FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Nu ne meritați mãrgãritarele, porcilor!

fcsteaua.ro10.02.2009 10:41

Lumea fotbalului este una dintre cele mai murdare forme de organizare sportivã. De la FIFA și UEFA pânã la neînsemnata Ligã I, fotbalul mondial este plin de murdãrie, jeg adus în special de procesul de industrializare.

Totuși, dacã în alte pãrți oficialii pãstreazã aura de inocențã, mai ales în campionate precum Anglia, Spania sau Germania, în Liga I lucrurile stau taman pe dos, așa cum se întâmplã în atâtea alte aspecte socio-economice de pe aceste plaiuri: președinții și patronii uluiesc pânã și birjarii cu dialogurile lor, iar presa, mai ales la final de campionat, se întrece în metafore care de care mai meșteșugite, care ar trebui sã aibã darul sã albeascã echipa campioanã. Cât despre inocențã, ea este din ce în ce mai puțin invocatã, pe principiul cã dacã toți fac o escrocherie, aceasta devine normalã, ba chiar obligatorie.

În sezonul trecut, majoritatea jurnaliștilor au juisat radioși cã feroviarii clujeni au învins valizele "cãpcãunului din Pipera". Cicã triumfase binele. CFR a arãtat foarte bine în meciurile cu Chelsea și cu AS Roma, de pe "Olimpico", din Liga Campionilor, fapt ce pãrea sã fie esențialul. Cã a ieșit ce-a ieșit atunci când "ãia" și-au pus mintea cu echipa campioanã, este o altã discuție. Întotdeauna performanța este o altã discuție în fotbalul românesc!

Se uitã astfel cã turul ediției trecute de campionat fusese adjudecat porcos de arbitrãrește de Mureșan&comp. sau faptul cã ardelenii s-au impus pe "Ion Moina" cu un penalty ușor acordat. Istoria și memoria colectivã rețin învingãtorii și rareori detaliile. Asta nu înseamnã cã acestea nu au existat.

În ultimele zile însã, acele detalii par a se coagula și a prinde o formã tot mai proeminentã: Mureșan afirmã senin cã vina lui Gigi Becali este aceea de a așeza DNA-ul în cârca fotbalului românesc, iar doi fotbaliști strãini, un francez - Fabien Boudarenne - și un brazilian - Fabio Bilica - afirmã cu tãrie faptul cã CFR a umblat cu valize tocmai acolo unde urma sã facã excursia decisivã pentru titlu.

Aceste amãnunte despre CFR nu-l fac mai puțin grobian, mai puțin mafiot, mai puțin nedemn pe Gigi Becali. El este doar un gunoi mai puțin educat decât ceilalți parteneri în cursa pentru câștigarea titlului de șmecher al sezonului.

Tabloul Ligii I nu are doar nuanțe becalești, ci este întregit cu magnifice tonuri de mânãrie îmbrãcatã într-un discurs civilizat, echilibrat, patriotard chiar atunci când vine vorba de competiții europene.

Fotbalul românesc nu se îndreaptã cãtre curãțenie, nu se îndreaptã cãtre corectitudine și cu atât mai puțin spre performanțã, mai ales acum, când banii din fotbal se împuțineazã mai rapid decât blana oilor tunse de ciobani.

În acest context, trebuie sã fii fan Gigi Becali sã crezi cã ultima luptã pentru banii din Champions League - peste douã sezoane, va fi un motiv de mândrie sã ne amintim doar de participarea în aceastã competiție - va fi una curatã, decisã exclusiv de talentul sau bafta jucãtorilor.

Vom asista din nou la arbitraje cu "greșeli omenești", la discursul "tehnicienilor neinspirați" sau la echipe care, pur și simplu, "nu sunt în formã". În Liga I nu te poți impune fãrã șuturi pe sub masã, fapt recunoscut - râzând, cum altfel? - pânã și de șeful LPF.

Cã va fi CFR, Steaua sau Dinamo, cã a fost Steaua, Rapid sau Dinamo, Liga I este o farsã care își bazeazã succesul financiar pe pasiunea nebunã și dezinteresatã a iubitorilor de fotbal. Ei sunt singurii care și-ar dori din toatã inima sã vadã Fotbal. Dar tot ei sunt și cei care legitimeazã astfel de scursuri, din pãcate...

Dragostea și optimismul nostru dement pentru un fotbal de clasã sunt scuipate zilnic de personaje pentru care cuvintele sunt prea sãrace sã-i descrie.

O rugãminte avem: nu vã mai ascundeți. Nu suntem stupizi! Vina noastrã este cã iubim prea aprig Fotbalul. Doar "dragostea toate le iartã, toate le crede, toate le suferã, toate le nadajduiește", nu? Ce pãcat, însã, cã dãm astfel de mãrgãritare porcilor...

Lari

Marius10.02.2009 10:52
În acest context, trebuie sã fii fan Gigi Becali sã crezi cã ultima luptã pentru banii din Champions League - peste douã sezoane, va fi un motiv de mândrie sã ne amintim doar de participarea în aceastã competiție - va fi una curatã, decisã exclusiv de talentul sau bafta jucãtorilor.

Din cate am auzit, conform unor nu stiu ce calcule, Romania va avea campioana direct in grupe cel putin 5 ani de acum inainte, din cauza noului sistem al lui Misel.

Lari10.02.2009 11:01

Daca am dat-o de gard, prezint scuze.

Eu stiam ca se va reforma si intrarea paduchilor in Liga, ca vor avea nu stiu ce tururi preliminare, mai ales ca Romania are un coeficient varza dupa sezonul 2005/2006.

In orice caz, ultima batalie pentru Liga sau nu, raman la parerea ca, pentru banii de la UEFA, se vor face multe.

Marius10.02.2009 11:04

Asta e clar. Mai ales acum, ca banii in defuncta Cupa UEFA sunt mult mai multi.

vlad7510.02.2009 11:24

Ieri ,am vazut la GSP TV,o intrebare adresata domnului Muresan despre premierea echipei adverse.A fost foarte vehement cu aceasta practica,spunand ca el niciodata nu a practicat asa ceva.

Totusi,printre picaturile de lacrimi generate de drama lui Marian Cozma,a venit si raspunsul GSP-ului,cam anemic ce-i drept: Un clip de pe Youtube,de acum cativa ani de la promovarea CFR-ului in Liga 1,in care,Muresan recunostea pe fata ca a stimulat financiar adversarele contacandidatei la promovare in Liga 1.

Mare valva n-a fost facuta,Muresan fiind ironizat mai pe tacute de catre Decebal Radulescu si Stucan(sau cum l-o chema).

Zilele astea ar trebui pusa mai multa atentie pe drama care a zguduit lumea. Putin respect din partea tuturor ar trebui zilele astea,lasand porcaielile pe alta data.

MoWeed10.02.2009 12:19

Si mai rau e ca Muresan sau Pazkany au tupeul jegos sa si blameze lumea fotbalului, cand ei recurg la aceleasi pracitici

clausblaus10.02.2009 12:51

@vlad75

"Pasarea pe limba ei piere."O dau si ei pe glume si pe declaratii scoase din context.Becali,dupa cum se vede,nu este singurul glumet din Liga intai,doar ca este mai idiot decat toti la un loc.

Din pacate,magariile din fotbalul romanesc,nu au incetat niciodata si nici nu vor inceta,atata timp cat la carma federatiei si ligii sunt prezente cele mai patate personaje.

Nu inteleg,totusi,de ce nu se judeca egal,fara a se tine cont de club,sau nume de patron.

:steag_cruce_invers:

c.ronaldo1710.02.2009 14:28

@Marius

Vom avea campioana in grupe in urmatorii 3 ani, nu 5.

Sunnyblack10.02.2009 20:44
@Marius

Vom avea campioana in grupe in urmatorii 3 ani, nu 5.

nici un urmatori 30 de ani

maye10.02.2009 21:10

Un fotbal bolnav condus de niste tembeli bolnavi(mintal) intr-o tara bolnava...

xray_rom11.02.2009 16:52

Citesc in presa dar si pe aici...Ma frec la ochi si recitesc.... Ce viata scurta au adevarurile "decretate" si osanalele nemasurate ridicate lui Paszkany si Muresan(si aici pe site) pt corectitudinea si profesionalismul lor!!:)) Ca CFR-ul a facut prozeliti vocali si pe acest site, mai treaca mearga. E libertatea de opinie si de expresie! Ce e mai greu de inteles cum acei cartitori "de serviciu", apostoli ai moralitatii, foloseau acest etalon "CFR" ca pe "Marele Licurici al fotbalului" pt a defaima prin comparatie, cu voie sau fara de voie, Steaua!Unde au fost acesti "destupatori ai neamuluii", mediatici sau virtuali, la acele blaturi vizibile si din Luna ale CFR-ului?? Unde a fost protestul vehement al suporterilor care se auto-intituleaza "adevarati" la pasul inapoi al Rapidului si cainilor in meciul cu CFR-ul? Evident, e o intrebare retorica. Erau "plecati" de brat cu media la razboi! La razboiul total contra lui Becali, uitand ca tot rahatul turnat "din orice" in capul ciobanului se scurgea si pe drapelul Stelei! Tot ceea ce nu servea acelui razboi era trecut sub tacere, chiar daca era o evidenta penala. O tacere vinovata si ipocrita! Cum ipocrita si dezgustatoare este si galagia lor de acum, ca si cum nici usturoi nu au mancat si nici scrisul nu le pute! Si "linsul" asta are decenta lui!

Lari11.02.2009 17:05

Acele blaturi de care vorbesti au fost criticate vehement pe acest site inainte ca respectivele meciuri sa se fi incheiat.

Faptul ca CFR a facut ce-a facut de-a lungul campionatului trecut este una, faptul ca au aratat mai bine in Liga decat noi este altceva.

Nu vei vedea des luari de atitudine dure la adresa campionilor pentru ca pe acest forum se discuta in primul rand de Steaua.

Dar sa stii ca la incheierea campionatului trecut, multi de aici au preferat sa evidentieze lipsurile noastre, nu manariile alora, fapt ce mi se pare laudabil.

xray_rom12.02.2009 00:24
Acele blaturi de care vorbesti au fost criticate vehement pe acest site inainte ca respectivele meciuri sa se fi incheiat.

Faptul ca CFR a facut ce-a facut de-a lungul campionatului trecut este una, faptul ca au aratat mai bine in Liga decat noi este altceva.

Nu vei vedea des luari de atitudine dure la adresa campionilor pentru ca pe acest forum se discuta in primul rand de Steaua.

Dar sa stii ca la incheierea campionatului trecut, multi de aici au preferat sa evidentieze lipsurile noastre, nu manariile alora, fapt ce mi se pare laudabil.

Lari! Sincer, nu m-am referit la tine si nici la articolul tau. Ce s-a scris, pe tema expusa de mine, in presa si pe aici de catre unii ... stii tot asa de bine ca mine, daca nu mai bine!

PS. A critica aici e una si a protesta cu aceeasi vehementa anti-becaliana si pe stadione(banere, etc.) sau in presa este alta ... Nu mai stim sa ne aparam, doar sa (ne) atacam!Pe invers cu echipa:)

mountytoma13.02.2009 08:35

faptul ca CFR-ul sau altcineva a dat bani unei alte echipe pentru a CASTIGA un meci nu ma deranjeaza si nu ma va deranja niciodata.

faptul ca CFR-ul a dat bani arbitrului balaj ca sa dea penalty-ul ala rusinos de la Bistrita (2-2), faptul ca a dat bani altora sa joace slab contra CFR-ului - asta ma supara RAU. si pentru asta ei ar trebui sa intre la puscarie odata cu Gigi Becali. pe care il suspectez ca a facut acelasi lucru cand in ultima etapa a castigat impotriva timisoarei lui Olaroiu (au condus cu 1-0, ne-a dat gol negrul ala nebun al lor). orice s-ar spune, nu-mi trebuie dovezi materiale ca acestechestii s-au intamplat. este MULT prea EVIDENT.

Lari13.02.2009 10:01

@mountytoma

Eu nu cred ca Gigi a dat bani in acea ultima etapa cu Timisoara, cand golurile lui Dica si Andrei Cristea ne-au adus 22-ul. Contra si Viorel Moldovan au jucat extrem de determinat, pe alocuri foarte, foarte dur, apararea lor "baga materiale" la greu, iar Olaroiu zbiera de pe banca de rezerve de mama focului. Mai mult, la ultima faza a meciului, Marius Popa s-a dus in careul nostru, la un corner. In acea faza, mingea a trecut la cativa centimetri de bara din dreapta a portii noastre.

Gigi stia sa bage râcã, a si recunoscut apoi acest lucru. Si nu numai el, dar rapidistii si dinamovistii, prin "voci oficiale" au admis ca i-au facut jocul.

Nu stiu cat a cumparat CFR, dar cu siguranta a fost vorba de un trafic de influenta teribil. Gandeste-te doar ca CFR juca prost, facea puncte (asa cum le facea), iar Dragomir si cu Sandu afirmau ca este cea mai buna echipa, ca joaca cel mai bine, iar presa le canta in struna.

De la zoaieristi nu am la ce sa ma astept. Ei judeca meciul in functie de scor si/sau de clasament, nu-i duce capul la mai mult.

Dar Sandu, Dragomir si cei care s-au ocupat de destinele arbitrajului romanesc ar trebui batuti cu biciul in piata publica, tocmai pentru ei sunt principalii vinovati de mizeria ordinara din acest sport atat de iubit.

Din pacate, nu cred ca Justitia din tara asta va dovedi vreodata ceva. Nu exista nici intentie, nici motiv, nici suficienta forta a sistemului care sa-i incalece pe nemernici. Asta pentru ca si-au creat si ei legaturi aproape indestructibile cu cine trebuie.

Eu sper sa pice Becali, pentru sunt convins ca va trage pe multi dupa el. Sau sper sa pice Borcea, ca nici asta nu va sta linistit in nisipurile miscatoare. Numai ca nu degeaba e MI la acel club.

Of!

Flint17.02.2009 22:21

Nu stiu sa fi existat un personaj nehulit, din moment ce a urcat pe scena. E adevarat, are si admiratorii lui, dar proportia dintre acestia si hulitori este atat de relativa, incat nu pot sa ma gandesc la o regula generala.

Pana si echipele mici, care se zvarcolesc in mocirla diviziilor inferioare au detractorii lor, tocmai pentru ca intotdeauna va exista un "Gica contra" care da savoare si care nu ne impinge intr-o prosternare generala, vecina cu indobitocirea.

Ce sa mai spun de greii care ies la rampa, cei pe care ori ii iubesti, ori ii urasti. Aici ma refer la cluburi mari, departe de mine gandul de a-l "ingreuna" pe patronul stelist.

Suntem suporterii unei echipe controversate, cu istorie controversata, jucatori si conducatori controversati (de la Valentin, pana la contemporan), titluri si trofee controversate (pana si CCE din 86, inca starneste polemici).

Nu spun "Asta e! Nu-mi convine, imi mut fularul pe alt stadion!", pentru ca nici asta nu e o situatie normala, sa fiu constrans sa nu mai iubesc Steaua! Sau sa ma auto-exilez, din cauza ironiilor de genul "Ce mai face, bah, Steaua lu' Becali, ca a voastra nu mai e demult!".

Am prieteni care au suferit prigoana latifundiarului, asa cum am prieteni care au incasat-o prin deplasari, asa ca nu pot sa ma dezic nici de unii, nici de ceilalti. Loialitatea fata de iei nu imi permite sa am o atitudine intelegatoare, gen "Asta e!".

Imputiciunea nu e o meteahna pe care si-a arondat-o capul pestelui ros-albastru si nici fotbalul, prin extensie.

Dar, atata timp cat suporterii dau vina pe gazetari, gazetarii pe suporteri, iar ambele tabere iau la ochi conducatorii de cluburi, care la randul lor improasca noroi si flegme de la inaltimea conturilor sau lojelor, nu pot trage decat o singura concluzie: TOTI SUNT COMPLICI.

Am exemple din afara spatiului fotbalistic, cand grecii, ungurii, francezii, sarbii si croatii au iesit in strada si si-au sustinut ideile cu cocktailuri molotov, pietre si garduri despartitoare. Asta dupa ce orice forma de comunicare democratica a dat gres, sau cand autoritatea statala si-a pierdut ratiunea in actiuni, la fel ca un betiv care se impiedica de bordura.

Am chemat un meserias sa-mi faca o lucrare in casa. Bloc vechi, rusesc! El venise obisnuit cu BCA-urile din anii 80. Burghie mici, subtiri si subtile. Cand a dat de caramida ruseasca, bormasina i s-a poticnit, mai-mai sa-si scuipe piesele. S-a oprit, a scos omu un burgiu pe masura ("il am de la un unchi") si si-a continuat treaba fara nici un fel de apasare.

Asa ca, Lari, te intreb pe tine, pentru ca esti vehement si asta e bine: nu e cazul sa folosim un burgiu mai mare?