FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Atunci când și ai tãi te dezamãgesc…

fcsteaua.ro13.12.2008 10:19

Am 27 de ani, dintre care majoritatea din cei care conteazã petrecuți pe un (sau în jurul unui) stadion.

Am început timid. Am continuat constant. Firesc, totul s-a transformat într-un mod de viațã. Totul: prieteni, senzații, vise cu ochii deschiși, vise în timpul nopții, nopți albe, n-au contat prietenele, n-a contat școala, n-a contat nici serviciul. Apoi târziu de tot am înțeles și am acceptat: nu sunt un om normal. Sunt un ,,maniac", un așa zis,, suporter". Sunt unul dintre aceia care nu vor putea fi niciodatã înțeleși de oamenii normali.

De-a lungul timpului m-au stãpânit sentimente diverse: clubul meu e cel mai tare din țarã, galeria noastrã e cea mai frumoasã din țarã, suntem cei mai buni la bãtaie etc.

Toate aceste sentimente nu au fost false. Pur și simplu erau adevãrate la acel moment(lucru recunoscut și de adversari). Dar știti și voi cum se întamplã…aceste lucruri sunt trecãtoare.

Dar despre ceea ce vreau sã vã vorbesc acum… dezamãgirile. Bine, la un moment dat, te cam aștepți sã se întâmple. Echipa nu poate sã câștige mereu - ești dezamãgit. Oamenii mai vechi sau mai bãtrâni decid sã se retraga - ești dezamãgit.

Dar cu cât stai mai mult ,,în joc" parcã mai multe se întamplã. Te mãrești, ajungi sã înțelegi anumite lucruri. Nu mai ești puștan, dispare și entuziasmul. Brusc nu mai ai 18-19 ani, brusc îți aduci aminte cã ai mai fãcut acești 600 km de vreo 6-7 ori și parcã nu-ți mai arde sã te înghesui pe culoarele unui tren aglomerat. Dar ești cu ai tãi și treci și peste asta.

Dar ce te faci când afli cã ,,ai tai" au interese separate ?!? Brusc nu-i mai recunoști! Întâi apar zvonurile cãrora, normal, nu le dai crezare: ,, Fugi mã de aici ca nu poate el sã faca asta …!" sau ,, ªi ce dacã are banii ãia, are un serviciu mai bun"

Apoi îți dai seama cã ceva nu e în regulã: ,, Dar ce cautã el pe la club, joi la ora 13:00 ? ªi nu a zis la nimeni…" ,,De ce nu mai vrea sã strigãm de președintele ãla jegos? " ,, Cum vine asta, a dat Gigi la toți sã bem ?" ,, Deplasarea pânã în capãtul lumii costã doar 30 de Euro ?!? "

ªi atunci începi sã înțelegi: el nu mai e la fel. Îl știi de mic, v-ați bãtut împreunã de atâtea ori. Ați luptat împreunã pentru același ideal. Împreunã cu ai voștri vã simțeați invincibili, erați tot timpul la știri. Vã opreau puștii pe stradã sã vã felicite sau sã vã întrebe "Ce facem cu…?"

Îți aduci aminte din ce în ce mai multe lucruri din trecut. Îți aduci aminte de ãia mai mari pe care îi știai tu prin galerie de când erai tu puștan. Unde sunt? De ce nu mai sunt? S-au sãturat…

Ei înțeleseserã….

Dar nu-i nimic, încã mai ești tânãr, refuzi sã te dai batut.

Mai gãsești câțiva ca tine și hotãrãști sã faci ceva. Doar este datoria ta sfântã sã iei atitudine, ești dator moral mãcar sã încerci sã schimbi ceva. Ești nebun, așa ceva nu s-a mai fãcut pânã acum dar o faci…cu toate riscurile: faci o nouã peluzã. Una nouã, purã, idealistã și gata de luptã. Cu toți și cu toate.

O vreme e bine…lupta e aprigã, nu ți se alãturã atâta lume pe cât ai sperat. Dar parcã cu fiecare luptã, noua organizare se consolideazã, deveniți puternici și respectați de (aproape) toatã lumea.

Se pare ca visul tãu a reușit. Le-ai dovedit tuturor cã se poate și așa, fãrã compromisuri !

Dar se pare cã nimic bun nu este menit sã dureze.

Vechile obiceiuri revin, sau poate nu au dispãrut niciodatã: hai sã mai furãm câte ceva de pe undeva, cã de…..pretexte se gãsesc mereu. Hai sã suferim de unele haine, hai sã ne dãm de dreapta cã suntem vãzuți bine, dar parcã mai tare e petrecerea pe manele. Hai sã mergem și cu conducerea la un șpriț cã ,,fãrã ei nu se poate" . Deplasãrile sunt grele, nu are lumea bani. Nu avem bilete în derby etc. Alte pretexte, în general ,,majoritatea conduce".

Cred ca multã lume o sã se inflameze citind acest articol. De ce oare? Pentru cã se recunosc. Alții se vor grabi sã râdã, tocmai pentru cã ,,uitã" sã se mai recunoascã în aceste fapte. Adevãrul e crud: peste tot în România e la fel… Prea mulți oameni vrednici au plecat steagul. Prea mulți oameni care odatã erau exemple s-au retras…

Ce pot sã mai zic…exemplele sunt multe….triste și foarte variate: odatã nu ne-am strâns destui oameni ca sã facem un amãrât de microbuz pentru o deplasare, altã datã ,,majoritatea" a încuviințat tacit ca unii sã plece într-o deplasare cu cei cu care ne-am batut 2 ani de zile! Alții din cauzã ,,de bãieție" au decis sã mai poarte fularele unui defunct grup, stiți voi care…acel grup care mai este venerat și astazi de toatã România. Alții s-au decis sã nu mai vinã la meciuri vreo 6 luni dupã o bãtaie din care au ieșit cam șifonați. Bineînțeles cã nu mai conteazã cei care au fost prin pușcãrii sau prin spitale. Alții iau o pauza de meciuri de vreo 2 ani, se întorc și sunt conducãtori de grupuri. Alții au luat bani în trecut de la conducere și au pretenții de a ,,coloniza" peluze. Valorile, idealurile…? dã-le în morții lor! Noi sã fim bãieți, sã iasã caterinca. Ce dacã echipa ta a pierdut al 3-lea meci consecutiv, noi sã bem și sã facem caterincã.

Moda, trãdãri, perversitate, comoditate, lipsã totalã de mentalitate și coloanã vertebralã, și câte și mai câte…îndurãm și de astea. Ne batem cu dușmani de toate felurile: de la ziariști și jandarmi pânã la adversari și conducãtorii propriului tãu club. De multe ori ieși învins sau umilit. Dar parcã nimic nu doare mai mult decât dezamãgirea provocatã de ,,ai tãi"…

©Romanian Ultras

tavyto13.12.2008 11:00

frumos articolul dar poate c a venit vreme ca cei care pot sa zica mai multe...nu mai zic nimic altceva ca nu fac parte din galerie si nu ar fi logic sa fac asta.respect pt ala care a scris articolul

ultras_geo13.12.2008 11:01

Trist dar adeverat. Putzini sunt cei care iti seamana , in care inca se mai regasesc valori morale

84ava13.12.2008 11:05

Mda..Frumos articolul! E destul de vechi ce-i drept dar spune multe.

MonKu13.12.2008 11:17

Observ ca inca nu a reactionat nimeni la ceea ce ai scris aici...poate sunt prea multi care se regasesc in randurile tale...dar de partea acelora care provoaca dezamagire. Ca tine probabil sunt prea putini (sper ca nu esti singur). Eu nu am avut norocul sa ma nasc in Bucuresti, nici macar in apropierea lui. Sunt din ardeal, din judetul Mures, un orasel mic si amarat, Iernut. Din aceasta cauza nu pot sa ma incadrez suporter al Stelei pentru ca suporterii sunt aceea ca tine. Poate sunt un fan, desi originea cuvantului vine de la FANATISM, si cred ca nici acolo nu imi permit sa ma incadrez. Din cauza situatiei de la noi din tara nu imi permit sa fac toate deplasarile sa sustin echipa si de aceea nici nu mi-am permis niciodata sa contest sau sa comentez actiunile acelora care sunt intotdeauna alaturi de Steaua(ma refer la suporteri).

Insa acum ca ai scris aceste randuri imi permit sa critic si eu unele actiuni ale "suporterilor" care se duc cu coada intre picioare la Becali sa primeasca bilete pt meciul cu Dinamo, sa primeasca bani pt deplasari sau mai stiu eu ce...este o rusine sa se numeasca suporteri. Sa se planga ca au luat bataie. Asa "ultrasi" sunt ei...bravo baieti...probabil nici nu stiti ce inseamna cuvantul ultras sau de unde vine el.

Oricum eu sunt un simplu privitor la TV, simpatizant al echipei Steaua si imi cer scuze daca cuvintele mele au deranjat pe cineva...as vrea sa ma nasc inca o data in Bucuresti sa pot fii alaturi de oameni precum acesta care a scris acest articol...ar fii multe de zis despre asa zisi suporteri din ziua de azi...dar eu nu imi permit sa ii critic din motivele enumerate mai sus....

Respect ©Romanian Ultras si bafta in tot ceea ce vei face

CaTaLiNsm StElIsTu13.12.2008 11:37

In putina experinta de viata pe care o am,dar traita intens am invatat si am remarcat un singur lucru:niciodata nu ai sa gasesti un om cu valori(reale)si pricipii stand in"primul rand".Din pacate mai toti oamenii care ar merita insutit sa ocupe primele randuri se lasa pagubasi atunci cand vad ca sunt prea "impotenti"in a castiga o lupta prin constiinta,intelepciune si pregatire in detrimentul celor care stiu sa dea din coate si sa loveasca pe la spate.

Dupa parerea mea ierarhia in Romania e construita in urmatoarele clase:randul1-tupeistii,randul2-pilele tupeistilor si abea in randul3 oameni cu potential si pregatire...de restul claselor(randurilor)nu mai discutam...e doar:"prostimea"...printre care oameni cu adevarat har,intelepciune,potential si valori,dar care nu au vrut,nu au putut sau au fost impiedicati de anumite situatii sa si le exprime sau sa le "cultive".

Lari13.12.2008 13:25

The fire burns below!

Felicitari celor care il tin aprins!

Cris0713.12.2008 13:26

Frumos articol, si din pacate ai dreptate...:|

ultras_florin2013.12.2008 13:42

Din pacate e adevarat ce spui.Daca vine Becali si le promite o suma de bani celor din peluze pentru a nu-l mai contesta probabil 95% din suporteri ar accepta.

Iar in legatura cu deplasarile din tara este destul de greu pentru un suporter stelist sa-si urmeze echipa prin tara tinand cont de situatia economica.Eu sunt din Radauti( Suceava),am 22 de ani si merg de la 14 ani la meciuri.Am facut sacrificii financiare mari sa vad Steaua prin tara si in strainatate.O deplasare la Bucuresti sa vad un meci de Champions League ma costa in jur de 250 de lei.In ultimul timp nu am mai fost pe Ghencea din cauza mizeriei in care a ajuns Steaua(ultimul meci a fost cu Galata).

Iti inteleg perfect articolu pentru ca si eu simt acelasi lucru ca si tine:cea ma mare dezamagire este dezamagirea provovata de "ai tai"...

robespierre13.12.2008 13:51

Frumos articol si totodata foarte adevarat. Intr-adevar "cand si ai tai te dezamagesc" te intrebi daca se mai merita oare sa faci ceva?! daca mai are vreun rost...sincer inca n-am gasit raspunsul. Acest articol insa imi spune din pacate ceva ce cred ca stim cu toti si anume ca in ziua de azi onoarea se pierde mult prea usor pentru cativa banuti ca doar "banul invarte lumea" nu? Da....onoarea nu mai trebuie nimanui si constat cu o dezamagire profunda ca in aceasta societate a devenit si un impediment in calea succesului. Am ajuns niste mizerii de oameni. Alt lucru trist este intr-adevar faptul ca cei puri, naivi, care mai cred in idealuri se retrag in umbra pe principiul "de ce sa ma mai lupt cu morile de vant ca oricum n-o sa schimb nimic si pe nimeni" si cred ca intr-o oarecare masura au dreptate dar deja asta ar fi alta discutie. Pana la urma nu ne mai ramne altceva de facut decat sa speram nu? mda foarte ironica este viata cu noi si cum era vorba poetului "bucurosi le-om duce toate". Poate intr-o zi cand totul se va distruge vom incepe sa apreciem valorile si onoarea dar mai ales ultima trasatura.

fsoica13.12.2008 15:02

autorule, nu am fost niciodata in situatia ta "de facto".

sunt convins ca am ars in interior cel putin la fel de tare ca tine pentru Steaua, dar totul a ramas in interior si la televizor.

pentru mine nu au existat aceia de care spui tu care sa ma dezamageasca pentru ca televizorul nu poate sa te lase balta niciodata.

in schimb, a aparut un proces oarecum similar, numit maturizare, momentele cand am realizat ca in viata sunt lucruri mult, dar extrem de mult mai importante decat pasiunea pentru sport, in orice fel se manifesta aceasta.

Asadar, te intreb, autorule, de ce nu incepi o viata de non-ultras ?

La 27 de ani nu e devreme, nu e nici tarziu, e chiar ideal, ar zice majoritatea.

Fii sincer cu tine insuti, cantareste castigurile si pierderile si recunoaste, macar in fata propriei coonstiinte ca e vremea sa traiesti normal.

Si nu neaparat pentru ca te-au dezamagit unii apropiati...te asigur ca asta se petrece in viata oricui, pasionat orbeste de fotbal sau nu...pur si simplu asa este...oamenii devin animale pe masura ce trece varsta si problemele se aduna...totul devine doar lupta de supravietuire...

...asadar, de ce sa nu lasi balta pasiunea nebuna pentru a incepe o viata mai linistita ?

Eu cred ca merita !

Nu se poate sa nu existe 2-3 persoane foarte apropiate tie cu care sa iubesti a sparge seminte in fata televizorului la un eveniment sportiv preferat.

Numai bine !

Stanici13.12.2008 15:43

Hahahaaaa:))))). Omul e dezolat ca nu poate duce "o viata de ultras" iar tu ii propui sa renunte. Adica daca mie imi place ciocolata si, din anumite cauze, nu pot face rost de ea, o sa imi zici sa nu mai imi placa. Tare de tot faza, m-ai amuzat:))).

enjoy13.12.2008 16:00

@ fsoica

"..oamenii devin animale pe masura ce trece varsta si problemele se aduna..."

imi pare rau ca sunt nevoit sa-ti spun ca gresesti.animalele sunt niste fiinte nevinovate, cu caracter, lipsite de intrigi si manipulari. omul se aseamana cu animalele doar in primii ani de viata, cand este nevinovat, moral, instinctual.pe masura trecerii timpului devine tot mai mult un biped lipsit de caracter, imoral si viclean.

din pacate "ai tai' te dezamagesc mereu atunci cand "arzi" dezinteresat pentru o cauza. pentru ei cauza ta "nobila" poate fi sau este un mijloc sau un motiv de pervertire iar arderea devine, treptat, inutila, in forma initiala. in concluzie, asa cum am venit, singuri pe pamant, asa vom si pleca, deci totul nu-i decat o normalitate.

Fane13.12.2008 16:03

Bine spus enjoi

Andreiasu13.12.2008 16:07

Articolul e scris de un baiat de la Dinamo, asa ca degeaba ii raspundeti. In alta ordine de idei, articolul e f vechi, aprox 2 ani cred, si chiar nu ii vad rostul in momentul de fata.

Lari13.12.2008 16:20
Articolul e scris de un baiat de la Dinamo, asa ca degeaba ii raspundeti.

Pai daca un dinamovist poate spune ca "De-a lungul timpului m-au stãpânit sentimente diverse: clubul meu e cel mai tare din țarã, galeria noastrã e cea mai frumoasã din țarã, suntem cei mai buni la bãtaie etc.", inseamna ca nu prea stie pe ce lume se afla...

fsoica13.12.2008 16:38
Hahahaaaa:))))). Omul e dezolat ca nu poate duce "o viata de ultras" iar tu ii propui sa renunte. Adica daca mie imi place ciocolata si, din anumite cauze, nu pot face rost de ea, o sa imi zici sa nu mai imi placa. Tare de tot faza, m-ai amuzat:))).

da, man, e la fel si cu drogurile, alcoolul sau tutunul...iti plac la nebunie de fiecare data (despre droguri nu vorbesc din experienta), dar trebuie sa faci orice ca sa le lasi cand iti dai seama ca de fapt iti faci rau...

banuiesc ca ai o solutie mai buna, constructiva, ca de mishtocareli m-am saturat de multa vreme...

...daca cumva te imaginezi un mic filozof si ma privesti de pe vreun piedestal, nu mai te chinui sa-mi raspunzi, ramai acolo sus si razi in continuare...

floroflores13.12.2008 17:24

un articol excelent,o mostra din ce suntem noi....un articol pe care din pacate nu am avut puterea sa-l recitesc...pt ca ma simt parasit acum de tot...inclusiv de speranta...dar imi fac un banner pt retur...al meu...si va jur ca va fi mai bine!!!!

drlv8514.12.2008 00:18

In orice grup organizat sau nu, va exista cel putin un Iuda, sub un fel sau altul (dupa perceptia fiecaruia de a intelege).

grizzly14.12.2008 01:00

ideea este una corecta si dureroasa. nu conteaza daca e dinamovist sau stelist. e unul dintre cei care inca nu au murit. respectele mele

1smeker14.12.2008 03:42

Andreiasu - 13-12-2008 - 18:07

Articolul e scris de un baiat de la Dinamo, asa ca degeaba ii raspundeti. In alta ordine de idei, articolul e f vechi, aprox 2 ani cred, si chiar nu ii vad rostul in momentul de fata.

Adevaru e ca mai avea sa dea nume la ce exemple a dat :)))) e si greu sa-ti dai seama la cine se refera :-ss

ultras200414.12.2008 11:20

e pe romanianultras.ro si baietii s-au gandit ca ar fi bine sa fie pus si aici

din cate imi aduc eu aminte acest articol a mai fost pus aici acum 1 an

sandusuddD14.12.2008 17:47

Respect lui si celor care mai tin steagul sus !!

milovan djilas16.12.2008 16:15

Supertare articol!

cioltem_1321.12.2008 08:14
Supertare articol!

sentimental dar nu prea cred ce scrie copilul asta