sunt mitic. O spun si am s-o spun intotdeauna cu mindrie, pentru că personajul lui Caragiale de la care ni se trage porecla cu iz rautacios este un geniu, chiar dacă unul delasator si fanfaron. Se miscă usor in lumea ideilor si are umor, unul greu de inteles in toate zonele țării.
Poate si un pic tigan, cine stie? Singele inaintasilor nostri a curs prin multe albii. Pe aici, din fericire, n-au trecut doar arieni. Aș vrea să fiu si un pic sirb sau machedon, dar mi-e teamă că nu-s.
Banel Nicoliță e sigur tigan. E negru la chip, nu si la suflet. Aduce atit de mult bun-simț in jocul de fotbal, pe care nu tin minte să-l fi pacalit vreodata incit imi doresc să vad fuga aia a lui dezordonată si la nationala Iar in meciul de la Timisoara "țigan" a fost un altul, care l-a urmarit pe tot terenul cu talpa ridicată si care merita 3 cartonase rosii. Probabil că bunul simț apare mai lesne intre pereti de chirpici decit intre termopane.
Mitici sau nu, tigani sau nu, drumul nostru spre Vest, inainte de a strabate Timisoara, trece prin noi insine. Iar singurul domeniu in care ar trebui să alegem cu ochii inchisi rasa superioară este cel al vinurilor.
P.S. Charlie Chaplin, intrebat odată cu malitie dacă este evreu, a dat un raspuns de o eleganță maxima care mereu trebuie reamintit rasistilor: "Nu am această onoare".
Adrian Georgescu, Gazeta Sporturilor