Exista felurite tipuri de bucurii. Unele de durata, altele de moment, altele mai mult sau mai putin intense. Sunt bucurii ca acelea de la Sevilla in '86, sau altele 23 din '47 incoace.
In decembrie gasesti destule motive de a te bucura. Cele mai intense, insa, incep cu prima de salariu. Bucuria este pe moment, caci pe urma realizezi ce morman de cadouri ai de facut, mai ales ca suntem in plina criza financiara. Urmeaza una, doua saptamani in care usor, usor intri in spiritul Craciunului, cu sau fara voia ta. Mosi Craciuni pe strada, decoruri cu fulgi de zapada si turturi, globuri, brazi impodobiti, beteala. Chiar si un martian si-ar da seama ca e Craciunul.
Toata energia cumulata se transforma in bucurie, pentru 2-3 zile. De Craciun, familia se strange in jurul focului din camin, se rade, se canta colinde, se fac jocuri, se impart cadouri. Afara ninge cu fulgi mari si totul pare ca intr-un vis. Intr-un cuvant, veselie si voie buna. Ah, sunt 3 cuvinte.
Bineinteles ca am exagerat. Totul se petrece intr-un apartament ingust, in care stai cocosat, vin in vizita, din obligatie, cateva rude, se pun la masa, sfasaie cu inflacarare carnea de pe masa, si cu si mai multa inflacarare sorb din paharele pline cu vin. Cadourile primite, sunt parfumuri sau camasi, care nu prea iti plac sau pe care oricum le ai deja.
Dar macar copiii vin fericiti, suna la usa si te colinda. Macar ei salveaza spiritul Craciunului. "Cat de frumos canta! Ca un cor de ingerasi!". Dar cand termina, iti aduci aminte ca trebuie sa le dai nuci si colaci. Eh, la naiba cu traditia. Le dai o bacnota de 5 lei si le spui s-o imparta.
Apropo. Multa lume zice ca Steaua are cei mai multi suporteri. Dar si mai multi sunt cei care nu cred si neaga acest lucru. Dar cum sa nu fie asa, cand zi de zi auzi "Steaua sus rasare, la la la laaa...". Nu ati observat ca doar primul vers este cantat cu ardoare. Restul sunt simple cuvinte.
In incheiere, as vrea sa va urez tuturor un "Craciun Fericit!". Ba nu, imi retrag cuvintele. Nu va doresc un Craciun fericit.
Suntem pe un site cu pretentii si toti avem microbul Steaua. Stiu ca suna urat, dar asa e vorba - de aici si cuvantul microbist.
Asa ca, pentru a nu fi doar in spiritul Craciunului, dar si al site-ului, va urez:
Craciun Ros-Albastru Fericit tuturor!
Oltean Alin