FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Redati Drepturile Suporterilor Romani

zoint06.01.2009 12:45

Conform legislatiei in vigoare (Legea nr. 126/1995 - cu modificarile si completarile ulterioare, Legea nr. 4/2008 precum si H.G. nr. 536/2002), obiectele pirotehnice din clasa I (torte, fumigene, vulcani s.a, cu masa maxima de amestec pirotehnic cel mult egala cu 3 grame) pot fi comercializate si utilizate pe tot parcursul anului. In acest context, va solicitam aplicarea corecta a legislatiei (acceptarea dreptului legal de folosire a materialelor pirotehnice), eliminarea abuzurilor, comise cu incalcarea flagranta a legilor, precum si limitarea puterii discretionare a organizatorilor de competitii sportive, a observatorilor si a personalului cu atributiuni legate de mentinerea ordinii

http://www.petitiononline.com/drepturi/petition-sign.html

dee06.01.2009 14:41

laudabila initiativa, insa mi se pare zadarnica. Ma inclin personal in fata oricui care face o fumigena utilizand numai 3g de amestec pirotehnic :-) Mai degraba clasa I sunt artificiile de genul stelutelor si pocnitorile cu confeti.

bodanelu06.01.2009 17:03

@dee fumigenele (nu tortele) de la sud din meciul cu Fiorentina au fost clasa I, cu maxim 3 g compozitie :)

Fane06.01.2009 17:16

@Bodanelu

dee... e fata... si nu are de unde sa stie :confused:

MoWeed06.01.2009 17:18

Poate te vede korynna, Fane....

dee06.01.2009 18:16
@Bodanelu

Fane, tocmai pt ca sunt femeie imi pun mai multe intrebari :happy:

Bodanelu, astept sa-mi spui in privat forumula chimica si gramajul. ( pe bune ca incerc)

Oricum, chiar daca legea permite, organizatorul poate avea un regulament propriu, de ordine interioara mult mai restrictiv decat legea.

Radu1806.01.2009 19:03
@Bodanelu

Fane stai cuminte ca apare korynna si dai de dracu' :rolleyes:

bodanelu06.01.2009 19:38
Fane, tocmai pt ca sunt femeie imi pun mai multe intrebari :happy:

Bodanelu, astept sa-mi spui in privat forumula chimica si gramajul. ( pe bune ca incerc)

Oricum, chiar daca legea permite, organizatorul poate avea un regulament propriu, de ordine interioara mult mai restrictiv decat legea.

habar n-am ce formula au, nu mi-a placut chimia. Iti zic ca am tinut una in mana si asta scria pe ea.

Ok, organizatorul nu permite, dar jandarmeria de ce da amenzi si face dosare penala pe un lucru legal?

dee06.01.2009 20:03

pentru ca mai exista o lege 406/2006, venita ca o completare la cea din 1995, care adauga pe lista restrictiilor si materiale din clasa I: artificii din categoria "obiecte zburatoare luminoase" si pocnitori. Depinde unde incadreaza ei fumigena aia, insa daca pocnitorile sunt interzise, iti dai seama ca si fumigenele nu fac exceptie. Daca gramajul corespunde clasei 1 o pot incadra la categoria pocnitori, subcategoria alte obiecte similare, deci, tot interzise ar fi.

Art. 31 Alin. 2 ind. 1 din Legea privind regimul materiilor explozive, prevede urmãtoartele: "confecționarea, deținerea, comercializarea, importul, folosirea sau orice altã operațiune cu obiecte artizanale și de distracție pe bazã de amestecuri pirotehnice din clasele II - IV, T.1, T.2, precum și a artificiilor din categoria "obiecte zburãtoare luminoase" și a pocnitorilor din clasa I, efectuate fãrã drept, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an".

Am citit de curiozitate clasificarea, iar dupa parerea mea, petarda intra la clasa a II-a, iar fumigena la clasa a III-a.

Interpreteaza si tu :)

I Obiecte pirotehnice de distracție foarte mici:

a) artificii: steluțe, lumânãri scânteietoare, jerbe de scântei, minifacle, minisori, inele de foc, sateliți, obiecte zburãtoare luminoase;

b) pocnitori: minipetarde cu confetti, minipocnitori, alte obiecte similare.

II. Obiecte pirotehnice de distracție mici:

a) baterii de artificii cu masa maximã de amestec pirotehnic de 200 g;

b) artificii cu masa maximã de amestec pirotehnic de 50 g, artezianã de artificii, sori și sori rotitori, jerbe scânteitoare, jeturi luminoase, facle, minicandele;

c) rachete cu masa maximã de amestec pirotehnic de 10 g, minicandele de diferite tipuri, rachete cu meteoriți;

d) pocnitori cu masa maximã de amestec pirotehnic de 10g, pocnitori de diferite tipuri, tunet de tun și petarde de diferite tipuri, alte obiecte similare.

III. Obiecte pirotehnice de distracție medii:

a) cascade de apã cu masa maximã de amestec pirotehnic de 1.200 g;

b) baterii de artificii cu masa maximã de amestec pirotehnic de 800 g;

c) artificii cu masa maximã de amestec pirotehnic de 250 g, candele de diferite tipuri, facle colorate, produse scânteietoare cu fum colorat de diferite tipuri, sori rotitori;

d) rachete cu masa maximã de amestec pirotehnic de 75 g, rachete de diferite tipuri;

e) pocnitori cu masa maximã de amestec pirotehnic de 100 g, bombițe pocnitoare de diferite tipuri, alte obiecte similare.

IV. Obiecte pirotehnice de distracție mari, cu masa mai mare decât a celor din clasa a -III- a.

T1. Obiecte pirotehnice pentru scopuri tehnice:

a) fumigene cu masa maximã de amestec pirotehnic de 1.000 g, mijloace producãtoare de fum și ceața:

b) cele pentru combaterea dãunãtorilor și protecția plantelor cu masa maximã de amestec pirotehnic de 1.000 g, mijloace de iritare, combatere a dãunãtorilor și protecția plantelor în agriculturã;

c) luminoase cu masa maximã de amestec pirotehnic de 500 g, mijloace de semnalizare luminoasã;

d) artificii de scenã cu masa maximã de amestec pirotehnic de 50 g, artificii de scenã pentru interioare, artificii de scenã pentru exterioare;

e) cu efect acustic cu masa maximã de amestec pirotehnic de 10 g, mijloacele de semnalizare acustice, alte obiecte similare.

T2. Obiecte pirotehnice pentru scopuri tehnice cu masa mai mare decât a celor din clasa T1.

STARforce06.01.2009 20:04

Sunt legale doar le-am cumparat de la un distribuitor autorizat!

ididmytime07.01.2009 00:15
laudabila initiativa, insa mi se pare zadarnica. Ma inclin personal in fata oricui care face o fumigena utilizand numai 3g de amestec pirotehnic :-) Mai degraba clasa I sunt artificiile de genul stelutelor si pocnitorile cu confeti.

amestecul pirotehnic nu se refera la greutatea unui material pirotehnic. exista de exemplu torte cu 1 sau 2 grame de amestec pirotehnic. pe romaneste amestec pirotehnic s-ar traduce prin amestec exploziv...mai exact o petarda de dimensiuni reduse poate avea 3-4-5 grame sau chiar mai mult iar o fumigena/ torta ...2 sau 3 grame.

in alta ordine de idei: aduci in discutie reglementarile organizatorilor: ele trebuie sa fie intocmite cu respectarea legii! in orice stat organizat ca si al noastru, constitutia e cea mai importanta, apoi legile, apoi la mare distanta regulamente, standardizari s.a.m.d.

am cumparat in luna noiembrie din alba iulia, fumigene perfect legale (clasa I) cu factura fiscala, tot!

fiindca nu-mi place sa vorbesc fara probe...citeva mostre de obiecte pirotehnice din clasa I

http://www.amicii-artificii.ro/fumigene/index.php

http://www.amicii-artificii.ro/flama-stadion/index.php

http://www.amicii-artificii.ro/images/vulcani/FC1301.jpg

Libertate pentru suporteri!

Stanici07.01.2009 00:44

Ce nu va e asa clar?!! Ilegali sunt suporterii care nu canta cum vor jegurile de sus, nu 1, 2 - 10 grame de praf de pusca. Daca s-a trecut peste lucruri ca drepturile omului pentru ca acea lege sa fie promulgata iar marea majoritate a privit nepasatoare felul in care "fotbalul frumos" a murit, felul in care ne-a fost rupta in mod legal bucuria de a face spectacol in tribune - de ce ne legam de niste aspecte pur teoretice?!! Credeti ca retardatii de la porti or sa aiba cantare electronice la dispozitie - apoi vor calcula masa totala din care sa scada masa casa cilindrului de carton in care sunt tinute respectivele grame de material pirotehnic?!! Pai aia nu sunt in stare sa citeasca megapixelii de pe un aparat foto, in plm... petitia aia va fi semnata de 1%(dpdv al meu, 100%) din "suporteri". Restul 99% sunt proli. Cu durere in suflet, la concluzia asta am ajuns.

Personal, nu prea ii sufar pe "boys in blue" ca sunt prea zelosi si batuti in cap. Nici pe un caine care m-a muscat n-as putea sa fiu suparat prea multa vreme (saracutul, n-are minte) - dar pe stapanii lor, DA! Dar sa fim seriosi.. ei sunt forta bruta, "bata" platita voit sau nevoit de majoritatea comoda (condusa ori manipulata ori jucata pe degete) ca sa intervina impotriva minoritatii care alege sa mearga pe un drum colturos dar drept.

dee07.01.2009 06:00
in alta ordine de idei: aduci in discutie reglementarile organizatorilor: ele trebuie sa fie intocmite cu respectarea legii! in orice stat organizat ca si al noastru, constitutia e cea mai importanta, apoi legile, apoi la mare distanta regulamente, standardizari s.a.m.d.

exista o ierarhie si in fotbal: constitutia sta la baza, apoi legile, apoi regulamentul FRF/LPF si la urma regulamentele organizatorilor care pot introduce alte limitari pe langa cele care reies din primele 3. Fiecare treapta superioara deriva din cea inferioara.

Nu te obliga sa participi, te obliga in cazul in care participi sa te conformezi regulilor lor.

-daca mergi sa iei cina la un restaurant de lux in jeansi nu esti primit

-daca esti insotit de animalul de companiei, unele hoteluri vor refuza sa te cazeze

si exemplele pot continua.

in fine, a gresit si Dragomir, nu de legi noi era nevoie, ci de respectarea celor existente.

ididmytime07.01.2009 07:10

@ dee: nu vreau sa ma cert cu tine dar ma repet. reglementarile din fotbal sau din orice alt domeniu trebuie sa respecte legislatia (aduc ca argument cazul bosman). exemplele evocate de tine (reglementari vestimentare, accesul cu animale de companie) vin pe fondul unui, normal as zice eu, vid legislativ in aceasta chestiune. incearca insa sa iti deschizi un bar unde sa interzici accesul negrilor (sau al femeilor s.a.m.d). indiferent de regulamentele pe care le-ai intocmi tu va trebui sa o faci cu respectarea prevederilor legale...

libertate pentru suporteri!

Marius07.01.2009 08:29

Prietene, esti in eroare.

Sportul nu e mai presus de lege dar pot fi introduse prevederi speciale.

ididmytime07.01.2009 08:39

"prevederi speciale" contrare prevederilor LEGALE?

iti spun un lucru doar: cind ajungi in instanta pentru o fumigena, procesul se va judeca dupa LEGE nu dupa regulamente si reguli interne. cred ca poti fi de acord cu exprimarea asta.

e ultimul meu mesaj pe tema. toate cele bune!

Marius07.01.2009 08:52

Orice lege vine insotita de anumite acte normative... prevederi speciale daca vrei, in care sunt mentionate, printre altele, si exceptiile de la aplicarea mot-a-mot a legii.

In cazul sportului, al fotbalului in special, sunt extrem de multe exceptii si prevederi suplimentare. In plus, organizatorul competiei, in speta clubul Steaua, vine cu adaosuri la aceste prevederi, daca va considera ca ele sunt necesare.

axl08.01.2009 08:37
pe romaneste amestec pirotehnic s-ar traduce prin amestec exploziv

Pe romaneste amestec pirotehnic s-ar traduce prin amestec pirotehnic.