FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Steaua a intrat in procedura de faliment (OnlineSport)!

fcsteaua.ro22.01.2009 14:13

Din cauza unor datorii neplatite catre firma de paza si securitate BGS, instantele din Romania au decis inceperea procedurii de faliment impotriva clubului de fotbal Steaua.

Presedintele BGS, Bogdan Oprea, a explicat pentru cotidianul Libertatea care vor fi urmatorii pasi. "Steaua avea o datorie de circa 250.000 RON, in timp ce domnul Becali ne datora 40.000 RON. Am urmat calea legala, iar daca pana pe 2 martie nu ne recuperam aceste creante executorii vor pune sechestru pe bunurile clubului", a afirmat Oprea.

Datoriile celor doua parti fata de BGS dateaza din primavara anului 2008. Din acel moment, de securitatea familiei Becali si a echipei Steaua s-a ocupat firma de paza a lui Catalin Zmarandescu.

Nu este exclus ca in viitor sa se puna sechestru pe bunurile Stelei si pe ale lui Gigi Becali, la fel cum s-a intamplat in momentul in care latifundiarul a fost in conflict cu fostul presedinte ANAF, Sebastian Bodu.

Tap ispasitor pentru aceasta situatie extrem de dificila a fost scos de oficialii BGS presedintele Valeriu Argaseala, pe care Oprea il acuza ca 'se ocupa de invarteli, in loc sa conduca echipa'.

"Cu domnul Becali am avut o relatie profesionala excelenta, dar banuiesc ca nu stie tot ce invarte acest Argaseala pe la club. De fiecare data dansul i-a dat dispozitie sa mi se plateasca, a promis acest lucru, dar am fost mereu aburificati. Valeriu Argaseala mai avea putin si-mi spunea ca trebuie sa aducem bani de acasa pentru faptul ca ne facem treaba pe acolo. Nu suntem sponsori, nici societate caritabila, trebuie sa traim si noi, sunt profesionisti ce trebuie sa-si ia salarii pentru munca lor. A fost un contract pe care doar noi l-am respectat, nu si dansul", a adaugat Oprea.

Ulterior, Oprea a avut o interventie la Antena 3, in care a afirmat ca spera ca totul sa se rezolve pe cale amiabila.

Avocatul Alexandru Stanoiu a mentionat ca falimentul este doar o ultima etapa in acest caz. "Se poate ajunge la faliment. Orice datorie de peste 10.000 de ron poate indreptati un creditor sa solicite instantei inceperea procedurii. In primul rand se intocmeste un plan de reorganizare al clubului, iar daca acest pas esueaza se trece la faliment si la dizolvarea societatii", a precizat el.

Argaseala riposteaza in scandalul cu BGS

Pressedintele Stelei, Valeriu Argaseala, a afirmat ca facturile catre firma de paza BGS nu au fost platite deoarece acestea erau mult mai mari decat in realitate. Argaseala a dat asigurari ca totul se va rezolva si nu se va ajunge la faliment.

"Oprea a ramas fara contracte. De asta este asa suparat. Noi am renuntat la serviciile lor dupa ce am constatat ca pe langa pretul mare practicat, ne mai si umflau facturile. I-am chemat de cateva ori si le-am spus ca serviciile lor nu se regasesc in anumite sume pe care le facturau. Atunci a recunoscut ca a gresit. Acum vad ca vine cu procese, cu amenintari de executare silita. Prostii! Sa stea linistit, ce a fost facturat corect se va plati!", a spus Valeriu Argaseala pentru Sport Total FM.

In plus, ofiterul de securitate al Stelei, Catalin Zmarandescu, a sustinut ca reprezentantii BGS au incercat sa produca pagube vicecampioanei prin introducerea tortelor la un meci.

"La un meci disputat acasa, trei dintre angajatii lor au intrat cu o camera de filmat pe stadion. Erau imbracati ca simpli suporteri. I-am lasat pentru ca am crezut ca vor sa isi faca poze intre ei. La un moment dat, pe monitorizarea video am observat ca ei filmau cu insistenta un anumit punct din peluza. Acolo nu se intampla nimic. Abia dupa vreo 5 minute, au inceput cativa suporteri sa aprinda 4-5 torte. Normal ca mi se pare suspect ca filmau o zona in care urma sa se intample acest incident. Cred ca a fost o incercare de a discredita clubul si serviciile de paza si securitate. S-a raportat la acel moment acest caz. I-am verificat pe cei trei impreuna cu jandarmii. Am verificat si filmarea facuta de ei", a afirmat Zmarandescu.

Presedintele BGS, Bogdan Oprea, a afirmat ca este gata sa se ajunga chiar si la sechestru pe jucatorii Stelei pentru plata unei datorii de aproximativ 200.000 ron.

OnlineSport

Tupac Amaru22.01.2009 14:55

Sper sa puna sechestru pe Nicolita, in primul rand.

Sa il bage in colivie si sa il tina acolo pana ii voi da eu drumul!

Lari22.01.2009 15:57

A declara Ciubota ca nici nu se pune problema executarii, pentru ca datoria va fi platita fara probleme.

Tupace, n-a zis nimic de Banel. :notangel:

Marius22.01.2009 16:03

Argaseala a anuntat ca au platit datoria.

Virgil22.01.2009 16:25

Hai sa fim seriosi, e vorba numai de 80.000 de euro pecare Steaua nu i-a platit pentru ca BGS-ul a umflat factura. Scadenta platii serviciilor catre firma de paza este martie 2009.

Nu mai puneti botul la prostiile lansate de presa. Optzeci de mii e suma pentru Steaua?

clausblaus22.01.2009 17:11

Ce nu se poate vinde se amaneteaza!!!

:steag_cruce_invers:

Fane22.01.2009 17:57

Sa-l ia pe Lovin.

saphyrre22.01.2009 18:21

Nici o zi fara scandal :( parca imi aduc aminte acum cativa ani, abia scriau zierele despre Steaua, acuma e pe prima pagina in fiecare zi.

steaua-no122.01.2009 18:49
Nici o zi fara scandal :( parca imi aduc aminte acum cativa ani, abia scriau zierele despre Steaua, acuma e pe prima pagina in fiecare zi.

fara Steaua ei nu exista. mai nou transmit meciurile lui al hilal, doar-doar ar face si ei putina audienta pe spatele lui Radoi.

maye22.01.2009 23:59
Sa-l ia pe Lovin.

:))

buna asta...

w3bmaster23.01.2009 02:14

Sa ne puna sechestru pe cioban asa exista minuni :)

arcadia23.01.2009 19:22

eu cred ca a fost o incercare a conducatorilor Stelei de a se eschiva de la plata unor facturi, sunt sigur ca mai au si alte facturi neplatite la timp.

oprea a zis ca a asteptat 8 luni de la scadenta facturilor - vreau sa stiu si io pe cineva dintre voi care are o factura neplatita din primavara trecuta.

e clar ca oprea s-a dus la media ca sa isi ia banii aia odata, sa nu mai fie dus cu zaharelul :D

tavimai28.01.2009 15:59
Sper sa puna sechestru pe Nicolita, in primul rand.

Sa il bage in colivie si sa il tina acolo pana ii voi da eu drumul!

:))))))))) Il urasti mai mult pe asta ca pe "patronul cracanat la minte"?Esti "obsedat" de "luceafarul de la Faurei"?Haios!Rad copios cand iti vad postarile de acest fel !:)))))

O sa-i ia astuia Steaua si din retur poate vedem una noua :-"Steaua - bgs " ! Sa fim seriosi ! E si asta un fel de "apa de ploaie"!Ca sa nu ne plictisim si sa avem ce "bate-n piua"!

@ maye si fane - Ar trebui luati cam multi !Vreo 10 de ar lua bgs-ul nu cred ca ne-am supara ! Numai sa-i nimereasca pe aia "care trebuie"!:)))))))