FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

"De regiune superior"

greco22.08.2005 15:35
sunt mitic. O spun si am s-o spun intotdeauna cu mindrie, pentru că personajul lui Caragiale de la care ni se trage porecla cu iz rautacios este un geniu, chiar dacă unul delasator si fanfaron. Se miscă usor in lumea ideilor si are umor, unul greu de inteles in toate zonele țării.

Poate si un pic tigan, cine stie? Singele inaintasilor nostri a curs prin multe albii. Pe aici, din fericire, n-au trecut doar arieni. Aș vrea să fiu si un pic sirb sau machedon, dar mi-e teamă că nu-s.

Banel Nicoliță e sigur tigan. E negru la chip, nu si la suflet. Aduce atit de mult bun-simț in jocul de fotbal, pe care nu tin minte să-l fi pacalit vreodata incit imi doresc să vad fuga aia a lui dezordonată si la nationala Iar in meciul de la Timisoara "țigan" a fost un altul, care l-a urmarit pe tot terenul cu talpa ridicată si care merita 3 cartonase rosii. Probabil că bunul simț apare mai lesne intre pereti de chirpici decit intre termopane.

Mitici sau nu, tigani sau nu, drumul nostru spre Vest, inainte de a strabate Timisoara, trece prin noi insine. Iar singurul domeniu in care ar trebui să alegem cu ochii inchisi rasa superioară este cel al vinurilor.

P.S. Charlie Chaplin, intrebat odată cu malitie dacă este evreu, a dat un raspuns de o eleganță maxima care mereu trebuie reamintit rasistilor: "Nu am această onoare".

Adrian Georgescu, Gazeta Sporturilor

greco22.08.2005 15:38

Si inca una... ca sa aratam ce mult ne uraste Gazeta Sporturilor.

Banel

Catalin Tolontan

Pentru fotoreporteri, Banel Nicoliță e un chin. Nu ca să-l prinda ci ca să scape de el. Din 200 de fotografii de la un meci, Banel apare in 160. Dacă vrei să ilustrezi lupta oarba dai de Banel. Cind ai nevoie de un fault, cel mai spectaculos e cel suferit de Banel. Un duel aerian? Banel. Un dribling? Banel. Un prim-plan transfigurat? Nici o problema Uite-l pe Banel!

Singe, transpiratie si gol, toate sunt descrise de acest jucator omniprezent, care aleargă cu aceeasi poftă pe ploaie, pe huiduieli si pe aplauze. De la Catalin Hildan, fotbalul nostru n-a avut de-a face cu un Forrest Gump care să cucerească dintr-o dată si pentru totdeauna sufletul tribunei.

Catalin Tolontan, Gazeta Sporturilor

alexfilip22.08.2005 15:43

?Bravo domne!Excelent spus. :D

Inca ceva....noi avem expresia aia "a se ineca la mal ca tiganu'" dar adevarul e ca tiganu' de atatea ori n-ea dus ultimii metri pana la mal ca nu mai numar.

EX: Ganea cu anglia. El a iscris cu Norvegia.

Am auzit zvonuri ca multi din marii nostri jucatori( stelist printre ei)s-ar trage din milogi. SI CE DACA :x ?

Allen22.08.2005 15:49

DA, e adevarat ca suntem mitici, dar cu accent pe primul "i". :wink:

Virgil22.08.2005 15:54

Adrian Georgescu a dat cu flit "antimiticilor".Intr-un mod elegant.

Catalin Tolontan a facut un elogiu eurojucatorului care deja se anunta a fi Nicolita.

Si in primul si in al doilea caz avem motive sa ne mandrim.

In prim planul lor se afla acelasi Banel Nicolita al nostru.

SSK23.08.2005 07:48

Acest articol al lui Adrian Georgescu este o reparatie morala pentru Banel Nicolita, pe care acesta o merita din plin. In fond, acest tigan dovedeste ca trateaza fotbalul cu mult mai mult profesionalism decat 90% dintre "romanasii" nostri.

Si mai trebuie mentionat ca publicul timisorean incepe sa vada si reversul medaliei. Dupa ce de vreo 2 ani incoace suntem efectiv intoxicati cu frumusetea si civilizatia fanilor de pe Bega, iata ca primele scapari au inceput sa le fie urmarite si taxate cu o exigenta egala. Asa si trebuie ! "Simbolurile" au in primul rand responsabilitati si abia apoi "privilegii".

weber_p23.08.2005 08:05

Pe bega Steaua e vazuta ca fiind inamicul nr 1 ca de altfel pe orice stadion din tara!! Suntem singuri impotriva tuturor iar faptul ca Banel e stelist acum inseamna ca e ca si noi singur impotriva tuturor!!

Deci daca pe Bega e huiduit hai sa-l aplaudam noi si mai tare la fel cum am facut cu Dica care e huiduit de mama focului in trivale!!

Pana la urma noi doar pe noi ne avem!! Cat despre "fapturile mitice" din Ghencea si din Romania e adevarat ca majoritatea lor sunt milogi si ce e cu astea pe buletinul lor tot roman scrie!! Deci eu sunt mandru ca sunt de aceaias nationalitate ca ei!!

Sa nu uitam ca si Ilie Dumitrescu a fost tot tigan si a ingenunchiat singur Argentina!!

Virgil23.08.2005 09:17

Cred ca ar fi cazul sa fii mai atent la ce scrii.

Cum sa fie majoritatea milogi?

Doamne fereste!Nu mai face astfel de afirmatii ca induci lumea in eroare grosolana.

Majoritatea suporterilor de pe Ghencea sunt romani.Printre ei si milogi.Sau de etnie roma,dar de cetatenie romana.Ca si noi,ca si banatenii,scl.

Si nu numai milogi.Moghiori,germani,rusi,arabi,multi turci,etc.

reddog23.08.2005 11:15
Pe bega Steaua e vazuta ca fiind inamicul nr 1 ca de altfel pe orice stadion din tara!! Suntem singuri impotriva tuturor iar faptul ca Banel e stelist acum inseamna ca e ca si noi singur impotriva tuturor!!

Nu cred ca sunteti mai singuri decat Dinamo la acest capitol. Mai ales in Timisoara. Timisoara e avida dupa fotbal. E de inteles. Vrea sa guste si ea din placerea si satisfactia pe care un succes pe plan national le-ar garanta.

greco23.08.2005 13:36

Intr-adevar, nu suntem nici pe departe singuri impotriva tuturor, Steaua este aplaudata in multe zone ale tarii. Dinamo a avut insa grija sa-si faca "prieteni" peste tot prin metodele specifice folosite. Cu toate astea, si ei sunt sustinuti in destule orase (imi vine in minte ultimul nostru meci de la Iasi).

reddog23.08.2005 13:38

Intr-adevar Greco, metodele voastre nu sunt chiar asa de bine cunoscute. Ce vrei sa spui de Iasi??? Chiar atat de mult v-a durut "victoria"?

greco23.08.2005 13:40

Vreau sa spun ca la ultimul nostru meci de la Iasi suporterii au scos o carpa cu Dinamo.

Si nu, metodele noastre specifice nu sunt ca ale voastre. La noi se purtau salariile mari, avantajele materiale si evitarea armatei, la voi se purtau amenintarile si chestiile similare. Intelegi ?

reddog23.08.2005 13:47

Inteleg Greco...Fiecare cu punctul lui de vedere. Iasiul nu e nici pe departe pro Dinamo. Nu cred ca daca au scos o "carpa" cu Dinamo au facut-o din iubire. Pur si simplu au facut-o la misto si intimidare. S-a intamplat si la Arad la un meci de-al vostru. Nu poti afirma acum ca Aradul e total pro Dinamo. Intr-adevar sunt mai multi simpatizanti cu Dinamo decat cu Steaua, dar de aici la a spune ca Aradul e pro Dinamo e drum lung. Stii cum vad eu lucrurile? Nici un oras nu e pro Dinamo sau Steaua...Nu poti afirma asa ceva. Totul tine de om.

weber_p23.08.2005 15:17

Cand m-am referit la majoritate m-am referit la cati jucatori de etnie roma au trecut prin Ghencea si sa fim seriosi majoritetea lor (celor mai buni si mai semnificativi) au fost milogi nu m-am referit la galerie!!!

Cat despre faptul ca suntem singuri impotriva tuturor m-am referit la faptul ca noi nu avem infratiri cu nici o galerie din tara ( gen rapid- Timisoara sau mai stiu eu cine)!! Ca Steaua e cea mai iubita echipa din Romania e bine stiut!!

Iar la Iasi reddog sa stii si tu ca masina mea cu nr de Bucuresti si inca vreo 6 au ramas fara geamuri! imagineazati cum e sa conduci de la Iasi la Bucuresti fara parbriz (nu e cazul meu ca eu mi-am pus parbrizul acolo) dar al altora!! si stii cat m-a costat sa vopsesc toata partea dreapta unde scria "Iasi inseamna Poli si Dinamo"!!! nu cred ca ai idee!!

The Flyer24.08.2005 06:52

doua dintre cele mai bune articole aparute in gs!Banel chiar le merita!

SSK24.08.2005 14:37
Bai Weber, tu esti tampit?

Gica, cred ca ai merita un avertisment pe faza asta... :roll:

weber_p25.08.2005 16:42

intrebare daca am dreptul la opinie sunt facut tampit daca stig pe stadioane sunt batut de jandarmi ce o sa mi se mai intample?????????????

ADRIAN PACURAR25.08.2005 17:01

ne cerem scuze pt iesirea din decor si pe viitor sper sa nu mai fie deraieri din astea nicaieri pe aici pe forum.