FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Steaua nu mai pune probleme

fcsteaua.ro10.02.2009 07:55

Steaua nu a rupt gura targului in amicale. Ba din contra, as putea spune ca adversarii s-au evidentiat in partidele de pregatire jucate impotriva ros-albastrilor.

Si, cu toate acestea, dupa fiecare partida tehnicianul Marius Lacatus a vazut ca "lucrurile merg bine si Steaua se afla pe un drum bun". As fi tentat sa spun ca domnul Lacatus isi cunoaste elevii, stie cat si cum au progresat in aceasta perioada de pregatire si, ca atare, stie ce vorbeste atunci cand pomeneste de "drumul bun" pe care se afla echipa.

Totusi, intre meciul amical cu amatorii chinezi de la Tianjin Teda, castigat cu scorul de 3-1, si cel cu danezii de la Aalborg, pierdut cu scorul de 0-1, diferenta in jocul Stelei, plusul pe care ma asteptam sa-l vad ascultand declaratiile lui Lacatus, nu exista. Progresul in jocul echipei este inexistent.

Cred ca jocul echipei noastre a fost caracterizat excelent de tehnicianul danezilor, Magnus Pehrsson, imediat dupa meciul direct:

"Steaua nu ne-a pus probleme, ati sesizat? Si stiti de ce? Pentru ca ei nu au organizare de la mijloc in sus. Eu n-am vazut nimic in jocul lor ofensiv, nu aveau solutii, nu aveau idei, nu aveau nimic. In faza ofensiva iti trebuie organizare riguroasa, astfel n-ai cum sa te impui intr-un meci de fotbal.

Faza lor de atac se bazeaza prea mult pe actiuni individuale si asta ii face usor de blocat. Intelegeti ideea? Din punctul asta, in care sesizeaza handicapul, o echipa ca a mea poate sa bata Steaua. Le-am lasat posesia, pentru ca stiam ca au oameni care paseaza cu usurinta, si i-am lovit de fiecare data pe contraatac. Am fi putut sa le mai dam goluri, dar nu asta a fost scopul neaparat. Ne-am concentrat mai mult pe pregatirea meciului cu La Coruna, din Cupa UEFA", a declarat tehnicianul formatiei Aalborg la finalul amicalului castigat de echipa sa.

Dar pana la urma, cine e Pehrsson asta? E doar antrenorul a carui echipa a invins campioana Europei, Manchester United, in faza grupelor Ligii Campionilor. E omul a carui echipa a facut 6 puncte intr-o grupa cu United, Celtic si Villareal. Echipa sa va juca in curand cu Deportivo La Coruna in 16-zecimile Cupei UEFA. De aceea tind sa-i dau dreptate.

Steaua va mai disputa doua amicale in aceasta pauza competitionala. Pe 12 februarie va intalni echipa rusa FK Moscova iar in data de 14 februarie va da piept cu muntenegrenii de la FK Rudar Pljevlja. Meciuri facile. Meciuri in care astept sa vad "cresterea in joc" a jucatorilor nostri, cea atat de des invocata de antrenorul Lacatus.

Marius

Lari10.02.2009 08:10

Organizarea, pe de alta parte, presupune si omogenitate, chestie greu de atins atata timp cat Lacatus a schimbat echipa in intregime in FIECARE meci imediat dupa pauza.

Si asa avem multe probleme, dar daca Lacatus nu va incerca omogenizarea echipei in urmatoarele meciuri, inseamna ca degeaba s-a facut acest stagiu in Antalya.

Ca pregatire fizica poti face si in Ghencea.

udaradu10.02.2009 08:50

Marius poti sa astepti cit vrei, de evolutii in bine la Steaua cu antrenorul actual nu o sa avem parte,am mai spus-o si o mai spun,nu stie nici sa-si motiveze jucatorii si nici macar sa-i aseze in teren.....fac pariu cu tine pe ce vrei.

MoWeed10.02.2009 08:59

Din pacate asa e; pe faza de atac suntem vai de noi...

Astristul10.02.2009 10:02
Marius poti sa astepti cit vrei, de evolutii in bine la Steaua cu antrenorul actual nu o sa avem parte,am mai spus-o si o mai spun,nu stie nici sa-si motiveze jucatorii si nici macar sa-i aseze in teren.....fac pariu cu tine pe ce vrei.

De acord cu tine. Steaua are un joc lipsit de idei. Am vazut asta in fiecare amical din iarna asta. Nu stiu cum o sa luam titlul la felul cum jucam. Ar fi realmente un miracol. Iar Lacatus se vede clar ca nu are nicio tangenta cu antrenoratul, ci doar cu buna-dispozitie la antrenamente.

forzateaua

Le reseau pansant10.02.2009 10:38
Organizarea, pe de alta parte, presupune si omogenitate, chestie greu de atins atata timp cat Lacatus a schimbat echipa in intregime in FIECARE meci imediat dupa pauza.

Si asa avem multe probleme, dar daca Lacatus nu va incerca omogenizarea echipei in urmatoarele meciuri, inseamna ca degeaba s-a facut acest stagiu in Antalya.

Ca pregatire fizica poti face si in Ghencea.

Eu am o problema cu omogenitatea asta la echipa, toti jucatorii din lot se antreneaza impreuna de mai bine de 2 ani, li s-au spus la strategii si principii tehnico-tactice de au innebunit, au lucrat cu mari fotbalisti, au jucat contra marilor echipe si a marilor antrenori, ce mama dracu omogenitate mai vrem de aici? cat timp mai vrem ca sa "ne omogenizam". Mi se pare deplasat, pur si simplu penibil cu scuze nu avem omogenitate in lot desi majoritatea fotbalistilor au cel putin 3,4 ani de cand sunt la Steaua, iar la noi principiile de joc sunt aceleasi de la Victor Piturca.

In al doilea rand, cum se omogenizeaza echipa? si ce inseamna aia omogenizare? pai e simplu fiecare jucator din teren stie atributiile tuturor celorlalti si ce trebuie acestia sa faca in fiecare moment al jocului, unde sunt plasati, ce sarci au, etc lucruri care se invata atat teoretic la pregatirea specifica din vestiar cat si instinctual in meciul de fotbal propriu zis.

Uneori am impresia ca in echipa sunt handbalisti, boxeri, voleibalisti si tenismani de trebuie sa ii omogenizam atat de mult cu fotbalul si nu sportivi care au facut cel putin 15 ani fotbal.

Adrian10.02.2009 10:49

Le reseau pansant

Eu am o problema cu omogenitatea asta la echipa, toti jucatorii din lot se antreneaza impreuna de mai bine de 2 ani, li s-au spus la strategii si principii tehnico-tactice de au innebunit, au lucrat cu mari fotbalisti, au jucat contra marilor echipe si a marilor antrenori, ce mama dracu omogenitate mai vrem de aici?

Chiar crezi asta?

Eu nu cred. Eu nu cred ca ei s-au pregatit cum trebuie. Nici fizic si nici tactic.

Cu Hagi au invatat intr-adevar sa stapaneasca fazele fixe si sa joace pragmatic. Dar Hagi a stat 3 luni la echipa si apoi a plecat. A venit Lacatus si de atunci echipa nu mai progreseaza. Echipa e intr-un continuu regres.

Fapt evidentiat de disparitia pragmatismului din joc si a fazelor fixe.

Steaua de acum alearga foarte mult. Alearga foarte mult pt ca e o echipa dezorganizata.

Intr-un post anterior am zis ca sa fim multumiti daca prindem locul 5. Mi-am schimbat parerea. Nu cred ca putem mai bine de 7.(ca s-asa e numarul care conteaza, nu?)

Lari10.02.2009 10:58
Uneori am impresia ca in echipa sunt handbalisti, boxeri, voleibalisti si tenismani de trebuie sa ii omogenizam atat de mult cu fotbalul si nu sportivi care au facut cel putin 15 ani fotbal.

Pentru mine, omogenitate e aia despre care vorbeau Balint, Lacatus si Majearu, ca se gaseau fara sa se uite pe teren. Bine... aia aveau si scheme facute si exersate enorm la antrenamente.

La noi, de la mijloc in sus nu prea avem jucatori care sa joace de mult timp impreuna. Iar aia care au mai jucat in aceeasi formula sunt cam praf.

Nu vreau sa vorbesc despre principii de joc, mai ales la ce a aratat Steaua pana acum.

Eu voi astepta primele meciuri oficiale sa-mi dau cu parerea despre jocul Stelei.

Le reseau pansant10.02.2009 11:34

Adrian si Lari,

Faptul ca ai nostri zmei mimeaza pregatirea e problema lor, si eu imi pun intrebari despre ce fac la antrenamente, insa asta devine ceva ce ii priveste strict pe ei (antrenori si jucatori) cat de seriosi sunt si cu cata rigoare trateaza fiecare ciclu de pregatire. E absurd sa avem probleme an de an cu "omogenizarea" si cu "oboseala" din moment ce la echipa nu se intampla absolut nimic negatic cam din 2004, de cand este aceiasi situatie.

Chestia cu omogenizarea este ca si cum in anul 2 la facultate incepi sa faci bastonase si ousoare.

Legat de ce spunea Balint ca stiau asezarea pe teren dinainte, ca se gaseau cu ochii, era un banc englezesc cu 2 campioni mondiali la sah care jucau intre ei o partida amicala, unul dintre ei face mutarea de inceput- un pion la D4, al doilea foarte surprins sta cateva minute si gandeste diverse variante de raspuns dupa care ii spune

-felicitari ai castigat, eu am pierdut partida!

goergescu10.02.2009 13:36

Salut,

Am scris si scriu din nou : in momentul in care Tu, Lacatus, apari in emisiuni televizate si declari ca nu esti contestat ( ca antrenor ) de suporterii Stelei sau ca cei care te contesta ( ca antrenor ) nu sunt adevarati suporteri ai Stelei, atunci inseamna ca nu ai dimensiunea realitatii.

Am vazut foarte multi colegi de forum care contestau calitatile de antrenor ale lui Lacatus. Unii mai vehementi, altii mai indulgenti ...

Totusi, eu cred ca o delimitare intre fotbalistul simbol al Stelei Lacatus si antrenosul Stelei Lacatus AR TREBUI sa se faca. Asta nu inseamna ca arunci la gunoi tot ce a facut Laca pentru Steaua ca jucator. NU. Inseamna sa vezi realitatea si sa o exprimi. Unii mai bine, altii mai putin bine. Masa suporterilor stelisti e mare.

La un moment dat ajungi sa te autoevaluezi. Intentiile bune sunt date la o parte de rezultate; ma refer inclusiv la modul in care se ajunge la acele rezultate.

Cand nu ajungi sa te autoevaluezi sau mai rau, cand autoevaluarea ti-a iesit bine desi realitatea este alta, ajungi in situatia lui Lacatus.

Eu, si nu numai eu, amici, prieteni, chiar colegi de forum, am ajuns la concluzia ca autoevaluarea lui Lacatus este gresita. Cineva ar trebui sa-i spuna ca este rupt de realitate; realitatea reprezentand-o jocul Stelei. Nu mai vorbesc de relatia cu Fecali, acolo avem iar de discutat ... ( "Acuma-l bag !" - citat Lacatus catre Fecali ).

Lacatus MAI ARE NEVOIE INCA DE ACUMULARI. LA ECHIPE MAI MICI.

Sunt stelist de mic ( taica-miu lucreaza in Armata ). De aceea IL RESPECT PE Marius Lacatus. Dar astazi ii spun ca nu poate antrena Steaua deocamdata. Nu are "ce-i trebuie".

Boloni, SABAU, Andone, Protasov, Lucescu JR., chiar si GRIGORAS ... IATA NUME CARE POT ANTRENA Steaua.

E parerea mea

Tupac Amaru10.02.2009 14:50

Eu n-as fi atat de pesimist. In afara de jucatori, antrenori, conducere, echipa medicala, suporteri, totul este ok la Steaua.

maye10.02.2009 21:18

personal ma abtin pana pe 27...

redondo10.02.2009 22:49
personal ma abtin pana pe 27...

Acesta e cel mai bun raspuns.Aceste amicale nici nu ar trebui televizate...oamenii trebuie lasati sa-si faca pregatirea in liniste.Vom vorbi la meciurile oficiale.

Tupac Amaru11.02.2009 06:13
Salut,

Boloni, SABAU, Andone, Protasov, Lucescu JR., chiar si GRIGORAS ... IATA NUME CARE POT ANTRENA Steaua.

E parerea mea

Nu inteleg ce cauta pe lista ta fiul bulibasei, un puradel complexat care a borat si a tras flegme pe Steaua de cate ori a putut.

Oricum, s-or gasi niscai brichete, celulare sau chiar torte care sa fie aruncate in capul atat de prost al proprietarului sau, in ipoteza nefericita, dar probabila, in care Imbecilul National sa il aduca pe fratele lui Nicolita la Steaua....

goergescu11.02.2009 08:56
Nu inteleg ce cauta pe lista ta fiul bulibasei, un puradel complexat care a borat si a tras flegme pe Steaua de cate ori a putut.

Oricum, s-or gasi niscai brichete, celulare sau chiar torte care sa fie aruncate in capul atat de prost al proprietarului sau, in ipoteza nefericita, dar probabila, in care Imbecilul National sa il aduca pe fratele lui Nicolita la Steaua....

Am uitat de Dan Petrescu

danimarcu11.02.2009 12:10

Marius:

Dar pana la urma, cine e Pehrsson asta? E doar antrenorul a carui echipa a invins campioana Europei, Manchester United, in faza grupelor Ligii Campionilor. E omul a carui echipa a facut 6 puncte intr-o grupa cu United, Celtic si Villareal. Echipa sa va juca in curand cu Deportivo La Coruna in 16-zecimile Cupei UEFA. De aceea tind sa-i dau dreptate.

Cred ca ai face bine sa-ti ceri oaresce scuze pt dezinformarea asta.Stiu,nu e vina ta ca Gazeta minte,dar e vina ta ca ,fiind oarecum in bransa,iei tot ce apare in media de bun.

Ca si la chestia cu cip-urile,pari din cale-afara de naiv si increzut.

Asta nu vrea sa spuna ca criticile la adresa jocului Stelei nu sunt meritate.Doar ca ar fi bine sa comentam pe chestii reale,nu pe ce viseaza Dan udrea noaptea...

Lari11.02.2009 16:25

Bai, nesimtitilor, cum va permiti sa spuneti asemenea prostii? Cum puteti spune, ba, ca jucam prost? NU v-ar fi rusine obrazului!

"Mi s-a pãrut extraordinar cum a evoluat Steaua, a jucat super. Va cîștiga campionatul, pentru cã joacã extraordinar. Vorbind serios acum, am simțit cu adevãrat o echipã puternicã, dar mai trebuie lucrat la conlucrarea fotbaliștilor în noul sistem de joc.

Nu m-am mai bãgat în treburile echipei, pentru cã nu vreau sã-l fac pe Lãcãtuș sã se simtã prost. El nu mai poate sã-mi cearã jucãtori, pentru cã am zis cã nu mai aduc pe nimeni. Marius știe ce înseamnã cuvîntul patronului. Nu mai aduc jucãtori, nu pentru cã nu mai am bani, ci pentru cã nu mai vreau sã-i bag în fotbal. Am înțeles și eu ce înseamnã milionul de euro, cã o cam luasem razna.

Voi mai da pentru fotbaliști maxim 300-400 de mii de euro. Mai mult sã dea cine-o vrea. Am înțeles cã trebuie sã reduc cheltuielile atunci cînd am fost nevoit sã mã împrumut de la Olãroiu", a declarat Gigi Becali la Sport.ro.

enjoy11.02.2009 21:25

Va inselati domnul meu spunand asemenea "gogomanii". Steaua pune cea mai mare problema dintre primele echipe din Liga, problema ANTRENORULUI. Cand va avea antrenor va pune alte probleme, dar doar atunci! o sa terminam sezonul pe locurile 8-9 daca pastram omul care "antreneaza" Steaua!

redondo11.02.2009 22:17
Va inselati domnul meu spunand asemenea "gogomanii". Steaua pune cea mai mare problema dintre primele echipe din Liga, problema ANTRENORULUI. Cand va avea antrenor va pune alte probleme, dar doar atunci! o sa terminam sezonul pe locurile 8-9 daca pastram omul care "antreneaza" Steaua!

Cu acelasi antrenor anul trecut am terminat pe 2 dupa ce eram pe 5 sau pe 6 cand ne-a preluat.

anti gigi11.02.2009 23:10
Cu acelasi antrenor anul trecut am terminat pe 2 dupa ce eram pe 5 sau pe 6 cand ne-a preluat.

noroc cu nea Gigi ca a a avut multe valize,golurilor in ultimul minut si arbitrajelor favorabile ca in rest maestrul Lacatus n a aratat nimic.......nu poate saracul iar noi nu l ajutam cu nimic strigandui numele la fiecare meci

Sunnyblack13.02.2009 15:36

fotbalul romanesc este cu 15 ani in urma....

luam lectii de la danezi in fotabal, nu numai in handbal. acuma si in fotbal.