FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Analiza meciului Steaua - Hajduk Split 1 - 0

fcsteaua.ro06.02.2009 19:30

Steaua a jucat astazi al doilea amical din stagiul de pregatire din Antalya impotriva echipei croate Hajduk Split. Scorul a fost 1 la 0 pentru echipa militara dar meciul nu a reusit sa scoata in evidenta altceva decat punctele slabe ale Stelei.

Cernea - Golanski(Petre Marin 76), Goian(Tudose 65), Baciu(Rada 65), Petre Marin(Filip 76) - Ovidiu Petre(Lovin 46), Toja(Litu 70) - Nicolita(Ochirosii 67), Dayro Moreno(Tiago 60), Semedo(Szekely 46)- Kapetanos(Pedriel 67)

In primele 20 de minute Steaua nu a contat in joc. Folosind un presing agresiv si jucand foarte sus, croatii au dominat copios inceputul de meci. Probabil din cauza oboselii "haiducilor", Steaua a reusit sa echilibreze jocul in a doua jumatate a primei reprize. Insa aparatorii stelisti au lasat tot timpul spatii foarte mari intre ei. Astfel, profitand si de faptul ca apararea stelista a jucat sus, atacantii croati au avut cateva contraatacuri care se puteau termina cu gol.

Banda stanga e clar cel mai slab punct al apararii. Petre Marin a fost depasit constant de catre jucatorii croati si nu doar in prima repriza. De asemenea, la Steaua s-a format un automatism in ceea ce priveste miscarea mingii intre aparatori. In momentul in care Petre Marin primea mingea, o pasa imediat lui Baciu care o dadea mai departe lui Goian. Acest lucru poate fi explicat prin faptul ca fiecare pasa primita de Petre Marin era insotita de un "Da-o-napoi!" destul de clar. De aici, daca faza o permitea, Goian incerca o pasa lunga in fata. Insa, daca echipa adversa presa puternic, urma pasa la portar.

In prima repriza au fost trimiste 3 pase inapoi catre Zapata. Toate 3 puteau sa se transforme in gol, atacantii croati fiind de fiecare data foarte aproape de interceptie.

In atac, Steaua a contat foarte putin in prima repriza. Jocul cu un singur atacant si-a aratat limitele. Daca Steaua se apara cu intreaga echipa, in atac doar grecul Kapetanos face pressing. Din acest motiv croatii au reusit sa construiasca foarte mult si tot din acest motiv contraatacurile Stelei au fost foarte putine.

3 ocazii de gol si 3 suturi pe poarta a avut Steaua in prima repriza. Unul din acestea a venit in urma unei lovituri libere batute de Dayro Moreno.

Zero recuperari a facut Steaua in prima repriza in jumatatea adversa.

Cand ataca, Steaua se misca incet si previzibil. Mingile sunt scoase incontinuu pe margini si, cand se ajunge la careul advers si nu se poate centra, acestea sunt plimbate ca la handbal, pe semicerc, mijlocasii stelisti cautand o zona libera prin care sa il poata "hrani" pe Kapetanos. Acest joc haotic nu prea are succes.

Cand, totusi, un jucator stelist reuseste sa treaca de aparatorii adversi si paseaza in careu, existenta unui singur varf face ca respectiva faza sa se stinga destul de repede.(Intrare Golanski in prima repriza.)

Jocul Stelei e simplu dar ineficient. Pase lungi, directe, de la fundasi la atacant. Acesta, daca preia, trimite mingea spre un mijlocas care la randul lui o scoate pe benzi. De acolo vin centrari, centrari care ar trebui sa fie pase decisive.

A doua repriza nu a aratat prea multe. E destul de clar ca Ochirosii e, in viziunea stafului tehnic, de abia a treia optiune pentru postul de mijlocas stanga iar sistemul cu un singur atacant pare a fi batut in cuie. Introducerea in teren a lui Litu alaturi de Pedriel nu a insemnat o formula cu 2 atacanti. Litu a jucat mijlocas central, in locul lui Toja.

Steaua a marcat pe finalul meciului prin bolivianul Pedriel, 1 - 0!

Acesta a profitat de neatentia unui fundas croat si a reluat in poarta cu capul, centrarea de pe partea dreapta a lui Petre Marin.

Adrian

mountytoma06.02.2009 20:55

@robinsonrufayzapata

l-am laudat pe Petre Marin? a dat o singura centrare buna tot meciul. de-aia il prefer pe rada in 11-le de baza!

bodanelu06.02.2009 22:21

@Adrian nu am vazut meciul si de aceea te intreb: Oare nu-i afecteaza pe fundasii nostri jocul doar cu un inchizator? Spatiile mari aparute in aparare plus 0 mingi recuperate in jumatatea adversa imi cam pun semne de intrebare.

Adrian06.02.2009 22:37

bodanelu

Bineinteles.

Dar aici e doar vina lor.

Nu stiu daca ai mai citit presa in ultima vreme.

Tatarusanu al nostru a zis, intr-un interviu, ca la Steaua portarii nu sunt asa de solicitati.

Aici avea dreptate. Era un fel de compliment adresat apararii.

Dar adevarul este ca, de cativa ani buni, Steaua se apara incepand cu mijlocul terenului. Din 2005 incoace, de la plecarea lui Aliuta, Steaua a avut tot timpul in teren 2 mijlocasi centrali de profil defensiv.

Acestia reprezentau prima linie de aparare. Urmau fundasii si portarul.

Problema este ca fundasii nostri s-au invatat prost.

Joaca foarte relaxat stiind ca nu sunt prima linie de aparare.

Suparator a fost insa faptul ca spatiile cele mai mari se gaseau intre fundasii laterali si cei centrali.

Petre Marin, chiar daca nu urca, tot lasa spatii mari. Varsta incepe sa isi spuna tot mai tare cuvantul in cazul lui.

Iar Golo, urca foarte mult. Azi maine o sa ii zicem, simplu, Gol.

Omul cauta mereu atacul.

Astia 2 au fost cam varza pt ca mijlocasii laterali au fost la fel de varza. Nicolita vine bine in aparare dar Semedo, nu. Nicolita nu a facut un meci prea bun ieri. Semedo a mai miscat ceva dar doar cand a intrat in centru. Si de asta e flancul stang asa de descoperit. Semedo, din reflex, incearca sa plece de acolo.

Cat despre recuperari, aici e usor de explicat. Steaua nu recupera mult pe atacul adversarului nici pana acum. Asta din cauza ca noi folosim un singur varf. Un singur varf inseamna un singur om la pressing avansat. Asta inseamna obstacole mai putine pt aparatorii adversi si deci sanse mai mici ca ei sa piarda mingi.

Pt aparare nu trebuie sa ne facem noi griji. Astazi, fata de alte meciuri, Toja a jucat mult mai retras. A jucat aproape langa Ov Petre. De aia nici nu s-a vazut asa de mult in joc.

Mi-e frica ca Lacatus, in incercarea de a-l face inchizator, sa nu il strice, asa cum l-a stricat pe Stancu facandu-l mijlocas din atacant.

Sunt meciuri de verificare.

Concluzii prea mari nu pot fi trase.

Pana acum, eu am prins doar 3 lucruri.

1. Lacatus nu da credit tinerilor.

2. Sistemul nu e 4-1-4-1. Sistemul va fi ori 4-2-3-1 ori 4-1-1-3-1 cu Toja om de legatura intre Petre si cei 3 mijlocasi ofensivi.(Sistemul asta s-ar putea transforma intr-un 4-1-2-1-1-1 unde acel 1-2-1 sa fie 4 fundasi asezati in romb. - sistemul asta face rau atacantului retras/Dayro)

3. Pasele directe si lungi de la fundasi la atacant - acesta e in momentul de fata jocul Stelei.

Se mai pot schimba multe. Sa vedem.

p.s.

Jocul e foarte plictisitor. Ultimele 5 min din prima repriza si primele 5-10 min din a 2a repriza le-am pierdut din cauza ca m-a furat somnul.

xray_rom07.02.2009 01:11

Ai descris fidel situtia din teren. Din pacate, nicio raza de soare in jocul echipei noastre...

Aceleasi ... balbe prin aparare, pase lobate "la bataie", fara driblinguri, fara combinatii in viteza, fara incisivitate eficace pe benzi sau central si aceleasi ratari copilaresti in putinele ocazii "create" mai mult intamplator decat ca urmare a unui atac elaborat... Am pierdut de "n" ori mai repede mingea pe faza de atac decat adversarul. Cu putine exceptii, benzile, de la fundasi la mijlocasi sunt lipsite si de vigoarea de penetrare si de imaginatie. Cu exceptia fazei de aparare, am ramas aceeasi echipa ca o corabie fara timona cu marinari parca angajati la repezeala din primul port, care nu se ineaca pentru ca ... e apa prea mica si linia de fund tare:) "Noi" veniti nu au adus nimic in plus fata evolutia lor la Gloria. Cu sau fara ei, inca nu aratam a echipa inchegata.

bodanelu07.02.2009 08:08

@Adrian... problema e din cauza antrenorilor. Si cum ziceai si tu, de la Aliuta am jucat numai cu 2 inchizatori. Si toti au jucat asa... si Zenga, Protasov, Oli, Hagi si Lacatus.

clausblaus07.02.2009 08:36

Greu de crezut ca vom castiga majoritatea meciurilor,din retur,atata timp cat Laca este fixat pe aceasta formula,cu un singur atacant.Sunt meciuri de pregatire,ce Dumnezeu,nu poate incerca si alte formule?O tara intreaga a inteles ca Semedo nu da randament pe banda stanga,numai Lacatus nu vrea sa inteleaga.Un alt lucru straniu:avem juniori,dar nu le dam sansa de a juca,de a demonstra ca pot.Ochirosii si Bicfalvi ar trebui folositi mai des.

:steag_cruce_invers:

c.ronaldo1707.02.2009 08:47

@Lacatus nu da credit tinerilor? Pai acum cand el incearca sa integreze pe Litu, Pedriel, Tudose, Ochirosii in echipa, nici acum nu este bine. Voi vreti ca Lacatus sa inceapa cu 11 tineri din primul minut? Acesti jucatori trebuie sa intre in echipa incet, nu sa faca o trecere brusca, de la Buzau rezerva la Steaua titular.

Marius07.02.2009 09:02

Unde mama dracu' vezi ca incearca sa integreze? :)

10 minute intr-un meci amical nu inseamna ca incearca sa integreze. Lacatus nu da credit tinerilor, nu stie sa-i aseze in teren pe aia batrani, dar eu am incredere in el.

P.S. acum cu stenogramele astea, poate incetati cu labareala din retur, cu cele 137 de victorii consecutive cu care maestrul Laca a dus Steaua pe 2. :)

MoWeed07.02.2009 09:04
P.S. acum cu stenogramele astea, poate incetati cu labareala din retur, cu cele 137 de victorii consecutive cu care maestrul Laca a dus Steaua pe 2. :)

Te rog, arata-mi o singura stenograma in care scrie sau se sugereaza ca Jiji ar fi cumparat vreun meci.

Marius07.02.2009 09:09

N-o sa-ti arat nimic. Nu-s niciun "deschizator de ochi". Fiecare are un cap, si-l foloseste au ba.

MoWeed07.02.2009 09:14

Pai cine gandea ca Jiji a cumparat meciurile oricum credea dinainte asta.

Cine nu credea asta nu a fost influentat de niste stenograme in care nu se vorbeste decat de stiularea adversarelor CFR-ului.

Asta vroiam sa zic

c.ronaldo1707.02.2009 09:14

In Formula 1, eventual.

Marius07.02.2009 09:17

Atunci te-as sfatui sa te mai uiti la fotbal... cateodata ;)

@Mo

Oricum, "argumentul retur" este din ce in ce mai putin folosit in ultima perioada.

MoWeed07.02.2009 09:25

Poate pentru ca cei care-l sustineau pe Lacatus au fost, sa zicem, dezamagiti de ultimele lui actiuni....

clausblaus07.02.2009 09:25
@Lacatus nu da credit tinerilor? Pai acum cand el incearca sa integreze pe Litu, Pedriel, Tudose, Ochirosii in echipa, nici acum nu este bine. Voi vreti ca Lacatus sa inceapa cu 11 tineri din primul minut? Acesti jucatori trebuie sa intre in echipa incet, nu sa faca o trecere brusca, de la Buzau rezerva la Steaua titular.

Respect parerea ta,dar esti departe de adevar.Nu a spus nimeni ca trebuie sa inceapa cu 11 juniori,ci doar ca trebuie sa li se acorde ceva mai mult credit.Cu 5-10 minute in teren greu de crezut ca te poti integra in echipa,chiar daca vii de la o echipa cu pretentii si nu de la Buzau.

:steag_cruce_invers:

kaymack07.02.2009 10:44
Te rog, arata-mi o singura stenograma in care scrie sau se sugereaza ca Jiji ar fi cumparat vreun meci.

sincer nu va este scarba de atatea stenograme?? sunt satul de sport.0 si de ghips.TV ala terminati frate cu stenogramele astea :-& . Forzza Steaua! Spre 24!

CaTaLiNsm StElIsTu07.02.2009 17:07

Il Fenomeno Marius-Fiara-Lacatus,marele antrenor adus din nou sa nu-l mai injure suporterii pe JJ ne ofera aceste prea-iluminate scheme tactice si aceste trasee cursive si flirtrante ale mingii.Sa fim seriosi.daca prindem locul2sa zicem saru'mana.

bodanelu07.02.2009 18:09
marele antrenor adus din nou sa nu-l mai injure suporterii pe JJ

Si daca suporterii o sa-l injure mai ai ceva de zis?

CaTaLiNsm StElIsTu07.02.2009 18:19
Si daca suporterii o sa-l injure mai ai ceva de zis?

Ma refeream la intentie si scop....daca nu te-ai prins;)

bodanelu07.02.2009 18:31

M-am prins ca asta a fost intentia. Dar scopul nu si-l atinge...

CaTaLiNsm StElIsTu07.02.2009 20:33
M-am prins ca asta a fost intentia. Dar scopul nu si-l atinge...

Probabil in cazul tau da...dar in cazul a 50.04% din suporteri(dupa cum se vede si in sondajul actual)efectul va fi cel scontat:-|

Joga Bonito07.02.2009 22:00

10 minute intr-un meci amical nu inseamna ca incearca sa integreze. Lacatus nu da credit tinerilor, nu stie sa-i aseze in teren pe aia batrani, dar eu am incredere in el.

Esti prea modest mai Marius. Ar trebui sa-ti reamintesti anumite lucruri de baza din cand in cand.

Sperand ca ti-ai revenit cu picioarele pe pamant, explica-mi ce pretentii ai de la "scheletul" adus in corpore de la vestita echipa Gloria Buzau. Cele 3 puncte reusite de jucatorii de baza in intreg returul si desele prestatii palide in tricoul Stelei il obliga pe Lacatus sa-i titularizeze in mod constant? Da sau nu?

Lari07.02.2009 22:11
acum cu stenogramele astea, poate incetati cu labareala din retur, cu cele 137 de victorii consecutive cu care maestrul Laca a dus Steaua pe 2. :)

Pai Becali zice ca a premiat adversarele CFR-ului, nu ca a blatuit meciuri. Iar in stenograme nu se zice nimic de meciuri trucate, cu exceptia acelui U Cluj - Gloria Buzau.

Si in analizele Prosportului, si in ale Gazetei Steaua a fost intre primele ca parametri de joc in returul trecut. Asta nu inseamna nici ca Liga I este curata, nici ca jegali e ingerash.

Adrian07.02.2009 22:13

Blatul U-Buzau poate fi considerat un blat pro Steaua.

Ganditi-va numai asa: 3 puncte primite = 3 puncte cedate.

Intelegeti?

p.s. Sa terminam totusi offtopic-ul :)