FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Becali, suspectat ca a spalat bani la Steaua (EvZ)!

fcsteaua.ro11.02.2009 21:38

Patronul Stelei este cercetat de procurori pe motiv cã ar fi folosit clubul de fotbal drept paravan pentru mai multe tranzacții financiare suspecte.

Gigi Becali, finanțatorul echipei de fotbal Steaua, este suspectat cã ar fi folosit clubul sportiv - încã de la momentul la care l-a preluat - drept paravan pentru mai multe tranzacții financiare suspecte. Așa aratã un raport al Oficiului Național pentru Combaterea Spãlãrii Banilor (ONCSB), inclus în dosarul transferurilor ilegale de fotbaliști, aflat acum pe rolul Tribunalului București.

Potrivit raportului, este posibil ca o parte din banii "spãlați" de Becali prin clubul Steaua sã fi provenit chiar din infracțiunile comise de gruparea interlopã condusã de frații Ion și Vasile Balint, mai cunoscuți drept Nuțu și Sile Cãmãtaru. Toate aceste informații furnizate de specialiștii Oficiului sunt verificate acum de procurorii Parchetului General.

Prietenul interlopilor

Patronul din Ghencea a intrat în vizorul specialiștilor ONCSB încã din 2003, în urma unei solicitãri a poliției.

"Având în vedere suma (care a fost depusã în mai multe tranșe în cuantum de miliarde de lei în conturile SC Fotbal Steaua București SA, cu motivația «aport capital social»), este impropie manipularea acesteia în cash. În mod normal, operațiuni de asemenea valori se efectueazã, prin viramente bancare, din contul acționarului cãtre societatea cãreia îi face aport la capitalul social. (...) Este posibil ca prin astfel de operațiuni de depunere/retragere de numerar George Becali sã încerce sã ascundã proveniența realã a banilor", aratã specialiștii Oficiului.

Dupã cum au explicat surse judiciare, ONCSB a fãcut apoi legãtura între banii depuși și retrași apoi de Becali din conturile Stelei și relațiile lui cu lumea interlopã.

"Este posibil ca o parte din terenuri sã fi fost dobândite de George Becali cu bani proveniți din sãvârșirea infracțiunilor de tâlhãrie, șantaj (așa cum a precizat în sesizare Inspectoratul General al Poliției), iar o altã parte sã aibã ca proveniențã terenul Ministerului Apãrãrii Naționale", se menționeazã în raport.

"Este arhicunoscutã relația lui Becali cu Nuțu Cãmãtaru. De altfel, patronul Stelei a fost audiat într-unul dintre dosarele interlopului, dar a precizat cã împrumuta doar bani de la acesta din urmã", au explicat sursele citate.

Pițurcã și Gaițã, acționari la Steaua pe banii lui Becali

Pe de altã parte, specialiștii Oficiului bãnuiesc cã, pentru a putea spãla nestingherit "banii negri" - ai sãi sau ai prietenilor sãi -, Gigi Becali "a cooptat", în acte, încã trei acționari la Steaua: nepotul sãu, Lucian Mihai Becali, actualul selecționer al echipei naționale, Victor Pițurcã, și omul de afaceri George Gaițã.

"Legea nu-i permitea sã fie acționar unic, așa cã a depus, în numele celor trei, diverse sume, cu titlul de «aport de capital social». Cei trei au devenit, practic, acționari pe banii lui Becali. (...) Apoi, atât Gigi și Lucian Becali, cât și Victor Pițurcã au scos din conturile clubului, sub formã de împrumuturi, peste 11 miliarde de lei vechi", au explicat aceleași surse.

Potrivit specialiștilor, modalitatea clasicã de a pierde "urma" banilor "curãțați" constã în depuneri și retrageri repetate de sume foarte mari în numerar. Întâmplãtor sau nu, aceasta a fost și modalitatea aleasã de Becali pentru a finanța Steaua, au conchis specialiștii.

Lari11.02.2009 21:39

Urez mult succes anchetatorilor!

Hai, mah, ca poate se va face dreptate pana la urma!

Tupac Amaru12.02.2009 06:26

Vai...dar ce descoperire e interesanta!

Ziaristii sunt niste oameni inteligenti, chiar nesperat de inteligenti.

Pacientii mor de 20 de ani pe capete in spitale, pentru ca Romania nu mai are bani si ei constata acest lucru abia acum!

Reprezentantul lui Sterling in Romania, Tariceanu, da bogatiile tarii cadou strainilor si, in timp ce toata lumea s-a prins de smekerie, ziaristii serbeaza inca "succesul diplomatiei romanesti de la Haga"!

Acum il suspecteaza pe Becali ca "spala banii la Steaua!". Ceilalti 17 conducatori din prima divizie sunt, in opinia lor, curati ca lacrima...

Cat de josnic e sa fii ziarist...

Lari12.02.2009 06:37

Nu este vorba de josnicie aici, in opinia mea.

Nu poti spune ca este acuzat, pentru ca inca nu este judecat de o instanta pe acest motiv. Este o chestiune semantica.

Eu cred ca, daca ce spun astia e adevarat, e un mare pas inainte. Important este sa cada unu' din ei, ca restul or sa pice ca prunele toamna.

Ce bine-ar fi ca primul sa fie Becali si sa-i traga pe toti dupa el.

vlad7512.02.2009 06:55

INCREDIBIL !

Este ultimul lucru la care ma asteptam!

Am ramas la fel de surprins si cand a recunoscut Mihaela Radulescu ca si-a pus silicoane!

MoWeed12.02.2009 08:36

Succes anchetatorilor....

Daca l-ar acuza pe Becali ar trebui acuzati o mare parte din smecherii care conduc echipe de fotbal. Niculae la Brasov, jabba la Timisoara, Copos la rapid ce faceau?

Le reseau pansant12.02.2009 09:44

Acuma nu vreau sa ii iau aprarea lui Gigi dar sumele vehiculate sunt ridicole, 11 miliarde e floare la ureche atat pentru averea lui (presupusa sau nu) cat si pentru sumele care se invart la Steaua.

O metoda mai simpla si legala mi se parea urmatoarea- tiparea pentru un meci de fotbal 25.000 de tichete cu o anumita valoare 100.000 sa spunem, din astea se vindeau in mod normal 7-8.000, restul biletelor erau trecute ca "vandute" evident o parte din aia 11 miliarde "se spalau acuma" si uite asa se facea fara riscuri, fara nimic, totul legal si transparten, daca nu erau spalati toti banii, la urmatorul meci se juca iarasi cu "casa inchisa".

Ceea ce e ridicol in toata treaba asta ca problemele reale ale statului, excrocherii, privatizari, fraude de sute de milioane de euro din avutia publica nu sunt deloc verificate in timp ce pentru o suma de 250.000 de eruo intre 2 dubiosi institutiile statului lucreaza zi si noapte.

Si tot de bani, ca asa ne place noua sa discutam "despre partea economica", in 2004 proiectul de autostrada Bucuresti-Bihor era de 400 milioane €, dupa renegocierea contractului anul urmator proiectul a sarit de 1,5 miliarde €, multi bani fiind deja platiti, nimeni nu s-a sesizat, nimeni nu verifica dosare, doar pe Gigi, asta ca unul din miile de exemple care au extorcat economia tarii.

sabin130712.02.2009 10:00

Singurul lucru "surprinzator" in articolul asta este existenta Oficiului National pentru Combaterea Spalarii Banilor. Habar n-aveam de ei. As fi curios cand s-a infiintat oficiul si cum isi justifica ei existenta. Nu stiu de ce, dar tind sa cred ca sunt la fel de performanti ca DNA si alte caricaturi.

Oricum, m-am mai linistit acum ca am aflat ca Becali este in vizorul ONCSB inca din 2003.

Astristul12.02.2009 10:08
Urez mult succes anchetatorilor!

Hai, mah, ca poate se va face dreptate pana la urma!

Sa speram, dar n-am cum sa nu fiu pesimist si de data asta. :(

forzateaua

Lari12.02.2009 10:23
Singurul lucru "surprinzator" in articolul asta este existenta Oficiului National pentru Combaterea Spalarii Banilor. Habar n-aveam de ei. As fi curios cand s-a infiintat oficiul si cum isi justifica ei existenta. Nu stiu de ce, dar tind sa cred ca sunt la fel de performanti ca DNA si alte caricaturi.

Oricum, m-am mai linistit acum ca am aflat ca Becali este in vizorul ONCSB inca din 2003.

Cum sa nu stii de existenta lui? Ia da un click aici

Este o institutie de control a statului, cum vrei sa fie? Independenta? Functioneaza normal, la comanda.

sabin130712.02.2009 10:31

Da, sunt culmea si eu.:)

Atunci cu atatea comitete si comitii care vegheaza intens 24 din 24 la bunul mers al societatii noastre este practic imposibil ca fotbalul romanesc sa nu se curete de toate mizeriile dintr-ansul.

udaradu12.02.2009 10:33

sa se puna smoala in focul iadului,sa inceapa carnagiul hotilor care au secatuit si indobitocit acest popor.PINA LA ULTIMUL.As putea muri fericit.

redondo12.02.2009 10:40
sa se puna smoala in focul iadului,sa inceapa carnagiul hotilor care au secatuit si indobitocit acest popor.PINA LA ULTIMUL.As putea muri fericit.

Corect,dar s-ar stinge si focul pana sa se ajunga la Becali.

4_ever_steaua12.02.2009 18:22

sa infunzi puscaria pentru toate neplacerile cauzate Romaniei prin simpla si cretina ta prezenta,sa infunzi puscaria pentru ca din cauza ta Steaua nu mai joaca nimic,sa infunzi puscaria pentru tot ce ai furat si pentru toate valizele tale!

vanfootball12.02.2009 21:28
O metoda mai simpla si legala mi se parea urmatoarea- tiparea pentru un meci de fotbal 25.000 de tichete cu o anumita valoare 100.000 sa spunem, din astea se vindeau in mod normal 7-8.000, restul biletelor erau trecute ca "vandute" evident o parte din aia 11 miliarde "se spalau acuma" si uite asa se facea fara riscuri, fara nimic, totul legal si transparten, daca nu erau spalati toti banii, la urmatorul meci se juca iarasi cu "casa inchisa".

Mi se pare mult mai "in vazul lumii" spalarea de bani in cazul prezentat de tine. Presa se intereseaza mereu de vanzarea biletelor, e foarte greu sa pretinzi faptul ca ai vandut 25.000 de bilete la Steaua-Forex, cand la stadion se prezinta 3000 de oameni. Trebuie sa fii un incepator in escrocherii sa folosesti asemenea metode, care te expun opiniei publice instantaneu.

Ceea ce e ridicol in toata treaba asta ca problemele reale ale statului, excrocherii, privatizari, fraude de sute de milioane de euro din avutia publica nu sunt deloc verificate in timp ce pentru o suma de 250.000 de eruo intre 2 dubiosi institutiile statului lucreaza zi si noapte.

Si tot de bani, ca asa ne place noua sa discutam "despre partea economica", in 2004 proiectul de autostrada Bucuresti-Bihor era de 400 milioane €, dupa renegocierea contractului anul urmator proiectul a sarit de 1,5 miliarde €, multi bani fiind deja platiti, nimeni nu s-a sesizat, nimeni nu verifica dosare, doar pe Gigi, asta ca unul din miile de exemple care au extorcat economia tarii.

Da, corect si asta, dar irelevant. E ca si cand ai spune ca ucigasii de la 11 Septembrie nu au fost prinsi, desi au omorat 800 de oameni, in timp ce niste criminali "marunti", care au omorat un singur handbalist, sunt haituiti si gasiti in timp record.

Daca vrei sa vorbim de tunuri asupra economiei, vorbim pe forumuri specializate in asa ceva. Aici se vorbeste despre Steaua si despre infractorul care o conduce. Omul trebuie sa infunde puscaria - indiferent de probele aduse de procurori, noi stim cu totii ca locul lui Becali e la racoare, hai sa nu ne mai mintim. Omul a spalat bani, a ocolit plata impozitelor si a pacalit statul cat a putut. Asta e adevarul, restul nu sunt decat incercari, voluntare sau nu, de a muta atentia asupra altor evenimente.

Le reseau pansant12.02.2009 23:39
Mi se pare mult mai "in vazul lumii" spalarea de bani in cazul prezentat de tine. Presa se intereseaza mereu de vanzarea biletelor, e foarte greu sa pretinzi faptul ca ai vandut 25.000 de bilete la Steaua-Forex, cand la stadion se prezinta 3000 de oameni. Trebuie sa fii un incepator in escrocherii sa folosesti asemenea metode, care te expun opiniei publice instantaneu.

van, era un fel de a spune, oricum cifrele erau date spre comparatie, prezentata ca o posibila solutie "legala".

Cat despre mizeria din loja, stai linistit ca din totdeauna mi-am dorit sa plece, eu nu l-am agreat niciodata pe cioban, dar sa il scuz sau sa ii gasesc motive si pretexte.

Ma refeream doar la faptul ca Becali este doar o gogoasa mediatica, asta ca sa aratam la popor ca institutiile statului "functioneaza", desi de 8 ani de cant exista oficiul asta, de abia acum ancheteaza si ei un caz mai "mare". Sincer mie 11 miliare mi se pare o suma derizorie, daca doar atatia ar fi banii spalati in Romania, atunci suntem o tara de nivelul Olandei, Suediei etc in privinta controlului banilor negri.

Despre indulgenta fata de Becali, ma refeream in urmatorul context, extrapolat de ura mea fata de persoana lui, judecand strict dupa "probe". Am spus ca mi se pare normal ca cei din sectorul privat, sa fie priviti putin altfel, tocmai pentru ca sunt privati, ca ei se corup si spala niste bani pe care tot ei i-au facut, bani pe care nu i-au furat, nu i-au luat de la nimeni, asta spre diferenta de unul care fura sume infinit mai mari din bugetul public.

Pana la urma, trebuie sa acceptam ca procurorii, avocatii, judecatorii, etc sunt niste oameni care lucreaza dupa niste legi, nu dupa ce urla ultrasii pe fcsteaua si dupa ce se scandeaza in peluza.

Te salut,

cu respect Mihai

mountytoma13.02.2009 07:50

indiferent pentru ce ar fi extraordinar de frumos sa il vedem pe Gigi la puscarie. sa nu mai mearga el ca smecherul cu pieptul in fata, abia astept sa il vad falcos ca Andone si cracanat ca arcul de triumf! cred ca il asteapta cu nerabdare multi "baieti" de la mititica, mai ales ca spunea ciobanul despre el insusi la "nasul" cat de frumos este!

o singura problema am: sa il bage pe bune la parnaie, sa nu ne trezim ca dupa aia e scos din puscarie si i se mai platesc si daune de cine stie cate milioane de euro, ca banii aia vin si de la mine , si de la voi, de la toti cei care isi platesc impozitele la stat!

potra13.02.2009 11:49

hai sa fim seriosi, este vorba de imagine aici, atat si nimic mai mult. nimeni nu face nimic pt a starpi acesti hoti pt acestia sunt in acelasi timp si cotizanti la structurile statului. sunt multe procese prin tribunale ale "mai-marilor" si nici unul finalizat. pe nastase am si uitat de cand l-au acuzat prima oara.