FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Punct si de la capat!

fcsteaua.ro19.01.2009 10:44

Criza financiara mondiala, dar si plecarea lui Radoi de la Steaua, inseamna un moment de cotitura in viata echipei. Becali s-a dezmeticit parca din betia viselor de marire a Stelei si a inlocuit dictonul "jucatorii de valoare nu pleaca, cu ei fac performanta" cu "vindem totul si o luam de la capat".

In vederile sale se afla in primul rand vinderea jucatorilor cu salarii mari, apoi a celor cu vechi state de serviciu si a celor a caror utilitate nu se justifica. In contrapartida va miza pe jucatori tineri, caliti la focul Ligii 1 (Tudose, Bicfalvi, Litu), deci cu o oarecare experienta, dar si de mare perspectiva.

Alaturi de ei, pe masura renuntarii la vechii jucatori, vor fi adusi cei mai buni jucatori de la divizionara C, Steaua II. Nu in ultimul rand pepiniera proprie va fi aceea care va furniza peste nu foarte mult timp, jucatori primei echipe.

Inlocuirea se va face treptat, pentru a asigura celor tineri, exemplul in teren al celor mai in varsta. Rolul antrenorului este de a imbina armonios experienta jucatorilor consacrati, cu amtitia de afirmare a jucatorilor tineri.

Transferuri din afara se vor face in limita a mai putin de 1 milion de dolari, platiti probabil pe tineri jucatori de perspectiva. Salariile nu vor mai atinge nivelul de pana acum, iar cuantumul primelor de joc va fi regandit. Amenzile pentru infrangere, indeosebi pe teren propriu sau in deplasari considerate la indemana, vor constitui un lucru obisnuit.

Becali si-a zis ca lotul pe care il are acum Steaua, poate face performanta si s-a hotarat sa nu mai cumpere niciun jucator pentru acest final de campionat. Poate ca are dreptate si poate ca antrenorul, daca are in vedere o schimbare a sistemului de joc arhicunoscut de adversari si o noua mentalitate a jucatorilor, va obtine rezultatele dorite.

Ca si in sezonul trecut, in a doua sa parte, Lacatus mizeaza si acum pe o serie de 14-15 victorii, care sa asigure titlul de campioana. Sa speram ca indrazneala, as spune nebuneasca a Fiarei, va fi incununata de succes.

Mai ales ca Becali a promis ca nu se va mai implica la echipa. Promisiune ce vine ca urmare a faptului ca fiind trimis in judecata de DNA, nu mai are tupeul sa premieze terte echipe pentru a-si juca corect sansele. O a doua cauza ar fi reactia ostila a suporterilor Stelei care i-au mai ""taiat din nas"", iar o a treia, "nerecunostinta" jucatorilor gen Nesu, care dupa ce au plecat pe sume inferioare valorii lor, au avut ideea sa-l critice.

Sa speram ca sfaturile, sau mai bine zis ordinele "directorului tehnic Becali" vor ramane la nivel de intentie, astfel incat Fiara sa urce "neajutat" treptele succesului, sau sa "moara" pe mâna lui.

Virgil

ebonyc19.01.2009 11:03

Tot ce imi doresc eu de la acest retur e sa avem toti jucatorii valizi mai ales cei tineri (Pedriel si Tudose). E sansa lor si for face fata cu brio daca nu vor avea probleme uc accidentarile. Din pacate vad ca au, dar sper sa-si revina si sa apuce macar un meci de pragatire in Spania si celalalt cantonament sa profite la maxim de pregatire.

NICKSTELIST SI DUPA MOARTE19.01.2009 11:18

afara cu Becali din Ghencea.

Lari19.01.2009 11:38

Tare mi-e teama sa nu fie cumva "Punct" si atat.

Primul meci a fost unul reusit, din cate spun zoaieristii prezenti acolo. Sper din toata inima ca Lacatus sa-i faca pe-astia sa joace in ciuda a orice miros de rahat care va veni din momentul in care Becali va deschide gura.

AlexV19.01.2009 12:15

Eu nu cred ca nu se va mai implica. Cum vor incepe meciurile va incepe si el sa dea din gura pe la TV. Lacatus nu a fost in stare sa aduca jocul echipei la un nivel bun inainte de pierderea unor titulari. Crezi ca acum se va juca mai bine cu inlocuitori gen Tudose si Bicfalvi care nu au facut mare lucru nici la Buzau? Despre ce perspective vorbim? Perspectiva de a termina pe un meritat loc 4, numa' bun pentru niste tururi preliminarii in UEFA?

Piece of Mind19.01.2009 13:31
Tare mi-e teama sa nu fie cumva "Punct" si atat.

Primul meci a fost unul reusit, din cate spun zoaieristii prezenti acolo.

Mai, echipa pe hartie nu arata rau deloc, nici sistemul in care sunt distribuiti jucatorii. Oricum, pe langa faptul ca in general amicalele nu prea sunt relevante, am mai si jucat impotriva unor chinezi...

Lari19.01.2009 14:51
Mai, echipa pe hartie nu arata rau deloc, nici sistemul in care sunt distribuiti jucatorii.

Se pare a inceput Laca sa-si dea seama care pe ce parte da randament. Ceea ce este un lucru foarte bun, mai ales ca si-a dat seama repede de chestia asta. Cum ar fi fost sa ramana si Neaga si sa-si dea seama ca Rica e chiar atacant?

Dar, pentru concluzii pertinente, sa asteptam meciurile din finalul perioadei de pregatire.

danimarcu19.01.2009 18:30

Cu Becali la carma nu exista viitor pt Steaua.

Ne pacalim singuri daca credem ca jijisor s-a mai temperat,sau ca va fi altul de azi inainte!

Eu nu am vazut inca lup care sa-si schimbe naravul...

Cu toate astea,sper si eu ca Steaua sa isi revina.Macar atat cat sa nu mai para ca este in moarte clinica...

xray_rom19.01.2009 22:36

Din pacate, averea lui Becali s-a dovedit ca este un balon de sapun si achizitiile promise gogosi ciobanesti.

Vinde tot ce poate si nu mai cumpara. Ne va fi f greu in acest retur. In opinia mea, ne mai trebuia un atacant, un mijlocas de creatie si 1-2 fundasi laterali. Nici nu au inceput bine pregatirile si e infirmeria plina:(

Se anunta inca un sezon ratat, fara nici un trofeu si zile negre pentru Lacatus:(

xDaJACKALx19.01.2009 23:00

Numai noi putem sa punem punct si sa o luam de la capat in mijlocul sezonului.

redondo19.01.2009 23:27
Numai noi putem sa punem punct si sa o luam de la capat in mijlocul sezonului.

Stai frate ca inca mai putem sa luam titlul...ce naiba de v-ati resemnat deja!?

DelPiero1020.01.2009 09:51
Stai frate ca inca mai putem sa luam titlul...ce naiba de v-ati resemnat deja!?

E greu.Pe langa dubiile privind propria echipa,totul e facut ca militienii sa ia titlul.Sansele sunt mici...

redondo20.01.2009 11:38
E greu.Pe langa dubiile privind propria echipa,totul e facut ca militienii sa ia titlul.Sansele sunt mici...

Lasa ma ca si anul trecut se zicea ca e totul facut ca sa ia Steaua,si....

Adrian20.01.2009 12:25

Dupa un tur in care cefereul a avut pe teren aproape in fiecare meci 14 jucatori, cine zicea ca totul e facut ca sa ia Steaua campionatul?

Daca era totul facut ca sa ia Steaua campionatul, bratu era eliminat in minutul 47 al meciului din groapa.

MoWeed20.01.2009 13:12
Lasa ma ca si anul trecut se zicea ca e totul facut ca sa ia Steaua,si....

De aia a si avut CFR meciuri atat de usoare cu Bistrita, dinam0 si rapid.

c.ronaldo1720.01.2009 14:16
Se pare a inceput Laca sa-si dea seama care pe ce parte da randament. Ceea ce este un lucru foarte bun, mai ales ca si-a dat seama repede de chestia asta. Cum ar fi fost sa ramana si Neaga si sa-si dea seama ca Rica e chiar atacant?

Dar, pentru concluzii pertinente, sa asteptam meciurile din finalul perioadei de pregatire.

Eu cred ca Lacatus sta alaturi de jucatori mai multe ore pe zi decat noi, si tot la fel, cred, ca el stie mai bine decat noi care pe ce pozitie da un randament mai bun. Cred.

redondo20.01.2009 15:15

Pai nu ati spus tot voi ca Steaua castiga mereu cu valizele si stia toata lumea? Ca "Ciobanul" cumpara toate meciurile?

Adrian20.01.2009 17:59

Aia nu inseamna ca Steaua trebuia sa si ia titlu.

FortuneTeller20.01.2009 22:24

"nu isi mai permite sa premieze terte echipe"?! Tocmai ce s-a schimbat regula la LPF si FRF, acum e voie, ca doar Dinamo e in frunte. Deci daca anunta public premierea atunci e totul OK. Problema reala a mioriticului e lipsa de lovele, caci banii din "pamanturi" sunt blocati cel putin 2 ani si nu reprezinta mai mult de 50-60% din ce erau la inceputul lui 2008.

fansteaua4623.01.2009 01:38

Valeriu Argãsealã : "Cu banii din transferul lui Rãdoi, ne-am plãtit datoriile!"

Cu banii de pe Plesan ne luam un pop-corn :thumbdown: