FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Moment de reculegere

fcsteaua.ro10.03.2009 09:04

Am scris vreo 3-4 articole dupa meciul de la Brasov, insa nici unul nu a reusit sa redea starea de spirit in care ma aflam si ca atare le-am sters pe toate. Am trecut de la enervare la furie (punctul culminant autul scapat in tusa de Dayro Moreno) si apoi m-am linistit brusc. Imi tot reveneau in minte imaginile cu suporterii care au facut deplasarea la Brasov si care impotriva tuturor semnelor de intrebare si a betelor puse in roate, au fost acolo pentru doua idealuri: de a sustine Steaua prin prezenta si de a-l contesta in continuare pe Gigi.

Va respect pentru faptul ca ati fost acolo si va multumesc pentru ca mi-ati intarit inca odata un lucru care ar trebui sa fie clar tuturor: indiferent cat de jos ne va târî, noi cei adevarati vom fi acolo. Indiferent cum ne va umili, noi vom fi acolo, indiferent ce imagine va avea clubul, suporterii adevarati nu-l vor parasi niciodata si asta pentru mine inseamna ca am invins in razboiul cu oierul.

Care razboi este de anduranta si in care partea care are rabdare si e statornica va invinge. Il vedem cum este la capatul puterilor, cum incearca diverse stratageme: vanzari, declaratii mieroase totul pentru a stopa acest val de antipatie la care nu stie cum sa mai reactioneze. Ba foloseste clasicele amenintari, ba promite Cupa Romaniei, totul pentru a calma niste spirite care au fost inflamate definitiv.

Pare ca deznodamantul, oricare ar fi el, este destul de aproape sa se produca, si cum noi avem tot timpul din lume, il astept sa zica ca la un turneu de poker: "all in", in timp ce noi avem in mana chinta royala: iubirea neconditionata fata de culori. Sincer as vrea ca in meciul cu Iasiul sa vad o mare de fazzoletti albe si o tacere de mormant. Ca un moment de reculegere de 90 de minute pentru cel care a fost Gigi Becali. Deoarece, pentru noi majoritatea, a murit in tribuna din Stefan cel Mare, la meciul cu CFR Cluj, cand s-a umilit in fata cainilor si ne-a facut prima mare mizerie, cersind un loc in Liga Campionilor.

Si cum traditia romaneasca cere ca despre morti sa se vorbeasca numai de bine, jur ca o sa-mi aduc aminte numai de clipele traite la Vaslui, la pauza meciului cu Middlesbrough, de momentele cand am facut torte ca pe vremea lui Ceausescu si m-am delectat cu banner-ul "In Stefan cel Mare ploua cu televizoare". Jur ca despre mizeria asta de meci de la Brasov, si a celor ce poate vor mai urma pana ce oierul va disparea din peisaj, n-am sa mai pastrez nici o frantura in amintire, decat imaginea baietilor care au fost acolo in tribune, poate mai multi decat "fanii liderului" la ultimul lor meci de acasa.

Alex (keluboss)

Virgil10.03.2009 09:39

Excelent articol Alex. Sper ca Gigi sa cedeze, mai ales ca echipa nu merge si nici Lacatus nu poate s-o faca sa mearga. Dar daca o vinde, imi doresc s-o cumpere un roman de calitate. Care sa inteleaga si sa iubeasca suporterii. De preferinta unul dintre ei.

Respect celor care au facut deplasarea la Brasov, in conditii special, cu riscul de a nu intra, doar din dragoste pentru Steaua, si pentru ca protestul impotriva creditorului sa aiba continuitate.

mugur8610.03.2009 10:11

Eu, unul, nu-l mai suport pe Gigi Becali inca dinainte de episodul in care si-a pus fularul lui Dinamo la gat si a latrat. Si anume din toamna anului 2005, cand, in plin scandal cu Bodu din cauza datoriilor pe care vechea societate care patrona Steaua le avea la bugetul de stat, a zis (citez din memorie) ceva de genul: "N-are decat sa ia Bodu emblema si palmaresul, pe mine nu ma intereseaza. Eu fac Steaua Crestina". Nu l-am simpatizat niciodata pe Gigi Becali din cauza comportamentului sau, a megalomaniei si a modului dictatorial de a conduce (dictatura pe care a instaurat-o la club mai ales din 2004, de cand a plecat Victor Piturca, singurul care a putut sa-l tina in frau pe Gigi), dar din momentul in care am vazut cat pret pune el pe istoria si traditia Stelei, nu-mi doresc decat sa-l vad plecat din Ghencea.

MoWeed10.03.2009 10:13
Indiferent cum ne va umili, noi vom fi acolo, indiferent ce imagine va avea clubul, suporterii adevarati nu-l vor parasi niciodata si asta pentru mine inseamna ca am invins in razboiul cu oierul.

Foarte frumos zis.

Ionutz8610.03.2009 11:02

Ai scris din inima....

Tot respectul pentru cei care au fost la Brasov..tot respectul pentru cei care stau in vant si'n ploaie doar pentru a asista la inca un meci al echipe noastre.

Mereu invingatori....mi-as dori ca asa sa gandeasca si jucatorii care fac parte din actualul lot..dar din pacate spiritul de invingator a ramas doar in inima suporterilor ! Si noi...vom invinge !

NICKSTELIST SI DUPA MOARTE10.03.2009 11:47

AFARA DIN Ghencea.

enjoy10.03.2009 13:11

"Ai invins, continua; n-ai invins continua!" (Nansen)

c.ronaldo1710.03.2009 13:13

Pentru ca noi suntem Steaua!

Foarte bun articol, felicitari Alex!

alexmk1710.03.2009 14:22

A murit Becali pentru noi in Stefan cel Mare??? Hai sa fim seriosi! Pe mine nu m-a deranjat absolut deloc acel lucru, dimpotriva, chiar m-am distrat cand am vazut ca un non-stelist, Becaliul, si-a batut joc de niste javre proaste chiar in casa lor! Eu am mai spus-o si o repet, Becali nu este nici macar 0,1% stelist! Nu a fost niciodata! El reprezinta Steaua, dar doar atat! Nu mai faceti confuzia intre el si Steaua! Aaaa, ca reprezinta Steaua si ca ne face de ras prin comportamentul de copil de 2 ani, e altceva! Asta da! Dar el nu e stelist! Pai cand a spus: "Sa retrogradeze Steaua dar sa nu intru eu la puscarie!", era stelist??? Unii vor spune: Stai ba, ca el a facut multe pentru Steaua! NU! El a facut totul pentru el! Si indirect pentru Steaua! Toate meritele si le asuma, toate greselile sunt ale altora! Cand Steaua e sus, el e cel care a dus-o acolo, cand nu, e oricine altcineva!

Si eu propun sa venim fiecare cu ceva alb la noi la fiecare meci! Fulare, caciuli, carpe, batiste! Orice alb! Nu are rost sa mai injuram degeaba, desi asta e singura limba pe care o stie! Sa facem stadionul alb, TOT! Sa nu mai zica doar de cei 20 de golani dintr-o peluza sau alta! Sa vada ca tot stadionul este impotriva! Si nu numai el, ci toti stelistii de pretutindeni! Sa nu mai vina astia cu celebra: "Niste golani, 10-20, fac toata atmosfera asta"! Sa fie 10-20, dar de mii!

Lacatus e la fel! La fel ca Becali! Nu si-a asumat infrangerea cu Brasov si a dat vina pe jucatori! Mai are rost vreun comentariu??? Daca era antrenor, el isi asuma intreaga vina, pentru ca el e de vina ca nu a stiut sa-i capaciteze si sa-i faca sa aiba determinare si tot el e de vina pentru ca echipa are doar schema: Bubuie si vedem daca iese ceva! NU! Domnul antrenor Lacatus are alte probleme! Sa-i spuna lu' Becali sa nu vanda echipa la TV si ca el e alaturi, sa tipe la jucatori aiurea, sa spuna ca ii e rusine! Mariuse, LACAAAA, ar trebui sa-ti fie rusine ca pretinzi ca esti antrenor, mai baiatule! Ce timp sa-i mai dam??? Nu exista idei, bai baieti! Nu exista nimic! AAAA, ba da! Exista baiatul care este 7 clase peste Tiago: Lovin! Lovin este unul dintre cei mai slabi fotbalisti din istoria fotbalului! Dar jucam cu el! Si bine ca-l mai avem pe Banel!

Am avut dreptate cand Lacatus a revenit la Steaua: Este sfarsitul carierei de antrenor a lui Lacatus! La orice echipa! Pentru ca niciun om normal nu mai poate sa angajeze asa un antrenor! Sper ca pe aici sunt oameni lucizi si care se pricep la fotbal mai mult ca Becali sau Lacatus si ca o eventuala victorie in fata lui Iasi( fara 7 titulari) in Ghencea nu va face ca unii sa creada ca mergem in directia buna!

Vreti exemplu de determinare??? Urziceni! Jucatori normali, dar care dau totul pe teren!

Problema cu Lacatus este ca nu stie sa comunice cu jucatorii, nu stie nici sa antreneze si nu stie nici sa-i faca sa dea totul pe teren! Asta e!

titi preda10.03.2009 14:39

"Ciobanenko" TREBUIE SA PLECE!!

Cu riscul sa stea un an si-n 'B' ! Ciobanenko nu a invatat nimic, si n-o sa invete, e prea timpit si prost; la el a mers chestia aia: "prost sa fi noroc sa ai "!

Daca suporterii vor reactiona in continuare la fel, dar cum spui Alex, TOT STADIONUL, FAC PARIU CA ACEST RETUR E ULTIMUL PENTRU IDIOT!!

:steag_cruce_invers:

ssinpadureacualune10.03.2009 15:54

Deci au inceput sa dea in suporteri. Vor sa intoarca totul spre noi. Vor sa distraga atentia de la ce se intampla. ESTE INCREDIBIL!!! De la Becali ma asteptam, dar pana si Lacatus incepe sa intreaca limita. Cum e posibil sa declari asa ceva cand Steaua nu joaca nimik de un an intreg. ESTE O RUSINE!! Dupa declaratile de azi mi-am pierdut pana si ultima speranta ca poate Lacatus va vedea ce se intampla si va pleca, oferindu-ne noua si chiar si insusi putina demnitate. El, insa s-a aliat cu Becali si dau in suporteri, este o rusine ce se intampla!!! TOTUL ESTE PIERDUT!!!

luck8710.03.2009 16:34

Super articol,pacat ca nu poate fii preluat de un site ultra accesat gen gsp sau prosport,altfel vor veni doar cateva sute cu batiste albe,si iarasi i-am da ciobanului apa la moara sa spuna ca doar cativa huligani il contesta....cred ca un comunicat din partea suporterilor ar fi mai util,pt ca am vazut ca televiziunile si ziarele au inceput sa le preia!!ar fi o idee buna si ca in jurul stadionului sa se imparta esarfe albe...!!!

Acum e momentul revolutiei...nu trebuie sa incetam...se poate!!!

jos Gigi

The Flyer10.03.2009 16:56

@ssinpadureacualune

ba,din contra!nu e nimic pierdut!la meciul cu vasluiul am postat eu o timpenie pe forum,da' eram extrem de nervos dupa meciul ala!a doua zi mi-am dat seama ca ce s-a facut atunci nu are loc de intoarcere!n-am sters postarea mea pentru ca nu-mi este rusine de greselile mele decit atunci cind le repet!

ciobanul e in plop si plopul in aer!cu toate mascotele care-i tin locul pe forum,pe stadion si in viata reala,care-l ajuta,teoretic,sa pozeze intr-un mare om,are zilele numarate la Steaua!dobitocul o ia razna in fiecare zi care trece!

episodul cu bulangiul de Iacov nu v-a fi singular!si chiar s-a intimplat asa cum a declarat ala care a distrus o echipa,Progresul!

CIOBANUL TREBUIE SA PLECE SI O VA FACE!AZI,MIINE,VINEREA VIITOARE,DEPINDE DE NOI!o v-a face!

CIOBANE,MORI IN CHINURI!ESTI UN CANCER!

le:sunt extrem de dezamagit de domnul Lacatus!eu nu-i voi mai spune Marius,Laca sau altfel!pastrez un dram de decenta si-l voi scrie domnul Lacatus!

nu se poate sa faci eforturi cre(s)tine pentru a aplana un "conflict" intre SUPORTERII CELEI MAI MARI ECHIPE,unii care-si cunosc istoria,cu un gibon coborit din palmier!un om normal nu poate avea un conflict cu o maimuta si nu necesita interventia unui tert!noi nu avem un conflict,noi vrem dobitocul primat afara din Ghencea!

Azzido10.03.2009 17:48

bun articolul. ;)

sper sa scapam de jijnho cat mai repede si sa revenim in topul fotbalului romanesc.

crushER10.03.2009 20:06

SUNTEM NOI Steaua SUNTEM NOI !

Respect pentru articol Alex.Se vede ca l`ai scris din inima !

catasteaua1710.03.2009 23:07

Jiji lasane veziti de oile tale si de palat tu distrugi imaginea Stelei

esti o mizerie Becali lasane :finger::finger:

goergescu11.03.2009 06:50

Salut

Ideea cu batistele albe si tacerea inmormantala este geniala. subscriu si VA ROG pe toti sa urmati acest indemn.

SUNT FOARTE CURIOS SA VAD MUTRA FECALIANA CAND VOM FLUTRA MII DE BATISTE ALBE.

medichit11.03.2009 07:34

BRAVO!!!!!

N-am mai vazut de mult asa tarie de caracter pe aici!!!!

Sa nu confundam NICIODATA ECHIPA NOASTRA DE VIS cu oierul!!!!!

Echipa noastra are mare nevoie de noi!!!!!!

Pastrati un moment de reculegere pentru oier!!!! Excelenta ideea si impactul ei psihic daca-l va intelege!!!!

Cred c-ar fi bine sa afisati asta: Moment de reculegere pentru oierul sef care-a fost!!!!!

Cred ca aceasta faza-l va indeparta definitiv de echipa!!!

Bravo inca odata!!!!

Asa Da!!!!!

Vom ajunge sa :steag_cruce_invers: de bucurie!!!!

KERATOCONUS11.03.2009 15:19
Salut

Ideea cu batistele albe si tacerea inmormantala este geniala. subscriu si VA ROG pe toti sa urmati acest indemn.

SUNT FOARTE CURIOS SA VAD MUTRA FECALIANA CAND VOM FLUTRA MII DE BATISTE ALBE.

In timpul tacerii inmormantale, eu nu mai am voie sa suflu-n goarna? :)

David_Steaua200711.03.2009 15:38

Prea putine reactii pentru un articol foarte frumos :(((

Va dati seama ca ceea ce vreti voi nu prea e posibil!!In primul rand ,romanii in general,nu stiu sa tina un moment de reculegere ca lumea pentru o persoana decedata, d-apai sa faca liniste pentru o cauza nobila!!Apoi vor fi si aplaudacii ciobanului care vor huidui,mai sunt si persoanele care isi vor pune esarfele/batistele albe pe scaun sa nu se murdareasca, uite asa mai raman doar peluzele si probabil cativa rataciti de la tribune!!

In fine,cu Steaua si la bine,dar mai ales la greu!!

ssilviu_1912.03.2009 02:01
Super articol,pacat ca nu poate fii preluat de un site ultra accesat gen gsp sau prosport,altfel vor veni doar cateva sute cu batiste albe,si iarasi i-am da ciobanului apa la moara sa spuna ca doar cativa huligani il contesta....cred ca un comunicat din partea suporterilor ar fi mai util,pt ca am vazut ca televiziunile si ziarele au inceput sa le preia!!ar fi o idee buna si ca in jurul stadionului sa se imparta esarfe albe...!!!

Acum e momentul revolutiei...nu trebuie sa incetam...se poate!!!

jos Gigi

Am inteles ca in prosportul de maine se va face cunoscuta noua forma de protest!Afara din Ghencea!Steaua suntem NOI!!!