FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Interviu Rica Neaga

fcsteaua.ro07.02.2009 12:17

Ceea ce înseamna Adrian Neaga pentru suporterii Stelei o știm cu toții. Devenind unul dintre cei mai iubiți fotbaliști roș-albaștrii, actualul jucator al lui Baku întãrește prin fiecare cuvânt rostit respectul de care are parte.

Aflat în Turcia, in cantonament cu noua sa echipã, Ricã Neaga a acceptat deschis sa acorde un interviu pentru Suporter Steaua: "Pentru voi, suporterii, sunt mereu disponibil" .

A rãspuns fãrã rețineri tuturor întrebãrilor pe care i le-am pus iar, la final, a ținut sã transmitã un mesaj tuturor oamenilor ce i-a avut mereu în inimã, suporterii steliști: "MULÞUMESC PENTRU TOT. DE ACUM ÎNAINTE VOI FI ªI EU UN SUPORTER STELIST."

Ricã, dezamãgit de decizia conducerii de a renunța la tine?

Sunt puțin dezamãgit dar nu voi face o tragedie din asta. A fost decizia, lor am respectat-o și viata merge inainte

La reîntoarcerea în Ghencea, acum doi ani, suporterii te-au primit cu brațele deschise. Ai avut un debut perfect, cu gol împotriva lui Bate iar apoi ai intrat într-o pasã neagrã. Cãrui fapt crezi cã s-a datorat acest lucru?

Da, a fost o perioada mai neagrã din cariera mea. Le mulțumesc suporterilor pentru cã au fost alãturi de mine în momentele grele și sper din tot sufletul sã fie alãturi de echipã în continuare. Când sunt ei in tribunã și susțin echipa, Steaua poate bate pe oricine in Ghencea.

Ai simțit lipsa sprijinului din partea bãncii tehnice?

(Râde) Din partea bãncii tehnice, nu. Din partea altcuiva, da.

Stim cu toții la cine te referi. Te-au demoralizat declarațiile rãutacioase ale lui Gigi Becali la adresa ta?

Fiecare fotbalist este demoralizat atunci când patronul face declarații urâte la adresa sa. Eu, insa, am uitat deja tot ce s-a întâmplat.

Crezi ca atitudinea asta a patronului, de a critica jucatorii atunci cand intrã într-o pasã mai neagra, a fost unul din factorii care au influențat lipsa de rezultate a Stelei din ultimii doi ani?

Nu vreau sã comentez prea mult pe chestia asta pentru cã am plecat amiabil de acolo, au fost înțelegãtori și ei, si eu și asta a fost. Consider cã nu a fost sã fie. Asta este viata. Câteodatã nu iți iese așa cum vrei.

Regreți cã ai renunțat la banii coreenilor pentru a reveni în Ghencea?

Niciodatã nu o sã regret cã m-am intors la Steaua. A fost alegerea mea și nu o sã regret nimic. Steaua este și va rãmâne în inima mea. Am fost jucãtorul Stelei, iar acum sunt unul din suporterii înfocați ai Stelei.

Se zvonea anul trecut cã ai fi fost la un pas de un transfer in Giulești. Au existat negocieri în acest sens?

Presa inventeazã multe în România. Se scriu multe neadevãruri în presã, se cautã prea mult scandalul.

Probabil cã întrebarea aceasta este de prisos, dar ai lua în calcul, pe final de carierã, un transfer la una din rivalele Stelei?

Sã-ți spun ceva: ca fotbalist, în ziua de azi trebuie sã fii în primul rând mercenar. Dar dacã ceva iți intrã la suflet așa cum mi-a intrat Steaua mie, e greu sã te mai gândesti cã poți sã joci la o rivalã. ªi, ca o completare, trebuie sã joci în primul rând acolo unde ești respectat.

Mai iei in calcul o posibilã revenire in Ghencea? Sau ești hotãrât sã îți termini cariera in strãinatate?

Deocamdatã mã gândesc la echipa la care sunt. Am semnat pe un an si jumãtate și vreau sã îmi duc contractul pânã la capat. Dar, dupã, nu se știe niciodatã ce se poate intampla. Aș gândi de 10 ori inainte de a lua o hotãrâre, iar dacã aș considera cã voi fi respectat, nu aș refuza.

Suporterii Stelei s-ar bucura sã te vadã jucând din nou in Ghencea...

Le mulțumesc și le promit cã, atunci când voi mai veni în Ghencea, voi sta în mijlocul lor.

Întorcându-ne puțin in trecut, spune-ne și nouã povestea transferului la Chunnam Dragons. Lacrimile tale de la meciul cu Valencia nu pot fi uitate. Ce s-a întamplat de fapt? S-a fãcut acest transfer peste capul tãu?

Nu vreau sã vorbesc prea mult despre ce a fost. Important este ce va fi. Sunt conștient și nu îmi va ieși din minte acel meci. Sunt convins cã dacã jucam la Valencia, nu mai plecam in Coreea. Dar a fost bine pentru familia mea pentru cã m-am realizat financiar.

Probabil esti la curent cu noile stenograme apãrute in presa. Una, recentã, îi are ca protagonisti pe Becali și Rãdoi, in care cel din urma foloseste un apelativ nu tocmai frumos despre Neșu. Ce pãrere ai despre aceste stenograme?

Sunt la curent cu tot ce se întamplã în țarã. Nu mi se pare corect sã se prezinte toate stenogramele, dar suntem in Romania, si, cum am mai spus-o, se cautã scandalul. Mi s-ar parea corect sã se facã publice doar stenogramele incriminatorii, daca existã. De conținutul lor imi rezerv dreptul sã nu vorbesc pentru cã nu știu dacã sunt adevarate. Relația mea cu Mirel a fost una normalã între doi colegi. Mã bucur pt transferul lui la Al Hilal.

Cã tot veni vorba de colegi, te-ai reînâlnit la Baku cu bunul tau prieten, Aliuțã. Rememorați momentele petrecute la Steaua?

Suntem in Turcia si sunt fericit ca a semnat și el aici. Duminicã vom pleca la Baku. Normal cã vorbim, iar asearã am fost sa ne vizitam foștii colegi de la Steaua.

Si cum a fost reîntâlnirea?

Minunatã! Þin legatura și vorbesc zilnic cu Petre Marin. Sper sã câștige campionatul.

Sunt 6 puncte diferențã fațã de Dinamo. Þinând cont de faptul cã nu a existat în aceastã iarnã o campanie serioasa de achiziții, crezi cã Steaua are sanse reale la titlu?

Steaua an de an se bate la titlu și sper cã și anul acesta va fi la fel. Anul trecut erau 14 puncte si am revenit. Acum sunt 6. Sunt convins cã bãieții au puterea și capacitatea sã revinã și sã câștige un nou titlu.

Ricã, care este cel mai mare regret al tãu legat de Steaua? Dar cea mai mare bucurie?

Cel mai mare regret este cã nu am luat un titlu cu Steaua. ªi aici mã refer la faptul de a fi in teren in ultima etapã, când se decerneazã medaliile. Cea mai mare bucurie este cã am jucat la Steaua și am facut și eu parte din echipã când au fost performanțe, începând cu participarea in Cupa UEFA dupã 12 ani si participarea în Liga Campionilor.

Crezi cã poate Steaua repeta performanețele de atunci? Si aici ma refer la episoadele Valencia, Boro, și, de ce nu, la cele 5 puncte facute in Liga Campionilor?

Totul este posibil. S-a vazut cã Steaua are intotdeauna resurse sã se autodepãșeascã. Se pot repeta performanțele.

Acum, la final, ce ne poți spune despre noua ta echipa? Care sunt obiectivele voastre?

Anul acesta obiectivul este câștigarea Cupei, pentru cã la campionat nu sunt șanse. Dupa ce a fost scoasã de Vaslui din Cupa Intertoto, 8 fotbalisti au plecat și au mers foarte rau in turul campionatului, dar sunt în sferturile Cupei. Avem ca obiectiv sa ajungem din nou in Intertoto, iar, pentru asta, trebuie sa câștigãm Cupa.

Întotdeauna ai avut o relație aparte cu suporterii Stelei. Prin intermediul Suporter Steaua, inca de cand se zvonea faptul cã vei pleca din Ghencea, ți-au trimis zeci de mesaje de încurajare. Ai vreun mesaj sa le transmiti?

Sã fie alãturi de echipa, sã o susținã indiferent de ce se întâmplã, pentru cã împreunã s-au fãcut și se vor face rezultate. Vreau sã le MULÞUMESC PENTRU TOT. DE ACUM ÎNAINTE VOI FI ªI EU UN SUPORTER STELIST.

Sursa: SuporterSteaua.net

nemilosul07.02.2009 12:29

un stelist,un om si un fotbalist de nota 10

pacat ca la Steaua becaliana astfel de oameni nu sunt apreciati...in schimb finii,sclavii si tiganii maratonisti sunt pusi la loc de cinste

shack3r07.02.2009 12:35

Cred ca sunt eu cam dezinformat,dar am impresia ca nu mai exista Intertoto..

Oricum,multumim Rica pentru tot ,stiam ca esti un stelist adevarat.A ramas doar unul in Ghencea,care va pleca si el in vara. Sa vedeti atunci ce frumos o sa fie.

bodanelu07.02.2009 12:47

Rica te asteptam in peluza!!!!!!

MoWeed07.02.2009 12:50

Un stelist adevarat si un om care merita respectul nostru; a tuturor. Chiar daca a fost tratat oribil de conducere, totusi reuseste sa se abtina si evita sa atace

@shack3r

Anul asta a fost; incepand cu sezonul 2009-2010 nu va mai exista

makavelli1907.02.2009 13:26

RESPECT RICA!! Te asteptam din nou in Ghencea, indiferent de postura! ;)

clausblaus07.02.2009 13:32

Rica a dat dovada de caracter.Asa se explica faptul ca nu a "muscat",desi cred ca are motive intemeiate.

:steag_cruce_invers:

maye07.02.2009 14:07

RESPECT!

NICKSTELIST SI DUPA MOARTE07.02.2009 14:47

nu voi uita niciodata pentru ce ai facut pentru Steaua, RESPECT.

alaturi de steaua07.02.2009 15:14

Rica vei ramane mereu alaturi de noi! :steag_cruce_invers:

bafta in continuare

hai Steaua...

Lari07.02.2009 17:50

Rica, inima noastra bate alaturi de a ta!

Te asteptam oricand cu bratele deschise Acasa!

eduardo_stelist07.02.2009 19:05

Multa bafta maestre!

Multa stima pentru unul dintre putinii stelisti 100% ramasi in activitate!!!

Te voi admira mereu, te voi sustine mereu!!!

Multumesc pentru tot ce ai facut la Steaua!!!

4_ever_steaua08.02.2009 09:46

"Niciodatã nu o sã regret cã m-am intors la Steaua. A fost alegerea mea și nu o sã regret nimic. Steaua este și va rãmâne în inima mea. Am fost jucãtorul Stelei, iar acum sunt unul din suporterii înfocați ai Stelei."

pentru asta te iubim si te-am iubit mereu!

udaradu09.02.2009 08:06

un barbat adevarat ca si Hagi ca si Zaharia ,ca si multi de care rahatul de cioban si-a batut joc.

mountytoma10.02.2009 19:44

daca acum am avea in teren 11 caractere ca al lui Rica Neaga, am defila in mocirla ligii I!

succes Rica oriunde vei merge.

in Ghencea vei regasi mereu, cred eu, dragostea pentru un STELIST adevarat!