poate ceda in price moment, pe principiul unei cladiri aflate in apa. Ai impresia ca va sta o vesnicie in picioare, dar odata se prabuseste din senin datorita miliardelor de particule infiltrate la temelie care totusi au lucrat.

Apoi, se stie, el este un dictator megaloman si paranoic si asemeni acestor oameni , ii place sa fie adulat, iubeste ca lumea sa i se plece la picioare cu recunostinta. Orice alt feed-back primit din partea multimii il face sa se comporte ca un avion intr-o zona cu turbulente.

Asadar, dupa parerea mea la capitolul injuraturi, solutia ar fi ca nu numai cateva sute-mii sa i-o traga meci de meci ci din ce in ce mai multi(si asta la nivelul intregii tari) ,lucru care nu se va intampla din motivele pe care tot le-am scris : sunt multi naivi imbatati de propaganda facuta de el si acolitii sai cum ca fara el, Steaua ar fi fost pe fundul prapastiei, plus ca mesajul contra practic nu exista la acelasi nivel si sustinut de oameni cu aceeasi greutate media.

Totusi, ca sa fie si becalienii linistiti, si aceste proteste sunt pe final. Daca pe Ghencea stau la tribuna, deci vad peluzele "din afara", aseara am avut ocazia sa fiu chiar in mijlocul "razvratitilor". In primul rand, chiar si in momentul celor mai frenetice scandari, jumate taceau. Apoi, nu exista nici un lider care sa "sustina focul", toti ascunzandu-se in multime. In fine, sentimentul "anti Gigi" chiar nu se simtea la cote inalte , chiar ma intrebam ce s-ar fi intamplat daca individul si-ar fi luat inima in dinti si ar fi venit in peluza , cum ar fi fost scena ? Eu cred ca unii i-ar fi cerut autografe, altii ar fi facut poze, iar pe radicali i-ar fi acoperit cu niste vorbe mestesugite, de genul : "ba, baieti, eu am facut performanta, voi cu treaba voastra eu cu a mea, promit sa nu va mai jignesc si gata " Hai , tipati pentru echipa acum !"

Ca sa intru totusi si in rationamentul autorului, repet, asta si fiindca etapa protestelor eu o simt a fi pe cale de disparitie, in afara de injuraturi nu vad ce pot face suporterii in mod formal, logic, inteligent. De votat nu l-au votat si nu-l vor vota niciodata, la FIFA nu-l pot reclama, n-au de ce, iar anchetele DNA le influenteaza doar un singur om in tara asta, deci nici dupa gratii nu-l vom putea baga.

Solutia ca el sa plece singur e una singura: Steaua sa ajunga atat de jos incat sa nu mai fie atractiva nici un pic pentru cioban din punct de vedere financiar. Sa-i vanda pe toti jucatorii mai bine cotati (Goian,Petre,Nicolita) iar cupele europene sa fie un obiectiv tot mai greu de atins, astfel ca la Steaua sa intre doar banii din Liga 1 ( cu sponsorii si biletele/abonamentele, mai subtire in conditiile astea). El va trebui sa plateasca doar salarii (chiar si micsorate) in conditiile in care de speculat terenuri nici nu mai poate fi vorba, singura sa sursa de venit.

In concluzie, dupa 3 ani de locul 10, puteti fi absolul siguri ca nu va mai fi nici urma de cioban in Ghencea. Voi vedeti alta solutie ?

diamond_man21.03.2009 09:17

Dupa corecturile de rigoare, n-ar fi chiar foarte deplasata ideea. E arhicunoscut faptul ca maica-sa e un fel de "eminenta cenusie". Este o femeie habotnica in cele bisericesti, de aici si "bisericismul" boului. Ca orice machidon, sufera extraordinar ca nu are nici un baiat, ci 3 fete, pe care, intr-o zi, cineva va pune...mana. Aici ar fi "o paine de mancat".

xray_rom21.03.2009 10:42
Eu totusi cred ca si injuraturile au si au avut rolul lor. Ciobaul este un om de instinct , eu chiar il cred cand spune ca ma-sa sau nevasta-sa sufera cand el isi ia "carne in gura". Din aceasta cauza, el poate ceda in price moment, pe principiul unei cladiri aflate in apa.

Senzatia mea este ca blufeaza, incercand sa plaseze un motiv emotional cu sensibilitatea familiala in ochii opiniei publice, pentru a nu fi dezavuat de restul lumii cand va interzice accesul pt injuraturi sau mai rau, daca va evacua zona.

In mediul in care s-a nascut si s-a educat injuratura este un fel de "buna ziua".Chiar el si verii lui au recunoscut ca tatal lui era un "model" comportament in dialog pe care l-au copiat. O frecventa de o injuratura la fiecare 3 cuvinte:)

Nu de putine ori, Becali si verii lui l-au etalat si public. Si atunci ma intreb retoric, cum te poate afecta ceva cu care esti mai toata ziua in gura...si la dat si la primit?La injuratura ma refer:)

Evident, indiferent nu-i este si asta pentru ca exprima o contestare, dar nici nu cred ca-l aduce in starea de a pune mana pe funie sau sa plece ca numai suporta.

Stanici21.03.2009 11:02

Pai si, pana la urma, ce plm sai ii facem ca sa il atingem?!! Avem noi vreo alta arma decat contestarea in mod fatis pe stadion?!!

cristi cosor21.03.2009 11:47

Desi este trist si greu de acceptat,cred ca este momentul sa discutam ceva mai serios varianta amintita de THE RADICAL si anume clasarea echipei undeva la mislocul clasamentului cativa ani(da cativa! adica cel putin 3 ani).Asta presupune doua lucruri din partea noastra:

1.Proteste-atmosfera ostila conducerii meci de meci

2."Boicotarea" transferurilor si a venirii unor sponsori (mai) puternici

Legat de a doua varianta ma gandesc pur si simplu la contactarea directa sau sub alta forma a jucatorilor, antrenorilor si sponsorilor ce se vehiculeaza ca vor veni la echipa si transmiterea unui mesaj clar si raspicat:nu veniti aici!(nimic personal).Sigur,e greu sa faca misto de tine colegu` de servici dinamovist sau vecinu` rapidist cand te bat toti descultii ani la rand insa eu cred ca merita.Plus ca am scapa cu aceasta ocazie si de multi sustinatori de ocazie ai echipei si ai conducerii.

PS.Daca va ganditi ca ne vom pierde traditia de galerie puternica,daca credeti ca vom "uita" cantecele sau cum se face o coregrafie adevarata ,eu cred ca meciurile de la celelalte sectii ale clubului sunt un excelent prilej de manifestare a iubirii fata de clubul acesta in urmatorii ani.

THE RADICAL21.03.2009 12:46
Senzatia mea este ca blufeaza, incercand sa plaseze un motiv emotional cu sensibilitatea familiala in ochii opiniei publice, pentru a nu fi dezavuat de restul lumii cand va interzice accesul pt injuraturi sau mai rau, daca va evacua zona.

In mediul in care s-a nascut si s-a educat injuratura este un fel de "buna ziua".Chiar el si verii lui au recunoscut ca tatal lui era un "model" comportament in dialog pe care l-au copiat. O frecventa de o injuratura la fiecare 3 cuvinte:)

Nu de putine ori, Becali si verii lui l-au etalat si public. Si atunci ma intreb retoric, cum te poate afecta ceva cu care esti mai toata ziua in gura...si la dat si la primit?La injuratura ma refer:)

Evident, indiferent nu-i este si asta pentru ca exprima o contestare, dar nici nu cred ca-l aduce in starea de a pune mana pe funie sau sa plece ca numai suporta.

Eu cred ca una e sa spui " ce plm ?" la fiecare trei propozitii sau sa vorbesti cu "supusii" mereu cu "da-te-n plm" si alta e ,tu, ca mare sef de clan ce te crezi sa "ti-o bage" cineva, mai ales ca e vorba de niste nevolnici care in mod normal ar trebui sa i se inchine. D-aia cred ca astea pot avea un anumit efect, daca e decisiv sau nu, deja nu mai conteaza.

Tot astept sa citesc o dezbatere despre "punctul sau slab" , sau unde il vom putea lovi noi sau soarta. Raman la ideea ca in lipsa unei revolte care sa cuprinda zeci sau sute de mii de oameni, Steaua va trebui secatuita de orice posibilitate de a-i aduce lui bani ( asta insemnand contraperformante groaznice) pentru ca el sa-si ia talpasita.

A, mai exista si varianta sa fie pus cu botu pe labe de un mare magnat, care bine infipt in structurile statului, sa-l santajeze cu dosare grele ( nu mizeriile alea de le face acum dna-ul) si sa-l forteze sa-i vanda la un pret corect.

diamond_man21.03.2009 14:46
A, mai exista si varianta sa fie pus cu botu pe labe de un mare magnat, care bine infipt in structurile statului, sa-l santajeze cu dosare grele ( nu mizeriile alea de le face acum dna-ul) si sa-l forteze sa-i vanda la un pret corect.

Cine draq se baga in aceeasi troaca cu ciobanu asta infect? Cum ar incepe negocierile, ar incepe iar mistocareala care a fost cu evreu' ala.

1on21.03.2009 15:16

Cine și cu ce interes ar face asta?

RaDoooI21.03.2009 16:27

Parca ideea cu asasinul platit incepe sa prinda logica..

xray_rom21.03.2009 20:05
Pai si, pana la urma, ce plm sai ii facem ca sa il atingem?!! Avem noi vreo alta arma decat contestarea in mod fatis pe stadion?!!

Nici eu nu stiu. Dar din milioane de stelisti poate gaseste cineva ceva.

Oricum, ca actiune de masa, doar contestarea pe stadion este cea mai la indemana.

mountytoma21.03.2009 20:14

mai degraba: gura si rozeta! pe asta nu il intereseaza de altii. ar vinde-o si pe ma-sa si pe fie-sa si pe nevasta-sa, numai sa ii fie lui bine.

dar ar fi interesant de vazut cum face spume la gura daca ne luam si de familia lui...

manu7121.03.2009 21:16

un articol foarte bun

E ASA DE SIMPLU UNDE IL LOVIM<LA BUZUNAR>,acolo il doare cel mai mult,el a vazut tot timpul Steaua ca pe o stana buna de muls...daca,voi procedati ca multi din noi(noi suntem vreo 4 pretenari care nu mai mg pe stadion,ne-am sictirit).

Lovit la cascaval de noi si de lipsa de profesionalism de la club(adica pa LC,pt ca e frica de DNA ca altfel ar incepe sa bage banutu pt ocuparea locului 2)....exista la Steaua jucatori care s-au invatat sa plateasca Becali si ei sa faca figuratie,el e vinovatul principal.

intotdeauna Steaua.... fular-campionii din Ghencea

zoloz200523.03.2009 06:39

sansa noastra : DNA ..