FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Bucuria de Craciun

fcsteaua.ro25.12.2008 19:08

Exista felurite tipuri de bucurii. Unele de durata, altele de moment, altele mai mult sau mai putin intense. Sunt bucurii ca acelea de la Sevilla in '86, sau altele 23 din '47 incoace.

In decembrie gasesti destule motive de a te bucura. Cele mai intense, insa, incep cu prima de salariu. Bucuria este pe moment, caci pe urma realizezi ce morman de cadouri ai de facut, mai ales ca suntem in plina criza financiara. Urmeaza una, doua saptamani in care usor, usor intri in spiritul Craciunului, cu sau fara voia ta. Mosi Craciuni pe strada, decoruri cu fulgi de zapada si turturi, globuri, brazi impodobiti, beteala. Chiar si un martian si-ar da seama ca e Craciunul.

Toata energia cumulata se transforma in bucurie, pentru 2-3 zile. De Craciun, familia se strange in jurul focului din camin, se rade, se canta colinde, se fac jocuri, se impart cadouri. Afara ninge cu fulgi mari si totul pare ca intr-un vis. Intr-un cuvant, veselie si voie buna. Ah, sunt 3 cuvinte.

Bineinteles ca am exagerat. Totul se petrece intr-un apartament ingust, in care stai cocosat, vin in vizita, din obligatie, cateva rude, se pun la masa, sfasaie cu inflacarare carnea de pe masa, si cu si mai multa inflacarare sorb din paharele pline cu vin. Cadourile primite, sunt parfumuri sau camasi, care nu prea iti plac sau pe care oricum le ai deja.

Dar macar copiii vin fericiti, suna la usa si te colinda. Macar ei salveaza spiritul Craciunului. "Cat de frumos canta! Ca un cor de ingerasi!". Dar cand termina, iti aduci aminte ca trebuie sa le dai nuci si colaci. Eh, la naiba cu traditia. Le dai o bacnota de 5 lei si le spui s-o imparta.

Apropo. Multa lume zice ca Steaua are cei mai multi suporteri. Dar si mai multi sunt cei care nu cred si neaga acest lucru. Dar cum sa nu fie asa, cand zi de zi auzi "Steaua sus rasare, la la la laaa...". Nu ati observat ca doar primul vers este cantat cu ardoare. Restul sunt simple cuvinte.

In incheiere, as vrea sa va urez tuturor un "Craciun Fericit!". Ba nu, imi retrag cuvintele. Nu va doresc un Craciun fericit.

Suntem pe un site cu pretentii si toti avem microbul Steaua. Stiu ca suna urat, dar asa e vorba - de aici si cuvantul microbist.

Asa ca, pentru a nu fi doar in spiritul Craciunului, dar si al site-ului, va urez:

Craciun Ros-Albastru Fericit tuturor!

Oltean Alin

kaymack25.12.2008 19:21

Multumesc pt urari!

tavimai25.12.2008 19:25

Mdea! Fire de... oltean!

snoWman_st325.12.2008 19:31

@tavimai

sa sti ca nu-s oltean:))

Astristul25.12.2008 19:43

Multumim pentru urari! ;)

Craciun fericit tuturor !!! :steag_cruce_invers:

Guardian25.12.2008 19:46

daa, cea mai mare bucurie e cea de la Sevilla'86

Crãciun fericit si multã sãnãtate..

kaymack25.12.2008 20:58

daca este cineva care se pricepe la picturi...sa imi dea si mie un id.multumesc

MoWeed26.12.2008 00:09
Bineinteles ca am exagerat. Totul se petrece intr-un apartament ingust, in care stai cocosat, vin in vizita, din obligatie, cateva rude, se pun la masa, sfasaie cu inflacarare carnea de pe masa, si cu si mai multa inflacarare sorb din paharele pline cu vin. Cadourile primite, sunt parfumuri sau camasi, care nu prea iti plac sau pe care oricum le ai deja.

Una dintre cele mai bune descrieri a Craciunului la romani in ziua de azi. Nu se mai respecta traditiile, nu mai conteaza cum sarbatoreau romanii in trecut Craciunul. Asta e trist, mai ales ca poporul roman avea niste traditii foarte frumoase de Craciun. Incetul cu incetul ne pierdem identitatea....

enjoy26.12.2008 08:38

ambele variante de sarbatorire a craciunului coexista. intrucat majoritatea populatiei traieste mai ales de craciun la tara, am senzatia ca echilibru este asigurat. in privinta pierderii traditiilor, subliniata de un post, va asigur de contrariu. ele sunt bine inradacinate la tara insa, precum vremurile, se mai innoiesc, nu pot ramane incremenite. asa a fost de cand e lumea, unii traditionalisti, altii futuristi. Sarbatori fericite si la multi ani tuturor!

David^26.12.2008 11:38

Desi titlul suna bine, fiind in ton cu momentul, articolul mi se pare pueril, cu tentative de a lua peste picior o sarbatoare religioasa importanta,

Nu conteaza ca sarbatoresti Craciunul intr-un apartament mai putin confortabil sau in unul cu adevarat confortabil. Spiritul Craciunului anuleaza aceasta diferenta. Nu conteaza ca prima de Craciun nu e suficient de mare pentru a le oferi celor dragi ceea ce iti propusesesi, cheltuiesti si oferi in limitele ei. Pana la urma gestul conteaza. E o meschinarie sa-ti spui ca X ti-a adus un lucru pe care nu-l doreai, e important gestul lui si faptul ca a avut placerea sa-ti treaca pragul casei. Colindatorii zilelor noastre isi doresc mai mult bancnote (nu bacnote) de orice valoare, decat covrigi, nuci, mere, gutui.

Spiritul Craciunului inseamna bucuria cu care primesti nasterea Domnului, bucuria terminarii postului si libertatea de a manca orice poftesti din bunatatile pregatite si sfintite de preot, de a bea un pahar de vin rosu si de a primi colindatorii. Si in mod sigur si altele.

Pacat ca o intentie buna nu a fost transpusa cum se cuvine in cuvinte. Dar, daca atata poti, atata dai.

Binecuvantata fie Sarbatoarea de Craciun pentru fiecare dintre noi!

snoWman_st326.12.2008 23:36

te rog sa ma ierti draga David^ ca nu am scris ceea ce vroiai tu.

inca nu s-au inventat cititoare de memorie ca sa fi putut sti ce doreai cu adevarat.

daca nu ai observat, este scris cu tenta ironica. am vrut sa scriu ceva cat de cat haios, ca sa aduc un zambet macar. nu suntem pe un site religios, asa ca nu am scris ceva serios. ma adaptez si eu in functie de cititori si de tipul site-ului.

Atata poti, atata dai. ai mare dreptate. eu macar am incercat si m-am trezit in dimineata de Craciun ca sa scriu un articol care sa aduca macar un zambet, nu hohote, celor cu simtul umorului(!).

astept cu nerabdare articolul tau.

La Multi Ani!

Tupac Amaru27.12.2008 07:33
Una dintre cele mai bune descrieri a Craciunului la romani in ziua de azi. Nu se mai respecta traditiile, nu mai conteaza cum sarbatoreau romanii in trecut Craciunul. Asta e trist, mai ales ca poporul roman avea niste traditii foarte frumoase de Craciun. Incetul cu incetul ne pierdem identitatea....

... in schimb cica sarbatorim "Boxing Day", o alta aberatie anglo-saxona.....

David^27.12.2008 09:35
te rog sa ma ierti draga David^ ca nu am scris ceea ce vroiai tu.

inca nu s-au inventat cititoare de memorie ca sa fi putut sti ce doreai cu adevarat.

daca nu ai observat, este scris cu tenta ironica. am vrut sa scriu ceva cat de cat haios, ca sa aduc un zambet macar. nu suntem pe un site religios, asa ca nu am scris ceva serios. ma adaptez si eu in functie de cititori si de tipul site-ului.

Atata poti, atata dai. ai mare dreptate. eu macar am incercat si m-am trezit in dimineata de Craciun ca sa scriu un articol care sa aduca macar un zambet, nu hohote, celor cu simtul umorului(!).

astept cu nerabdare articolul tau.

La Multi Ani!

Nu am calitatea de a ierta draga Snowman. Sa te ierte Dumnezeu. Stiu sa apreciez o gluma buna, dar nu pe cele in care sunt luate peste picior momente atat de serioase. Daca tu crezi ca userii acestui site nu aveau puterea sa zambeasca inainte de aparitia acestui articol, esti departe de a intelege. Te-ai trezit in dimineata de Craciun sa scrii acest articol? Wow! Ce mare sacrificiu ai facut...:)) Acum chiar m-ai inveselit... Preferam sa-l rogi pe cel care ti-a postat articolul sa scrie unul mai acatarii. Nu ma indoiesc ca ar fi reusit.

Saramago27.12.2008 09:40

La Multi Ani tuturor stelistilor! In alta ordine de idei, site-ul www.******.ro avanseaza ideea conform careia atacantul Vitaly Rodionov de la BATE Borisov va fi inregimentat in aceasta iarna de Steaua!! Aveti informatii in acest sens?

snoWman_st327.12.2008 09:53

:)) hai ca vad ca nu intelegi mai nimic. cica sacrificiu:)) n-am zis-o in sensul asta, dar tu intelegi ce vrei.

nu iti mai raspund ca vad ca nu am cu cine sa ma inteleg. bafta

David^27.12.2008 10:07
:))))) Ai cedat nervos? In locul tau as fi lasat-o asa cum a cazut si as fi incercat sa inteleg unde am gresit. Dar daca esti tare in clanta, te las sa vorbesti singur. Si tine minte, se spune bancnota, nu bacnota. E vorba de o nota de banca. Iar cand ai de gand sa mai scrii articole comice, posteaza-le direct la sectiunea de bancuri. Da da, acolo unde se abereaza in voie. Ia uite la el. :))
napster-madrid27.12.2008 13:59

on-topic:in spania(madrid-leganes)craciunul e o zi ca oricare alta.....cel putin asa o percep eu...din postura emigrantului....in fine...ideea e ca si ei(spaniolii)aveau obiceiuri destul de frumoase asemanatoare cu ale noastre....dar au cam renuntat la ele...pe aceeasi cale suntem si noi!!!!!!

off-topic:va rog ajutati-ma sa gasesc melodii sau imnuri relationate cu Steaua deoarece in restaurantul unde lucrez eu vreaua sa se asculte asemenea melodii(deocamdata patronul nu mi-a zis nimic ca ar fi impotriva)

multumesc anticipat :steag_sah_mic:

Quetzalcoatl27.12.2008 14:15

Pai tocmai asta se doreste si la noi.Inainte de toate suntem crestini apoi stelisti :). Multi inteleg prost; traditiile sunt catalogate ca anacronice, demodate insa ele sunt o parte a identitatii unui popor e ca o amprenta genetica.Craciunul a devenit un maraton al cumparaturilor si se incearca minimalizarea daca nu omiterea celui mai important lucru. Nasterea Domnului Iisus.

Craciun luminos, tuturor!

w3bmaster27.12.2008 16:49

Sarbatori Ros Albastre tuturor ....

Protasov28.12.2008 01:51
La multi ani!
Korado28.12.2008 22:52

Sarbatori Fericite la toata lumea...

Korado_userbar.png