FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Semneaza Si Tu Petitia

Cry.Baby721.01.2009 16:19

Legea nr. 298/2008 privind reținerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de servicii de comunicații electronice destinate publicului sau de rețele publice de comunicații, precum și pentru modificarea Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice, publicatã în Monitorul Oficial, Partea I nr. 780 din 21/11/2008, este vãdit neconstituționalã!!!

Potrivit Art. 28 din Constituția României, "secretul scrisorilor, al telegramelor, al altor trimiteri poștale, al convorbirilor telefonice și al celorlalte mijloace legale de comunicare este inviolabil"!

Ori, potrivit legii nr. 298/2008, autoritatea românã chiar asta are de gând sã facã - sã ne asculte și înregistreze convorbirile telefonice private, sã ne citeascã și arhiveze e-mail-urile și SMS-urile și sã stocheze date despre numele, adresa fizicã și IP-ul celui care s-a conectat la internet, data și ora la care s-a conectat, precum și data și ora la care s-a realizat deconectarea. Pentru ce și în virtutea cãrui articol din Constituția României??! Sã nu-mi spuneți cã cel despre siguranța naționalã...

Vreți sã reînvie securitatea? Pentru asta au luptat "golanii" în decembrie 1989? Vreți ca o ureche strãinã, de vulpe securistã, sã asculte cuvintele dulci, de dragoste, pe care i le șoptiți persoanei iubite, ori pãsurile pe care i le narați pãrintelui? Dar glumele kinki pe care vi le permiteți cu prietenii? Vreți sã vã fie violatã legal intimitatea? V-ați împãcat deja cu gestul de închidere a ochilor în fața încãlcãrii constituției de cãtre iubiții noștri conducãtori? Ați rãspuns cu "nu" la toate întrebãrile? Atunci... semnați petiția de fațã!!!

Noi, cei care vom iscãli aceastã petiție, cerem Guvernului României sã anuleze aceastã lege, care sfideazã libertãțile și drepturile democratice și încalcã articolul 28 din Constituția României, în virtutea cãrui articol aceastã lege 298/2008 este neconstituționalã și, ca atare, devine nulã.

Daca vreti ca si alte persoane sa afle despre aceasta petitie, le puteti trimite urmatorul link:

http://www.petitieonline.ro/petitie-p37662052.html

Marius21.01.2009 16:37
Ori, potrivit legii nr. 298/2008, autoritatea românã chiar asta are de gând sã facã - sã ne asculte și înregistreze convorbirile telefonice private, sã ne citeascã și arhiveze e-mail-urile și SMS-urile

Tampenii... arata-mi articolele din lege unde se scrie asta... sa stii ca exact esemesu' tau in care ii marturisesti gagii fanteziile sexuale o sa ti-l citeasca...

Pentru ce și în virtutea cãrui articol din Constituția României??! Sã nu-mi spuneți cã cel despre siguranța naționalã...

In virtutea unei circulare UE si in corcondanta cu Constitutia Romaniei.

MoWeed21.01.2009 16:50
In virtutea unei circulare UE si in corcondanta cu Constitutia Romaniei.

Adica noi dansam cum canta sefii din UE

Marius21.01.2009 16:57

Nu numai noi... dar numai la noi "opinia publica e scandalizata de aceast act normativ prohibitiv care, metaforic vorbind, da prima lopata in mormantul drepturilor omului"

MoWeed21.01.2009 17:00

Este scandalizata pentru ca nu au nici o motivatie clara pentru aceasta decizie. Si, la ce oameni detin puterea politica in Romania, este normal sa fii circumspect in astfel de situatii.

Marius21.01.2009 17:16

Semneaza si tu :))))

steaua_gloria21.01.2009 18:47

Asta cu salvarea convorbirilor e cea mai mare prostie din ultimul timp. Da nici nu ma mir, ne conduc niste maimute.

Fane21.01.2009 19:29

@Mariuse

Bai nene ...dar pe "mine" chiar nu ma intreaba nimeni daca sunt de acord sau nu ?

Frateee..de ce trebuie sa ma "aliniez " celorlalte "oi" ?

Cine i-a hotararile astea in numele meu ?

De ce TREBUIE sa vedem toti la fel ?

Unde-mi este intimitatea ?

Priviti putin mai in amanunt problema cu telefonia,sms-urile si cu noile CIP-uri in buletine sau pasapoarte si incercati sa faceti o legatura cu "ce bateau unii campii o data "

Azzido21.01.2009 21:12

Mariuse, daca tie ti se pare ok sa iti fie inregistrate convorbirile, smsurile sau alte date cu caracter privat, inseamna ca ai o problema serioasa la scufita sau esti o persoana indoctrinata.

Dar, in fine, fiecare cu parerea lui.

Ne inregistreaza convorbirile, din iulie ne baga pasaport cu chip, se inmultesc camerele de supraveghere pe strazi, se fac emisiuni tip Big Brother cu scopul de a testa reactiile oamenilor si a ne obisnui cu ideea ca suntem supravegheati, in timp o sa se scoata din uz banii sub forma de bancnote si o sa folosim "bani" electronici.

Intelegi ideea ?

Foloseste-ti imaginatia si o sa iti dai seama unde se va ajunge.

Se doreste un control absolut asupra vietii omului.

O sa ajunga astia sa stie ce mananci, cand, unde, la ce ora, etc

O sa se stie tot ce doresc baietii de sus. Aia care ne zambesc frumos la TV si ne spun ca e pt binele nostru.

Incetati sa va mai purtati ca niste copii!

Luati atitudine, atat cat puteti.

Daca ii lasam pe ei sa decida pt noi, o sa se aleaga praful de tara asta si de ce a mai ramas din spiritul romanesc.

PS: Recomand sa va uitati la Zeitgeist si Loose Change.

Poate asa o sa va dati seama cine conduce destinele omenirii si cine e de fapt UE.

steaua_gloria21.01.2009 21:21

Azzido trebuie sa faci un topic nou sa scrii toate astea. Ar trebui sa se ia atitudine. O sa ajungem niste roboti.Pana la urma o sa ne mutam in munti.

Marius21.01.2009 22:03
Foloseste-ti imaginatia si o sa iti dai seama unde se va ajunge.

Asta e chintesenta acestui "protest" virtual impotriva unei legi "citita" din auzite. Crede-ma ca am citit majoritatea articolelor in care se contesta aceasta lege. Absolut toate argumentele autorilor se bazeaza pe "folositul imaginatiei"...

Daca am invatat ceva in 25 de ani e ca senzationalul si teama au cel mai mare impact. O combinatie a celor doua e irezistibila...

Dar plm, eu sunt prost si indoctrinat, habar n-am pe ce lume traiesc :)

Azzido22.01.2009 01:22

vad ca traiesti intr-o lume tare roz, cu geamuri fumurii, basme cu zmei si happy end-uri.

iti doresc sedere placuta. cat se mai poate.

ps: in the end s-ar putea sa ai o surpriza cam neplacuta si sa dai dreptate "paranoicilor" care te stresau pe forum.

Dar plm, eu sunt mai prost si paranoic, habar n-am pe ce lume traiesc.

Nu vrem drepturi respectate, vrem telefoane ascultate.

Bing, bang !

Adrian22.01.2009 01:28

Eu m-am obijnuit deja cu gandul. :)

Pana nu de mult, tot primeam bipuri de la un anumit numar.Ma mai si suna cateodata.

Nu raspundeam.

Pana intr-o zi, cand am dat eu telefon.

Mi-a raspuns un spital. Si, la intrebarea: "mi-ati dat telefon acum 2 minute?" au raspuns cu "ne pare rau, numarul dumneavoastra nu a fost format de la acest telefon" :D

Asa ca...

De acum inainte vorbesc codat.

Over.

MoWeed22.01.2009 06:56
Incetati sa va mai purtati ca niste copii!

Luati atitudine, atat cat puteti.

Daca ii lasam pe ei sa decida pt noi, o sa se aleaga praful de tara asta si de ce a mai ramas din spiritul romanesc.

Pai eu cred ca asta se incearca. O masa de oameni fara identitate, ignoranti ar fi ideeala pentru cei de la conducere. Ar putea sa-si bage legile fara ca cineva sa protesteze.

axl22.01.2009 09:02

Abia astept sa va transformati cu toti in zombie. Eu unul sunt pregatit.