Dacă inaintea debutului de sezon Ciobanul anunta că "nu e nevoie de transferuri spectaculoase din moment ce sintem campionii Romaniei si am ajuns pină in primavara europeană", patronul din Ghencea si-a schimbat tonul declaratiilor si pozitia referitoare la achizitii după eliminarea din Liga Campionilor.
"Am pierdut sansa de a intra in grupe, dar nu dezarmez. M-am intors invins de la Trondheim, imi ling ranile si o voi lua de la capat. În iarnă o să mai cumpar cîțiva jucatori de mare valoare, care probabil că mă vor costa in jur de două milioane de dolari, dar asta este situatia, voi fi nevoit să cheltuiesc ca să intaresc echipa", a declarat Ciobanul.
Primul jucator vizat de Steaua este constanteanul Cosmin Pascovici. Această variantă a devenit prioritară pentru cei din Ghencea, care caută cu disperare un fundaș stinga, mai ales după problemele avute in acea zonă a terenului la partida retur cu Rosenborg, cind Nesu si Petre Marin au evoluat foarte slab. De asemenea, Tibi Balan de la Sportul si pitesteanul Prepeliță au sanse mari de a imbraca tricoul roș-albastru din returul campionatului.
Care sunt tintele Stelei / Cit costă
Cosmin Pascovici (Farul), 27 de ani / 500.000 $
Andrei Prepeliță (FC Argeș), 19 de ani / 700.000 $
Tibi Balan (Sportul), 24 de ani / 400.000 $
1,75 milioane de dolari a cheltuit Ciobanul in vara lui 2004 pentru transferuri de jucatori. Atunci au fost adusi la Steaua 5 jucatori:
A. Cristea (FCM Bacau) 1.200.000 $
P. Marin (FC National) 50.000 $
Lovin (FCM Bacau) 200.000 $
E. Baciu (FCM Bacau) 300.000 $
Ciocoiu (FCM Bacau) gratis
0 dolari a cheltuit Ciobanul inaintea acestui sezon pentru achizitionarea de fotbalisti
Victoraș Iacob (Otelul) gratis
Andrei Enescu (Building Vinju Mare) gratis
Cornel Cernea (Otelul) gratis
Sursa:GSP/29 august 2005
Pascovici,Prepelita si Balan sunt trei fotbalisti de marca.
Sa speram ca tranzactiile vor fi facute,pentru ca in acest moment lotul este foarte subtire.