Suporterii steliști s-au ținut de cuvânt și au protestat prin diverse metode împotriva patronului Gigi Becali, dar și a conducerii clubului, în special a lui Valeriu Argãsealã.
Era forfotã mare cu douã ore înainte de începerea meciului pe Bulevardul Ghencea. Din mânã în mânã se dãdea câte un exemplar al unei reviste care scria despre adevãrații steliști și care îl pune, bineînțeles, la zid pe finanțatorul Becali. În acest timp, la televizor, Becali declara cã se așteaptã sã fie înjurat de "golani" și îi avertiza cã le va da interzis în Ghencea. La intrare, mãsurile de securitate s-au ridicat la cote maxime.
Inclusiv vicepreședintele Iulian Ghiorghișor a coborât de la lojã și a fãcut potecã între primul post de control și intrãrile de la Peluza Nord. În ciuda vigilenței lui și a celor de la firma de securitate, suporterii au reușit sã introducã destule bannere anti Gigi, anti-Lãcãtuș și o coregrafie care avea sã-l enerveze pe Becali. La Peluza Nord s-a afișat la începutul meciului o pânzã uriașã având desenat chipul patronului, ironizat sub forma unui diavol. "Pieri din Ghencea, Satanã!", scria pe afișul fanilor, care au început apoi sã dea foc pânzei chiar în peluzã.
Cãtre jucãtori: "Ne-am sãturat de voi!"
Au urmat apoi înjurãturile deja clasice, fond pe care tot de la Peluza Nord a fost etalat un banner pe care scria: "Ai fost un simbol cu demnitate și onoare, cum ai putut sã te întorci pe bancã oare?". Þinta era chiar omul-legendã, Marius Lãcãtuș. Într-o asemenea atmosferã, oaspeții au deschis scorul, moment pentru galerie sã-și îndrepte furia și cãtre jucãtori: "Ne-am sãturat de voi!". Golul egalizator al lui Bogdan Stancu a adus însã satisfacție în tribunele din Ghencea, dar mai ales în loja patronului.
Intrã pe semnãturã!
Conflictul deschis dintre patron și suporteri i-a fãcut pe aceștia din urmã sã-și ia anumite "mãsuri anti-Gigi".
Becali nu mai are de gând sã trimitã adrese la echipele cu care urmeazã sã joace pentru deplasãrile fanilor, tocmai ca sã nu mai fie înjurat chiar și pe teren strãin! Amenințați cu perspectiva de a nu mai putea sã intre la meciuri în deplasare, suporterii au gãsit modul prin care sã contracareze mãsura: s-au întâlnit cu reprezentanții Jandarmeriei și au propus ca, de-acum înainte, sã intre pe stadioanele adversarilor pe semnãturã! Înainte de meciuri, liderii galeriei vor semna într-un tabel al Jandarmeriei cum cã Steaua este absolvitã de orice pagubã care ar putea sã fie produsã de ultrași, iar apoi vor avea voie sã intre în sectorul rezervat oaspeților. La sfârșitul partidelor, delegații forțelor de ordine și cei ai clubului-gazdã vor "inventaria" sectorul în care a stat galeria celor din Ghencea și, dacã existã distrugeri, vor întocmi și nota de platã! Notã pe care o vor plãti fanii, nu clubul, așa cum era pânã acum. (Alex Brãdescu)
La 13 ani, cu un cuțit la stadion
La verificarea corporalã a suporterilor care se face înaintea fiecãrui meci, forțele de ordine au avut surpriza de a gãsi un cuțit la un puști în vârstã de 13 ani. Tânãrul, care avea arma lipitã de antebraț, nu va rãspunde în fața legii, însã pãrinții acestuia vor fi amendați.
O alt㠄coregrafie" a fost interzisã
Suporterii Stelei care au abonamente la Peluza Sud a stadionului din Ghencea au încercat ieri sã strecoare materiale care ar fi ajutat la formarea unei coregrafii anti-Gigi Becali, dar au fost opriți la intrare. Coregrafia voia sã exprime faptul cã personajul Becali nu are ce cãuta printre adevãrații conducãtori steliști, precum a fost Ion Alexandrescu.
Ironizat în revista fanilor
Continuând pe linia protestelor îndreptate cãtre patronul Gigi Becali, suporterii steliști au fãcut special pentru meciul de ieri o revistã de opt pagini. Pe copertã sunt foștii jucãtori ai Stelei, Lãcãtuș și Stoica, ambii ținând în mâini Cupa Campionilor. Douã pagini îi sunt dedicate lui Becali și cuprind declarații hilare ale patronului, precum și un remember cu umilirea de cãtre patron a unor foste glorii, cum ar fi Hagi.
Mesajele galeriei steliste
"Ti-ai vândut finul când te-a ajuns criza, a doua zi erai în cazinou și mãreai miza."
"Simțindu-ne stingheri în propriul stadion, luptãm pânã la plecarea ultimului gibon"
"Un cioban ce se crede dictator, un argat cu iz de trãdãtor. Afaraã din Ghencea!"
"Nu-mi pare rãu, am pierdut atâția ani într-o peluzã cu ai mei. Îmi pare bine cã nu mi-am vândut sufletul pe banii tãi!"