FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Paine si circ

fcsteaua.ro01.03.2009 00:22

Si a fost sambata, ultima zi a lunii februarie din anul 2009. Daca dimineata a fost putina liniste (in capitolul "liniste" incadrand si stirea conform careia Yossi Benayoun ar veni in Ghencea daca un obscur om de afaceri ar pune mana pe Steaua), dupa-amiaza a venit plina.

Mai intai Oli al nostru, cel care are grija de Mirel in tari calde si straine, este dat afara de la echipa. "Murinho din Orient" a sfidat regulile si rangurile din Arabia Saudita si a dat de pamant cu imaginea printului. Care print? Unul din ei...

N-am apucat sa ne dezmeticim bine, printre acuze si negari cu iz arab, ca a fost detonata bomba. Obscurul om de afaceri din Israel, al carui nume va fi uitat in 2 saptamani, descinde in forta in comuna Pipera, judetul Ilfov, la resedinta omului ce crediteaza Steaua.

Razboinicul, care cu o zi mai devreme anunta cu lacrimi de crocodil ca nu vinde clubul pentru nimic in lume, spune senin ca, in cazul unei oferte generoase, se leapada de tot ce inseamna rosu si albastru. Si au stat cei doi, alaturi de omniprezentul Nati Meir (da, ala care a mostenit 2 miliarde de dolari in urma cu ceva ani, ala care a vrut sa cumpere Steaua, ala care a vrut sa cumpere Rapidul, ala care a vrut sa-l cumpere pe Mazilu si sa-l dea moca in Giulesti, ala care in cele din urma si-a cumparat doar cateva mandate in Parlamentul Romaniei), la negocieri. Secrete.

Dupa cateva ore de suspans teribil, luptatorul, razboinicul, iese din casa si anunta ca a vandut jumatate din imparatie. Evident, toata suflarea fotbalistica damboviteana este socata de teribila veste. Din acest moment, au intrat in scena actorii.

Mai intai, blajinii care au trecut prin Ghencea. Helmuth Duckadam, Emerich Jenei si Tudorel Stoica si-au exprimat neincrederea in realizarea tranzactiei. Ba au mai adaugat de la ei ca ar fi pacat ca becali sa vanda, mai ales dupa toate eforturile pe care le-a facut pentru si din dragoste de Steaua.

Punctul culminant a fost atins, unde altundeva daca nu la televizor. In direct (si in exclusivitate - sic!) la "televiziunea cu cel mai mare rating din Romania", finantatorul este sunat de antrenorul echipei. Cu emotie in glas si lacrimi in ochi, "Fiara" de acum 10-15 ani il implora pe Becali sa-i spuna ca toata povestea e o gluma. Ii spune ca e cel mai bun, cel mai frumos si, nota bene Laca, el poate trece chiar si peste apostrofarile fanilor daca il are alaturi pe Becali.

Emotionat la randul sau, Gigel al nostru cade o clipa pe ganduri, isi arata latura umana si il anunta pe legendarul fotbalist, actual antrenor cu indoielnice calitati, ca nu vinde echipa. Doar pentru ca e un om atat de bun si nu a putut refuza rugamintile fierbinti adresate, cum altfel, in direct (si in exclusivitate - sic din nou).

Dupa 2.000 de ani, nimic nu s-a schimbat. Paine si circ dragii mei...

Marius

MoWeed01.03.2009 00:42

Un circ prost; Becali chiar crede ca fanii sunt la fel de prosti ca el sa puna botul la asa ceva?

Cel mai grav si mai trist lucru pentru mine este participarea lui Lacatus la mascarada asta

Il Soldatino01.03.2009 01:22

Da, e caterinca.

Ma deranjeaza atunci cand mi se insulta inteligenta. Cat naiba vor avea rabdare romanii cu cei care-si bat joc de ei si le vand gogosi?

Am avut o Revolutie, apoi Mineriade, FNI-uri, rapiri in Irak si alte rahaturi si tot nu se satura unii de scenarii.

Becali joaca tare si mizeaza pe faptul ca suporterii vor incepe sa-l regrete. Inca o bila neagra pentru acest infantil, inca o dovada a faptului ca este un sforar si un mincinos.

Ca de obicei, presa a papat gogoasa, fie ca exista ziaristi naivi fie ca acestia sunt constienti de scenariu dar nu-i intereseaza veridicitatea acestuia, fiind suficient ratingul obtinut.

E o facatura de proasta calitate, cred ca acest pretendent este un alt milionar inchipuit, un prieten bun de-al lui Becali - actor prost intr-un scenariu perfid. Nu scapam de Becali asa usor, doar bunul Dumnezeu ne poate face un dar neasteptat, iar protestul suporterilor are doar darul de a spala imaginea suporterului stelist COMPLICE al becalizarii Stelei. E bine si-n al 12 lea ceas.

Blureman01.03.2009 01:49

Perfida facatura...prea perfida pentru un cioban prost..altcineva e ,,eminenta cenusie'',il stiu eu il stiti si voi...unu' rozaliu...

maye01.03.2009 02:00

Eu unul m-am saturat de toate tampeniile astea...devin imun la ele...

zloty01.03.2009 06:59

dar vai mesajele continuau sa vina la oaia spurcata si ele sunau ceva de genul:"Gigi nu vinde te ruuuuugaaam noi; hai Gigi ramai ca fara tine murim, hai te rog iti sugem p##a numai sa ramai cu noi ca suntem pierduti fara tine" . Cu mesajele astea primite ziceai ca-i Dalai Lama jijel:)), circ penibil

Astristul01.03.2009 10:00

Cel mai rau imi pare de Lacatus. Ce a fost si ce a ajuns, sa se milogeasca de cioban. Cred ca daca pleca, incepea sa planga ca-l da afara. :dry:

Jenei, alt personaj de legenda din istoria Stelei, declarase ieri ca ar fi pacat sa plece ciobanul de la echipa. Doamneee, cum poti sa spui asa ceva? Mai ales Jenei. Nu ma asteptam vreodata sa aud cuvintele astea din partea lui. Lasand diplomatia la o parte (caracteristica lui nea Imi), dar totusi, noi ne chinuim, ne dorim atat de mult sa scapam de cancerul asta din Ghencea, si altii declara ca ce rau le-ar parea...

Il Soldatino01.03.2009 10:22
Cel mai rau imi pare de Lacatus. Ce a fost si ce a ajuns, sa se milogeasca de cioban. Cred ca daca pleca, incepea sa planga ca-l da afara. :dry:

Jenei, alt personaj de legenda din istoria Stelei, declarase ieri ca ar fi pacat sa plece ciobanul de la echipa. Doamneee, cum poti sa spui asa ceva? Mai ales Jenei. Nu ma asteptam vreodata sa aud cuvintele astea din partea lui. Lasand diplomatia la o parte (caracteristica lui nea Imi), dar totusi, noi ne chinuim, ne dorim atat de mult sa scapam de cancerul asta din Ghencea, si altii declara ca ce rau le-ar parea...

Nea Emi este ingrijorat pentru ce va urma. Se teme ca nu vor exista investitori pentru Steaua. Nu trebuie condamnat, el traieste pentru aceasta echipa.

Din pacate nu vede un aspect esential: in clipa de fata George Becali a ramas fara bani, are doar putini jucatori in lot, nu are un manager priceput care sa-i conduca echipa, iar antrenorul Lacatus are mainile legate.

pugliesi01.03.2009 11:18

Lacatus e penibil.. a intervenit aseara in emisiune..si a inceput sa se milogeasca de patron sa nu vanda...apoi a intepat si suporterii...ca vezi doamne si pe el l-au contestat..si nu-i baga in seama...ca il suna jucatorii....ce jucatori? aia care au sunat..daca chiar au sunat..nu sunt jucatori..sunt slugi..la fel ca si Lacatus...cred ca ar fii momentul ca Lacatus sa fie ignorat...ce atatea aplauze si scandari...ce a fost a trecut....realitatea este ca Lacatus e o sluga...care incepe sa trateze suporterii la fel cum o face seful lui ..gibonul.

bodanelu01.03.2009 11:22
Un circ prost; Becali chiar crede ca fanii sunt la fel de prosti ca el sa puna botul la asa ceva?

Cel mai grav si mai trist lucru pentru mine este participarea lui Lacatus la mascarada asta

@Mo crede-ma, sunt destui suporteri destul de "incuiati"

alexmk1701.03.2009 11:27

Nu-i asa ca sunteti fericiti?? Fericiti ca sunteti romani! Bai, e geniala tara asta! Asta e tara in care nu te plictisesti niciodata!

In fiecare zi e ceva!

Am spus-o de la inceput ca astea sunt vrajeli de 2 lei si asta pentru ca, mai exista oameni in tara asta care au ceva in creier!

Spre deosebire de ziaristi! Vor spune ca asa ceva trebuie dat, ca sunt milioane de stelisti! NU! Sunt zeci de milioane!

Ca unul spune o tampenie si apoi niste prosti o iau de buna e una, dar PROBLEMA acum apare! Apare Laca zis si Coach of Steaua! Intervine in emisiunea spagarului de pe OTV, sa facem show, si incepe sa se roage de Gigi, sa nu cumva sa-i lase, ca cica il suna baietii ingrijorati! Ii si vad acum pe alde Dayro, Semedo"Le petit titirez" sau pe Capitanos, si ingrijorati, il intreaba pe Laca: Jefe, entrenadoare, que facemos sin Gigi?? No potemos vivir sin Gigi!

Asa ceva e de cascadorii rasului! E inadmisibil ca Lacatus sa se comporte in asa hal, dar pe mine oricum nu ma mira pentru ca asa gandeste si antreneaza Steaua! Ba, absolut toti s-au prins ca ala face glume macabre si ca mai e de injurat pana sa plece cu adevarat si vine Laca, cu mintea ascutita, si spune ca e ingrijorat ca-l paraseste Gigicu si sa nu faca asta! Ba, asta e antrenorul pe care il avem si asta e foarte grav! Macar Gigicu si-a dat seama ca stricam si echipele de juniori si tineret cu antrenori ca Strizu si alti nepoti Becali, antrenori pe acolo!

Tot ce putem spera este ca Steaua sa piarda inca 3-4 meciuri, pentru ca atunci poate pleaca si Laca si atunci sa vezi distractie cu Gigicu! Sa vezi ce lovituri de PALAT or sa fie! Atunci sa vezi!

PS: BREAKING NEWS! sursa gesepeprosport.sport.ro.sportklub.realitateaantenei5!

Gigi Becali vinde Steaua 100%!

Cumparator: Gigi Becali! :punk::yeahh:

mugur8601.03.2009 12:04

De-a dreptul dezamagitoare atitudinea lui Marius Lacatus de a se ruga de Becali sa nu plece. Efectiv, mi-a lasat un gust amar. Daca, pana la un punct, l-am inteles chiar si in decembrie, cand a acceptat sa revina la Steaua dupa ce fusese balacarit doar cu doua luni inainte de patron, gandind ca de, e dorinta vietii lui sa antreneze aceasta echipa si de aceea e dispus la orice compromis, de data aceasta nu pot sub nicio forma sa-l inteleg. Pacat, Marius, singur iti distrugi soclul pe care ai stat atata timp...

ultrash01.03.2009 12:59

cel mai trist in toata povestea asta mi se pare ca e faptul ca marile glorii, cele pe care le credeam alaturi in simtire ca si noi se dedau la un pupincurism-si nu ma feresc sa folosesc cuvantul asta-incredibil si inimaginabil la adresa intaiului cioban al tarii. Vai el, "raul necesar" Stelei, indragostitul si inamoratul de rosu si albastru, Becali, acest capitan neinfricat al corabiei Steliste..

MI-E SILA! ideea care ramane e simpla: Steaua si spiritul ei suntem noi, "golanii"... ATAT!

mountytoma01.03.2009 18:32
Lacatus e penibil.. a intervenit aseara in emisiune..si a inceput sa se milogeasca de patron sa nu vanda...apoi a intepat si suporterii...

cred ca ar fii momentul ca Lacatus sa fie ignorat...

in curand va veni si ziua cand simbolul va fi si el cu gura plina chiar in Ghencea, alaturi de Argaseala si iubitul lui conducator. doare rau sa spun asta, dar Lacatus si-o face cu mana lui!

Stanici01.03.2009 19:45

Bravo, ba, ai expus lumii ce trebuia fiecare dintre noi sa isi dea seama. Daca si dupa articolul asta, care da mura in gura, citesc discutii contradictorii despre vanzarea Stelei, ma apuca rasu'-plansu'. Chiar nu suport ideea de a face parte dintr-o masa de manevra :)).

swamp01.03.2009 22:06

A fost odata.......revolutia romana...sau ce-o fi fost atunci in `89.......daca regimul ar fi reusit sa contracareze totul si sa restabileasca ordinea comunista , multi dintre cei care se dau acum democrati sau liberali ar fi infierat cu mandrie proletara huliganii si cum li se mai spunea atunci revolutionarilor de catre Ceausescu . Asa ca nu va mirati , traim cu toii in mizeria numita Romania,creata de noi , nu de altii.

Similitudinea contextuala e evidenta...........foarte posibil ca Becali sa plece , iar atunci toti vor fi fericiti , chiar probabil si cei care , razlet, ii mai tin isonul gunoiului din pipera . Si va pleca , pentru ca noi , cei multi , ii vrem capul , si nu vom inceta tocmai acum sa luptam. Ne-au batut vanturi, ploi ,zapezi , in peluze si tribune pe Ghencea.....dar am fost fericiti , fiindca echipa avea aplomb si personalitate . Acum , doar cativa mecenari , cu ochii taras dupa buzunarul becalian , ce doar fusaresc pe teren a paguba . Steaua este in suferinta, iar unii spun ca nu avem personalitate daca nu il sustinem pe Becali si nu ii subliniem meritele , chiar pe aceste forumuri .

Ce va urma ?? noi ne vom urma protestul , indiferent ce se va intampla , si el va fi din ce in ce mai vehement.

cristian01402.03.2009 00:11
Cel mai rau imi pare de Lacatus. Ce a fost si ce a ajuns, sa se milogeasca de cioban. Cred ca daca pleca, incepea sa planga ca-l da afara.

De ce sa ne (iti) para rau de Lacatus ? S-a facut singur de rahat, in mod constant, de la revenire, si cel mai evident in interventia de-aseara la Otv.

In mod sigur, ciobanul a uitat sa-i aminteasca si lui de manevra pusa la cale alaturi de jidani si omul a luat-o-n serios. Asa ca a pus frumos mana pe telefon si a sunat sa se asigure ca zvonurile din presa nu sunt reale, moment in care al sau patron l-a linistit, spunandu-i : "Lasa ba Mariuse ca te sun eu dupa si-ti spun despre ce e vorba." Numai prost sa fii sa nu-ti dai seama de inteligenta strategie, marca Becali. Din pacate, Lacatus e cu un picior in groapa. Tind sa cred ca nu iubirea pentru club l-a facut sa revina, ci dorinta de afirmare, constientizand in acelasi timp ca daca nici la Steaua nu va reusi, atunci unde. Trebuie sa recunoastem, mai mult sau mai putin, ca e departe de-a fi un antrenor in adevaratul sens al cuvantului, dar a avut parte de ingredientele succesului, tocmai aici, in Ghencea : aparent un patron uns cu mai multe alifii..cu o situatie financiara suficient de mare pentru a-i satisface poftele si iubirea neconditionata a publicului. 3 dintre cele mai importante motive care l-au determinat sa revina, calcandu-si in picioare trecutul si tot ce tine de el.

Ba mai mult, vazand cum evolueaza lucrurile, incearca disperat sa medieze conflictul iscat intre noi si cioban, pentru a-si salva postul, implicit afirmarea personala ca si tehnician.

Ii port un respect deosebit ca si jucator, glorie, simbol, dar cam atat.

A gresit enorm cand a pus mai presus relatia cu conducerea, decat pe cea cu fanii, invocand succesul echipei. Inainte de toate, el ar trebui sa stie ca oamenii din tribune reprezinta Steaua, mai inainte de ceilalti.

Pe de alta parte, observ ca apar si voci de-ale jucatorilor (Sorin Ghionea si nu numai) care isi afunda limba in curul ciobanului, dar intr-o oarecare masura, ii inteleg. Au avut in fata exemplul subpodarilor care au fost evacuati din case, au ramas cu salariile restante si pana la urma sunt niste simpli angajati. Au trecut vremurile in care se punea accentul pe valorile morale. Poate doar un Rica Neaga mai gandeste altfel.

M-au dezamagit si comentariile fostelor glorii, insa sunt sigur ca nu au vrut sa creeze valva, constientizand ca toata sceneta asta e doar de ochii lumii.

Un lucru e cert, situatia de la Steaua arata extraordinar de urat si nu se intrezarsete nici cea mai mica speranta de remediere.

Am asteptat cu scepticism returul si iata ca sila pentru tot ceea ce inseamna fotbalul romanesc actual, a revenit. Pur si simplu nu se merita !

Respect enorm pentru baietii din peluze, acelora care lupta pentru cauza asta nobila si celor carora nu le e frica sa-si exprime parerea cu voce tare. Oricum, ne luptam cu morile de vant, doar gestul conteaza.

Iar pentru cei care nu sunt capabili sa observe ca Becali e cancerul din sanul Stelei, nu pot sa simt altceva decat mila. Sunt niste oameni banali si obisnuiti cu sistemul pumnului infipt in gura. Rusine lor pentru ca asista pasiv la moartea Stelei !

Mazal tov ! :)

Sebastien02.03.2009 07:58

De ce sa ne (iti) para rau de Lacatus ? S-a facut singur de rahat, in mod constant, de la revenire.....

.........A gresit enorm cand a pus mai presus relatia cu conducerea, decat pe cea cu fanii, invocand succesul echipei. Inainte de toate, el ar trebui sa stie ca oamenii din tribune reprezinta Steaua, mai inainte de ceilalti. .........

.....................................

Draga 14 dintre Cristieni,

Scrii cu voluptate si cu un oarecare stil care sa prinda nivelului cultural al unora din tribuna pe care crezi ca o reprezentati. Nu oamenii din tribune reprezinta Sreaua! Cateva milioane de suporteri din intreaga tara, si nu numai,care nu au loc in tribuna poate au si ei pretentia ca reprezinta Steaua. Steaua este o societate comerciala, cu actionaritul sau, cu propriul Consiliu de Administratie si cu obiect de activitate principal activitatea fotbalistica. Grupul de presiune protestatar din tribuna invocata de tine nu are, juridic vorbind, nici in clin nici in maneca de a face cu aceasta stuctura. Ca sa putem vedea echipa Steaua platim bilete sau abonamente si ne asezam in tribune si ne manifestam individual, colectiv sau in gloata in functie de ce ne arata echipa in jocul sau. Sa fii sigur ca banii incasati de societatea comerciala Steaua de la spectatori pe bilete si abonamente acopera doar o mica parte din cheltuielile societatii pentru organizarea meciurilor de acasa! V-ati obisnuit ca pentru 100 Euros, cat accesul la unul sau maxim doua meciuri din vest, sa vedeti toate meciurile Stelei de acasa in campionatul national si cu 30-40 de Euros sa vedeti cele trei meciuri de acasa din Liga Campionilor, iar pe deasupra, sa vi sa mai vanda, prioritar, cate 2 bilete la aceste 3 meciuri ca sa le vindeti la suprapret in preziua sau ziua meciului! Becali este patron la Steaua si creditorul vostru pentru bilete si abonamente la meciurile de acasa ale Stelei. Basca salariile si primele de joc pentru jucatori, antrenori si alti oficiali! Deci, aveti o contributie materiala nesemnificativa la sustinerea cheltuielilor Stelei, sunteti bine de tot subventionati de patronatul echipei pentru fiecare bilet de intrare la meci si voi vreti sa dictati ce trebuie sau ce nu trebuie facut la Steaua! Putina decenta, domnilor! Nu va mai place Steaua, nu mai veniti la stadion! Aceasta este cea mai buna forma de manifestare a nemultumirii. Doriti sa protestati? Aveti toate drepturile: solicitati autorizarea de mitinguri si primaria v-o v-a acorda, in conditiile legii. Asa cum ati procedat vineri seara, legal vorbind, ati facut un miting neautorizat! Acesta este si temeiul legal pentru a nu vi se mai permite accesul in tribunele stadionului. Deratizarea pe care o clamati trebuie nu sa plece de la voi, ci sa inceapa cu voi prin voi insiva! Nu vedeti ca ati devenit ridicoli? Voi insiva v-ati transformat intr-o turma de oi, fara cioban, dar cu o oaie conducatoare care va duce clar pe calea pierzaniei!

Cu respect,

Sebasien

Lari02.03.2009 08:17

@Sebastien

Intr-adevar, preturile pe marile stadioane ale Europei pot depasi chiar si 300 de euro, in functie de zona. Cele mai ieftine sunt, intr-adevar, in jur de 50-60 de euro.

Numai ca acele arene ofera si facilitati pe masura.

A stabili preturi asemanatoare chiar pe Ghencea sau pe stadionul din "Gruia" ar fi o dovada de nesimtire, tocmai intrucat este imposibil sa se faca o paralela intre conditiile oferite.

Mai mult, Romania nu se afla inca in "zona euro", astfel ca nu suntem obligati (inca) sa ne aliniem preturile la cele din tarile Europei de Vest.

Nu in ultimul rand, exista o lege a cererii si a ofertei: daca cei din conducerea clubului au stabilit acele preturi, noi atata platim. Noi hotaram daca sa dam acei bani sau nu, asa cum si ei sunt liberi sa stabilieasca orice pret doresc. In consecinta, nu cred ca se poate vorbi de o subventie. Nu vad unde este reducerea in toata afacerea asta.

Mai este un aspect deosebit de important: sportul este un fenomen social. Steaua nu este doar o simpla societate comerciala, ci un club la care suporterii au avut un aport extrem de important, din numeroase puncte de vedere.

Nu dorim sa dictam ce se face la Steaua. Ne dorim sa nu mai fim umiliti, dorim ca numele clubului sa nu mia fie asociat cu cel al unui grobian care este incapabil sa se comporte normal intr-o societate civilizata, ne dorim o conducere profesonista.

Cu respect,

Lari

MoWeed02.03.2009 09:42

@Sebastien

Pai tu compari nivelul de trai din Romania cu cel din Franta, Anglia, Spania, Germania, Italia? Biletele sunt prea scumpe daca stam sa ne gandim la nivelul de trai din Romania si la facilitatile oferite pe stadion.