FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

O pagina de iubire

fcsteaua.ro17.11.2008 22:30

Am intrat aseara pe site-ul lui Gabi Balint. Unul aerisit, fara kitsch si prostitutie media. Am revazut goluri de-ale sale, cele mai bune realizari ale unui mare atacant al Europei. Va spun sincer ca m-au trecut toti fiorii. Prins in malaxorul scandalurilor competitiei interne, ametit de pseudofotbalul jucat de Steaua ultimilor trei ani, am uitat cum arata fotbalul mare jucat de valori. A fost un moment de conectare la febra marilor meciuri europene jucate de stelisti pe care le gustam din plin in urma cu multi ani.

Doamne, ce jucator!!! Reusite din orice pozitie, cei mai mari portari ai lumii invinsi. Practic nu au existat echipe din primul esalon spaniol care sa nu simta amenintarea ex vitezistului. Atunci cand exprim formulari ca "atacant de gura portii" sau "goleador", la Gavrila Pele Balint imi zboara gandul mai intai. Nume predestinat.

In ziua in care Gazeta Sporturilor da un tun comercial instituind monopol pe imaginea si reusitele Regelui Hagi, intr-o maniera asemanatoare cu lovitura GSPTV, eu va recomand calduros sa vizitati site-ul unui mare atacant al nostru si sa optati pentru sectiunea "Amintiri". Balsamul va veni de la sine pentru ca magia reusitelor unui jucator care nu aduce profit in prezent nu poate fi stearsa de anonimatul impus de un mercantilism orientat al unor oameni care au pretentia ca ar fi "de fotbal".

Acolo veti gasi o parte importanta din istoria Stelei si momente magice pentru toti suporterii echipei nationale. O fotografie a succesului in fotbalul mare oferita de un roman care a facut performanta mai intai la echipa de fotbal Steaua Bucuresti.

Ne-a adus o Cupa a Campionilor Europeni, o calificare la CM din Ialia 1990 prin doua goluri marcate in meciul decisiv contra Danemarcei, o depasire a grupei de soc la acelasi campionat mondial prin golul marcat Argentinei, dar si suspine pentru absenta sa de la mondialul american.

ThereauRistul17.11.2008 23:14

mersi Catalin si eu ma ramas impresionat, Romania are putini atacanti ca Gabi la ora actuala,sau mai bine zis NU ARE... cred ca ne uitam usor valorile iar Gabi Balint a demonstrat cat de tare bate inima lui pt Steaua prin performante, dar nu in ultimul rand la "preoteasa". felicitari pt idee ...in plus mi-am amintit si o zic fara pic de malitiozitate ,ca acele iesiri ale lui Laca la adresa stelistilor care ii criticau deciziile tehince sau tactice (printre care si Balint) erau nefondate...poi dupa ce vezi ce-a facut Gaboaja realizezi ca are tot dreptul sa vb si el la fel de mult ca lita sau Ienei...bv pt idee

Adrian17.11.2008 23:15

Ehehe...golul ala cu Argentina...

De fiecare data cand il aud pe Topescu cum "...Balint...cap...gol!" mi se face pielea de gaina.

Pele al nostru a fost mare.

Acum stam si oftam ca nu mai pupam niciodata inca unul ca el.

tavimai18.11.2008 03:13

Frumos si elegant!Este imposibil sa nu-ti placa!Dar si emotionant!

MoWeed18.11.2008 06:42

De ar avea vreun atacant roman de azi macar jumatate din valoarea lui Balint, poate ca am fi facut mai mult la euro...

1974OFF18.11.2008 12:52

@Il Soldatino

" pseudofotbal jucat de Steaua in ultimii trei ani"

Vei spune ca iar sunt Gica Contra, dar, dragul meu, nu-ti face bine radicalismul. Iti trimit ceva despre pseudofotbal.

www.fcsteaua.ro/index/section/archive/domain/102

www.fcsteaua.ro/index/section/archive/domain/65

www.fcsteaua.ro/index/section/archive/domain/111

Jos palaria pentru Gabi Balint, erau alte vremuri, nu cred, din pacate, ca le vom mai apuca si noi.

w3bmaster18.11.2008 16:30

Balint Hagi Boloni Lacatus etc ce jucatori nu vom avea ..... prea curand daca nu niciodata :( ce e acu is mascarici ....

ssinpadureacualune18.11.2008 19:50

Respect pe viata Gabi Balint !!

Il Soldatino18.11.2008 19:59
@Il Soldatino

" pseudofotbal jucat de Steaua in ultimii trei ani"

Vei spune ca iar sunt Gica Contra, dar, dragul meu, nu-ti face bine radicalismul. Iti trimit ceva despre pseudofotbal.

www.fcsteaua.ro/index/section/archive/domain/102

www.fcsteaua.ro/index/section/archive/domain/65

www.fcsteaua.ro/index/section/archive/domain/111

Jos palaria pentru Gabi Balint, erau alte vremuri, nu cred, din pacate, ca le vom mai apuca si noi.

E greu sa-ti explic ce inseamna o comparatie. Aceasta incerca textul meu sa evidentieze. Zambesc amar cand citesc postari cum este a ta. Eu am prins fotbal total la Steaua si aceea imi este matrita de comparatie. Spre deosebire de tine (si multi altii) incerc sa ma mentin in acea zona. Asta cu "nu-mi face bine radicalismul" e discutabila. In primul rand radicalismul inseamna pentru mine cu totul si cu totul altceva (oare cand o sa invatam sa evaluam cu exactitate?), iar intr-un al doilea rand stau si ma intreb unde am mai primit eu aceasta recomandare? :D

Noroc

P.S. Daca te incalzeste cu ceva, as putea sa pun aici un copy paste cu ce mi-a scris astazi Gabi Balint despre acest articol. Crede-ma ca pune in umbra toate criticile pe care le-am primit in ultima vreme....si analog cu sistemul de raportare evidentiat mai inainte, eu imi permit sa privesc doar in sus pentru ca asa ne-a invatat Steaua candva ;)

P.P.S. De unde stii tu atat de mult despre radicalismul lui Il Soldatino odata ce esti pe site-ul nostru doar de pe 2 octombrie anul curent? Nu e cam devreme?

ThereauRistul18.11.2008 20:19

@Catalin ar fi interesant sa vedem un " copy paste" dupa raspunsul lui Gabi Balint,mai ales ca nu stiam ca fostul nostru mare jucator citeste postarile de pe site-ul nostru. Sincer nu stiu dak e bine ca ai adus vorba despre acest "raspuns" pentru ca intrigantii sau rautaciosii se vor grabi sa te acuze ca l-ai scris la comanda profitand de mai sus mentionata ta relatie de amicitie cu Gabi. Dar una peste alta articolul si ideea in sine sunt binevenite si emotionante, iar eu nu ma opresc sa te felicit,pentru ca ma simt cel mai mandru atunci cand vad ce glorii am avut !

Il Soldatino18.11.2008 21:15
@Catalin ar fi interesant sa vedem un " copy paste" dupa raspunsul lui Gabi Balint,mai ales ca nu stiam ca fostul nostru mare jucator citeste postarile de pe site-ul nostru. Sincer nu stiu dak e bine ca ai adus vorba despre acest "raspuns" pentru ca intrigantii sau rautaciosii se vor grabi sa te acuze ca l-ai scris la comanda profitand de mai sus mentionata ta relatie de amicitie cu Gabi. Dar una peste alta articolul si ideea in sine sunt binevenite si emotionante, iar eu nu ma opresc sa te felicit,pentru ca ma simt cel mai mandru atunci cand vad ce glorii am avut !

Observatiile tale sunt binevenite si ma vad nevoit sa-ti dau dreptate. Din fericire pentru el dar si pentru noi, Gabi Balint este un extrem de echilibrat. Chiar si atunci cand a fost atacat mizerabil de Cosmin Olaroiu a facut tot posibilul sa pareze elegant si a refuzat diplomatic oferta mea de a-si face cunoscuta opinia pe acest site. Sincer, l-am apreciat pentru aceasta atitudine, pentru taria sa pentru ca un om in pozitia sa avea tot dreptul sa-si faca cunoscuta indignarea pe orice cale si mai ales pe un site al suporterilor stelisti.

Raspunsul nu am sa-l postez pentru ca tine de o conversatie privata (nu stiu cat de apreciat ar fi acest gest de Gabi, mai ales ca este posibil ca sa mai comunic cu el pe aceasta cale a email-ului in viitorii ani....pur si simplu vreau sa investesc in aceasta comunicare bazata pe respect si incredere si nu vreau s-o pierd. Este valoroasa pentru mine si fcsteaua.ro). Oricum, i-a placut articolul si mi-a multumit.

Ms pentru felicitari, sper sa am ocazia sa scot din praf intamplari, fapte si lumi uitate a fotbalului romanesc de calitate cu marca inregistrata "Steaua". Aceasta daca ma va lasa si gsp-ul si nu va impune monopol national pe ce are mai bun tara aceasta in materie de fotbal :))

blood_2_hot19.11.2008 07:10

Superb articolul.

Cine l-a prins jucand pe Gabi Balint nu-si poate inabusi un sentiment de greatza cand

vede jucatori precum Dayro Moreno sau Arthuro.

La fel, cei care zic spre exemplu ca Lovin e un jucator care isi face bine treaba la mijlocul terenului, n-au nici o idee de cum se joaca fotbalul, ce calitati trebuie sa aiba un mijlocas, etc.etc.

Asta pentru ca Steaua lui Becali i-a obisnuit asa. Pentru ca acesta a scazut nivelul echipei pana acolo unde e apreciat un jucator pentru 2 faze pe meci, un atacant pentru 2 goluri pe campionat, un mijlocas pentru o pasa la 3 etape. Vezi marea dorinta de a il lua inapoi pe .... Pepe Moreno ... jucatorul care a marcat 2-3 goluri intamplatoare in 17 meciuri.

Pe vremuri, Piturca avea - el singur - cam 10-15 ocazii uriase pe meci. Mijlocasii si atacantii care il serveau cu pase faceau intr-un singur joc atatea faze cat fac cei de acuma intr-un tur intreg.

Bine, Piti marca doar cam 10% din ele, adica 1-2 goluri pe meci; deajuns sa iasa insa golgeter.

Cand a venit Hagi la Steaua, a trebuit sa scoata pe cineva din echipa, era prea bun. Din pacate, acesta a fost in multe meciuri Balint, care juca mijlocas ofensiv atunci. Pacat ca antrenorilor de atunci nu le-a venit ideea sa-l avanseze pe Gabi in atac, alaturi de Lacatus si sa-l lase pe Piti rezerva.

Cred ca Steaua ar fi castigat Liga Campionilor si in 1988, cand doar lipsa unui atacant de valoare, care sa bage mingile in poarta, a facut sa nu trecem de Benfica.

Marius19.11.2008 07:22

Pepe Moreno a dat 5 (CINCI) goluri in retur plus tot atâtea pase de gol. Despre cât de întâmplãtoare au fost golurile, nu mã pronunț.

Pe vremuri... puricii se potcoveau. Acum fotbalul e altul, nu compara cu ce a fost acum 20 de ani.

Protasov20.11.2008 03:06
Pe vremuri... puricii se potcoveau. Acum fotbalul e altul, nu compara cu ce a fost acum 20 de ani.

E adevarat, astazi fotbalul este altfel. Atat doar ca, daca privesti din Ghencea fotbalul asta de care vorbesti se pierde undeva pe dupa orizont - vezi Steaua-Real 1-4, Steaua-Lyon 0-3 sau 3-5 samd.

Eu as vrea sa apuc ziua aia cand o sa vedem in Ghencea un jucator nu de talentul lui Balint ci macar de determinarea si seriozitatea lui (pe Radoi nu pot sa-l pun la socoteala, el este mai degraba jucator de hochei).

milovan djilas22.11.2008 06:23
Cand a venit Hagi la Steaua, a trebuit sa scoata pe cineva din echipa, era prea bun. Din pacate, acesta a fost in multe meciuri Balint, care juca mijlocas ofensiv atunci. Pacat ca antrenorilor de atunci nu le-a venit ideea sa-l avanseze pe Gabi in atac, alaturi de Lacatus si sa-l lase pe Piti rezerva.

Cred ca Steaua ar fi castigat Liga Campionilor si in 1988, cand doar lipsa unui atacant de valoare, care sa bage mingile in poarta, a facut sa nu trecem de Benfica.

Bravo, domnule!!!!!! Exceptional comentariul! Asa este, m-am gandit si eu de multe ori la treaba asta. Mare greseala ca nu s-a gandit nimeni sa-l bage atacant titular (la Steaua, ca la nationala juca). Poate si cu Milan, in 1989, cine stie..... cu toate ca nu stiu cine ar fi facut fata acelei echipe... insa cu Balint titular, cu Belodedici neemigrat in Iugoslavia si cu I. Dumitrescu nesuspendat pentru galbenul ala stupid de la Izmir....... nu o furam in nici un caz cu 4-0.

1974OFF24.11.2008 11:34
E greu sa-ti explic ce inseamna o comparatie. Aceasta incerca textul meu sa evidentieze. Zambesc amar cand citesc postari cum este a ta. Eu am prins fotbal total la Steaua si aceea imi este matrita de comparatie. Spre deosebire de tine (si multi altii) incerc sa ma mentin in acea zona. Asta cu "nu-mi face bine radicalismul" e discutabila. In primul rand radicalismul inseamna pentru mine cu totul si cu totul altceva (oare cand o sa invatam sa evaluam cu exactitate?), iar intr-un al doilea rand stau si ma intreb unde am mai primit eu aceasta recomandare? :D

Noroc

P.S. Daca te incalzeste cu ceva, as putea sa pun aici un copy paste cu ce mi-a scris astazi Gabi Balint despre acest articol. Crede-ma ca pune in umbra toate criticile pe care le-am primit in ultima vreme....si analog cu sistemul de raportare evidentiat mai inainte, eu imi permit sa privesc doar in sus pentru ca asa ne-a invatat Steaua candva ;)

P.P.S. De unde stii tu atat de mult despre radicalismul lui Il Soldatino odata ce esti pe site-ul nostru doar de pe 2 octombrie anul curent? Nu e cam devreme?

Din pacate, intr-o discutie civilizata esti in continuare depasit. Iti raspund atit de tirziu, pentru ca nu am avut acces la internet in ultimele 5 zile.

Tocmai iti spusesem in mesaj-dar nu stii sa citesti, tu esti cel care se repede intotdeauana- ca respect acele vremuri, ii respect pe toti cei din generatia 1986, dar nu neg ceea ce este bine in prezent. Chiar nu inseamna nimic pentru tine ultimii trei ani competitionali ai Stelei ? Ai deschis macar link-urile pe care ti le-am trimis ? Nu mai ataca, dar se pare ca asta iti este felul.

Pacat, sincer, ca pe acest site exista oameni atit de putin respectuosi cu ei insisi, cu cei care posteaza pe site si au o alta parere decit cea pe care inceri tu sa o impui si, uneori, chiar cu echipa.

Daca nu ai fi omul primului impuls, ti-ai fi adus aminte ca ti-am mai spus de doua ori pina acum -mai ales ca zimbesti amar cind citetsi acest gen de postari- ca sunt fostul utilizator DOUBLE, dar nu imi mai pot recupera parola. Daca poti consulta profilul lui Double, vei vedea ca posteaza din iulie 2005.

In luna aprilie voi veni la Iasi, voi locui la Select, poate vei avea timp de o discutie intre 4 ochi. Mai vorbim atunci.