avand in vedere ca spiritele s-au cam incins, hai sa ne mai si destindem un pic.
si incep prin a va intreba care e diferenta dintre Bostina, pe care unii il injura, si ceilalti mijlocasi ai Stelei.
eu va spun una care este, dupa parerea mea, si insist ca eu nu am altceva decat o parere!, o diferenta esentiala intre Bostina si ceilalti mijlocasi ai Stelei:
Bostina este singurul care are curajul sa conduca jocul. o echipa fara conducator de joc e o echipa fara orizont, care asteapta ceva bun de la sclipirile individuale. ce sa astepti de la mijlocasi care se fofileaza pe langa minge si paseaza doar in lateral?
ceilalti? Paraschiv are de toate: alearga, recupereaza, mai si dribleaza, se demarca pentru a primi pase de gol in careu, dar fuge de raspunderea conducerii jocului. pasele lui sunt cred 2/3 in lateral si restul inapoi. acelasi lucru se poate spune si despre Lovin, desi la Lovin 2/3 sunt inapoi sau la portar si restul in lateral.
cum Dica si Nicolita sunt mai degraba atacanti, desi dupa parerea mea Dica nici nu are ce cauta pe teren pentru ca s-a nascut obosit, uite ca am ajuns la cea mai grava problema a Stelei. nu avem mijlocasi! Steaua mai ales nu are mijlocasi care sa conduca jocul. cand Steaua a fost cea mai buna echipa a Europei, avea patru mijlocasi unul si unul, toti asumandu-si fara probleme rolul de conducator de joc atunci cand aveau mingea la picior! cand nationala noastra a ajuns in primele opt echipe ale lumii, avea la fel mijlocasi unul si unul.
noua acum ne ramane doar sa speram ca una din pasele lui Ghionea il va gasi pe Banel, ca Iacob fura o minge si o baga in plasa sau ca o minge va ricosa in Dica si asa va intra in poarta adversa (noroc ca Dica nu vine in aparare, mi-e groaza de cate autogoluri ar putea marca!).
adica, cam putin!
asa ca, nea behehecali, daca vrei sa scoti bani (te-ai dat de gol cu Nicolita: "nu am dat lovitura cu Cristea, ma scot cu jardel") din echipa, va trebui sa mai cheltuiesti ceva intai. ai nevoie de doi mijlocasi buni, cu aptitudini de conducator de joc. cum pe neaga si aliuta ai luat putin peste un milion, doi mijlocasi ceva mai buni ca ei te vor costa de vreo patru ori mai mult. poate te pricepi tu la afaceri cu terenuri si oi, dar la fotbalisti esti extraterestru!