FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Comunicat AISS, Peluza Nord, Peluza SUD

«12»
fcsteaua.ro29.11.2008 18:45

Suporterii stelisti, reprezentanti ai grupurilor de suporteri din Peluza Nord, Peluza Sud, precum si ai AISS, isi manifesta indignarea fata de relatarile la adresa lor si a clubului Steaua aparute in presa sportiva din ultimele saptamani. Departe de a-si respecta rolul de garant al democratiei, libertatii de expresie si de oglinda veridica a realitatii curente, unii ziaristi incalca principii deontologice precum verificarea articolelor din cateva surse sau solicitarea unor opinii din partea celor implicati, urmarind doar obtinerea de "stiri senzationale", fie ele si putin credibile sau fara nici o legatura cu realitatea.

Astfel, dorim sa facem cateva precizari referitoare la intamplarile din ultimele zile, precum si la viitoarele actiuni comune ale peluzelor :

- nu a existat si nu va exista niciodata un plan de intrerupere a unui meci prin aruncarea de torte pe teren; tortele si fumigenele, desi interzise de legea 4/2008, fac parte din spectacolul realizat de suporteri in tribune, acesta fiind si scopul pentru care au fost aprinse tortele atat la meciul cu Timisoara, cat si la cel cu Bayern Munchen, fara a fi aruncate in teren sau a periclita desfasurarea meciului sau siguranta spectatorilor. Dorim sa subliniem ca nu a fost vorba de nici o intentie/conspiratie de a intrerupe meciul sau de a

elimina Steaua din cupele europene, nefiind nici prima si probabil nici ultima data cand suporterii aprind torte intr-un meci din cupele europene;

- protestele la adresa conducerii clubului vor continua in acelasi mod in care s-au desfasurat la ultimele meciuri - Timisoara, Craiova si Bayern Munchen. Atragem pe aceasta cale atentia firmei de paza si factorilor de decizie ca vom contesta legal orice masura abuziva luata impotriva suporterilor, dupa exemplul suporterilor batuti la meciul cu FC Timisoara care au depus deja plangeri, sustinute cu probe foto/video, impotriva factorilor implicati. Totodata, nu putem sa nu sesizam diferenta imensa intre modul in care a actionat politia germana in momentul aprinderii tortelor, si violentele criminale la care s-au dedat agentii de paza ai "Zmarandescu VIP security".

In incheiere, ne manifestam speranta ca se va reveni la adevarata presa sportiva, cea care publica analize tactice si cronici ale meciurilor, stiri veridice si verificate, pareri si opinii ale celor implicati cat si realizarile galeriilor, evitand zvonurile si denaturarile de orice fel.

29/11/08 Asociatia Independenta a Suporterilor Stelisti, Peluza Nord, Peluza Sud

w3bmaster29.11.2008 18:58

Cica speranta moare ultima dar nu cred ...

kosm1n29.11.2008 19:28

pai da la noi se vorbeste mai mult despre petrecerea celor de la Dinamo decat despre fotbal!

diamond_man29.11.2008 19:31

Da....Garcea o sa se abtina, o sa fie civilizati.....Daaaa, uite-acus. O sa se scandeze ceva ce nu-i convine lu' Euglena, si gata omoru'...Sa vezi atunci casapeala...Dar, vine Fiorentina dup-aia, si poate nu se uita chiar totul pana in retur.

NICKSTELIST SI DUPA MOARTE29.11.2008 21:37

AFARA CU Becali DIN Ghencea.

bodanelu29.11.2008 21:50

cam inutil comunicatul acesta. Este dat impotriva presei, deci nu o sa-l ia nimeni in considerare. Si o sa fie citit doar de persoanele care intra aici si pe alte site-uri pe unde l-ati mai publicat.

hypno30.11.2008 04:27

chiar nu stiu cine o sa citeasca marele comunicat

presa e de rahat si asa ramane cu toate comunicatele voastre

Mugur_Cornateanu30.11.2008 08:33

Bai dar pe voi va multumeste vreodata ceva? Stati pe net pe aici si criticati. Comunicat necomunicat, bun sau rau macar oamenii astia incearca ceva. Voi ce faceti? "Strigati" "ciobane pleaca din Ghencea" pe internet si gata, ati rezolvat problema.

bodanelu30.11.2008 08:45

@Mugur_Cornateanu judeci gresit oamenii. De exemplu, eu merg constat in peluza si strig din fundul plamanilor "Ciobane pleaca din Ghencea".

Ma plangeam doar de reusita acestui comunicat. Dat impotriva presei, el nu o sa fie luat in considerare de nimeni. O sa stie de el si de intetile peluzelor steliste doar suporterii care intra aici sau pe site-urile dedicate fanilor.

In rest, el este binevenit.

dax4730.11.2008 10:52

Intr-o tara de porc, cu o presa de tot porcul, ce sa faca o conducere de porc la un club mare de fotbal ? O face de porc in continuare.

Singura masura de protest cu efect e stadionul gol, fara sa fie suspendat. Ci pur simplu sa nu mai fie spectatori la meci. Am mai explicat care ar putea fi efectele - si psihologice si economice. O echipa care nu atrage suporteri, deci imagine si consumatori, nu atrage bani din publicitate, sponsorizari, televizari, etc

Si oaia fecaliota se pare ca e cam in gaura cu banii. Sper din toata inima sa si-o ia tare de tot la alegerile astea, sa piarda toti banii investiti si sa nu mai recupereze nimic.

Maine este ultima etapa pe anul asta, sper ca va fi si ultima infrangere in sezon. La victorie nu putem spera, ca n-avem cu cine, la ce petarde is toti in ultima vreme. Ma intreb cat va mai rezista Munti pana "isi va da demisia".

Singurul meci care mai conteaza e cel cu Fioretina. Singurul care mai poate spala din toate pacatele. Singurul care ne mai poate face sarbatorile mai frumoase, si care ne-ar putea apara de caterinca celorlalti.

Maine aflam daca suntem echipa de pluton sau daca mai avem vreo sansa sa prindem loc de Cupa UEFA la toamna.

Forza Steaua !

Padrese30.11.2008 11:33
Suporterii Stelei continua actele de huliganism

Suporterii Stelei sustin ca tortele aprinse si aruncate in ultimele meciuri ale vicecampioanei nu s-au datorat unei intentii de a face rau echipei, ci doar pentru spectacol. Amendati si batuti, atat in tara cat si in Germania, ei nu se vor opri si anunta ca vor face la fel si in meciul cu Unirea Urziceni.

Daca asta inteleg niste semi-jurnalisti ca cei de la onlinesport din acest comunicat la ce ar trebui sa ne asteptam de la "senzationalistii" de la hazeta si prostport?

xray_rom30.11.2008 12:39
Daca asta inteleg niste semi-jurnalisti ca cei de la onlinesport din acest comunicat la ce ar trebui sa ne asteptam de la "senzationalistii" de la hazeta si prostport?

Prietene, nu trebuie sa te mire.

Judecam noi patimasi ca suntem in interior, dar de afara lucrurile se vad altfel.

Dupa '89, protestele violente stradale s-au rarit pana la disparitie. Iti amintesti ce violenta avea o greva prin 92-96 si ce pasnice si civilizate sunt acum. Societatea a inteles ca numai cu bata nu obti ceea ce iti doresti. Un exemplu elecvent este si UDMR-ul care prin subtilitati poiltice si negocieri a obtinut ceea ce cu parul nu ar fi obtinut NICIODATA!

In mod paradoxal, societatea este o mare consumatoare de violenta mediatica(dovata orientarea stirilor TV) , dar mai putin dispusa sa o practice sau sa o accepte ca fenomen de masa.

In astfel de situati sunt 3 tabere:

- tabara razvratita in care membrii sunt "eroi",

- tabara atacata pentru care acei eroi sunt "huligani",

- statul care sta intre ele cu legea in stanga si cu "bulanul" in dreapta.

Opinia publica sta pasiva, divizata si ea (doar in comentariu) fata de prima tabara, intre "Bravo!" si "Huiliganilor!", dar majoritatea opiniei publice trateaza o violenta ca pe:

- un act de huliganism, daca nu este o reactie la o alta violenta.

- un abuz, daca este venita din partea statului si aplicata unei manifestatii pasnice sau este aplicata forta in mod disproportionat in raport cu fapta sau gradul de pericol.

Presa baleteaza intre cele 3 tabere dupa cum ii dicteaza interesul, audienta sau...mogulul...nu constiinta!:)))

Asta este realitatea, chiar da ne place sau nu ne place!

mache30.11.2008 12:58

1. e bine ca exista comunicate de acest gen - denota faptul ca exista o "voce" care sa exprime ce cred majoritatea suporterilor

2. aberatiile unora care considera inutile aceste comunicate nu fac decat sa aprobe modul de "exprimare" a "ziaristilor"

3. un mod eficient de a face cunoscute astfel de comunicate ar fi transmiterea lor pe cai oficiale catre ziarele de mare tiraj (adevarul, evz, etc.) si catre site-urile de stiri cele mai vizitate (gen hotnews, onlinesport, etc.)

PS: indiferent de parerea unora dintre noi vizavi de profesionalismul ziaristilor trebuie totusi sa facem efortul de a-i ajuta sa analizeze toate sursele inainte de a mai publica tampenii...

PS2 : am vazut c-au publicat cei de pe onlinesport... pe langa tenta vadit tendentioasa a textului introductiv e bine ca este totusi PUBLICAT comunicatul!

ARKA30.11.2008 17:18

onlinesport:

Suporterii Stelei continua actele de huliganism

prosport:

"Violențele criminale ale firmei de pazã nu ne opresc! Protestãm ca la Munchen!"

Mi-e sila de tot ce inseamna presa din Romania.

Quetzalcoatl30.11.2008 18:08

Nu ne ajunge faptul ca dupa ce ne razboim cu ciobanul si simpatizantii lui acum tre' sa avem grija si de scarboasa presa din Romania. Mi-e sila de "echilibratii" si "civilizatii" de pe forum si de aiurea. Huligani, au fost categorisiti si cei care au iesit la Revolutie de catre dictator. Huligani au fost etichetati si cei din Piata Revolutiei la manifestarile din 91-92 daca nu ma insel, unde guvernul si tovarasul Ilici a suprimat-o cu ajutorul masei de ignoranti, minerii. Nu stiu de ce dar mi-e teama ca "razboiul" e pierdut iar stadioanele vor fi populate de simpli consumatori. Consumatori de fotbal, hot-dog si alte porcarii bagate pe gatul suporterului de catre o societate care ne vrea niste simple ovine gata sa accepte orice abuzuri din partea acesteia.

Ciobane, pleaca din Ghencea!

ultras200430.11.2008 18:14

uite ca s-a zis si la antena 1 de comunicatu asta

diamond_man30.11.2008 19:20

Muahahaha...a sugeat-o Euglena...cucu parlament...a ramas cu Steluta, cu camasa-n gura lui :))))

Quetzalcoatl30.11.2008 19:33

Esteeeeeeeeeeeeeeee, ciobanul a ramas cu buza umflata. Zmarandescule, o sa ridici mana doar pentru gantera ci nu sa votezi legi :)))

ultras200430.11.2008 19:47

sa sarbatorim fratilor

pe dracu ca trebuie sa ma duc la munca :(

un pahar si-n cinstea mea baieti

ps: ole ole ole ole unde-ti sunt procentele

Quetzalcoatl30.11.2008 19:52

Super tare scandarea :)))))))))). Ole ole, ole ole, unde-ti sunt procentele ......

Harald30.11.2008 19:54

fiti atenti la onlinesport ce "scrie" acesti baieti:

Oficialii Stelei si-au luat deja masuri de siguranta, astfel ca la meciul cu Unirea Urziceni vor fi prezenti aproximativ 300 de spectatori, desi rivalitatea dintre cele doua echipe este inexistenta.

I-am prins!

:))

strezahuzum30.11.2008 21:13

Ole, ole, ai luat ... ciobaneee ....

Ai vrut alegeri si mandat

Dar ai mancat numai ....

blood_2_hot30.11.2008 22:06

Genial

Marele Becali, autointitulat "cel mai puternic om din Romania", invins categoric

in alegeri de o creatoare de moda de care nu a auzit nimeni, Oana Mizil.

propun inca o scandare buna pentru meciul de maine:

Oa-na Mi-zil! cred ca o sa moara de oftica...

Dulah01.12.2008 21:39

Sincer ma mir cum a reusit sa stranga 4,9%.

Fane02.12.2008 00:29

Domnu`Gigi...iar ati dat cu mucii`n fasole ?? iar v-ati luat teapa cu alegerile ?? iar v-au huiduit suporterii ?? Romania,Romania,Romania NU TE VREA....PAC-PAC NU TE-AM VOTAT !!!

Cine are noroc are si-ai lalalalala.....CINE N-AREEEEEE...N`AREEE !!!

«12»