FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Lacatus: "Nimeni, in afara de staff-ul tehnic nu face echipa!"

fcsteaua.ro12.03.2009 22:59

Antrenorul Stelei, Marius Lacatus, a stat de vorba, timp de o ora, cu membrii forumului site-ului oficial al clubului. Tehnicianul nostru a raspuns unor intrebari precum "Cine face cu adevarat echipa?", "De ce jucatori precum Dayro Moreno, Semedo sau Janos Szekely nu evolueaza pe posturile care i-au facut cunoscuti?" sau "Cat de mult il urasc jucatorii pe Gigi Becali?".

In cele ce urmeaza, va prezentam interviul integral:

Szekely, Tiago si Kapetanos raman la prima echipa?

Sunt in program cu prima echipa. au fost si ieri si vor continua alaturi de prima echipa.

Sunt posibilitati sa vedem jucatori tineri mai des in actiune? De exmplu filip in locul lui Petre Marin, Pedriel in locul lui Kapetanos

Deocamdata nu putem vedea tineri, deoarece Filip este accidentat, iar Pedriel vine dupa o operatie si inca nu este in ritmul echipei

Marius de ce nu joci in sistemul 4-4-2 si joci acest sistem cu un singur varf? Steaua a facut performanta cu 4-4-2!

Nu cred ca este important sistemul, ci cu cati jucatori incercam sa ajungem la finalizare. Nu doar atacantii trebuie sa faca asta, ci si mijlocasii.

Ai declarat ca nu ai discutat cu absolut nimeni din conducerea clubului Al-Hilal si ca vrei sa iti duci contractul la bun-sfarsit, DACA OBIECTIVELE VOR FI INDEPLINITE. Ce vei face daca nu iti vei indeplini obiectivele?

Depinde de ce va decide conducerea, in functie de locul ocupat in clasament, si de ceea ce isi doresc in continuare.

Marius care crezi ca e principalul motiv pentru insuccesele din ultima perioada?

Eu cred ca la meciul cu Vaslui am facut un joc bun. Ne-a lipsit rezultatul. Din pacate, nu am reusit acelasi lucru si la Brasov. Trebuie sa avem constanta in jocuri, atat individual, cat si cu echipa. Sunt sigur ca atunci vor veni si rezultatele.

Steaua nu are un jucator de creatie la mijloc... jucam doar cu inchizatori... ce vei face astfel incat jocul echipei sa se imbunatateasca.

Eu nu cred ca Stancu, Dayro, Semedo, Szekely sau Toja nu au apetit ofensiv. Nu am jucat cu doi inchizatori.

Marius, esti increzator ca vei ramane pe banca pana la sfarsitul campionatului?

Am mai raspuns la intrebare. in ceea ce ma priveste, voi ramane pe banca pana la sfarsit.

Marius, ce crezi ca este de facut dupa esecul cu Brasov, tinand cont si de ultimele esecuri, unde te asteptai sa invingem fara dificultati?

Cred ca important este sa obtinem prima victorie. sunt sigur ca dupa aceea increderea jucatorilor va creste si vor urma jocuri bune si rezultate pozitive.

Marius, declaratiile patronului afecteaza jucatorii?

Eu sper sa-i inraiasca pe jucatorii despre care s-a discutat si sa demonstreze in jocurile in care vor intra ca patronul s-a inselat.

Nu ai o urma de regret fiindca te-ai intors intr-un moment mai delicat inapoi la echipa?

De cate ori voi avea ocazia sa antrenez Steaua, voi raspunde prezent. nu voi regreta niciodata un pas facut spre Steaua. stiti cu totii ce reprezinta Steaua pentru mine.

Ai vrut sa-ti dai demisia dupa mec de la Brasov?

Nu. In niciun caz.

Marius, cand va veni prima victorie a Stelei din retur?

Sambata.

Marius, mai crezi in castigarea titlului? Sau esti de parere ca mai bine sacrificam acest an si construim o echipa?

Eu mai cred in titlu. sunt 9 puncte, nu putine, dar nici foarte multe. Cred in continuare in indeplinirea obiectivului. In functie de rezultate, vom vedea daca este cazul sa-l schimbam

Marius, de ce nu il folosesti mai des pe Razvan Ochirosii?

Am spus ca fiecare va avea posibilitatea sa joace. sunt 27 de jucatori in lot si nu este usor de ales. In functie de randamentul titularilor si de felul in care se pregateste, va avea sansa sa joace in viitorul apropiat.

Marius la cum am jucat in primle doua jocuri nu prindem nici UEFA... Asteptam o schimbare sambata cu Iasul?

Este parerea ta. Poate ca la Brasov a fost un joc slab. Cu vasluiul am jucat bine si foarte bine pe alocuri, meritam sa castigam.

Marius, increderea jucatorilor a scazut dupa ultimele meciuri, ce strategie vei aplica in meciul cu Poli de sambata pentru a castiga meciul?

In aceasta saptamana am avut discutii individuale si cu echipa, in care le-am spus reactia pe care o astept de la ei. sper sa fie una pozitiva dupa dusul rece de la Brasov.

Dupa evolutia modesta de la Brasov foarte multa lumea a criticat jocul Stelei inclusiv patronul echipei,care a declarat ca se va baga la echipa. Vei ceda cerintelor sau vei face in continuare echipa de unul singur?

Patronul s-a referit la altceva atunci cand a spus ca se va implica. a spus ca va fi mai aproape de jucatori. nimic altceva. nu se referea la alcatuirea echipei.

Marius, esti de acord cu suporterii care au decis sa continue protestele impotriva conducerii?

Am avut o discutie cu suporterii si poate voi avea si maine. Ceea ce imi doresc este ca Suporterii Stelisti sa fie alaturi de echipa si sa o incurajeze. Modul in care se manifesta vizavi de conducere nu poate fi impus de noi. Cred ca au mai fost discutii si, poate, rezultatele pozitive pe care speram sa le obtinem sa faca pace intre suporteri si conducere, iar acestia sa se axeze pe incurajarea echipei.

Marius, cand vom juca iar in viteza..macar asa ca in meciul cu AS Roma?

Sper sa o facem cat mai repede, deoarece avem nevoie. avem jucatori cu asemenea calitati, dar important este ca randamentul lor sa fie ridicat.

Daca nu prindem vre`o cupa europeana vom vedea jucatori noi la echipa dupa terminarea campionatului sau tot cu lotul asta ramanem?

Eu cred ca este prea devreme sa discutam despre acest lucru. in functie de locul ocupat, de obiective, vom vedea. este prea devreme sa ne dam cu parerea despre ce vom face la vara.

Crezi ca avem sperante pentru un loc mãcar de Cupa UEFA,in ritmul în care decurg lucrurile si aici mã refer la lotul de jucatori si scandalul dintre patron si suporteri?

Sunt sigur ca un loc de Cupa UEFA vom prinde, dar nu este primordial pentru mine si jucatori sa ocupam doar un loc de UEFA. Sansele sunt atat timp cat diferenta de puncte dintre noi si echipele de pe primele doua locuri nu se mareste.

Marius are Steaua echipa de locu 1 ? tinand cont de transferurile de iarna...

Daca stam si ne gandim la jucatorii care au terminat campionatul trecut, nu au fost multe modificari in lot. daca anul trecut am fost aproape de titlu, sunt sigur ca putem face asta si in acest an.

Marius, noi te vom sustine pana in panzele albe, dar trebuie neaparat ca echipa sa joace altceva, trebuie sa fii DOAR tu acela care face echipa, DOAR tu care decide ce jucatori sa mai stea la prima echipa, TE RUGAM sa nu te supui lui Jiji si sa ai caracter si tarie.

Eu cred ca suporterii ma cunosc destul de bine si trebuie sa fie siguri de faptul ca ceea ce doresc ei, vreau si eu: rezultate si jocuri bune. Sa fie siguri ca nimeni, in afara de colectivul tehnic, nu se implica la alcatuirea echipei.

Marius dc toti jucatori care vin la Steaua de la alte echipe la care au jucat bine ma refer la Szekely dc la Steaua nu joaca la fel???dc nui lasati sa isi faca jocul dc tot timpul joaca cu frica???

Aici depinde de fiecare jucator in parte, de taria de caracter. Trebuie sa recunoastem, la Steaua exista o presiune constanta, indiferent de locul in clasament si de obiectivele de la inceputul sezonului. Trebuie sa reactionezi foarte bine. Sunt si jucatori neobisnuiti cu aceasta, dar sunt sigur ca vor demonstra ca au valoare si ca Steaua nu s-a inselati cand i-a adus.

Sunteti de acord cu plecarea lui Sekely si Dayro Moreno?

Nu s-a pus in niciun moment in discutie plecarea lui Dayro Moreno sau a lui Szekely.

Marius, jucatorii astia sunr speriati? Le e frica sa joace, sa nu greseasca?

Probabil ca si acest lucru conteaza. au putina teama, deoarece nu am obtinut rezultatele scontate. Ma astept la o reactie pozitiva din partea lor.

Crezi ca Steaua va avea vreun golgeter in acest retur de campionat?

Sincer, mi-as dori sa fie un jucator care sa se bata la acest titlu. Mai important este cate goluri reusim sa inscriem, cate ne aduc puncte si nu cine le marcheaza.

De ce folositi jucatorii pe alte posturi decat cele pe care erau obisnuiti sa joace la fostele echipe?

Inainte de a-i baga pe anumite posturi, am discutii individuale cu ei si suporterii trebuie sa stie ca nu iau decizii inainte de a vorbi cu jucatorii.

Marius de ce nu s-au facut transferuri in aceasta iarna? Crezi ca ca se poate lua campionatul cu lotul actual sau nu au fost bani de transferuri?

Acest lucru l-a explicat si patronul. Din pacate, din cauza crizei financiare, nu am putut achizitiona jucatori. Asta nu inseamna ca cei care sunt aici nu se pot bate la titlu sau la locul 2.

Au influentat chiar atat de mult rezultatele Stelei atitudinea celor cativa din galerie?

Eu sunt sigur ca, daca suporterii ar fi alaturi de echipa, si randamentul individual al jucatorilor si increderea lor ar creste.

Suntem in stare sa luam un jucator de 2-3-4 milioane de euro? Poate asa ajungem si noi in... optimi

Nu depinde de mine, ci de banii pe care ii are patronul la dispozitie pentru a achizitiona jucatori.

Esti cel mai adulat dintre fostele "glorii", pentru multi tu esti simbolul acestui club, intrebare mea e: cum crezi ca s-au simtit suporterii cand, in direct, patronul ii numeste derbedei si tu, avand posibilitatea, nu ai avut nicio reactie??? Doare lucrul acesta...

Eu cred ca, in ceea ce ma priveste, relatia Marius Lacatus-suporteri a fost una normala, de respect. Reactia mea se vede in momentul in care mi se scandeaza numele si le raspund. Nu-mi place sa intru in discutii televizate. Am avut o discutie cu liderii de galerie inainte de inceperea returului.

Marius cum crezi ca poate fi solutionat conflictul cu patronul?

Ramane la latitudinea patronului si a suporterilor modul in care vor ajunge la un comportament mai bun unii fata de altii.

Regretati plecarea lui Dica?

Acum nu mai stam sa ne gandim la asta. Regretam si plecarea lui Dica, si a lui Mirel. Ne concentram la ce avem la dispozitie si incercam sa scoatem maxim din ei.

Este mai bine sa plece Gigi si sa vina un om serios care chiar isi doreste sa bage bani?

Nu stiu cati oameni ar veni sa investeasca si banii cu care ar putea fi cumparata Steaua. Acest club este un nume si nu stiu daca cineva ar fi dispus sa aloce o suma atat de mare

Nea Marius, cam cat timp ai sta la Steaua tinand cont ca rezultatele lipsesc?

Sper sa stau cat mai mult. vom vedea la sfarsitul campionatului daca rezultatele sunt de partea mea sau nu.

Marius, in vara s-au adus 2 jucatori de banda dreapta Sekely si Semedo in conditiile in care acolo il aveam deja pe Nicolita. Crezi ca este o greseala de management?

Nu cred, pentru ca in vara se punea problema ca Banel sa fie vandut si ne-am gandit la posibili inlocuitori. Din jucatorii din tara, cred ca Szekely si Semedo au aratat ca sunt jucatori de valoare, care l-ar putea inlocui pe Banel.

Marius incearca sa vorbesti cu patronul sa fie mai cumpatat in declaratii, afecteaza jucatorii, daca are ceva de reprosat sa va reproseze intre 4 ochi fara televiziune.

Cred ca il cunoasteti pe patron la fel de bine ca si mine. La nervi, dupa unele meciuri, face unele aprecieri care poate deranjeaza jucatorii si care nu le ofera o liniste interioara foarte mare. Asa este el si de multe ori a avut alte comentarii la adresa acelorasi jucatori, pe care i-a laudat dupa ce i-a criticat.

Esti de acord ca in spatele acestor scandaluri dintre asa zisi suporteri si patron se afla si presa sportiva care ii promoveaza si chiar ii sustine?

Exact acest lucru l-am discutat si cu liderii galeriei, deoarece imi doresc in continuare ca Suporterii Stelisti sa intre in dialog cu mine si jucatorii cand e posibil, ca sa afle adevarul de la noi, si nu din ceea ce apare in presa sau televiziune.

Marius, de ce ultimii jucatori, chiar si Neaga, acuza lipsa de respect din partea patronului, de ce toti pleaca cu un gust amar din Ghencea?

Cred ca mai nimerit ar fi sa-i intrebati pe respectivii jucatori. Nu stiu motivele pentru care pleaca cu un gust amar. Cei mai in masura sa raspunda sunt ei.

Marius, nu crezi ca echipa trebuie sa intre intr-un Silentio Stampa? Si sa vorbeasca prin rezultate? Declaratiile facute in presa apasa mai mult pe rana.

Eu nu le pot impune sa intre in silenzio stampa. Fiti siguri ca, in momentul in care vor simti acest lucru, o vor face. Cred ca si pe ei ii preocupa mai mult jocurile urmatoare decat anumite masuri care s-ar putea impune la un moment dat.

Jucatori doresc plecarea lui Gigi?

Nu i-am intrebat, dar nu cred ca doresc plecarea patronului. Ei nu au multe de reprosat, deoarece conditiile la Steaua sunt asigurate: administrativ, financiar...

Marius, care a fost ultima carte pe care ai citit-o?

Shogun

Marius, de ce nu il aduci pe Vali Badea la prima echipa?

Cred ca mai intai ar trebui sa te documentezi si apoi sa ma intrebi de Badea. Trebuie sa intelegi ca el nu prea s-a antrenat in ultimul timp. S-au cautat solutii ca el sa evolueze la o echipa din strainatate

Marius, de ce echipa nu joaca destul de ofensiv pentru a marca cat mai multe goluri! Tactica pe care o folosesti crezi ca ne va putea aduce victoria in meciurile mari cum ar fi cu Dinamo?

Este o problema care tine de meci in sine, pentru ca, din ce am vazut cu Vaslui, au jucat foarte bine, dar nu am reusit sa inscriem. Sper ca, pe viitor, sa ajungem de mai multe ori la poarta si sa inscriem mai des. Nu cred ca trebuie sa ne speriem de echipele care sunt in fata noastra in clasament.

Gigi a spus ca vrea la echipa numai jucatori romani.atunci dece lea dat drumul Vali Badea, Croitoru, Cristocea si de Badea acum chiar am avea nevoie de el la echipa?

Nu cred ca a zis ca vrea numai jucatori romani. S-a referit la viitor, la jucatorii tineri, de la academia de fotbal, care vor avea posibilitatea sa intre in lotul echipei mari. Nu l-am auzit spunand ca vrea ca Dayro, Toja, Zapata, Golanski sau ceilalti straini sa plece de la Steaua.

Marius, cand va incepe si Andrei Ionescu sa joace?

Andrei are, practic, doua saptamani de cand face antrenamente cu echipa. El a venit dupa o perioada lunga in care a avut program separat. Sper ca in meciurile urmatoare sa fie pus la punct si, sigur, va avea posibilitatea sa joace.

Se simte lipsa unui manager sportiv la Steaua, cum au fost MM Stoica si Adrian Ilie?

Asta numai conducerea poate sa hotarasca, daca este cazul sa aducem un manager.

Marius, tu chiar nu esti la curent cu opiniile suporterilor stelisti de pe site-urile si forumurile de specialitate? Nu crezi ca gresesti cu nimic in raport cu statutul tau de stelist si pozitia pe care o ai acum?

Sunt la curent, dar nu sunt sigur daca opiniile acelea sunt in totalitate ale Suporterilor Stelisti.

Abuzatoaie si Vlad Rusu cand vor aparea intr-un meci la prima echipa?

Am mai spus ca, incet-incet, vor veni si jucatorii de la echipa a doua. Fie ca un meci intreg, fie cateva minute. eu am luat in pregatire si in vara si in iarna jucatori de la echipa a doua. Sper ca rezultatele sa-mi dea ocazia sa-i promovez, in functie de necesitati.

Thereau si Pepe Moreno au sanse sa revina in Ghencea?

Nu am discutat acest lucru.

Ce se intampla cu Zapata? Cand ti-e lumea mai draga, gafeaza!

Daca ne referim la meciurile din tur, a si gresit. Am mai spus ca este portar si se vede cel mai clar atunci cand greseste. Au fost si meciuri in care a aparat foarte bine si a dat siguranta echipei.

In meciul cu Vaslui am jucat foarte bine sunt de acord, dar ca si in tur, nu a fost de ajuns pentru ca nu am ajuns la poarta si jucatorii nici nu prea au tras pe poarta.

Rezultatul ma poate contrazice, dar meritam victoria, atat ca joc, cat si ca ocazii de a marca

Cine nu l-a vreut pe Dica inapoi in iarna, ar fi venit si pe jos!

Probabil din cauza problemelor financiare. din moment ce nu am transferat jucatori, cred ca si asta a contat in netransferarea lui Dica.

De ce nu joaca Ochirosii sau Toja pe banda stanga? Toja in centrul terenului nu a dat randament... De ce joaca acolo?

Pentru aceste doua jocuri din retur, am incercat sa utilizez pe aceasta banda stanga pe Dayro si Szekely, pentru a vedea modul in care se vor prezenta. Ramane de vazut la meciuri urmatoare daca va fi cazul sa joace Osau chiar Toja acolo.

Marius, iti plac manelele?

Nu ma omor dupa ele

Marius, de ce nu ai folosit jucatori de la echipa a doua in pauza de iarna? Avem jucatori valorosi si la acea echipa.

Cate meciuri ai vazut de la echipa a doua si care dintre jucatori crezi ca ar face acum la un joc de Liga 1? Trebuie sa avem rabdare si sa ne gandim la momentul in care pot fi introdusi in echipa mare.

Din vara, ce jucatori ar putea ajunge la Steaua?

In functie de bugetul pe care il vom avea, vom vedea ce jucatori vor veni si pe ce posturi. Am mai spus-o, nu cred ca Steaua are nevoie de foarte multi jucatori noi.

Marius, stii ca un fan de-al tau a creat un site numai despre tine? Site-ul arate bine si sper sa iti placa.

Cred ca am si discutat cu el, daca imi aduc bine aminte.

Victoria am meritat-o si in meciurile din Champions League, mai ales cu Fiorentina la ei... Dar nu am marcat si asta cred ca este o problema. Atacanti sunt destui, Semedo e un atacant de viteza si Szekely la fel, Stancu are un sut foarte bun de la distanta, de ce nu putem profita de aceste calitati?

Am mai spus, nu am profitat de acest lucru. Sper ca foarte repede sa se intample asta.

Marius, dupa meciul de la Brasov, Gigi Becali ti-a luat apararea spunand ca jucatorii nu aplica ce le spui tu. Massimo a declarat la conferinta de presa ca jucatorii lucreaza bine la antrenamente si pe teren se intampla ceva. Te simti lucrat de jucatori?

In niciun caz!

Emeghara o sa isi mai revina vreodata sa joace? A lipsit deja un an si ceva!

Nu are chiar un an, dar este foarte mult oricum. Sper sa revina foarte repede. Cred ca la mijlocul lunii aprilie se va alatura programului echipei.

Daca Steaua nu are nevoie de jucatori noi, atunci ce trebuie schimbat la echipa pentru a avea rezultate?

Am spus ca, in functie de buget, vom vedea daca putem aduce jucatori.

Domnule Lacatus, de ce s-a mers pe reprofilarea unor jucatori pentru posturile deficitare (de exemplu Semedo, care la Cluj juca cu totul altceva decat mijlocas de banda), in loc sa se aduca jucatori (chiar de la echipa a doua) care au dat mereu randament pe posturile respective?

Nu am reprofilat niciun jucator. Sigur ca, poate nu au jucat pe partea la care au jucat la echipele lor. Nu cred ca am facut schimbari la asezarea in teren.

Marius, Steaua este departe de titlu, iar din Cupa Romaniei a fost eliminata. Daca nu luam titlul, ar fi al treilea an consecutiv fara trofeu castigat. Crezi ca e un dezastru din punct de vedere sportiv acest lucru?

Sigur ca trofeele sunt foarte importante si ne dorim cu totii sa castigam cat mai multe. Daca ne gandim la faptul ca, in ultimii trei ani de zile, am jucat in Champions League, cred ca este un lucru bun. Speram ca pe viitor sa vina si trofeele. Cat mai repede!

Marius,din cate se pare sistemul de joc 4-1-4-1 nu difera foarte mult de cel de anul trecut desi teoretic confera jucatorilor mai multe sanse de a marca. Trecand peste toate te-ai gandit la un 4-4-2? Jocul ofensiv ar creste cu siguranta iar Kapetanos ar fi ajutat mult mai mult in formula aceasta.

Nimic nu este batut in cuie. In functie de randament, de rezultate, acest sistem se poate schimba si se poate reveni la sistemul de dinainte. S-ar putea ca si rezultatele sa fie mai bine. Depinde de rezultate.

Marius, ce urari i-ai facut lui Hategan?:)

La modul in care a arbitrat, mi-am iesit din fire si m-am exprimat intr-un mod care nu-i face cinste unui antrenor. Imi cer scuze fata de cei care au vazut si au auzit la televizor modul in care m-am exprimat. Am gresit si am platit.

Marius, daca jucatorii nostri de la echipa a doua nu fac fata unui meci de Liga 1 inseamna ca nu au suficienta valoare. Si nu ar trebui sa ne facem chiar asa de multe planuri cu ei... Nu crezi?

Noi am spus ca depinde de momentul in care sunt introdusi in teren la un meci de Liga 1. Am considerat ca nu este momentul acum, avand in vedere atmosfera creata la inceputul acestui an in jurul echipei. Sunt tineri si nu stiu daca ar reactiona in mod pozitiv.

La meciul de la Brasov, echipa nu a fost afectata de faptul ca nu ati fost pe banca tehnica?

Mi-as fi dorit ca acest lucru sa nu se vada. Nu stiu daca rezultatul era altul cu mine pe banca.

Marius, crezi ca incidentul din finalul meciului de la Brasov a fost provocat intentionat de Razvan? Si in partida tur s-a intamplat ceva asemanator.

Nu vreau sa comentez acest lucru, dar cred ca ar trebui ca sa se autosesizeze comisiile si in acest caz.

Marius, nu ar fi necesar un psiholog la echipa in acest moment?

Cred ca tot din interior ar trebui discutat si rezolvate problemele de ordin psihologic, daca ele exista. Nu cred ca, in acest moment, cineva din exterior ar putea rezolva problemele.

Marius, de ce nu il joci pe Dayro pe postul care juca in Columbia si pe postul in care dadea randament si era un adevarat goleador. Oare nu este el atacantul de care Steaua are nevoie?

Am mai raspuns la acest lucru: niciodata nu am pus un jucator sa joace acolo unde nu ar putea da randament.

Marius, un mesaj pentru suporteri?

Fiti alaturi de echipa si aveti incredere in ea!

Dupa plecarea lui Oli de la alhilal, crezi ca e posibil sa se intoarca Radoi?

Nu cred ca se pune problema ca Mirel sa revina.

Marius, tu ca antrenor si LEGENDA VIE a clubului, de ce nu le spui jucatorilor, ca dupa meciuri, indiferent de rezultat sa vina sa salute galeria? Unii dintre noi strabatem sute de kilometri pentru echipa!

Reactia jucatorilor, imediat dupa joc, nu o pot controla eu. Nu cred ca ar trebui impus ca jucatorii sa vina si sa salute galeria.

Ce solutii ar fi pentru asigurarea postului de fundas stanga, care dupa parerea mea este cel mai "descoperit" in momentul de fata? Ati discutat cu cei din conducere posibilitatea aducerii unui/unor jucatori valorosi de acest profil?

Solutiile actuale sunt cele pe care le-am incercat in aceste doua jocuri.

Stiu ca nu comentezi de obicei acest lucruri, dar te rog sa o faci de aceasta data pentru ca eu, unul, sunt mahnit. Inaintea meciului Dinamo-Pandurii s-a pus problema sa nu se joace, la Medias, Lajos a gresit grav, iar CS Otopeni a intrat in greva, la cererea lui Chiacu. El a fost exclus din lot. Cum ti se par aceste lucruri? Te descurajeaza?

Nu, pentru ca pe mine m-a preocupat mai mult jocul echipei mele si antrenamentele jucatorilor nostri.

De care meci (ca jucator) iti aduci aminte? Iti creeaza o satisfactie, o placere sa il "rememorezi"? (exceptie finala de la Sevilia)

Sunt foarte multe meciuri si unele le-am uitat. le revad cu placere la anumite posturi TV. Toate jocurile au fost importante pentru mine si am incercat sa le tratez la fel pe toate.

Marius, de Paraschiv ce stii? Se simte bine la Rimini? Nu vrea inapoi ACASA?

Nu am discutat de foarte mult timp cu Paraschiv, de cand a fost acasa si a facut cateva antrenamente in Ghencea. Din ce am inteles, se simte bine si nu cred ca isi doreste o revenire acasa.

Marius, care este ultimul stagiu sau curs de perfectionare la care ai asistat? Ma refer aici la metode noi de a pregati echipa, tactici s.a.m.d

Ultimul stagiu de pregatire a fost cel dinainte de inceperea returului.

axl12.03.2009 23:11

Diplomatice raspunsuri.

danimarcu12.03.2009 23:16

Clisee peste clisee.

Pasajul meu favorit:

La nervi, dupa unele meciuri, face unele aprecieri care poate deranjeaza jucatorii si care nu le ofera o liniste interioara foarte mare

L-am remarcat si pe Argaseala printre useri,in persoana lui @alexxia24015:

[intrebari4] [alexxia24015] au influentat chiar atat de mult rezultatele Stelei atitudinea celor cativa din galerie?[MariusLacatu] [alexxia24015] eu sunt sigur ca, daca suporterii ar fi alaturi de echipa, si randamentul individual al jucatorilor si increderea lor ar creste

sau:

[intrebari4] [alexxia24015] esti de acord ca in spatele acestor scandaluri dintre asa zisi suporteri si patron se afla si presa sportiva care ii promoveaza si chiar ii sustine??

[MariusLacatu] [alexxia24015] exact acest lucru l-am discutat si cu liderii galeriei, deoarece imi doresc in continuare ca suporterii stelisti sa intre in dialog cu mine si jucatorii cand e posibil, ca sa afle adevarul de la noi, si nu din ceea ce apare in presa sau televiziune

[intrebari4] [alexxia24015] multumesc Lacatus,credeam ca eu sunt singura care are impresia asta,dar totusi clubul Steaua ar trebui sa ia o atitudine mai hotarata fata de toate minciunile care le publica niste personaje fara caracte

cristian01412.03.2009 23:28

Frectii la picior de lemn si nimic mai mult.

Din cate vad, la Steaua e infirmerie in toata regula. O duzina de jucatori accidentati si culmea, astia mai tineri, gen Ionescu. Apoi, maestrul vorbeste cu jucatorii inainte de meci despre posturile pe care ar dori sa evolueze !!! Incredibil. De-aici nu pot extrage decat o singura concluzie : ca la Steaua, capitolul tehnico-tactic e inexistent, fiecare joaca unde i se scoala si ne mai intrebam de ce nu au evolutii reusite.

Si de cele mai multe ori Lacatus, CREDE..nu conteaza ce. El crede in continuare.

Lui Vali Badea i s-au cautat echipe din strainatate, pentru un eventual transfer si nu inteleg de ce intre timp nu s-a mai antrenat. Fabulos. Explicatie de toata jena.

Iar echipa este alcatuita in functie de "RANDAMENTUL TITULARILOR" ! I-auzi dracie aici. Cu alte cuvinte, teoretic, 11 fotbalisti beneficieaza de un tratament preferential in alcatuirea echipei. Si eu care credeam ca toti sunt buni si ca nimeni nu porneste favorit din punctul asta de vedere.

"DACA ANUL TRECUT AM FOST APROAPE DE TITLU SUNT SIGUR CA PUTEM SA O FACEM SI IN ANUL ASTA !" CE SA FACEM ? Sa fim aproape de titlu ?!? Ah, ce-mi doream locul 2. Noroc cu tine, Mariuse, ca ti-ai dat seama pana n-o sa fie prea tarziu.

Patronul s-a referit la altceva dupa acele acuze pe care o tara intreaga le-a putut auzi. A dorit sa fie mai aproape de jucatori. Fizic sau psihic ?!

Conflictul patron-suporteri ramane la latitudinea noastra, respectiv a lui. Dar cand ai spus ca preferi ca publicul sa nu-i mai aduca injurii si acuze ciobanului, de partea cui erai ?

E sigur ca vom prinde cel putin un loc de Cupa UEFA. Oare de ce ?

"Modul in care se manifesta vizavi de conducere nu poate fi impus de noi." Care noi, mai Mariuse ? Tu, Becali si Argaseala ?

"Asa este el si de multe ori a avut alte comentarii la adresa acelorasi jucatori, pe care i-a laudat dupa ce i-a criticat." Sunt absolut sigur ca nu ai avut nimic de obiectat dupa ce i-a balacarit pe jucatori. Ca doar asa e el, si noi, toti, trebuie sa-l intelegem.

"Am mai spus ca, incet-incet, vor veni si jucatorii de la echipa a doua." Incet-incet pana la 25 de ani ? Incep sa cred ca avem o Steaua II alcatuita din melci si broscute testoase.

"Cred ca tot din interior ar trebui discutat si rezolvate problemele de ordin psihologic, daca ele exista." Exact. Psihologul de serviciu Becali George va sta la dispozitie.

"(Emeghara) Nu are chiar un an, dar este foarte mult oricum." Ba da, are un an si cateva zile chiar. 9 martie, 2008, Pandurii - Steaua.

"Reactia jucatorilor, imediat dupa joc, nu o pot controla eu. Nu cred ca ar trebui impus ca jucatorii sa vina si sa salute galeria." Nu necesita comentarii. Absolut penibil !

"Poate ca la Brasov a fost un joc slab." POATE !? La un asemenea joc mai incap indoieli ?!

"Asta nu inseamna ca cei care sunt aici nu se pot bate la titlu sau la locul 2." Ti-ai facut temele. So far, so good.

"ca Suporterii Stelisti sa intre in dialog cu mine si jucatorii cand e posibil, ca sa afle adevarul de la noi, si nu din ceea ce apare in presa sau televiziune." Ce adevar nene ? Singurul adevar e ca ciobanul distruge Steaua si ca echipa joaca rusinos de prost. Sau jucam adevar si provocare ?

"Am mai spus-o, nu cred ca Steaua are nevoie de foarte multi jucatori noi." Sau un antrenor competent si cu c*aie.

"am incercat sa utilizez pe aceasta banda stanga pe Dayro si Szekely, pentru a vedea modul in care se vor prezenta." Pai tu faci experimente in campionat ?! In stagiile alea de pregatire ce mama dracu' ati pazit ?

"Sigur ca, poate nu au jucat pe partea la care au jucat la echipele lor. Nu cred ca am facut schimbari la asezarea in teren." Nici Fernando de la Caransebes nu se poate contrazice mai bine decat ai facut-o tu aici.

"Nu stiu daca rezultatul era altul cu mine pe banca." Oooops. Te-ai dat de gol.

"Sunt la curent, dar nu sunt sigur daca opiniile acelea sunt in totalitate ale Suporterilor Stelisti." Nooo, deloc. Suntem o gasca de maidanezi camuflati.

"Marius, iti plac manelele?

Nu ma omor dupa ele." :blink: Ce intrebare, ce raspuns. Totusi, nu comentez gusturile.

diamond_man13.03.2009 08:44

Mariuse, esti departe de momentele cand jucai...Foarte departe...

Le reseau pansant13.03.2009 09:27

bai lasati-le naiba de raspunsuri, ia spuneti vine cineva la hochei sambata si duminica?

Dupa interesul aratat cred ca pe patinoar o sa se bata acum jandrarmii cu sotiile jucatorilor din lipsa de "huligani".

vlad13.03.2009 09:32

Toate intrebarile au avut raspunsurile pe langa.

Vorba lui Axl: diplomatice raspunsuri.

@Cristian014,foarte buna anliza la fiecare raspuns.

Desi as putea sa ma iau de toate raspunsurile,o singura remarca o sa fac: Marius Lacatus nu stie ce inseamna "meseria" in general. Daca a spus ca jucatorii nu au nevoie de psiholog e grav.Ce poate face un psiholog?

Ca toti romanii: suntem priceputi la toate! La constructii,la fotbal,la Dacii si sa nu uit: ne putem repara singuri si masina de lux,cu ranga !

Nu am tras concluzia ca ar fi antrenor nici macar dupa un singur raspuns.Politician da,dar antrenor ba!

kosm1n13.03.2009 09:51

E impresia mea sau declaratiile astea le-am mai auzit de vro cateva ori!! Aceleasi raspunsuri previzibile si nimik concret! Imi pare rau ca avem un antrenor asa de bland!

De orice jucator ce este intrebat: "vine dupa o perioada lunga" sau "nu se antreneaza"!! Pedriel nu a fost luat in prima echipa nici macar cand era sanatos, ohirosii nu este jucat niciodata, Badea este lasat in soarta lui prin noroi, si pe partea stanga nu avem fundas! echipa total dezorganizata!!!

Imi aduc aminte ca atunci cand a venit Protasov primele lucruri noi ce le-a facut au fost: Mirel la mijloc, Goian titular, Nesu fundas stanga! Lacatus sa se lase de experimente si kkturi si sa faca echipa sa joace ca deaia e platit!!!

cu alte cuvinte articolul asta nu m-a incalzit cu nimik! Astept in continuare un joc al ekipei de Divia B!

clausblaus13.03.2009 09:58

Pe mine m-a frapat urmatoarea intrebare:"Esti de acord ca in spatele acestor scandaluri dintre asa zisi suporteri si patron se afla...............?"

Cine naiba a pus respectivele intrebari,se crede stelist?

Ce inseamna,in viziunea respectivei persoane,ASA ZISI SUPORTERI?

Adica toti cei care scandeaza impotriva lui Becali sant asa zisi suporteri?

Tupac Amaru13.03.2009 10:42

Lacatus: "Nimeni, in afara de staff-ul tehnic, nu face echipa!"

Pai da, si stafful tehnic este Fecali.

Ce, noi am sustinut altceva?

septi_eu13.03.2009 11:10

A eschivat la intrebari mai ceva ca Bush, cand a aruncat jurnalistul irakian cu papucul dupa el.

Cred ca a luat lectii de la politicienii romani despre cum se abureste pe langa intrebare, astfel incat sa vorbesti mult dar sa nu spui nimic.

I: "Romania este regat sau republica?"

R: "aaa, panamtul e rotund, ziuaaa e lumina siiii noaptea eee intuneric!"

E foarte trist ca traieste in lumea lui, unde totul e perfect, el e un antrenor bun, patronul e un sfant ce creaza conditii optime de pregatire si avem doar ghinion ca nu vine odata prima victorie, care v-a aduce dupa sine un sir nesfarsit de victorii pana la finalul campionatului si noi vom iesi campioni.

Dupa mine, cel mai absurd raspuns e asta: "Nu am reprofilat niciun jucator. Sigur ca, poate nu au jucat pe partea la care au jucat la echipele lor. Nu cred ca am facut schimbari la asezarea in teren." Un fel de "Iarba noastra e verde. Sigur ca nu e asa verde ca ianinte ci e un pic galbuie, dar eu cred ca e verde." Poftim?

Cum a spus si diamond_man, Esti departe Marius, foarte departe!