FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Irlandezii ne acuza de rasism.(?)

Virgil05.08.2005 14:34

Pat Fenlon, antrenorul lui Shelbourne Dublin, ii acuza pe suporterii stelisti de rasism. in "Irish Independent", Fenlon a criticat "tratamentul verbal" la care au fost supusi jucatorii de culoare Curtis Fleming si Joseph Ndo din partea suporterilor stelisti, pe "intimidantul stadion Ghencea". Cei doi jucatori au fost si tinta unor obiecte aruncate de unii fani "ros-albastri", evenimente consemnate in raport de observatorul meciului. "Una din dezamagirile acestei seri a fost faptul ca am avut doi jucatori de culoare pe teren, care au fost abuzati, iar acest lucru este inacceptabil. in majoritatea tarilor, acest comportament rasist a fost eradicat, iar daca oamenii doresc sa fie seriosi, atunci trebuie sa ia masuri. E scandalos ca, in zilele noastre, jucatorii sa fie dispretuiti pentru culoarea pielii", a declarat Fenlon. Antrenorul irlandez a spus ca un eventual protest la UEFA va fi lasat la latitudinea conducerii lui Shelbourne. Altfel, tehnicianul a recunoscut ca Steaua a meritat victoria: "Am facut cadou cateva goluri, dar mai departe merge echipa mai buna, nu e nici o indoiala. Golul trei a fost unul ucigas, care a inclinat decisiv balanta".

Articol aparut in ziarul Libertatea/05.08

________

Chiar suntem noi romanii,rasisti ?

Intotdeauna am respectat oaspetii veniti de oriunde,indiferent de culoarea pielii.

Spusa lui Fenlon,tradeaza frustrarea.Un om adevarat nu ar fi adus vorba despre asa ceva.

E una din scuzele pentru pierderea categorica a partidei.

Intre noi fie vorba,cei doi jucatori de culoare,nu mi s-a parut ca ar fi fost deloc intimidati.

Au jucat cu mult curaj.

Captain RedBlue05.08.2005 15:22

Nu suntem nici mai mult, nici mai putin rasisti decat altii. Din cate imi aduc aminte asemenea incidente sau mai intamplat si pe la altii (vezi campionatul spaniol sau englez). Trist ar fi ca din cauza acestor acuzatii UEFA sa sanctioneze clubul nostru (oficial a fost dechisa si o ancheta).

Adi05.08.2005 16:39

Stai linistit, nu ne sanctioneaza pe noi UEFA; eventual o amenda....atat. Nu ne suspenda noua stadionul pentru "scandari rasiste". 1) Cei doi jucatori au intrat dupa pauza si nu au fost "intimidati" decat cateva minute.

2) Nu imi aduc aminte de alte meciuri europene, dupa care sa fi fost acuzati de rasism :arrow: suntem la prima abatere (daca vom fi gasiti vinovati), vom scapa cu o amenda si un avertisment

P.S. Dar pe viitor trebuie sa fim atenti, pentru ca UEFA nu tolereaza astfel de abateri si taie in carne vie in asemenea cazuri

FANATIK RED-BLUE05.08.2005 21:31

Sper ca adevaratele maimute din tribuna, sa se abtina la meciul cu Rosenborg (au si astia doi jucatorii de culoare), findca nu vreau ca din cauza unor handicapatii, sa fim suspendati. Rusine.......

Virgil06.08.2005 03:30

Un lucru nu a vrut sa observe Fenlon.Ca Nicolita,a fost cel mai aplaudat si probabil cel mai iubit jucator de catre tribune in acel meci.

Asta inseamna ca suntem rasisti ?

Mai Pat...

Mai baiatule...

Captain RedBlue06.08.2005 04:03

Cand am afirmat ca s-a mai intamplat si pe la altii, nu ma refeream la echipa noastra. A existat un antrenor strain care a fost sanctionat pentru declaratii rasiste la adresa unor jucatori de culoare, iar in campionatul spaniol suporterii unei echipe au strigat scandari rasiste la adresa lui Roberto Carlos & co. de la Real Madrid. Si nu cred ca sunt singurele incidente de acest gen din afara. Cele de mai sus au fost mediatizate de presa. Daca UEFA ar judeca drept ar intelege ca nu suntem noi mai rasisti decat altii. Dealtfel nu noi romanii am inventat conceptul, si daca exista totusi si la noi rasism cred ca pot sa spun ca e de **import** si nu ne caracterizeaza pe noi suporterii Stelei.

onlySteaua06.08.2005 10:27

la fel cum a remarcat virgil si eu sunt de parere ca "Spusa lui Fenlon,tradeaza frustrarea".asa-s irlandejii astia.nu stiu sa piarda.

eu nu am fost la meci sa-mi pot da cu parerea despre ce s-a intamplat in tribune,dar cel putin din cate am vazut la TV,mie nu mi s-a parut ca publicul a avut vreo tenta de rasism.sunt convins ca orice jucator ar fi introdus fenlon in teren ar fi avut parte de acelasi "tratament".

acuma si astia,ce se asteptau?sa fie aplaudati la fiecare atingere a mingii?

sanbk200206.08.2005 18:24

Culmea e ca eu am fost la meci si CHIAR nu am sesizat nici o atentie speciala acordata celor doi ( nici nu stioam ca au fost doi, eu stiam doar de unul ) Intrebarea mea pentru antrenorul stralucit al irlandezilor ar fi " de ce in editia anterioara a cupei UEFA unde Steaua a intalnit echipe cu mai mult de doi jucatori de culoare in echipa nu a fost sesizat nici un astfel de incident.Oare Carew, mijlocasii lui Villareal,atacantii lui Standard etc erau negrii mai frumosi decat cei de la stralucita Shelbourne? " Sa fim seriosi. Ah, si ce-mi place mult e ca noi am folosit SCANDARI rasiste. Tare asta!!!

Bisquit06.08.2005 19:03

Ciudat ca am auzit zvonuri ca galeria ar fii strigat ceva, insa va spun 100% ca nu a fost nimic!!

Poate cei de la tribuna 1..pentru ca eu fiind in galerie n-am auzit ce scandarii s-au facut in alta parte!! Sa zica cineva daca stie!!..

ADRIAN PACURAR07.08.2005 05:15

mai acuma sincer nu stiu cat e de bine , s-ar putea sa fim considerati recidivisti , tinand cont de suspendarea idioata care am primit-o tot pt acelasi lucru ... Si poate primim trei etape suspendare dar sper intr-o amenda si cu asta basta.

alex ripper07.08.2005 05:59

daca primim suspendare am kkt steagu...3 meciuri de UCL fara suporteri o sa fie cam naspa

Virgil07.08.2005 06:50

Ce usor v-ati deprins cu ideea ca am putea juca fara spectatori...hm,interesant.

Chiar nu gasiti nici-o aparare impotriva unei astfel de decizii ?

Eu personal nu cred.UEFA nu e Federatia mafiota a lui Sandu.Si nici nu are in comisii,dusmani din nastere ai Stelei,ca Ursu.

Eu cred ca se va da un avertisment serios Conducerii clubului nostru.Eventual o amenda in cuantum minim.

In fond ce am facut ? Am alergat dupa ei sa-i linsam ?

Sa fim seriosi,jucam in Europa.Nu in Divizia blat a ordinarului de Mitica.

sorin_77707.08.2005 07:21

Amanda si atat in cel mai rau caz. Nu se va da nici o suspendare pentru ca probele nu sunt solide. Un consemn al observatorului nu e suficient in acest caz. Trebuiesc aduse si probe video. Eu insa nu am vazut asa ceva la TV.

FANATIK RED-BLUE07.08.2005 07:24
Ciudat ca am auzit zvonuri ca galeria ar fii strigat ceva, insa va spun 100% ca nu a fost nimic!!

Poate cei de la tribuna 1..pentru ca eu fiind in galerie n-am auzit ce scandarii s-au facut in alta parte!! Sa zica cineva daca stie!!..

Galeria, nu a strigat nimic, dar au fost cativa idiotii din Peluza Nord si tribuna I, care imitau racnetele maimutelor, vizavi de jucatorul de culoare.

Oricum, nu cred sa fim suspendati, cel mult vom primi amenda.

reddog14.08.2005 18:02
Un lucru nu a vrut sa observe Fenlon.Ca Nicolita,a fost cel mai aplaudat si probabil cel mai iubit jucator de catre tribune in acel meci.

Asta inseamna ca suntem rasisti ?

Mai Pat...

Mai baiatule...

Ar fi fost si culmea sa va "aclamati" propriul jucator. Virgil, in meciul cu Dinamo din Supercupa, cum ati facut de fiecare data cand la minge era Dauda? mai tii minte?

FANATIK RED-BLUE14.08.2005 21:33
Ar fi fost si culmea sa va "aclamati" propriul jucator. Virgil, in meciul cu Dinamo din Supercupa, cum ati facut de fiecare data cand la minge era Dauda? mai tii minte?

Niste handicapatii, niste creeaturi scapate de la zoo, dupa racnetele pe care le fac, imitand maimutele. Chiar si la meciul cu National, cativa muciosii din astia de la Peluza Nord, s-au dat in stamba, jicnindul pe Abiodun. Eu cred ca nu este nici o tenta rasista, in maimutarelile unor suporterii, ci doar o lipsa de educatie si prostie.Da-i in masa, niste taranii.

reddog17.08.2005 11:47

Pai da, dar ei va cam fac de ras la faza asta...E de prost gust, lipsa de educatie. Cum se simte al vostru Banel Nicolita cand ii aude?

ANTIgigi18.08.2005 13:33

reddog ei vezi acuma esti rau!prin ce ai spus acum kiar tu poti fi numit rasist!eu unul nu cred ca s'a intamplat asa ceva...nu am fost pe stadion deci asa ca nu imi pot da cu parerea, dar daca in atatia ani de EUROPA nu am avut probleme dece am avea tocmai acum?!Sa fiti iubiti!

noname19.08.2005 07:40

e o diferenta intre ura rasiala si ura etnica (ca tot ai dat exemplul Nicolita).

SteauaToronto19.08.2005 12:19

Steaua amendată cu 16.500 de euro

Comisia de Control si Disciplină a UEFA, reunit ieri la Nyon, a decis amendarea formatiei Steaua Bucuresti cu 16.500 de euro din cauza scandarilor rasiste de la meciul Steaua Bucuresti - Shelbourne, din preliminariile Ligii Campionilor. Valeriu Argaseală a declarat că formatia din Ghencea va face apel la decizia forului european. UEFA a initiat o anchetă in urma raportului intocmit de arbitrul meciului Steaua - Shelbourne, francezul Claude Colombo. Potrivit raportului, doi jucatori de culoare ai echipei irlandeze Shelbourne FC au fost tinta insultelor rasiste la meciul cu Steaua Bucuresti, disputat, pe 3 august, in mansa secundă a turului doi preliminar al Ligii Campionilor. Directorul executiv al FC Steaua, Valeriu Argaseala a declarat că gruparea din Bulevardul Ghencea va face apel la decizia UEFA. Nu suntem multumiti de această decizie, deoarece manifestarile care au avut loc nu au avut caracter rasist. Vom face apel, a declarat Argaseala

Comentează pe forum!

reddog19.08.2005 16:18
reddog ei vezi acuma esti rau!prin ce ai spus acum kiar tu poti fi numit rasist!eu unul nu cred ca s'a intamplat asa ceva...nu am fost pe stadion deci asa ca nu imi pot da cu parerea, dar daca in atatia ani de EUROPA nu am avut probleme dece am avea tocmai acum?!Sa fiti iubiti!

Ma refeream strict la faptul ca Banel are alta etnie decat noi. Dar nu trebuie deloc sa facem un caz din asta. E jucator de fotbal si cu asta gata.