FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Scarba si la plural

fcsteaua.ro08.01.2009 14:11

Urasc demersurile prin care se aloca timp si energie pentru a accentua doar asupra unui eveniment/fapta in vederea obtinerii de rating si bani, omitandu-se in mod voit alte evenimente egale ca valoare. Este rusinos ca o poveste frumoasa si de durata este rezumata doar la un moment unic, folosindu-se doar acesta ca etalon.

Mi-e greata cand vad minti inguste ce isi inchipuie ca un cuplu Vochin - Gradinescu ar putea vreodata (blasfemie) sa-l inlocuiasca pe marele Cristian Topescu. Un "upgrade contemporan" (pleonasm fortat si voit) pentru ultrasii de ultim moment (no offence pentru suporterii adevarati indiferent de varsta). Ce oroare!

Este jenant faptul ca se marcheaza momentul nasterii unei generatii de aur cu 10 ani mai tarziu decat clipa adevarata a genezei acesteia, doar pentru ca se se bage pe gat "prostimii" un DVD aducator de bani. Automat se face o translatie de la Steaua si ce reprezinta ea cu adevarat pentru fotbalul romanesc, eterna rivalitate a acesteia cu Dinamo, cu mocirla unui perpetuu "Proces al Etapei" post decembrist ("a fost sau n-a fost?") facilitat de incompetenta oamenilor de fotbal si incurajat de cretinism mediatic.

Ma doare faptul ca meciuri monument ca Romania - Belgia (2-1), cuplul Romania - Tara Galilor (5-1 si 2-1), Romania - Danemarca (3-1), Romania - URSS (2-0) sau Romania - Argentina (1-1) sunt sterse prin formulari de tipul "Meciul România - Columbia de la WC 94. Meciul în care s-a nãscut Generația de Aur!" (ca sa se evite repetitia mergea si-un sinonim aici). Apropos de ingustimea mintii.

Ma scarbeste faptul ca ni se serveste o masa cu drepturi de autor desi bucatele apartin tuturor, iar peste gustul dulce al amintirilor legate de o victorie superba impotriva Columbiei se asterne zeama imputita a muraturilor stricate, servite de oameni care nu-si mai stiu lungul nasului.

Ne este jignita inteligenta si ni se fura bruma de amintiri frumoase legate de cea mai frumoasa poveste de succes a fotbalului romanesc, un episod mai lung decat toate IQ-urile mai sus numitilor la un loc: legenda 1985 - 2000, o frumoasa poveste despre "echipa natiune" Steaua si rivalitatea productiva in plan sportiv cu Dinamo Bucuresti. In rest doar vorbe si lipsa simtului masurii. Si doar bani. Multi bani.

Lari08.01.2009 14:18

Si cand te gandesti ca i se zice Generatia de Aur unei echipe care nu a castigat nimic. In fotbalul romanesc, nu exista decat o singura GENERATIE DE AUR.

Cum poti sa numesti Romania-Columbia meciul in care s-a nascut generatia aia? Si atunci, daca am gandi pe acest filon, Romania-Suedia, 2 saptamani mai tarziu, ce a fost?

Dintotdeauna am urat generalizarile idioate si i-am dispretuit pe cei care le inventeaza si sustin. Ce presa de nimic avem. Pana si cuvinte gen "rahat" nu mai suna suficient de sugestiv cand ma refer la ei...

joitaru08.01.2009 14:36

Si ce te mai mira???

Sincer, eu incep sa cred altceva, cum ca nu mai avem oameni gen Cristian Topescu, si prea curand nu vad sa apara altu (la suprafata).

Nu atata timp cand unul ca stiucan, buzarin, si multi (din ce in ce mai multi) altii fac rating cu prostimea.

Imi pare rau ca spun asa ceva, dar atata timp cat te poti uita la astfel de oameni cum comenteaza istoria, fani, si tot ce este legat de Steaua, ca pe cel mai mare rau al acestei tari, nu pot spune altceva.

Doar un exemplu. "Mutu injurat pe chencea", dar uita sa zica cine a inceput cu provocarile, cum inainte de meciul tur a zis ca daca va marca, il dedica suporterilor de langa spital, si multe altele rostite de acelasi distins om pe nume Mutu...

MoWeed08.01.2009 14:49

Din pacate nu se mai poate vorbi de o presa sportiva adevarata in Romania. O mai fi cateva exceptii, dar in general ziaristii din presa sportiva de azi sunt niste jeguri

Dragoshinho08.01.2009 17:13

Avem comentatori si minti jurnalisto-sportive bolnave dupa scandalul fotbalului. E trist. Azi il auzeam pe Buzarin la meciul Stelei cu Farul din sezonul asta cum comenta si pur si simplu nu stiam ce sa fac sa rad sau sa plang...e trist...asta e....

OFF TOPIC:votati-mi trupa, chiar daca melodia se aude foarte prost...(imi pare rau)... http://fumuldetigara.wordpress.com/2009/01...ast-track/...VA MULTUMESC ANTICIPAT!

FORZZA Steaua!!!!! :steag_cruce_invers:

Le reseau pansant08.01.2009 18:27

Destul de ciudate topurile astea, ca si "Generatia de aur", rememoram unele meciuri ale nationalei si incercam sa gasesc mai multe argumente de ce i se spune "de aur" si sincer nu am gasit prea multe rezultate.

Adica in '90 nu am avut mari rezultate la Campionatul Mondial, am ratat calificarea la euro '92, a urmat apoi dezastrul dinu ca selectioner, 2 meciuri bune la CM'94 cu Argentina si Columbia, si pe urma doar norocul ne-a mai calificat la turneele finale unde am fost mediocri (1 gol la euro 96 si faza optimilor in '98).

Iar ceea ce conteaza destul de mult este ca la niciun turneu final Romania nu a aratat ca o echipa mare (exceptie '94) plus in perioada '92-2000 am avut un noroc extraordinar in campaniile de calificare, avand sansa sa nu intalnim nicio o echipa buna. Grupa Romaniei pentru CM '98 a fost cea mai usora am avut numai echipe liliput Lituania, Macedoinia, Irlanda, Lichtenstein.

Oricum, gsp-ul e instare pentru bani, audienta etc. sa nascoceasca orice doar ca sa atraga puhoiul sa le cumpere fituica.

Personal cred ca mult mai captivante ar fi meciurile din '70, euro '84 decat astea de acum, cum cred ca ar putea sa scoata si dvd-uri de colectie si la alte sporturi unde acolo intradevar avem generatii de aur.

-victoriile Nadiei, ale intregii echipe de gimnastica

-cursele magice de la atletism ale lui Comisel, Leustean etc.

-cele 4 titluri mondiale la handbal ale echipei nationale masculine

-olimpiada din Los Angeles '84 unde am castigat 20 de medalii de aur

...dar de, publicul educat de ei cu scandaluri sportive, cu neveste de fotbalisti, declaratii incendiare ale presedintilor s-a obisnuit asa si nu mai poate fi schimbat iar pentru a-l mentine trebuie sa inventezi toti dracii de divizii fantastice si superfantastice, megaconcursuri, postere cu femei goale.

enjoy08.01.2009 19:30

cand vorbim de presa sportiva, exemplarul de ras(a) este fara indoiala stuca-can, acest idiot plin de sine si de putregai, mincinos si antistelist inainte de a fi procreat. lingaii i-au spus lui gradin(ar)escu ca e mai bun decat Topescu si asta cu mintea lui de gasca a luat-o de buna! iar gsp(irlitii) nu cunosc alt sport decat turca, asa ca nu aveti decat sa va mirati de balamucul pe care-l prezinta pe micul ecran.

1on08.01.2009 21:17

Deja mi se par rãutãcioase nejustificat unele afirmații, și nu înțeleg de ce.

Mi-e greata cand vad minti inguste ce isi inchipuie ca un cuplu Vochin - Gradinescu ar putea vreodata (blasfemie) sa-l inlocuiasca pe marele Cristian Topescu.

Dupã pãrerea mea (și a altora de pe aici, dupã câte am remarcat în timp), Emil Grãdinescu este cel mai bun comentator de sport din România. Þin minte cã, acum mai mulți ani, Cristian Þopescu a afirmat cã se pregãtea foarte bine înainte meciurilor, cu date despre echipe, competiție, istoricul partidelor dintre combatante (evident), dar și cu informații despre civilizația, obiceiurile și istoria țãrilor și a locurilor din care erau echipele, ori alte curiozitãți. Acest l-a explicat prin faptul cã, într-o familie era un singur televizor și se uitau la meci și persoane care nu vedeau decât "22 de proști care aleargã dupã o minge". Dintre toți comentatorii de fotbal de la toate televiziunile, lucrurile acestea se regãsesc cel mai mult la Grãdinescu. Mie mi-ar fi fost greațã dacã ar fi fost comentat meciul de cei de la Pro TV.

Andrei Vochin, e printre foarte puținii ziariști de sport dintre actualii "ziariști de sport". Cu comentatul în sine nu e strãlucit, dar aduce informații pe care celãlat comentator, cu care face cuplu (nu neapãrat în cazul de fațã, la orice meci), nu le discerne. Nu aduce aminte în fiecare moment din meci de ce mașinã/ceas/femeie/vacanțã/pereche de chiloți și-au mai luat cei de pe teren. Competiția în care se joacã partida, atmosfera de pe stadion sau alte lucruri, nu le fetișizeazã pânã la un nivel de climax scos din încheieturã. Chestii de genul "fotbalul adevãrat e doar aici", "atmosferã colosalã" (prostie debitatã la Steaua-Lyon 0-3), "cel mai important meci al sezonului/carierei/vieții", "avem echipe de Europa, dar nu suporteri" (Bayern-Steaua, când s-au aprins torțele), ori afirmații total fanteziste, de genul cã "stadionul Stelei poate fi suspendat" pentru 3 torțe aprinse, nu prea le-am auzit scoase din gura, nici a lui Grãdinescu și nici a lui Vochin.

În concluzie, cuvintele de mai sus mi se pare prea dure și nedrepte la adresa celor doi. Pentru mulți alții, s-ar potrivi perfect. Dar pentru ei, și mai ales pentru Grãdinescu, nu.

Destul de ciudate topurile astea, ca si "Generatia de aur", rememoram unele meciuri ale nationalei si incercam sa gasesc mai multe argumente de ce i se spune "de aur" si sincer nu am gasit prea multe rezultate.

Adica in '90 nu am avut mari rezultate la Campionatul Mondial, am ratat calificarea la euro '92, a urmat apoi dezastrul dinu ca selectioner, 2 meciuri bune la CM'94 cu Argentina si Columbia, si pe urma doar norocul ne-a mai calificat la turneele finale unde am fost mediocri (1 gol la euro 96 si faza optimilor in '98).

Iar ceea ce conteaza destul de mult este ca la niciun turneu final Romania nu a aratat ca o echipa mare (exceptie '94) plus in perioada '92-2000 am avut un noroc extraordinar in campaniile de calificare, avand sansa sa nu intalnim nicio o echipa buna. Grupa Romaniei pentru CM '98 a fost cea mai usora am avut numai echipe liliput Lituania, Macedoinia, Irlanda, Lichtenstein.

Ideea cum cã adevãrata "generație de aur" e Steaua 1986(-1990), nu România 1990-2000 mi se pare fãrã sens. De ce trebuie neapãrat ca, susținând una dintre afirmații, cealaltã sã fie implicit consideratã ca falsã? Steaua e o echipã de club, cealaltã este echipa naționalã. Nu poți compara rezultatele de la CM sau CE cu cele din CCE/UCL, mãcar pentru cã unele se joacã odatã la 4 ani, celelalte în fiecare an.

Deși am fost mediocri în 1990 și 1998, acele optimi sunt peste eliminãrile din primul tur din 1970 și 1984 (perioadã în care spui cã s-ar fi jucat meciuri mai captivante), și, evident, peste celelalte necalificãri. Nu sunt de acord cã n-am dat peste echipe bune în preliminarii; calificarea la CM '94 a fost obținutã destul de greu, în preliminariile pentru CE '96 am avut Franța în grupã, iar în 1998 pe Irlanda (care la CM '94 bãtuse Italia) și am câștigat 9 meciuri din 10. În calificãrile pentru EURO 2000 am avut adversari pe Portugalia, pe care i-am învins în deplasare; calificare meritatã, depe primul loc. La acest "noroc" din preliminarii, mai putem adãuga și faptul cã echipele din urnele 3-5 (de genul Slovaciei, Sloveniei, Poloniei, Ungariei, Ucrainei, Sloveniei, Lituaniei, Austriei) nu erau capabile de a pune atâtea probleme pe cât pun în acest moment (faptul cã "nu mai existã echipe mici" e, într-un fel, adevãrat) iar lupta se dãdea între 2 echipe, de cele mai multe ori.

Sã comparãm rezultatele de atunci, cu cele de acum, nu are rost, deși, 2 egaluri din grupa de la CE de anul trecut n-au fost chiar cele mai proaste. Pânã la urmã, asta a fost valoarea echipei și a selecționerului.

Pe de altã parte, dintre toate țãrile din jur cu care ne putem compara ca valoare sau ca rezultate de-a lungul timpului (Bulgaria, fosta Iugoslavie, Croația, Rusia, Grecia, Turcia, Cehia, Polonia, Ungaria), România e singura care nu a ajuns în semifinalele unui turneu final.

Revenind la subiect, editarea acestui dvd e o idee foarte bunã (între puținele avute de "ziarele de sport" în ultimii ani), deși le-au luat-o unii înainte. Eu nu m-am putut bucura de vremurile alea, eram prea mic, și de mult mi-am dorit sã vãd acele meciuri (mã rog... deja le-am vãzut, mulțumitã celor care se ocupã de tracker). Acum, nu mai am de ce naționalã mã bucura. Cui nu-i convine cã e comentat de Grãdinescu și Vochin, poate cumpãra MagicFotbal nr.2 , unde meciul are comentariul original (plus cã este mai ieftin). Cât despre mediatizarea și arogarea exageratã a unor merite pe care acei oameni nu le au, nu am simțit-o pentru cã ziare nu mai cumpãr, la televizor nu mã uit, iar pe net nu mã obligã nimeni sã intru pe niște articole cu titluri idioate, pe care nu vreau sã le citesc. Plus cã, deja parcã m-am obișnuit cu nesimțirea acestor coprofagi care își spun "ziariști.

PS: Dacã a cumpãrat cineva MagicFotbal nr.1 (CM 1970, România-Brazilia 2-3), poate sã îmi spunã cine comenteazã meciul (Sorin Hobana cumva?) și dacã a fost transmis la noi când s-a jucat?

Il Soldatino08.01.2009 22:04

Ce fain ar fi daca, atunci cand se arata cuiva luna, s-ar putea discuta cu privire la astrul indicat si nu asupra degetului ce o indica (este o reformulare personala a unui frumos proverb asiatic).

"Ideea cum cã adevãrata "generație de aur" e Steaua 1986(-1990), nu România 1990-2000 mi se pare fãrã sens". Esti sigur ca ai citit ce am scris? Dumnezeule, inca se citesc articole printre randuri pe acest site? Eu am contestat momentul de nastere a unei generatii de aur in anul 1994 (ideea gsp) cand stim cu totii ca acea generatie "de aur" s-a nascut in 1985-1986 (Dinamo, semifinalista CCE si Steaua, castigatoare CCE dragul meu coleg). "Luceafarul" iti spune ceva?

Apoi, te rog respectuos sa ai grija cand invoci un personaj colectiv ("si a altora de aici") sa te limitezi in a-ti prezenta propria opinie in raport cu textul meu. E un act de eleganta si demnitate nefiind nevoie de invocarea de aliati. Eu nu scriu niciodata ca "si Piece of Mind gandeste ca mine" sau "Ovidiu SSK este de partea mea". Fiecare are dreptul sa aiba propriile simpatii, iar eu respect simpatia ta (faza amuzanta este ca eu credeam pana mai ieri ca Gradinescu este cel mai tare comentator dupa Cristian Topescu...inca sunt de parere ca ar conduce detasat in raport cu acea caracuda din mass media sportiva dar e pacat ca se balacareste, fiind nevoit sa-si insuseasca trendul gsptv).

Ce ma amuza pe mine este faptul ca un meci comentat magistral de Cristian Topescu este recomentat in prezent de alti doi comentatori doar DIN MOTIVE MERCANTILE (tocmai pentru ca era singura cale pentru a se "scoate" un dvd care sa poata fi comercializat) iar tu vii deja sa faci comparatii de popularitate si abilitati de comentare (inutil avand in vedere mesajul articolului).

Totusi, eu cred ca efortul tau merita elogii desi multe argumente sunt aduse "pe langa" (cine a atacat ideea comercializarii acestui DVD?) :)

Noroc,

Catalin

P.S. E grav ca nu intelegi "rautatea" formularilor (atentie la semnificatia cuvantului afirmatie). Pentru mine e singura forma de riposta pe care o mai avem, este ultima rezistenta in fata indobitocirii pe care incearca sa ne-o aplice acesti spalatori de creiere.

P. P. S. As putea sa-ti aduc MULT mai multe argumente cu privire la parsivenia unor oameni din mass media si poate o sa am timp in viitor.

Le reseau pansant08.01.2009 22:51
Ideea cum cã adevãrata "generație de aur" e Steaua 1986(-1990), nu România 1990-2000 mi se pare fãrã sens. De ce trebuie neapãrat ca, susținând una dintre afirmații, cealaltã sã fie implicit consideratã ca falsã? Steaua e o echipã de club, cealaltã este echipa naționalã. Nu poți compara rezultatele de la CM sau CE cu cele din CCE/UCL, mãcar pentru cã unele se joacã odatã la 4 ani, celelalte în fiecare an.

Bine te-am gasit Ion,

Eu nu am spus ca Steaua ar fi generatia de aur a Romaniei pentru ca a castigat Cupa Campionilor, am spus doar ca este destul de ciudat faptul ca numim echipa nationala "Generatia de Aur" doar pentru ca a avut 2 meciuri bune la un campionat mondial, sa nu uitam la acelasi campionat mondial am debutat cu o infrangere rusinoasa cu elvetia (4-1), am facut un meci bunicel cu SUA si cosmarul cu Suedia. In plus performantele de la celelalte turnee nu au fost tocmai bune, iar cand au fost '98 si 2000 nu am aratat cine stie ce.

Romania nu a avut niciodata o echipa puternica, cum a avut Spania, Portugalia, Olanda, Cehia, Danemarca care chiar daca nu au castigat trofee erau mereu echipele cele mai puternice de la turneu. Spania a castigat primul torfeu in 2008 dar mereu a avut o echipa buna, Olanda la fel, din '88 cand au castigat Euro nu au mai prins vreo finala si totusi este echipa care are cel mai spectaculos joc.

Spuneam de meciurile din '70 si '84 pentru ca era alt fotbal mai spectaculos uneori dar si pentru faptul ca nimeni nu le stie, eu personal nu am vazut nici turneul din '70 nici pe cel din '84 desi as vrea sa vad macar un meci.

Mi se par interesante tocmai prin prisma autenticului si a descoperiri, e clar ca cei care vor vrea sa cumpere dvd-ul cu acele meciuri sunt in general tinerii,cei care nici nu erau nascuti in 84, ca si eu de altfel.

Bine, mi se pare complet anormal si nedrept faptul ca un ziar sa vanda un dvd cu echipa nationala logic ar fi ca lucrul acesta sa fie in seama federatiei, FRF ar trebui sa aibe dreptul la astfel de comert, ca o parte din drepturile ei si a strategiei ei de marketing. Dar evident ca la noi la nimeni, FRF-ul nostru nu e in stare sa faca un site mai agrebil si sa scoata 3 postere pe an cu echipa dar sa mai faca si colectie multimedia cu meciurile echipei nationale.

Si tot la capitolul asta, nu stiu de ce FC Steaua permite la gsp sa comercializeze dvd-ul cu finala din '86, din cate stiu, legal meciul este proprietatea Stelei-ma refer aici la copyright, deci nu este in domeniul public, iar daca Steaua a cedat (unele) drepturile gsp-ului suntem penibili, inca una din miile de greseli facute de conducerea noastra mioritica.

Dvd-ul ala inseamna imagine si bani piertuti de clubul nostru, drept de exculsivitate, parte a partimonului nostru.

Te salut,

Mihai

1on09.01.2009 00:01

@Soldatino:

Acum am prins ideea.

"Ideea cum cã adevãrata "generație de aur" e Steaua 1986(-1990), nu România 1990-2000 mi se pare fãrã sens". Esti sigur ca ai citit ce am scris? Dumnezeule, inca se citesc articole printre randuri pe acest site?

Asta n-a fost la adresa ta, a fost la adresa lui Lari, în special. Trebuia sã fi specificat

@Le reseau pansant:

Acea generație nu este numitã "de aur" doar datoritã acelori 2 meciuri. Ci datoritã faptului cã a obținut cele mai mari rezultate din toatã istoria naționalei României, chiar și excluzând acele 2 meciuri. Acea generație a reușit în 12 ani, 5 calificãri (de 4 ori trecând de grupe), pe când restul, în 58 de ani (dupã Rãzboi), doar 3 (de fiecare datã eliminați dupã primul tur).

Referitor la dvd-uri, revista cu dvd inclus, Magic Fotbal, este editatã de TVR Media, în colaborare cu FRF. La începutul filmului și pe plicul dvd-ului scrie: "FIFA World Cup'; Imagini aflate în proprietatea FIFA. Toate drepturile rezervate. ©FIFA". Probabil tot de la FIFA și gsp-ul le-a luat. Pot bãnui cã și filmul finalei de la Sevilla aparține de UEFA. Într-adevãr, ar face o treabã departamentul marketing al clubului dacã ar scoate o ediție specialã a dvd-ului și l-ar vinde.

PS: La WC '94, România a debutat cu Columbia, apoi a urmat bãtaia cu Elveția și, ultimul meci din grupã, cu SUA. Spania a mai câștigat CE din 1964, pe teren propriu.

Numai bine!

Co-Steaua09.01.2009 00:10

Solutia este simpla nu va place nu cumparati,nici mie nu-mi prea place asa mult presa sportiva din Romania insa imi place acest demers al lor cu meciuri,dvd-uri,carti ..

4ndrei09.01.2009 14:39

Daca vreti sa cumparati DVD Romania-Columbia de WC94 puteti cauta revista Magic Fotbal 8 Ron, comentariu original. Revista este facuta de tvr si Seniori Editorii sunt doua nume impozante: Cristian Topescu si Mircea M Ionescu.

Nu fac reclama numai va informez si va spun ca cei de la gazeta au crescut pretul DVD-ului degeaba...

boggie09.01.2009 19:09

Probabil ca se stie deja, dar pe TVR2 au o emisiune absolut superba, "Replay". Pana anul trecut difuzau clip-uri din meciurile clasice importante ale echipelor de club si ale nationalei. Acum vad ca au refacut formatul si dau cate un meci intreg. Ultima oara au dat Romania-Danemarca (3-1, 1989).

Emisiunea e in fiecare luni seara de la 22:30.

DelPiero1010.01.2009 17:26

Sa bati Anglia de 2 ori in 2 ani,sa bati Columbia,Argentina,sa iesi in fata Frantei in grupa...pt nivelul fotbalului romanesc cred ca este extraodinar.Noroc?Mai degraba ghinion.generatia asta avut potentialul sa fie mult mai sus,asta daca avea un antrenor mai curajos si un portar de valoare.

redbluesorin10.01.2009 19:15

Steaua - D.A.B ....DUMINICA 11.01.2009 ORA 15,00........MECI DECISIV pentru LOCUL 4 IN CUPA MOL LA HOCHEI..........VENITI LA MECI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

andrei_rica_neaga11.01.2009 00:53

Forza rica neaga.....Forza Mirel Radoi....voim iubi Steaua mereu....orice ar fi...

Lari11.01.2009 17:20

Sorry ca raspund atat de tarziu, dar de-abia acum am vazut ce ai scris.

Cand se spune cuvantul "aur" in sport, eu ma gandesc la locul intai, in orice competitie, in orice ramura sportiva. De aceea afirm ca Steaua este, in opinia mea, unica "echipa de aur" a fotbalului nostru. Este singura care a castigat nu un trofeu, ci cele mai importante doua trofee ale fotbalului european de club.

Expresia "Generatie de aur" a fost scoasa de presa pentru a avea titluri cat mai bombastice, dupa parerea mea. Eu unul am convingerea ca echipa nationala a Romaniei, de la mijlocul anilor '80, sau reprezentativa care a luat parte la CM-1970, nu au fost cu nimic mai prejos, cel putin, decat "Generatia de aur". Doar ca nivelul mediatizarii era altul. In asta consta diferenta dintre ele, in opinia mea. Ce a lipsit tuturor acestor generatii de fotbalisti sa obtina rezultate mai bune a fost un antrenor valoros. Niculescu si Lucescu nu au fost doar tehnicieni limitati, ci si selectioneri ghidati de destule interese. Ca si Piturca acum.

Nu stiu daca ai vazut revista carpetista cu DVD-ul Romania-Columbia, dar si acolo, tot din motive de "jurnalism bombastic", se afirma niste idiotenii cat casa. Iata doua dintre ele:

Buzarin: "A fost primul meci din istoria fotbalului romanesc care a varsat lume fara numar pe strazi" - NO COMMENT!!!

Geambasu afirma, mai pe ocolite, ca Topescu a comentat patriotard (termenul este al meu) meciul, oferind, drept termen de comparatie, comentariul de pe Eurosport si TF1. Dragut, este?

milovan djilas12.01.2009 13:18

Nu voi intra in polemica reprezentata de faptul daca este sau nu meritata sintagma de "Generatia de Aur".

Jocul acelei (acelor) echipe era oricum incantator si totul a inceput dupa victoria Stelei din 1986. Prima echipa din seria succesiva de team-uri ce intra in "Generatia de Aur" este, in umila mea parere selectionata din preliminariile pentru Campionatul European 1988, care a facut instructie cu Spania 3-1 si cu Austria 4-0 pe Ghencea, ratand calificarea la un punct in favoarea Spaniei.

Iar atunci Austria nu era gluma din ziua de azi, ci o echipa puternica! Iata primul "11" din meciul contra Spaniei: Lung - Iovan, Bumbescu, Belodedici, Ungureanu - Hagi, Boloni, Mateut, Klein - Lacatus, Piturca.

Numai bine!