FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Lupta contra imposturii

fcsteaua.ro11.03.2009 06:23

Ma intreb, din ce in ce mai des in ultima vreme, cu ce a gresit oare clubul pe care il iubim pentru a fi blestemat cu prezenta fanfaronului din Pipera, acest megaloman odios, cu valente interlope, in postura de creditor-patron? Ce pacate a savarsit acest club, al carui destin s-a impletit neintrerupt, din chiar momentul nasterii sale, cu ideea de cinste sportiva, de performanta obtinuta prin munca asidua a generatii de sportivi, pentru a fi siluit intr-atat de un individ instinctual, absurd, grotesc si fariseic in tot ceea ce intreprinde? De ce, in schimbul unor rezultate efemere, care au iluzionat pe multi, la timpul lor, decontul final trebuie sa fie atat de impovarator? Intrebari fara raspuns...

In mod cert, in anul de gratie 2009, impostura, implementata cu succes in Ghencea de clanul Paunescu, tinde sa devina o stare de fapt cvasigenerala la Steaua, parand a fi desavarsita sub patronatul creditorului Becali.

Avem un patron care confunda, in cel mai pur stil mafiot, investitia cu creditarea, trecand sub tacere aspectele financiare esentiale ale ultimilor ani, reprezentate de veniturile uriase constante pe care clubul le-a obtinut ca urmare a participarii in grupele Champions League, acesta practic autofinantandu-se de ani buni.

Activitatea clubului este gerata de o Armata de personaje obscure, de un nivel intelectual si uman derizoriu, a caror prezenta in organigrama este datorata nu competentei, ci gradului de rudenie sau supusenie fata de cel care poza, nu de mult, in salvatorului neamului romanesc. Astfel, imaginea acestui club, reprezentata ani si ani de personaje carismatice precum Ilie Savu sau Ion Alecsandrescu, ajunge sa fie asociata unor specimene servile de tipul lui Valeriu Argaseala, Marius Ianuli, Costel Geambazi sau Teia Sponte.

Ceea ce este insa mai grav si deopotriva trist, in opinia mea, este faptul ca un fost mare simbol fotbalistic al cublului, Marius Lacatus, a ales sa coboare din legenda in mocirla imposturii, folosindu-se in mod constient de imensul capital de simpatie pe care il are in randul fanilor Stelei pentru a se mentine pe banca tehnica, in pofida evidentei, expunandu-se iremediabil unei duble doze de ridicol. Ca antrenor, este zero barat, caci numai un astfel de tehnician nu poate gasi, dupa luni si luni de antrenamente, alchimia corecta a unui prim 11 din care nu lipsesc fotbalisti care, la alte echipe, jucati pe alte posturi, au oferit totusi un randament mult superior celui actual. In egala masura, girand incercarile creditorului de a se impaca cu suporterii, sfideaza practic iubirea neconditionata a tuturor acelora pentru care a fost sau este inca simbolul clubului Steaua Bucuresti.

Din nefericire, tot suporterii sunt cei care resimt din plin efectele acestei imposturi generale care face legea in Ghencea. Cu fiecare aparitie televizata a lui Becali sau Argaseala, la fiecare partida jucata de echipa, mai sorbim cate o picatura din paharul cu otrava umilintei si dezgustului, al carui continut pare acum inepuizabil, instrainandu-ne treptat de un club pe cale sa-si piarda reperele. Practic, incepem deja sa murim putin...

Atat timp insa cat mai exista o speranta de mai bine, fie ea minuscula, lupta nu trebuie abandonata. Pentru toti cei care mai cred in valorile perene ale clubului Steaua Bucuresti, pentru toti cei care detesta impostura, nemernicia, grobianismul sau diletantismul, in acest moment nu trebuie sa existe decat un ideal, rezumat in doua cuvinte: PIEI SATANA!

Forza Steaua! Intotdeauna Superiori!

Alex (Piece of Mind)

costhinia11.03.2009 06:45

Vestiarul Stelei nu-l mai înghite pe Becali » "Gigi, ne distrugi" - din prosportul de azi

trebuie sa inceapa revolutia la Steaua. poate acum, mai mult ca oricand, ar trebui sa iasa si fostele glorii ale Stelei si sa inceapa sa-si spuna punctul de vedere privitor la situatia Stelei.

am inceput noi suporterii, acum jucatorii, asteptam, asa cum sa mai propus pe acest site,o reactie si de la fostii mari jucatori ai Stelei

adversitatea la adresa lui Gigi trebuie intetita de la meci la meci, pana cand Becali va renunta.

numai asa putem reda stralucirea de altadata a Stelei.

danimarcu11.03.2009 08:46

Doar noi,cei ce iubim Steaua ,putem scapa clubul nostru drag de impostorii care au pus mana pe el!

Noi iubim Steaua neconditionat,indiferent de rezultate sau de cine il conduce.

Protestul trebuie sa continue,si sa fie tot mai puternic!

Becali,AFARA DIN Ghencea!!!

Adrian11.03.2009 10:42
Astfel, imaginea acestui club, reprezentata ani si ani de personaje carismatice precum Ilie Savu sau Ion Alecsandrescu, ajunge sa fie asociata unor specimene servile de tipul lui Valeriu Argaseala, Marius Ianuli, Costel Geambazi sau Teia Sponte
.

Cand am citit numele celor 2 fosti mari stelisti mi s-a facut pielea de gaina. Si apoi am ajuns la argat-seala si co. si m-a apucat o stare de greata.

Poate ca ne pedepseste Dumnezeu sau soarta, ca ne-am vandut sufletele pentru performanta.

becalii trebuia huiduit de la acea prima implicare in viata echipei lui Zenga. Ba nu!

Trebuia huiduit si manat cat mai departe de Steaua de cand a venit. Ca Hagi ne-a avertizat.

Dar noi, preferand banii unui nou patron, am ales sa il ignoram pe Rege.

Pana nu ne adunam 100-1000-10000 si intram peste el, la el in casa, nu scapam de acest jeg!

alexmk1711.03.2009 10:56

Chiar autofinantare nu este! Intr-adevar, creditorul minte cu nerusinare cand spune ca a bagat 40 de milioane, fara sa spuna ca si incasarile tot in beneficiul lui sunt si mai putin al clubului: "Pot sa scot bani oricand din contul Stelei sa ma duc la cazinou!"

Intr-adevar vin cam 10-12 milioane pe an din Liga, dar astea sunt venituri care daca se obtine profit la sfarsitul anului se impoziteaza, deci nu ramai cu intreaga suma! Ca si la fotbalisti care oricum iau salarii in dolari (majoritatea), iar veniturile sunt in euro!

Trebuie sa recunoastem ca s-au investit bani in gazon, tabela, autocar, terenuri de antrenament, academii! Astea sunt cheltuieli importante! Si chiar daca sunt venituri din transferuri, vezi Ogararu, Thereau, Dica, Radoi, cele mai importante, au fost si jucatori care au costat si au fost aruncati ca masele stricate!

Daca luam in consideratie ca salariile ar fi cam 5-6 milioane euro pe an cu tot cu impozite, este clar ca in ultimii 4 ani clubul s-a autofinantat, iar inainte nu se bagau atatia bani! Sa nu uitam retetele din bilete care au scos bani frumosi si puteau scoate si mai mult daca ii ducea capul si nu puneau preturi de finale ale Ligii Campionilor!

In principiul Steaua este cel mai profitabil brand din fotbalul romanesc si e clar ca acest Creditor nu a pierdut niciun cent, ba inca si-a scos inzecit pe publicitatea pe carca Stelei! Pai daca era la Unirea sau Sportul sau Prefab Modelu, cine dracu stia de el??? Nimeni!

Dupa cum arata in ultimul timp, Becalul pare ca si-a dat seama ca Lacatus nu e antrenor, dar a intrat singur in Kaka si nu mai poate acum sa-l dea afara! Problema lui este ca Laca nu-si da seama cat rau face Stelei prin ramanerea lui! El crede ca face bine, dar daca nu-l duce capul! A avut timp un an jumate sa demonstreze ceva si nu se vede absolut nimic!

Cand vezi pupincuristi ca Mitica Penalul care spune ca jucatorii sunt de vina ce sa mai zici! Si Nea Imi zice la fel! Nu are nimeni curajul sa spuna ca Lacatus nu este de talia Stelei??? ASa juca si Uta cand era Laca acolo si va mai amintiti ca nu a castigat vreo 11 meciuri la rand! Asa suntem si noi acum! DA, jucatorii nu sunt buni, dar antrenorul chiar nu are nicio vina??? De ce nu are Laca curaj sa-i bage usor in echipa pe Rusu, Stratila, Abuzatoaie, Lazar de la echipa a 2-a??? Nu mai vorbesc de Ochirosii sau Bicfalvi! O sa ne spuna ca sunt accidentati, dar cand nu sunt???

Nu-i baga pe toti odata, dar cate unul in fiecare meci! MAi bine sa joace Rusu toate meciurile prost, dar o sa capete experienta si la anul avem varf, care chiar e bun!

Va mai aduceti aminte de victorii clare?? E adevarat, acum ne trebuie victorii de oricare, dar noi nu mai facem spectacol si nici nu castigam!

BATISTE si FULARE ALBE in Ghencea!

kosm1n11.03.2009 11:57

Da!! Un stadon plin cu batiste albe nu ar fi o idee rea!!! PIEI SATANA!!!

swamp11.03.2009 16:49

Excelent , absolut fantastic ! BATISTE SI FULARE ALBE FLUTURANDE PE TOT STADIONUL !!!

Deja imi fac imaginea ...........peluze si tribune pline , nespunand nimic decat agitand alb..................haideti chiar sa o facem , baieti !! Cu totii ne-am saturat de tiranie si mizerie ! Prea mult !! Gata !

Adrian11.03.2009 17:20

Mai terminati ma cu copilariile astea.

Voi credeti ca, daca mergeti pe stadion si fluturati batiste albe, ciobanu' pricepe ceva?

Voi chiar credeti ca aveti de-a face aici cu un om de onoare, un om care respecta si care vrea sa fie respectat, un om de bun simt? Voi chiar credeti ca ala e asa?

Alo!

Trezirea!

Ciobanu' e un interlop fratilor! Si mai are si probleme cu capul pe langa asta.

Daca mergeti cu batiste, ala in secunda 2 e la zeroteve sau a gesepe si se da mare:

"ha ah haha...vedeti cum ma iubeste galeria pe mine?!...pai ioooo...e destul sa stranut....si toti vin sa imi ofere batiste...pac pac pac...ma intelegi?! hahahhahahah!!!"

danimarcu11.03.2009 17:38

Aia ma pregateam si eu sa spun,chestia cu batistele nu tine cu Jiji Becali.

E ca si cum ai face frectie la un picior de lemn.

Sau sex cu prezervativ,ca sa spun asa... :innocent:

Nu cred ca solutia impotriva unui astfel de gunoi este sa ne purtam cu el cu manusi.

Becali,AFARA DIN Ghencea!!!

handrei11.03.2009 18:24
Mai terminati ma cu copilariile astea.

Voi credeti ca, daca mergeti pe stadion si fluturati batiste albe, ciobanu' pricepe ceva?

Voi chiar credeti ca aveti de-a face aici cu un om de onoare, un om care respecta si care vrea sa fie respectat, un om de bun simt? Voi chiar credeti ca ala e asa?

Batistele nu sunt pentru cioban, ci pentru opinia publica. Un stadion de batiste albe ar avea efect asupra neutrilor sau celor care inca il mai sustin pe cioban .. cand va ramane singur-singurel cu siguranta va pleca. Cand si GSP-ul isi va da seama ca va avea mai multa audienta daca trece de partea noastra (deci mai multi $$) si nu il vor mai menaja pe nea Gigi atunci va fi punctul de cotitura. Cred ca e destul de aproape ..

militia11.03.2009 20:10

LUPTA CONTINUA! FECALI PLEACA DIN Ghencea!

Stanici11.03.2009 21:29

Aloo, treziti-va si culcati-va la loc! Parerea mea - momentan, in mod real, numarul celor care il contesta pe Jiji este mai mic decat numarul pitiponcilor dornici de posterioare de fotbalisti celebri in Templu. In clipa de fata, cred ca tot "atentionarea" verbala e mai indicata, dat fiind faptul ca cei care ii ureaza de bine binefacatorului sunt aceeasi cu cei care isi rupeau plamanii pe ploaie si pe frig, pe cand pitiponcilor nu prea le prea pasa indeajuns incat sa presteze vocal pro sau contra protestului.

Duamne, cand ma gandesc la faptul ca unii nenorociti, atunci cand urmaresc Steaua, se gandesc la ce jucatori din reclamele Pepsi ar putea sa vada pe viu, imi vine sa... mai iau in plm o gura de Cola! HA! In your faces!

carcotasu12.03.2009 09:19

In primul rand, trebuie sa ne gandim cum sa facem sa atragem cat mai multi suporteri si chiar ziaristi si de ce nu, chiar comentatori TV alaturi de noi. Ma uitam la sondajele de la unele posturi TV (nu zic ca nu sunt exagerate, dar sa fim seriosi, se apropie de adevar) si chiar la unele comentarii la articolele de pe gsp si prosport, iar acolo majoritatea sunt de partea lui. Si fiti siguri, gura lui de oxigen sunt chiar acesti suporteri (prefer sa nu ii jignesc, poate sunt doar prost informati) care nu isi dau seama de raul pe care il face oaia asta. Si tind sa-i dau dreptate lui Adrian, o sa ajungem chiar sa il asteptam la trecerea de cale ferata spre pipera sau chiar ca mascatii peste el in casa :).