FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Finul și obsceNașul

fcsteaua.ro05.12.2008 08:15

Bucuria de a vedea cã Becali nu a avut nicio șansã la alegerile Parlamentare a fost rapid dublatã de o altã bucurie. Si mai mare. Presa speculeazã intens pe marginea faptului cã Gigi Becali este tot mai decis sã vândã Steaua. Pânã ca acest lucru sã se întâmple cu adevãrat - Becali, PLEACÃ DIN Ghencea! - Steliștii au un al treilea motiv de satisfacție: se pare cã Domnul Mirel Rãdoi a intrat în conflict cu nașul lui de cununie din cauza faptului cã își dorește neapãrat sã se transfere la o echipã din strãinãtate.

Domnul Rãdoi și-a câștigat pe deplin dreptul de a fi considerat Stelist. Pe teren, în vestiar, în inimile noastre. Indiscutabil, a devenit finul creditorului pe baza acestor merite. Atunci când a simțit nevoia, Domnul Mirel nu a ezitat sã spunã rãspicat ce îl deranja la echipã, în ciuda relației speciale pe care o avea cu Becali, chiar dacã însuși nașul sãu era în culpã.

Rãdoi este așadar, cel mai pur, cel mai fin Stelist din Ghencea la ora actualã. Din acest motiv, gafele sale de-a lungul celor opt ani și jumãtate sunt un aspect secundar, chiar dacã multe dintre ele au fost fãcute în momente-cheie.

Faptul cã Domnul Mirel Rãdoi își dorește atât de arzãtor sã se transfere la o echipã din strãinãtate, în aceastã perioadã de crizã, reprezintã una din cele mai spectaculoase gesturi de frondã care puteau fi fãcute la adresa nașului-creditor. Atunci când omul tãu cel mai apropiat dorește într-un moment dificil sã aleagã un alt drum decât al tãu, nu poate fi decât o atitudine de revoltã fațã de persoana ta.

Domnul Rãdoi este, nu în ultimul rând, deosebit de dornic sã încerce și alte experiențe fotbalistice, la un nivel mai înalt. Talent are, iar ambiția sa a devenit proverbialã. Un astfel de om nu-și poate dori sã joace pânã la sfârșitul carierei pe stadioane de mâna a patra sau în fața unor spectatori a cãror apetențã pentru morții familiei sale este mai naturalã decât spãlatul sau decât dragostea pentru propria echipã.

Așadar, un alt Stelist îi aplicã o scatoalcã de ținut minte unuia dintre asasinii spiritului Stelei. Palma este cu atât mai violentã cu cât nașul credea cã Finul sãu este prelungirea sa în vestiar și pe teren.

Poate cã Domnul Mirel Rãdoi nu are nicio problemã cu modul în care nașul sãu berbeconduce cel mai glorios club de fotbal din România. Poate cã Dumnealui s-a sãturat pur și simplu de Liga I și își dorește sã facã pasul cãtre urmãtorul nivel al fotbalului. Poate cã vrea mai mulți bani. Sau poate cã speculațiile nu-și au rostul.

Totuși, dorința Cãpitanului de a pãrãsi echipa, la un an dupã ce declara cã nu ar avea nicio problemã sã rãmânã la Steaua pânã la sfârșitul carierei, înseamnã cã Domnul Mirel Rãdoi are totuși o problemã cu drumul pe care Steaua este condusã.

În acest caz, nu-i putem spune decât douã lucruri: fie "Bine-ai venit printre noi, huliganii, Domnule!", fie "Mulțumim, Domnule, cã ați avut curajul și demnitatea sã admiteți cã la Steaua sunt și alte probleme decât cele financiare!".

Becali a încheiat alegerile recunoscând cã habar nu are de politicã. În cazul în care Domnul Mirel Rãdoi va pleca de la Steaua, iar relațiile dintre naș și fin se vor rãci, creditorul ar trebui sã recunoascã și faptul cã fenomenul fotbalului îl depãșește. Aceste lucruri sunt evidente pentru toatã lumea, mai puțin pentru cel care are încã senzația cã totul se poate baza pe speculã și pe pumnul gãrzilor de corp.

Creditorul Stelei se aflã în punctul cel mai jos al simpatiei publice de când a venit în Ghencea, iar poziția Domnului Mirel Rãdoi din ultimele șase luni fațã de echipã reprezintã cea mai importantã problemã internã a sa. Nici Pițurcã și nici Mihai Stoica nu i-au fost atât de apropiați pe cât îi este/i-a fost Cãpitanul, astfel cã declarația lui Rãdoi, "Vreau sã plec, m-am sãturat!", într-un moment în care Becali aștepta, probabil, o mângâiere, este o loviturã de berbece pe care creditorul, ca orice semi-zeu închipuit, o pune pe seama alienãrii "generalului" sãu. ªi reacționeazã așa cum știe el mai bine: "Îl vând în secunda trei, ce îi trebuia lui sã vorbeascã așa?"

Creditorul nu înțelege nimic! Creditorul nu a înțeles niciodatã nimic! Se crede atât de important, încât are senzația cã poate controla totul. Se crede atât de neînlocuit, încât refuzã sã priceapã faptul cã, deși a creditat Steaua, și continuã sã o facã, aceastã echipã i-a întors favoarea însutit. Se crede atât de merituos, încât refuzã sã vadã cât este de grobian în ceea ce privește emblema, istoria și suporterii celei mai cosmice echipe din istoria fotbalului românesc. Se crede atât de iubit, încât nu a putut înțelege finele aluzii la adresa managementului penibil ale propriului sãu fin, așa cum nu poate pricepe nici motivul izbucnirii Domnului Mirel Rãdoi.

E clar! Becali nu mai are scãpare. Sperãm, totuși, ca Steaua sã scape cât mai curând de nașul Domnului Rãdoi. Poate cã cel care va veni nu va merita sã slujeascã acestor culori. Poate cã nu va salva Steaua de la disoluția sa spiritualã. A muri încercând sã îți atingi visul de demnitate este mai grav, oare, cu așteptarea... - a ce?! - în bezna întinãrii spiritului roș-albastru?

Lari

Bodanel05.12.2008 08:24

Sau mai putem spune:

Multumim pentru tot ce ai facut pentru Steaua!

1974OFF05.12.2008 08:53

"Rãdoi este așadar, cel mai pur, cel mai fin Stelist din Ghencea la ora actualã. Din acest motiv, gafele sale de-a lungul celor opt ani și jumãtate sunt un aspect secundar, chiar dacã multe dintre ele au fost fãcute în momente-cheie. "

Bravo, Lari. Pina si exigentului domn Mirel Radoi i-ar suna bine aceste apelative. Am impresia ca numai el mai tine unita echipa, pe teren si in afara. Poate reuseste sa ii insufle mai multa seriozitate si lui Dayro si mai mult curaj lui Semedo.

Cu bine.

MoWeed05.12.2008 08:59

Desi o sa fie greu fara Radoi in teren eu ii doresc sa plece la o echipa mai mare ca Steaua.

Merita asta pentru anii petrecuti in Ghencea.

Normal ca Radoi are o problema cu drumul pe care este condusa Steaua. Nu cred ca ii convine aducerea tuturor non-valorilor care se plimba pe teren in timp ce el intra la fel de tare in orice meci, chiar daca nu e refacut 100%.

ebonyc05.12.2008 10:26

Nici eu n-as vrea sa-l vad pe Mirel la rusi sau in alte tari ex-sovietice. Poate ca prin ultimele evolutii l-a impresionat pe Mourinho si poate va avea sansa sa se antreneze la o echipa cu adevarat profesionista si va fi si consultat de un medic adevarat. Acum nu are fata de Inter,dar poate progresa. Nasol ca Inter tocmai l-a cumparat pe Thiago Silva de la Fluminense asa ca slabe sanse sa se mai realizeze transferul, mai ales ca Ioan Becali spunea ca spera sa fie vorba de Inter (adica un fel de "nu cred ,dar sper"). Si daca vrobim de plecare lui Mirel atunci va avea loc si schimbul de genaratii tot trambitat. Abia astept sa vad jucatori tineri in primul 11. Sunt plictisit pana peste cap de "lovini" si "semezi". Pe Nicolita il apreciez pentru se dedica 100% in orice conditii. Astept amicalele sa vedem ce sanse vor primi tinerii.

ACa05.12.2008 13:04

"creditorul ar trebui sã recunoascã și faptul cã fenomenul fotbalului îl depãșește" - sincer pare nerealist (din pacate) - e prea tolomac si fudul.

ma tem ca si copii nostri il vor injura pe creditorul din loja ... ce imagine trista ...

il_scorpio05.12.2008 13:59

Respect Mirel Radoi! Eu totusi nu mi-as dori sa plece din Ghencea. Este super-capitanul Stelei cel care duce mai departe spiritul de stelist adevarat. Fara el as simti ca doar Ogararu a mai ramas singurul stelist din Ghencea. Daca pleaca din Ghencea va castiga bani mai multi, poate infinit mai multi tinand cont de calitatile sale + spiritul de luptator dar daca va ramane va avea sansa sa devina unul dintre jucatorii marcanti din toata istoria Stelei( chiar si acum cred ca este tinand cont ca este capitan de 6-7 ani + modul in care a revenit dupa fiecare accidentare, felul cum isi da viata pe teren, atitudinea pe care o are in timpul meciurilor fiind singurul din echipa care joaca la victorie indiferent de adversar ).

Respect Mirel Radoi!

w3bmaster05.12.2008 14:19

Daca pleaca la nuj ce echipa obscura din Rusia sau nus ce echipa gen Catania si etc .... atunci nu e decat un alt fotbalist idiot roman

Daca pleaca la ochipa calumea ii doresc succes

Cat despre cioban se strange latu in juru jegului ...

Forza Steaua

tavyto05.12.2008 14:33

sper sa plece pana la urma pt ca si-a facut datoria fata de Steaua si sper sa joace bine la echipa la care va pleca.respect Radoi!!!!!

Tupac Amaru05.12.2008 16:15

Si eu mi-as dori sa plece - pentru ca merita sa joace la o echipa mare sau macar una buna dintr-un campionat vestic.

Rational vorbind, timpul lui a cam trecut si nu-l prea vad decat la o echipa de mana a doua din Vest sau - mai rau - din Est!

Chestia asta cu transferul lui Radoi imi aduce aminte de doua glume extrem de reusite facute in ultimii ani la Steaua: transferurile - pe bani grei - al lui Olaroiu la Dinamo Kiev si al lui Spoitingiri de Faurei la Galatasaray....

Oricat ar vrea sa nu fie asa, clanul mafiot Becali ar trebui sa afle ca exista si oameni mai destepti decat cei din compunerea familiilor lor. Si sunt multi...multi...pentru ca nu e deloc greu sa fii mai destept ca Becali...

Claudinho05.12.2008 16:21

parerea e ca jucatorilor Stelei le lipseste exact ceea ce are Mirel Radoi cel mai mult adica tupeul de fotbalist si profesionalismul,am vazut in toate meciurile din UCL cat de tare intra si fara pic de emotie sau timorare, eeee ... acest lucru nu se poate spune despre toti ceilalti, de pilde Semedo ca avea morcovu' si jumatate de iepure in cur cand vruia sa depaseasca un advesar sau cand tragea la poarta.

redondo05.12.2008 16:54

Da...pana la urma e dreptul lui sa-si doreasca o noua experienta,desi dupa maxim un an cred ca se va intoarce.

Articolul este foarte bun,deoarece autorul pune in evidenta exact cum este Radoi ca fotbalist.Se amintesc si gafele din momente cheie si asta e bine. A compensat mereu prin daruire carentele sale ca fotbalist.

O mica obiectie totusi...nu stiu cum dar mie nu prea-mi place kestia asta cu "m-am saturat" atata timp cat el a fost mereu privilegiat si rasfatat la Steaua avand mereu cel mai mare salariu,desi nu era cel mai bun din echipa si nu juca mereu.E adevarat...si-a rupt genunchii jucand pentru Steaua,dar sa fiu in locul lui Goian,parca...n-ar fi totul chiar roz aici.

In privinta kestiei cu "creditorul" eu cred ca @x-ray a explicat destul de bine pe un alt topic ca este un procedeu legal si normal imprumutarea propriei societati.(sincer nu stiam acele lucruri deoarece nu ma pricep prea bine in domeniul economic).

Lari05.12.2008 17:10
In privinta kestiei cu "creditorul" eu cred ca @x-ray a explicat destul de bine pe un alt topic ca este un procedeu legal si normal imprumutarea propriei societati.

Creditarea nu este un lucru nici condamnabil, nici ilegal. Numai ca atunci cand el vorbeste despre ce a facut el despre Steaua, uita sa spuna adevarul, afirmand ca a pierdut nu stiu cati bani si alte dume de-astea.

Pentru el, Steaua este o simpla afacere, nu este sufletul lui, asa cum a incercat deseori sa ne abureasca. Asta este problema mea din acest punct de vedere.

De fapt, mai am una: daca tu imprumuti, de ce nu lasi si pe altul sa imprumute Steaua? Chiar el a recunoscut ca multi oameni de afaceri au vrut sa sponsorizeze clubul, dar nu a vrut el, pentru ca ar fi inseamnat sa-si piarda controlul 100% pe care il are acum.

Pentru el, Steaua este o joaca, pentru noi...

Protasov05.12.2008 20:18

Unele articole sunt scrise atat de la obiect si sunt atat de elocvente incat nu iti mai lasa loc de comentarii. Este si cazul acestuia.

drogul meu e steaua06.12.2008 08:04

mie mi se pare o lovitura daca pleaca Radoi de la Steaua ... e cel mai respectat jucator si cel mai iubit ... poate a facut 2-3 gafe dar a si salvat echipa in meciuri cheie. io mi-as dori sa ramana la Steaua pana isi termina cariera, ca peste ani sa putem spune la copii nostri ce a fost Radoi pt Steaua. Recunosc, are tot dreptul sa plece dar nu mi-as dori asta ... :steag_cruce_invers:

danimarcu06.12.2008 21:16

png-ul obscenasului a obtinut 2% din voturi,semn ca mai sunt inca destui prosti in tara asta!Ma bucur totusi ca majoritatea populatiei si-a dat seama ce fel de specimen este individul...la fel de bucuros as fi si daca ar fi adevarat ca exista o ruptura intre Mirel si ciobanel.

robespierre07.12.2008 17:24

Intr-adevar Radoi este cel care merita tot ce-i mai bun la cate sacrificii a facut pentru Steaua dar tocmai de aceea m-ar durea sufletul sa plece. Ar fi o situati in care as rade cu un ochi si as plange cu celalalt. Din pacate e singurul care imi mai aminteste de ceea ce insemna Steaua si spiritul ei. In momentul de fata mi se pare ultimul mohican din echipa. Odata cu plecarea lui consider ca ne-am pierde si ultima farama de identitate. Dar asta e...poate sunt eu prea nostalgic si nu mai inteleg ce inseamna Steaua pentru ca oricat as incerca, si am facut eforturi uriase, nu reusesc sa ma mai regasesc cu actualul "spirit". In momentul acesta Steaua mi se pare doar un corp posedat de altcineva, de cineva malefic.

valentin2day07.12.2008 19:06
png-ul obscenasului a obtinut 2% din voturi,semn ca mai sunt inca destui prosti in tara asta!Ma bucur totusi ca majoritatea populatiei si-a dat seama ce fel de specimen este individul...la fel de bucuros as fi si daca ar fi adevarat ca exista o ruptura intre Mirel si ciobanel.

2% ti se pare mult? e mai putin decat am sperat eu mai ales ca Gigi nu a castigat macar colegiul unde a candidat si cum partidul nu a trecut de pragul parlamentar PRACTIC E O CATASTROFA :biggrin:

inca 1 an

fara badaran

revivo08.12.2008 00:12

Primul jucator care a avut curajul sa se rupa de aceasta familie, cancerul fotbalului romanesc, e Adrian Mutu.

Daca acest mesaj este citit de vreun editorialist de pe acest site, il rog sa scrie un articol, sa facem o campanie, ca Adrian Mutu sa nu fie injurat in Ghencea la meciul cu Fiorentina. Acest lucru ar merge la suflet ciobanului si mai ales verilor. Mai mult, ar trebui aplaudat si ovationat macar pentru faptul ca a spus NU acestor grobieni.

Lari08.12.2008 06:44

In opinia mea, Adrian Mutu, care a avut tupeul jegos sa se "ia in gura" de nenumarate ori cu selectionerul echipei nationale, indiferent de numele sau, care a avut tupeul de tigan borat sa-l ia la misto pe Domnul Stefan Iovan, nu merita prea multe.

El este cel mai talentat atacant roman la ora actuala. Atat.

Repet: in opinia mea.