FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Succes la examene, Lãcã!

fcsteaua.ro08.01.2009 11:29

Acest retur de campionat reprezintă cele mai importante cinci luni şi jumătate ale lui Marius Lăcătuş la Steaua. Cine ar fi crezut, în urmă cu doi ani, de exemplu, că "Fiara" ar mai avea ceva de făcut pentru a se ridica din nou până la roş-albastrul din inimile suporterilor?

În acest an, Lăcătuş este obligat să câştige titlul de campioană. Şi nu oricum, ci în urma unui joc de foarte bună calitate. Această ultimă problemă este, poate, chiar cel mai important lucru pe care antrenorul nostru TREBUIE să îl readucă în Templu. Suporterii, mai ales cei pentru care Steaua este cu mult mai mult decât un prilej plăcut de a-şi petrece seara, nu vor face rabat de la nicio picătură de spectacol. Aceasta va fi şi unica posibilitate pentru mulţi dintre noi de a trece în plan secund - de uitare nu se poate vorbi! - relaţia dintre el şi creditorul clubului nostru de fotbal.

La nivelul lotului, Lăcătuş este, de asemenea, obligat să scoată maximum din toţi jucătorii pe care îi are la dispoziţie. Că doar am depăşit faza în care ne puneam speranţa în "două-trei transferuri tari"...

În aceste condiţii, tehnicianul nostru trebuie să lucreze în mod special cu mai mulţi jucători: Dayro Moreno, Juan Carlos Toja, Janos Szekely, Andrei Ionescu, Eric Bicfalvi, Răzvan Ochiroşii, Pantelis Kapetanos sau Ricardo Pedriel. Evident, pe lângă munca specială pe care o presupune trecerea juniorilor la echipa de seniori. Cei enumeraţi reprezintă, sau ar putea reprezenta, viitorul pe termen scurt şi mediu al echipei noastre. Toţi ne-au demonstrat că au talent (chiar dacă Pedriel nu a arătat acest lucru decât la echipa a doua), iar mulţi dintre ei şi-au exprimat deschis uriaşa Dorinţă de a face performanţă în Ghencea. De la aceşti jucători aşteptăm, pe de altă parte, să vedem atât entuziasm pentru cărarea pianului, cât şi, pe cât posibil, virtuozitate. Templului îi este dor să vadă oameni sărind în picioare de bucuria de a vedea Fotbal!

În lotul actual ar mai fi fost loc şi pentru Adrian Neaga şi Ionuţ Rada. Ar fi putut Lăcătuş să-l facă pe creditor să se răzgândească în ceea ce priveşte doi dintre fotbaliştii cu salariu destul de mare? Sau în acest caz nu este vorba de chestiuni financiare, ci pur şi simplu de imposibilitatea de a vedea două soluţii viabile pentru o echipă ce pare din ce în ce mai impotentă? Dar nu să nu ne grăbim în a trage concluzii înainte de a i hotărî soarta unui Stelist folosit atât de stupid, pe un post care nu i se potriveşte deloc, şi a unui fundaş care şi-a dovedit în dese rânduri utilitatea, dacă nu valoarea.

Marius Lăcătuş mai are de luat un examen extrem de dur care, interesant, nu mai are legătură cu el: în cazul în care suporterii vor înceta, în timpul meciurilor, contestarea lui Gigi Becali, Marius Lăcătuş riscă să fie cel care va avea cel mai mult de pierdut pe termen lung. Greu de crezut că suporterii care i-au transformat renumele de "Fiară" într-o legendă vor închide ochii la gestul de a se pune scut în faţa duşmanului celui mai mare al Spiritului Stelist din istoria noastră glorioasă.

Marius Lăcătuş este în sesiune, iar aceasta va dura între 28 februarie şi 13 iunie. Oricât de încrâncenaţi am fi în a crede că nu a arătat nimic în calitate tehnician, nu ne putem dori decât ca el să reuşească. Problema lui este că trebuie să termine Magna Cum Laudae, problema noastră este că trebuie să ne păstrăm forţele atât pentru a încuraja echipa, cât şi pentru a-l contesta pe creditorul unei echipe aflate în metastază morală. Aceasta este şi sesiunea noastră, a suporterilor.

În funcţie de ce va arăta Marius Lăcătuş în acest retur de campionat, aşa este posibil să-i fie şi viitorul în Templu. Legendele vii sunt obligate, periodic, să-şi redefinească statutul, pentru ca trecutul lor să pară tot mai aproape de noi. Mai ales atunci când Zeii aleg să coboare din Olimp şi să-şi negocieze nemurirea. Deşi ne este greu, să sperăm că Fiara a fost un negociator bun.

Noi suntem pregătiţi. Ştim ce avem de făcut. Să vedem dacă vom avea şi forţa de a o face până la capăt! Îţi urăm să ai baftă în sesiune, Lăcă!

Lari

Adrian08.01.2009 11:37

Pana acum si-a picat aproape toate examenele. Eu unul nu am incredere in antrenorul Lacatus.

Desigur, exista posibilitatea ca el sa imi demonstreze ca ma insel si m-as bucura daca ar face-o, dar nu cred ca poate!

Steaua a ajuns deja la un nivel la care pe mine unul nimic nu ma mai surprinde(negativ) sau sperie. Nu se poate mai jos de atat.

In acest moment singura mea frica e faptul ca Lacatus va repeta anul.

axl08.01.2009 11:43

Aoleu, Adriane, plictisesti, ma omule. Chiar daca as fi un indecis in "problema" Lacatus tot nu m-as lasa convins de tine, suprasaturezi.

Succes Marius! Inima mea e langa tine.

korps08.01.2009 12:12

poate daca am fi mai realisti,mai bine conectati la realitatea fotbalistica si cotidiana din jurul nostru nu ne-am mai minti singuri

unul dintre cele mai mari defecte ale romanului este ca singura,scuzati-mi limbajul,curva din viata lui este speranta.stii de ce...toti traim cu ea

in cazul simbolului nostru Lacatus,care trebuie mereu apreciat pentru ceea ce a facut ca jucator,definitia de mai sus este foarte clara

dar asta e..suntem romani si nu putem sau nu vrem sa aspiram la ceva mai bun...asa a fost mereu

faceti un exercitiu de imaginatie si comparati jocul Stelei,era Lacatus,cu istoria romanilor...in trecut in loc sa exersam tactici de razboi ne parjoleam livezile,padurile si campurile...acum in loc sa atacam,sa ne urcam pe ei,sa-i rupem preferam in liniste sa ascultam sfaturile imbecile ale unui exemplar neolitic,Gigi, care probabil va distruge Steaua...pentru asta apelativul fiara nu mai exista de mult in dictionarul tau Laca

merci

Piece of Mind08.01.2009 13:27

Asta cam ce sesiune e? Aia de la FF? Sau e vorba de examenele restante, sub amenintarea repetentiei?

sabin130708.01.2009 13:47

Noi, suporterii, nu suntem obligati sa-l percepem pe Lacatus ca scut al ciobanului. Parca ne facem griji din pricina drobului de sare. Eu cred ca protestele impotriva ciobanului trebuie continuate si in retur.

In cazul asta bineinteles ca protestele noastre, pe langa vechile si constantele piedici puse performantei de catre Becali nu reprezinta conditii normale pentru un antrenor sa-si dea examenele, si astfel noi nu vom putea evalua corect rezulatele acestor examene.

MoWeed08.01.2009 14:46

Desi nu sunt extrem de incantat de decizia de revenire la Steaua, ii urez si eu mult noroc lui Marius Lacatus.

c.ronaldo1708.01.2009 14:58
Pana acum si-a picat aproape toate examenele.

La BAC? La liceu? Ca la Steaua nu.

zloty08.01.2009 15:33

Ce examene? poate cele de peste un an sau 2 ,Laca mai are nevoie de timp ca a venit nesimtitu de Dorinel si a stricat "masinatiunea" aia a lui care mergea perfect

Piece of Mind08.01.2009 15:35
La BAC? La liceu? Ca la Steaua nu.

Ronaldo, esti foarte haios de felul tau, stiai asta?

Claudinho08.01.2009 17:15

Lacatus a avut 2 puncte f importante in cariera de antrenor la Steaua. unul este cu plus adica calificarea in UCL si unul cu minus si adik meciul din groapa unde am pierdut titlu.sa vedem anul asta spre care punct se va aproia sper ca sper cel cu plus.

c.ronaldo1708.01.2009 17:40
Ronaldo, esti foarte haios de felul tau, stiai asta?

:crazy: Eram cat se poate de serios.

Joga Bonito08.01.2009 23:27

Subscriu si eu.

Indifirent de ce va iesi din rahatul asta, dragostea fata de Steaua trebuie sa triumfe.

Mori ciobane!

MoRRiS09.01.2009 09:19

Subscriu si eu, dar cu o mica adaugare ... Inima mea e alaturi de el si de Steaua :)

redondo09.01.2009 10:21

Cum a picat ma Adriane toate examenele? Pai meciul de acum un an cu CFR in care Steaua a incantat? sau dubla cu Galatasaray in care nu plecam ca favoriti? Acolo s-au dat examenele,nu intr-un egal cu Otopeni acasa.

Marius09.01.2009 10:25

Cum se zice in catierul chinezesc din Oagadugu, break a leg.

Piece of Mind09.01.2009 14:54
Cum a picat ma Adriane toate examenele? Pai meciul de acum un an cu CFR in care Steaua a incantat? sau dubla cu Galatasaray in care nu plecam ca favoriti? Acolo s-au dat examenele,nu intr-un egal cu Otopeni acasa.

Cu precizarea ca in ambele partide a cam avut copiute.

Cel mai important examen a fost cu Dinamo, in care a fost lasat repetent de un fost repetent, Talnar.

floroflores10.01.2009 14:34

excelent articol!!!! Vom fi campioni !!! veti vedea...asa cum am fost sigur ca-i scoatem si pe Galata,asa sunt sigur si de titlu!!! LA-CA-TUS!!! LA-CA-TUS!!! LA-CA-TUS!!! FORZA MAGICA Steaua!!!