Faza cu stadionul din Tiraspol e simptomatica pentru starea nici laie, nici balaie in care se scalda Romania. Si anume :
De cativa ani buni, suntem depasiti rand pe rand de mai toate tarile europene la capitolul investitii in fotbal. La noi se investeste incomparabil mai putin (si mai fara cap !) si decat in Polonia sau Cehia, dar si decat in Ucraina sau Rusia. Explicatia e simpla : suntem mai slab dezvoltati economic decat Polonia si Cehia, deci nu avem bani oficiali, "albi", ca sa investim in fotbal. Pe de alta parte, nici nu avem o oligarhie atat de puternica, in care cateva varfuri cu adevarat bogate sa bage cateva zeci de milioane de dolari in fotbal fara sa se sinchiseasca, ca in Ucraina sau Transnistria. La noi, banii sunt mai disipati (dupa principiul "hai cu totii sa traim bine pe spinarea statului") si deci mai putini pe cap de afacerist. Iata de ce la Tiraspol exista un afacerist care baga 25 de milioane de USD intr-un stadion, in timp ce Ciobanul (un investitor de seama la noi) trebuie sa vanda terenuri ca sa plateasca jucatorii...
Cat despre partea strict fotbalistica, eu sunt de acord ca Piturca ar trebui sa riste, dar in alt sens. Sa renunte cu adevarat la jucatorii care nu mai sunt de viitor si sa riste niste infrangeri pe spezele unor tineri pe care se va baza pentru 2008. Ce-o mai tot dam cu sanse teoretice, matematice sau mai stiu eu cum ? E clar ca suntem eliminati ! Si atunci, de ce atata ipocrizie ? De ce sa nu ne gandim serios la ce ne asteapta ?