Am intrat aseara pe site-ul lui Gabi Balint. Unul aerisit, fara kitsch si prostitutie media. Am revazut goluri de-ale sale, cele mai bune realizari ale unui mare atacant al Europei. Va spun sincer ca m-au trecut toti fiorii. Prins in malaxorul scandalurilor competitiei interne, ametit de pseudofotbalul jucat de Steaua ultimilor trei ani, am uitat cum arata fotbalul mare jucat de valori. A fost un moment de conectare la febra marilor meciuri europene jucate de stelisti pe care le gustam din plin in urma cu multi ani.
Doamne, ce jucator!!! Reusite din orice pozitie, cei mai mari portari ai lumii invinsi. Practic nu au existat echipe din primul esalon spaniol care sa nu simta amenintarea ex vitezistului. Atunci cand exprim formulari ca "atacant de gura portii" sau "goleador", la Gavrila Pele Balint imi zboara gandul mai intai. Nume predestinat.
In ziua in care Gazeta Sporturilor da un tun comercial instituind monopol pe imaginea si reusitele Regelui Hagi, intr-o maniera asemanatoare cu lovitura GSPTV, eu va recomand calduros sa vizitati site-ul unui mare atacant al nostru si sa optati pentru sectiunea "Amintiri". Balsamul va veni de la sine pentru ca magia reusitelor unui jucator care nu aduce profit in prezent nu poate fi stearsa de anonimatul impus de un mercantilism orientat al unor oameni care au pretentia ca ar fi "de fotbal".
Acolo veti gasi o parte importanta din istoria Stelei si momente magice pentru toti suporterii echipei nationale. O fotografie a succesului in fotbalul mare oferita de un roman care a facut performanta mai intai la echipa de fotbal Steaua Bucuresti.
Ne-a adus o Cupa a Campionilor Europeni, o calificare la CM din Ialia 1990 prin doua goluri marcate in meciul decisiv contra Danemarcei, o depasire a grupei de soc la acelasi campionat mondial prin golul marcat Argentinei, dar si suspine pentru absenta sa de la mondialul american.