FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

De ce nu meritã (și nu trebuie) sã vorbești cu Gigi Becali

fcsteaua.ro07.03.2009 12:46

Emisiunea de acum câteva seri de pe Telesport, la care au participat doi suporteri steliști, care au discutat cu realizatorii pe tema protestelor împotriva conducerii, mi-a lãsat un gust amar. ªi mi-a întãrit (dacã mai era nevoie) pãrerea cã e bine sã evitãm dialogul cu Gigi Becali, pentru motivele pe care le voi prezenta mai jos.

Nu o sã vorbesc despre prestația celor doi suporteri, mai ales cã unul din ei mi-e bun prieten și pot vorbi cu el în persoanã, oricând. Dimpotrivã, încerc sã susțin cã, indiferent cât de bun vorbitor și exersat în apariții publice ai fi, cât de diplomat, de deștept sau chiar de curajos ai fi, nu poți s-o scoți la capãt într-un dialog public cu Gigi Becali.

Un jurnalist de top din media româneascã spunea (vorbind despre postul OTV) cã nu poți concura cu un competitor care nu respectã niciun fel de reguli și care, când tu alergi pe culoar, pe turnantã, o taie de-a lungul gazonului și ajunge în fața ta la linia de finiș. Merg mai departe cu comparația și zic cã un dialog cu Becali e ca o partidã de box în care tu lovești - fair - cu pumnii, iar el începe sã dea cu picioarele, dupã care, dacã nu te doboarã, mai ia și-un scaun din colțul ringului și-ți aruncã cu el în cap. E acesta un meci de box?

Într-un dialog obișnuit, Gigi Becali, pe lângã deja notoriul fapt cã vorbește mult, te întrerupe și monopolizeazã 80% din timpul alocat "dialogului", mai are și neînsemnatul obicei de a amenința. Tu îi aduci argumente pentru care nu-l mai înghiți la Steaua, el îți zice "Bine, bã, Lecce, sã vedem noi cum mai intri tu pe stadion!". Tu îi explici cã sunt legi care nu prevãd interzicerea suporterilor pentru contestarea conducãtorilor (ci îi sancționeazã, doar în anumite cazuri, cu o amendã), el îți spune "lasã, bã, cã fac eu un articol al meu, o lege a mea și nu te mai las pe stadion! Ce-o sã-mi faci?".

Ce-o sã-i faci, într-adevãr? Ce-o sã-i faci unuia care, dupã ce discutã cu tine pe fațã, "la palat", despre motivele pentru care-l înjuri, iese apoi în public și spune cã v-ați înțeles și cã o sã vã plãteascã el în continuare deplasãrile? Ce-o sã-i faci unuia care în decursul aceluiași dialog, trece succesiv de la împãcãri la amenințãri, de la rugãminți la fabulații și gogomãnii (gen "dacã mã bat cu fanii, îi împachetez în 30 de secunde")? Ce sã discuți cu unul care a vândut Steaua de tot atâtea ori de câte ne-a asigurat cã el o sã moarã la Steaua, care va rãmâne a nepoților lui? Ce poți sã vorbești serios cu cineva care dupã ce te-amenințã, spune c-a glumit?

Unii le-au reproșat lipsa de curaj și de fermitate celor doi suporteri steliști, uitând cã nu stãteau de vorbã cu Laporta, ci cu un om care are - pare-se - dialoguri relaxate cu "oameni de onoare, din lumea interlopã" (citez din Gigi Becali). Uitând cã au fost invitați într-un cadru în care jurnaliștii ÎNCÃ n-au depãșit automatismul mental al lui "dar dacã echipa învinge la Brașov, veți mai continua protestul?", pãrând sã nu înțeleagã cã jocul de la Brașov chiar nu mai are niciun fel de importanțã! Cã toatã lehamitea, greața, furia și turbarea suporterilor sunt efectul felului în care Becali înțelege sã se comporte, tratând Steaua ca pe stâna lui, suporterii ca pe niște oi, amenințând pe cine vrea, târând atâtea foste glorii prin noroi? Cât e de greu sã înțelegi, în acest context, cã ce facem la Brașov, Mediaș, Pitești etc chiar nu mai are nicio importanțã? Ce împãcare îți propui tu, jurnalist, sã mediezi cu un om pe care abia ai curaj sã-l întrerupi din vorbã, darãmite sã-l contrazici?

Nu existã modalitãți de dialog onest și constructiv cu Gigi Becali. Dimpotrivã, cu el trebuie refuzat orice dialog și trebuie luptat cu cap, "cu subtilitãți" (vã aduceți aminte ce l-a enervat fraza asta?), pânã când va ceda. Pentru cã sunt din ce în ce mai convins cã protestul trebuia sã ia forma unui "rãzboi al nervilor" și cã Gigi Becali nu va pleca decât când îl vor lãsa nervii. Când Bucureștiul va fi împânzit cu "Gigi pleacã!", când lumea va reacționa împotriva lui aparent fãrã niciun motiv, când "în ciuda meciului de la Brașov" va fi contestat.

Avantajul nostru e cã suntem mulți și anonimi. O sã-l interzicã pe Lecce, o sã aparã altul în locul lui! El, în schimb, e o țintã vizibilã și sigurã. Cu care nu dialoghezi.

Ovidiu

Lari07.03.2009 12:51

Noi toti trebuie sa fim Lecce! Nu poate opri 10.000 de oameni (cam cat ar intra in cele doua peluze) sa intre pe stadion.

Dialogul, atata cat a fost, a luat sfarsit! De acum incolo, vom monologa! El cu behaielile lui de amenintare puerila, noi cu CIOBANE, PLEACA DIN Ghencea!

Sau, pentru cei cu gusturi mai fine: Becali, PLEACA DIN Ghencea!

Pana la capat!

Adrian07.03.2009 13:02

Da, nu trebuiau sa accepte sa discute cu el. Nu avea rost.

Suntem in razboi cu becalii. E pe viata si pe moarte. Nu exista cale de mijloc.

Ori moare el, ori Steaua.

Din punctul meu de vedere, mai bine as da eu foc Stelei decat sa o las pe mainile lui.

mad7907.03.2009 13:09

O discutie cu Becali ar trebui purtata la nivelul sau...ce sa te mai complici cu diplomatia,ii spui scurt pe doi ce ai de zis,incearca sa te combata ,ii mai arunci 2,3 cuvinte pe care nu le intelege si il pui la punct.cu astfel de gandaci nu trebuie sa ai diplomatie,trebuie sa fii la fel de zeflemitor ca el....a,ca nu e syilul tau,asta e altceva.dar toate locurile s-au dat in rai deja ,asa ca nu trebuie sa iti faci mustrari de constiinta!

George Stan07.03.2009 14:04

Exact astea au fost si gandurile mele cand am vazut emsiunea. Lecce si Adrian trebuie admirati pentru ca au fost la emsiune dar dialogul cu Becali trebuie refuzat de acum inainte pentru ca nu iti poate aduce decat pierderi de diferite feluri.

MoWeed07.03.2009 15:33

Asa este, un om ca Becali nu este capabil sa poarte o discutie civilizata. Nu este capabil sa spuna altceva decat "am bagat bani la Steaua" sau amenintari

Mihai Somanescu07.03.2009 16:09

Excelente argumente Ovidiu!

Citind articolul tau, imi dau seama, mai mult ca niciodata, ca PUTEM!

Sunt convins ca avem nervii mai tari ca el, e un om bolnav, atat la propriu cat si la figurat. El se asteapta sa cedam cat de curand.

P.S. Pentru idiotii care o sa spuna ca nu vrei binele Stelei daca nu te intereseaza victoria la Brasov

O victorie la Brasov este doar o cosmetizare efemera a bolii care a cuprins intreg trupul Stelei. Cu alte cuvinte, daca ai cancer la plamani, victoria la Brasov, Pitesti, Oriunde ar fi egala cu luarea unei aspirine, pentru BINELE VIITOR al Stelei muribunde.

Ori Becali, ori noi!

AFARA CIOBANE!

w3bmaster07.03.2009 17:30

Ciobane pleaca dracului odata ...

Cu dusmanu nu se comunica ... in cazu nostru nici nu ai cu cine .....

mad7907.03.2009 17:44

postul acesta l-am scris intr-un articol cu o alta,dar se potriveste aici,mai ales ca voci puternice din galerie se manifesta aici:

"hai mai galeria lu'peste prajit,sa va vad daca aveti cohones...duceti-va la Becali si spuneti-i sa va vanda echipa cu 10 milioane in 3 transeanuale si sa o finantati voi,ca vad ca la gura sunteti buni...faptele va omoara"!

handrei07.03.2009 19:10

Dialogul de fapt nu se face cu Becali, cei de la AISS trebuie intotdeauna sa se raporteze la ceilalti suporteri.

De fapt asta e razboiul. Daca sunt intrerupti, ei trebuie sa zica : suporteri stelisti, uitati cum nu suntem lasati sa ne spunem punctul de vedere, suntem amenintati, etc ... credeti ca e corect?

DanStan07.03.2009 19:12
postul acesta l-am scris intr-un articol cu o alta (?),dar se potriveste aici
tot asa si eu,mai ales ca oile lu' Jiji se manifesta si aici

Cand om avea chef o sa mergem la Becali si-o sa-i spunem ca-l creditam. Si ca dupa aia o sa fim stapani la el acasa, o sa facem de vrem acolo, il dam afara pe Zmarandescu cand ni se scoala, ca noi - creditori fiind - hotaram tot, le stim pe toate si daca nu ne place de fatza lu Zmarandescu si visam noaptea ca trebuie dat afara pai asa trebuie facut. O sa aparem in toate ziarele si la teveu sa ne laudam ce mult bine ii facem noi familiei Becali si lu' Jiji in special si ca atunci cand am vrut sa ne retragem sprijinul Jiji personal a plans si ne-a rugat in genunchi sa nu-l lasam.

maye07.03.2009 19:14

Nu numai ca nu merita sa vorbesti cu el , cred ca m-as injosi daca o s-o facem.NU merita!

Pana la Sfarsit , Mizerie pleaca din Ghencea!

Catalyn0707.03.2009 21:11

cred ca ar fi frumos ca tot stadionul sa faca o coregrafie cum a fost cu Timisoara la titlu 22. Peluza Nord sa aiba scris " Becali ", tribuna II " pleaca din " si Peluza Sud " Ghencea "...

stiu e s.f. :)), dar i-ar demonstra oligofrenului ca tot stadionul il uraste

puyol07.03.2009 21:35

mad79... fff multi dintre suporterii carora te adresezi abia fac fata la deplasari si tu vrei sa finanteze un club de talia Stelei? :)

DanStan07.03.2009 22:45

Las' ca bani se gasesc ... problema e ca banii aia ar intra in buzunarele gibonului pentru ca el a creditat Steaua si poate oricand sa-si ceara banii inapoi. Chestia e ca suntem cam singurul club mai cunoscut din lume unde creditorul isi bate joc de club. Si Real Madrid are de returnat credite, dar la aia dac-ar veni creditorii sa se dea mari ca e clubul lor si fac ce vor i-ar linsa spaniolii.

axl08.03.2009 08:06
Nu existã modalitãți de dialog onest și constructiv cu Gigi Becali.

Exact. Nu exista. Nu se poate. Utopie.

VaSsY09.03.2009 10:07

pana la capat ati cioban....sa luptam pana ii cedeaza nervi....daca e nevoie sa facem a 2a revolutie dar la Steaua...PLECA Gigi!! propun sa facem toti cate un steag cu Gigi PLECA !!! sa le purtam mereu la meciuri...poate cedeaza...

Inca mai sper ca va fi frumos...ca noi o sa cantam iar jucatorii o sa care pianul...dar mai e mult..pana acolo trebuie sa scapam de cioban

postul acesta l-am scris intr-un articol cu o alta,dar se potriveste aici,mai ales ca voci puternice din galerie se manifesta aici:

"hai mai galeria lu'peste prajit,sa va vad daca aveti cohones...duceti-va la Becali si spuneti-i sa va vanda echipa cu 10 milioane in 3 transeanuale si sa o finantati voi,ca vad ca la gura sunteti buni...faptele va omoara"!

Prietene crezi ca daca nu avem bani suficienti sa dinantam Steaua, strebuie sa inghitim tot ce zice/face Becali ? Sunt gata oricand sa achit o suma de bani daca as sti ca se face cheta sa cumparam macar o parte din club..si daca AISS are avea o initiativa va garantez ca as pulsa cu bani..daca fiecare stelist am da cate macar 1 EURO, la 5 mil de stelisti presupusi ( cu marja de eroare) am lua ceva din club..dar eu sunt dispus sa dau si 100 si ca mine sunt sute poate mii...

Nu ne comparam cu ciobanul la bani...dar sunt multi in galeria Stelei..si/sau pe stadion care numara banii in mii/sute de mii de euro...vreo 2 ii stiu eu si nu sunt "vedete".

"UN PICIOR IN CAP FACE CAT O MIE DE VORBE" :steag_cruce_invers:

mountytoma12.03.2009 07:45
"UN PICIOR IN CAP FACE CAT O MIE DE VORBE" :steag_cruce_invers:

ai dreptate aici, in cazul lui Becali. dar iti dai seama cat fac cateva zeci sau sute de mii sau milioane de p...i indesate in gura ciobanului? asa, sa inteleaga pe limba lui!!!

in afara de a-i aminti ciobanului cat de prost e, si ca toti banii din lume nu il fac mai istet decat o oaie regulata de berbeci, nu merita sa dialoghezi cu becalopitecul. el urla si striga si ameninta, crezand ca asa i se va da dreptate. scoate banii in fata, crezand ca asa balanta inclina in favoarea lui...

orice s-ar intampla de acum inainte, Gigi Becali a fost, este si va fi, cea mai proasta creatura pe doua picioare care are posibilitatea sa vorbeasca de pe toata planeta pamant, in toata istoria ei.

banii aia care oricum s-au terminat (de aici disperarea lui), nu pot schimba asta. pentru ca Gigi este pur si simplu mult prea prost. mult mult mult prea prost. o dovedeste la fiecare deschidere a gurii. si cand nu o deschide tot prost e, se citeste pe fata lui prostia intruchipata. la stadion in loja nu prea mai are curajul sa deschida gura, sa nu-i intre toate alea in ea! si pe holuri merge speriat privind peste umar in spatele lui, nu cumva sa i-o traga cineva, ca are rozeta sensibila dupa atata dragoste a suporterilor ("95% ma roaga sa raman", probabil sa ramana capra!)

vom continua sa i-o indesam in gura pana va face spume LA PROPRIU!