Steaua nu a rupt gura targului in amicale. Ba din contra, as putea spune ca adversarii s-au evidentiat in partidele de pregatire jucate impotriva ros-albastrilor.
Si, cu toate acestea, dupa fiecare partida tehnicianul Marius Lacatus a vazut ca "lucrurile merg bine si Steaua se afla pe un drum bun". As fi tentat sa spun ca domnul Lacatus isi cunoaste elevii, stie cat si cum au progresat in aceasta perioada de pregatire si, ca atare, stie ce vorbeste atunci cand pomeneste de "drumul bun" pe care se afla echipa.
Totusi, intre meciul amical cu amatorii chinezi de la Tianjin Teda, castigat cu scorul de 3-1, si cel cu danezii de la Aalborg, pierdut cu scorul de 0-1, diferenta in jocul Stelei, plusul pe care ma asteptam sa-l vad ascultand declaratiile lui Lacatus, nu exista. Progresul in jocul echipei este inexistent.
Cred ca jocul echipei noastre a fost caracterizat excelent de tehnicianul danezilor, Magnus Pehrsson, imediat dupa meciul direct:
"Steaua nu ne-a pus probleme, ati sesizat? Si stiti de ce? Pentru ca ei nu au organizare de la mijloc in sus. Eu n-am vazut nimic in jocul lor ofensiv, nu aveau solutii, nu aveau idei, nu aveau nimic. In faza ofensiva iti trebuie organizare riguroasa, astfel n-ai cum sa te impui intr-un meci de fotbal.
Faza lor de atac se bazeaza prea mult pe actiuni individuale si asta ii face usor de blocat. Intelegeti ideea? Din punctul asta, in care sesizeaza handicapul, o echipa ca a mea poate sa bata Steaua. Le-am lasat posesia, pentru ca stiam ca au oameni care paseaza cu usurinta, si i-am lovit de fiecare data pe contraatac. Am fi putut sa le mai dam goluri, dar nu asta a fost scopul neaparat. Ne-am concentrat mai mult pe pregatirea meciului cu La Coruna, din Cupa UEFA", a declarat tehnicianul formatiei Aalborg la finalul amicalului castigat de echipa sa.
Dar pana la urma, cine e Pehrsson asta? E doar antrenorul a carui echipa a invins campioana Europei, Manchester United, in faza grupelor Ligii Campionilor. E omul a carui echipa a facut 6 puncte intr-o grupa cu United, Celtic si Villareal. Echipa sa va juca in curand cu Deportivo La Coruna in 16-zecimile Cupei UEFA. De aceea tind sa-i dau dreptate.
Steaua va mai disputa doua amicale in aceasta pauza competitionala. Pe 12 februarie va intalni echipa rusa FK Moscova iar in data de 14 februarie va da piept cu muntenegrenii de la FK Rudar Pljevlja. Meciuri facile. Meciuri in care astept sa vad "cresterea in joc" a jucatorilor nostri, cea atat de des invocata de antrenorul Lacatus.
Marius