Ca Gigi Becali e un mare povestitor, o stie toata lumea. Deja l-am invatat. Toti stim cum incep, cum se desfasoara si cum se termina povestile lui. Acum ceva timp, domnul Becali a mai lansat o poveste, o poveste despre un om inteligent, erou national, patron de club, magician, care poate sa faca o echipa de Champions League oriunde si oricand.
Povestea a fost, bineinteles, prezentata peste tot, la radio, la TV, in ziare.
"Iooooo....daca iau Urziceniu'... la anul' joaca in Champions League, ma-ntelegi?(gesticuland din maini cu degetele mari spre exterior) HA HA HA HA!"
O poveste care pare interesanta, o poveste incitanta, incantatoare la prima vedere. Ramane doar intrebare: E SF sau e bazata pe fapte reale?
Ultimii trei ani au insemnat o prezenta constanta a Stelei in grupele Champions League. Doar primul din acesti trei ani a insemnat ceva mai mult decat simpla prezenta. In rest... ma rog, Bayern, Sevilla, Arsenal, Sparta Praga, Fiorentina, Bayern sau Lyon s-au bucurat de prezenta noastra. Dar e oare destul simpla prezenta pentru un club care la un moment dat in istoria lui baga frica in cei care intrau in aceasta competitie? Unii ar spune un "DA" mare cat casa poporului si ar aduce ca argument lipsa de valoare a Ligii 1. Altii, mai nostalgici, pun capul in pamant si dau drumul la lacrimi.
Sa ne intoarcem insa la povestea noastra. E realitate sau SF? Sub Becali, Steaua a inceput din nou sa sperie Europa. A ajuns intr-o semifinala de Cupa UEFA, a eliminat echipe ca Valencia sau Betis, a umilit pe Dynamo la Kiev, s-a calificat de 3 ori consecutiv in "Primavara Europeana" si a tarat dupa ea intreg fotbalul romanesc scotandu-l din mocirla in care a fost bagat de nenumaratele blaturi, arbitraje "gresite" si scandaluri.
Dar, daca Steaua era asa de puternica acum cativa ani, cum se face ca, de 2 ani incoace, Steaua e intr-un continuu regres? Becali e inca la putere. Sa fi fost oare altcineva "de vina" pentru performantele Stelei? Daca luam un calendar, observam ca regresul Stelei a inceput odata cu plecarea lui Mihai Stoica. Mai observam si ca Urziceniul a prins putere odata cu venirea aceluiasi Stoica.
Ce inseamna asta? Oare e povestea domnului Becali doar un SF? Eu cred ca da. Eu cred ca Mihai Stoica e cel care are darul de a "naste" echipe care pot face performanta, nu Becali. Eu cred ca Becali si-a atribuit acum tot ce a facut Stoica pentru a se da mare si a mai "scrie" o noua "poveste" si ca, de fapt, el nu are nici cea mai mica idee despre cum sa faci o echipa.
Asa ca, domnule Becali, eu va provoc! Nu, noi stelistii va provocam!
Demonstrati-ne ca sunteti un creator de echipe! Vindeti Steaua, luati Urziceniul sau orice alta echipa si duceti-o in Champions League!
Din toata afacerea asta, George Becali ar iesi oricum in castig. Daca reuseste sa duca Unirea in grupele Champions League va face rost de bani, va avea si banii din vanzarea Stelei si cel mai important, va demonstra ca are dreptate. Noua, suporterilor stelisti si intregii tari, ne va demonstra ca are dreptate. Va castiga razboiul cu noi pentru totdeauna.
Dar daca nu reuseste, desi va fi tot in castig (va scapa de injuraturile noastre, va avea bani din vanzarea Stelei si o noua echipa care sa ii asigure publicitatea fara de care nu poate trai), va demonstra doar ca adevarul e de partea noastra. Va demonstra ca noi avem dreptate si ca George Becali nu e demn sa conduca Steaua. Va demonstra ca George Becali despre care ne tot povesteste e doar un personaj fantastic.
Bineinteles, Gigi Becali nu va accepta niciodata o astfel de provocare. Riscul e mult prea mare pentru el. Va continua sa povesteasca cu frica si va incerca de fiecare data sa imbogateasca povestea tot mai mult, sa o faca tot mai SF, sa o duca tot mai departe de adevar pentru ca, daca lumea vede ca povestea nu e adevarata, personajul va muri. Si asta il sperie cel mai mult.
Adrian