La sfîrșitul sãptãmînii trecute, vicecampioana olimpicã la spadã a cîștigat Grand Prix-ul de la Doha, ceea ce i-a adus 64 de puncte în Cupa Mondialã și pãstrarea locului 1 în aceeași competiție. A trecut, rînd pe rînd, de Beate Christmann (Germania, 15-12), de Emma Samuelsson (Suedia, 15-7), de Sophie Lamon (Elveția, 15-8) și de Maureen Nisima (Franța, 15-5). Iar în ultimul act Brînzã a învins-o pe Britta Heidemann, cea care astã-varã, la Jocurile Olimpice de la Beijing, a bãtut-o pe româncã în finala probei de spadã.
"M-am simțit excelent în Qatar. Eu zic cã m-am descurcat foarte bine, mai ales cã acesta a fost cel de-al doilea concurs din 2009. O mai învinsesem pe Heidemann și înainte de Olimpiadã, și acum, dupã o finalã foarte disputatã. Taman atunci, la Beijing, nu am reușit. Dar nu mã îngrijorez. Le-am arãtat celor care mi-au prezis cã nu voi mai face nimic cã se înșalã", a spus Ana, care s-a întors ieri în țarã.
Pe lîngã titlul de vicecampioanã olimpicã, Ana Brînzã mai are în palmares o medalie de bronz la Mondialele din 2002, de pe vremea cînd era junioarã. Anul trecut a cucerit și argintul european la individual, precum și aurul cu echipa României, ca și în 2007. Spadasina s-a clasat pe podium la numeroase etape de Cupã Mondialã și Grand Prix-uri.
Articol din Gazeta Sporturilor