FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Dica si Mascara

«12»
fcsteaua.ro18.03.2009 19:33

De ce s-a pierdut Dicã? Unde și când? Întrebare legitimã de suporter, de microbist.

Golgeter la Steaua a plecat în Italia, adus de Zenga la Catania. Primit ca o vedetã, Nicu a dezamãgit și a eșuat în afara lotului de 18. Certat cu conducerea, certat cu antrenorii, respins de Steaua, dar și de alte echipe din România, fotbalistul aflat încã în putere trebuie sã înceteze sã caute în altã parte explicații ori vinovați și sã depãșeascã naibii aceastã perioadã. Rãspunsul la aceastã întrebare care ne mai frãmântã pe unii dintre noi e la el și numai la el.

E subiectiv cã a a cãzut la mijloc între frații Becali și Mutu, având-o pe Ana Maria Prodan interfațã. Nu are relevanțã cã prin ceea ce a fãcut a ajuns sã se certe cu Zenga în vestiar în vãzul coechipierilor care nu înțelegeau nimic. Realitatea e una singurã pentru toți. A plecat ca golgeter din Ghencea și ca titular al naționalei lui Pițurcã și e un oarecare acum. A ignorat cultivarea imaginii sale de fotbalist, nu l-a preocupat din modestie stupidã sau ignoranțã ceea ce înțelegem carisma de sportiv. A reușit performanța de a fi fluierat chiar și atunci când dãdea goluri pe bandã rulantã. A intrat în gura fanilor, în gura antrenorilor, a antrenorilor, poate și a coechipierilor.

Oricât de mult am vrea sã îi gãsim și lui o circumstanțã, ne vedem nevoiți sã remarcãm încã un aspect. La sosirea la Catania, vedeta echipei "Peppe" Mascara s-a înclinat în fața noului venit, cedându-i tricoul cu numãrul 10. Erau concurenți pe post, dar prin acest gest accepta ideea cã el e cel care pleacã având șansa a doua. Venirea lui Dicã a ajutat Catania doar prin prisma faptului cã a scos la luminã întreg talentul italianului. Mascara e unul dintre cei mai râvniți fotbalist din Serie A, iar golurile lui fac înconjurul lumii fotbalistice. Este golgeterul incontestabil al echipei, iar reușitele sale vin în urma unor execuții de vis. .

E momentul ca Dicã sã înceteze sã se simtã victimã! Mai are timp.

Dan Filoti

gio_stgloria18.03.2009 19:38

e adevarat, acel Mascara e tare rau.

Viziteaza-mi Site-ul

Viziteaza-mi Site-ul

2 dintre supergolurile mai recente, cel cu udinese este din weekend, iar celalalt e din meciul cu palermo de acum cateva saptamani.

Melku18.03.2009 19:42

Scuzati-mi indrazneala dar tare mirat sunt ce cauta un articol Prosport la categoria "Articole FCS" in loc de "Galetusa cronicarului sportiv", "Stirile zilei" sau chiar "Fostii jucatori/antrenori -> Nicolae Dica" acolo unde este postat...

Lari18.03.2009 19:59

Pentru ca asta este un articol chiar bun, despre unul dintre cei mai valorosi jucatori stelisti din ultimii 15 ani.

Si mai este inclus si intr-o categorie speciala, "Articole de presa". Doar pe forum se vede ca "articol FCSteaua.ro".

saphyrre18.03.2009 20:09

Pana la urma ce s-a intamplat cu Dica?...... nu cred ca se schimba omul peste noapte in asa hal.

SteauaB18.03.2009 20:45

Deci clar. Dica nu are, si nu avut niciodata valoare de serie a sau catania

MoWeed18.03.2009 21:25

Pai Mascara, vazand ca i-a venit un jucator mult mai cunoscut ca si concurent, s-a pus pe munca. Asta in timp ce Dica s-a crezut titular incontestabil, credea ca in Serie A e ca la noi, sa i-se permita sa nu faca nimic pe teren. Singurul vinovat pentru actuala situatie este Dica, lenea lui l-a scos din echipa

SteauaB18.03.2009 21:50
Pai Mascara, vazand ca i-a venit un jucator mult mai cunoscut ca si concurent, s-a pus pe munca. Asta in timp ce Dica s-a crezut titular incontestabil, credea ca in Serie A e ca la noi, sa i-se permita sa nu faca nimic pe teren. Singurul vinovat pentru actuala situatie este Dica, lenea lui l-a scos din echipa

Lenea lui? Ah, da clar. Doar pentru ca lenes. Fiindca la viteza si la tehnica e clar peste Messi.

Lari18.03.2009 22:08

SteauaB, ce dracului cauti, bah, pe un site ai carui utilizatori vorbesc despre altfel de jucatori?

La toate alea esti contra, nu am avut o parere constructiva de-a ta pe site-u' asta.

Lasa-ne in durerea noastra si dispari pe site-uri in care se vorbeste despre ce-ti place tie!

JDERUL19.03.2009 09:46

Poate ca aici a tintit si Zenga! L-a transferat pe Dica pentru a-l scoate din letargie pe Mascara.Oricum,unul din doi trebuia sa-si reintre in forma (pentru ca nici Dica la momentul plecarii la Catania ,,nu dadea pe-afara"de-n forma ce era).Sau,cazul ideal pentru el,amandoi.

Melku19.03.2009 10:45

Ca sa incheiem telenovela, lucrurile au stat in felul urmator.

Zenga avea o "datorie" la fratii Becali pentru contractele de antrenor pe care i le-au servit in Romanica. Pentru ca Gigel insista ca Dica sa plece de la Steaua si nu se ingramadeau echipele sa il cumpere probabil Giovanni si Victor au insistat pe langa Zenga sa il ia la Catania, lucru care s-a si intamplat. In ciuda contextului mai ciudat in care s-a transferat domnu` Dica, el nu are absolut nici o scuza pentru faptul ca nu s-a adaptat. Ii place sa joace pe varfuri si sa ofere cat vrea el. Nu stie sa dea mai mult decat simte ca poate. Nu este un caracter mare, nu este un jucator mare. Este doar un mare talent puturos, care "a reusit performanta de a fi fluierat si cand marca pe banda rulanta" (Dan Filoti) datorita indolentei pe care o arata de fiecare data.

kosm1n19.03.2009 13:52

In campionatele tari trebuie sa fi un jucator polivalent si aici ma refer la fizic sau viteza de reactie in fata unui adversar sau iuteala de a executa o faza pe o fractiune de secunda!

Cred ca Dica cu toate ca a fost cel mai bun de la Steaua nu are aceste calitati obligat necesare pentru a triunfa intr-un ampionat ca cel al Italiei!

Daca vrea sa fie titular numai in Romania la vreo echipa de mana a doua ca Urziceni sau Brasov!

KERATOCONUS19.03.2009 15:03

Dica e un jucator talentat, dar in acest moment este cu moralul la pamant. El poate fi "resuscitat" foarte usor de un antrenor capabil sa lucreze la psihicul lui. Daca as fi in conducerea Stelei, in vara as face orice pentru a-i readuce in Ghencea pe Nicolae Dica si Sorin Paraschiv.

Melku19.03.2009 15:17
Dica e un jucator talentat, dar in acest moment este cu moralul la pamant. El poate fi "resuscitat" foarte usor de un antrenor capabil sa lucreze la psihicul lui. Daca as fi in conducerea Stelei, in vara as face orice pentru a-i readuce in Ghencea pe Nicolae Dica si Sorin Paraschiv.

Asta ca sa ii copiem pe pudeli cu repatrierea. NICI UN JUCATOR care s-a intors in tara in afara de Lobont si poate inca 1-2 NU a mai jucat nimic.

KERATOCONUS19.03.2009 19:46
Asta ca sa ii copiem pe pudeli cu repatrierea. NICI UN JUCATOR care s-a intors in tara in afara de Lobont si poate inca 1-2 NU a mai jucat nimic.

Nu zice nimeni sa-i copiem pe caini, dar in momentul de fata la Steaua e nevoie de un mijlocas central, care sa stie sa faca la fel de bine si faza defensiva, si faza ofensiva, iar acesta ar putea fi Sorin Paraschiv. Nu uita ca dupa ce acesta s-a transferat la Rimini, nimeni nu a putut sa-l inlocuiasca cu succes. Lovin, O.Petre, Radoi, Tiago sunt mijlocasi eminamente defensivi. Plesan ar fi o solutie, dar este mai mereu accidentat.

Mai avem nevoie si de un atacant care sa marcheze cel putin cate un gol in fiecare etapa, iar Dica ar fi o solutie buna. Chiar si cand evolua mai slab el marca goluri foarte importante. S-ar putea sa ma insel, dar de cand s-a transferat in Ghencea, Dica a iesit in fiecare sezon golgheterul Stelei.

SteauaB19.03.2009 20:55

Talent la ce? Ca la tehnica e zero barat, nu are viteza si plus e foarte lent. Se pare voua ca e putoros fiindca nu are tehnica si viteza. Insa nu e puturos. Doar ca nu poate mai mult.

Daca Dica este atit de talentat, asa cum ziceti voi - chiar daca este puturos. Facea cel putin 10-12 goluri in Serie A, insa nu poate. Fiti si voi realisti, si nu cautati scuze gen: "Dica este un superfotbalist si un supertalent, dar e puturos". Ca nu are rost.

"Dar normal frate. Fiind un talent din Romania, e cu mult peste Mascara, doar ca e puturos".

Vai de capul vostru, si de scuzele voastre..

"Romania este o tara mai tare ca SUA, doar ca nu avem o si noi o fantana calumea"

PS: Becali//

Pe Rusu l-vand cu 30 milio de Euro... Eehm da, cand porcul zboare.

PPS:

Nu sunt un antiroman, si nici antiRomania. Dar cand vad declaratie gen: " Dica este un superfotbalist, doar ca e puturos". Ma apuca damblaua

Melku19.03.2009 21:54

Eu cand vad opiniile astea neavizate ma apuca damblaua :D Nu intelegi fenomenul, apuca-te si tu de goblenuri...

KERATOCONUS19.03.2009 22:18
:steag_sah_mic: Dica, Dica...du-te Dica...gooooool!!!
SteauaB20.03.2009 06:25

Exista jucatori chiar mai lenti ca Dica, si au reusit.

Trezeguet, Crespo, V.NistelRooy, Gilardino, si Inzaghi. Mai este ceva de spus?

MoWeed20.03.2009 06:53
Exista jucatori chiar mai lenti ca Dica, si au reusit.

Trezeguet, Crespo, V.NistelRooy, Gilardino, si Inzaghi. Mai este ceva de spus?

Da, acei jucatori au muncit mult ca sa ajunga unde au ajuns. Dica, in schimb, s-a decis ca nu mai are rost sa traga tare dupa sezonul 2005-2006...

SteauaB20.03.2009 07:19
Da, acei jucatori au muncit mult ca sa ajunga unde au ajuns. Dica, in schimb, s-a decis ca nu mai are rost sa traga tare dupa sezonul 2005-2006...

Vrei sa zici. ca Dica e la fel de valoros ca ei. Doar ca nu a muncit cine stie ce?

Incredibil.

Dica nu se ridica nici la valoarea lui Mutu.

MoWeed20.03.2009 07:35

Fara suparare, dar ori esti prost ori te prefaci pentru a ne enerva.

Unde naiba am zis eu ca e la fel de valoros ca el? Du-te la biblioteca, ia DEX-ul si citeste in el ce inseamna "valoare" si ce inseamna "talent"

SteauaB20.03.2009 10:54
Fara suparare, dar ori esti prost ori te prefaci pentru a ne enerva.

Unde naiba am zis eu ca e la fel de valoros ca el? Du-te la biblioteca, ia DEX-ul si citeste in el ce inseamna "valoare" si ce inseamna "talent"

Am vrut sa zic ca Dica e la fel de talentat ca ei. Iar indirect e la fel de valoros.

clausblaus20.03.2009 11:39

Tu,sincer,vezi acum la Steaua acel antrenor capabil sa resusciteze un jucator gen Dica?

Eu nu!

KERATOCONUS20.03.2009 13:01
Tu,sincer,vezi acum la Steaua acel antrenor capabil sa resusciteze un jucator gen Dica?

Eu nu!

Pana-n vara se pot schimba multe la Steaua, chiar si antrenorul.

«12»