FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Klemi Saban: "Gigi Becali este un dictator" (adevarul.ro)!

fcsteaua.ro08.01.2009 16:38

Fostul jucãtor israelian al Stelei evolueazã acum în țara sa, la Maccabi Netanya. Klemi sperã ca starea de conflict sã se termine cât mai repede. Federația din Israel a întrerupt pe o perioadã nedeterminatã meciurile de fotbal din Israel dupã ce pe stadionul echipei Hapoel Ashkelon a cãzut o rachetã lansatã de Hamas.

Adevãrul: Klemi, cum este sã joci fotbal în timp ce e rãzboi?

Klemi Saban: E destul de complicat. Trebuie sã faci abstracție de acest lucru când intri pe teren, dar în restul timpului ești conectat la ceea ce se întâmplã.

Þi-e fricã pentru siguranța ta și a familiei?

Norocul meu este cã eu stau în Netanya, joc la Maccabi, echipa din orașul unde m-am și nãscut, iar aici e mai liniște. În sensul cã Netanya este mai departe de Gaza, dar asta nu înseamnã cã lumea nu este îngrijoratã.

Alte orașe au fost atacate și am vãzut ceea ce s-a întâmplat acolo, asta te marcheazã. Totuși, noi suntem obișnuiți cu atmosfera de rãzboi, așa este mereu la noi.

Ai fi preferat sã fii acum în România, sã joci în continuare la Steaua?

Eu în România m-am simțit foarte bine, dar din pãcate am plecat dezamãgit. Nu se putea sã mai rãmân, nu am mai fost dorit acolo.

În prezent joc aici și asta este situația, nu-mi pun problema cum era dacã continuam la Steaua. Oricum

m-ar fi afectat situația din Israel. Familia și prietenii mei sunt toți aici.

Ce a însemnat pentru tine perioada petrecutã la Steaua?

Am avut câteva momente bune acolo. Am jucat în Liga Campionilor, am cunoscut o altã țarã, alți oameni.Din pãcate, patronul nu m-a mai vrut la echipã.

Cu ce pãrere ai rãmas despre Gigi Becali?

Nu prea îmi face plãcere sã vorbesc despre el. M-a tratat urât. Eu consider cã mi-am fãcut treaba bine la Steaua și nu meritam sã fiu forțat sã plec.

El este un dictator, se amestecã în treburile echipei, am auzit cã se comportã la fel cu alții și dupã plecarea mea. Deci nu eu eram problema. El era.

Tot timpul voia sã dea afarã jumãtate de echipã. De ce îi mai aducea pe acei jucãtori? În rest nu mã pot plânge, mã înțelegeam bine cu ceilalți coechipieri, suporterii erau fantastici.

La Netanya cum este?

Este o echipã foarte bunã, cu ambiții mari. Antrenor este Lothar Matthaus, un tip deosebit. Suntem pe locul doi, la 6 puncte de Haifa. Ne batem pentru titlu. Pot sã spun cã din punct de vedere sportiv am fãcut o alegere foarte bunã venind aici, mai ales cã Netanya este orașul meu natal.

E bine cã federația israelianã a suspendat campionatul?

Era normal. În sud, un stadion al unei echipe de Liga a treia a fost lovit de o rachetã. E stare de rãzboi, plus cã, deși în nord se poate juca, probabil cã lumea nu ar mai veni la stadion. Este chestie de securitate. Sper sã se termine cât mai repede însã acest conflict.

Desființat dupã meciul cu Real

Fundașul israelian a fost adus la Steaua de președintele de atunci, Mihai Stoica, în vara anului 2006 pentru a-l înlocui pe George Ogãraru, plecat la Ajax.

Dupã un debut promițãtor și un meci excelent cu Dinamo Kiev în Liga Campionilor, Klemi a intrat în dizgrația lui Becali. Acesta a decis sã-l dea afarã de la Steaua dupã ce Real Madrid a învins în Ghencea cu 4-1, iar Robinho a fãcut ce a vrut cu fundașul israelian.

,,Saban a fost dezastruos. Nu o sã mai joace la Steaua niciodatã. Cu astfel de jucãtori te faci de râs în Europa", a spus Becali.

mountytoma08.01.2009 17:37

daca Saban a fost un jucator cu care ne-am facut de ras in Europa, atunci cu Gigi Becali ce-am facut? ca nu e bun nici de perie de wc, ca are dintiii rari!

kaymack08.01.2009 17:58

dupa ce pleaca de la Steaua toti prind curaj ... singurul care a avut curaj sa o zica cat a fost la Steaua a fost Gica Hagi!

redondo08.01.2009 18:03

Nu conteaza daca are sau nu dreptate.Dar atat timp cat ai fost de departe un transfer nereusit si ai jucat modest nu prea ai dreptul sa deschizi gura. Asa va face si Arthuro in curand. Acesti straini trebuie in primul rand sa joace fotbal si apoi sa vorbeasca. De ex. Croitoru...n-a jucat omul cine stie ce,a fost scos din lot dupa un an,dar a inteles omeneste si a tacut.

Le reseau pansant08.01.2009 18:43

off si tu maica vorbesti despre Steaua, la cat de prastie ai fost mai bine ai fi tacut si iti vedeai printre doua bombe de yahedut-ul tau.

PS: sa ai grija la antrenamente sa nu calci pe vreo mina ceva

4_ever_steaua10.01.2009 11:04

corectez : "Gigi Becali este un prost"

clausblaus24.01.2009 10:09

Nu inteleg de ce,Saban, si-a mai racit gura de pomana?Nu a spus el primul ca Becali este cum este,deci nu era o noutate.Stiam cu totii cine este si cum se comporta Becali.Asa ca.....................

:steag_cruce_invers: