FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Poate la anul ...sau poate nu

fcsteaua.ro08.11.2008 14:07

Înfrângerea de la Lyon n-a fãcut decât sã ne mai arate o datã limitele echipei noastre și șubrezimea "strategiei" cu care Steaua atacã în fiecare an aceastã competiție megastar a fotbalului european. Am mai spus-o și în alt articol: Steaua este proiectatã sã nu facã mai mult decât sã se califice în Ligã, pentru a-i aduce marelui ei finanțator cele 10-12 milioane de euro care-l scutesc de cheltuieli prea mari cu echipa în care se laudã cã investește.

Ipotezele sunt, prin urmare, simple și evidente: (i)Steaua nu are valoare sã facã fațã cu brio acestei competiții care adunã totuși celel mai puternice formații de pe continent; (ii)în niciun an Steaua nu face nimic concret ca sã susținã obiectivele sforãitoare gen "vrem sã ne calificãm în primãvara Ligii"; (iii) ca urmare a echipei sub nivelul Ligii, Steaua suferã în fiecare an corecții severe, care ne pãteazã palmaresul și prestigiul european (atât cât mai e); (iv) în fiecare an Steaua rateazã începutul de sezon (pași greșiți în campionat, ratarea sistematicã a Cupei), din cauza supraîncãrcãrii programului și a lotului subțire

Întrebarea care se ridicã în mod cu totul și cu totul legitim este: la ce bun toate astea?

În sport, eșecurile în general nu prea fac bine nimãnui. Dincolo de clișee și de vorbe de complezențã, tonusul sportivului se menține doar cu victorii. Un sportiv cu un pisihic de fier care pierde în continuu va sfârși prin a ceda. Eșecurile pot avea un rol benefic (dar limitat) într-o singurã circumstanțã: dacã înveți ceva din ele. Dacã te ajutã se te îmbunãtãțești, sã progresezi.

Or, Steaua (prin conducerea ei, care dã direcția generalã a echipei) aratã an de an cã nu învațã nimic din eșecurile anilor precedențã și cã nu face nimic sã-și îndrepte greșelile. Din contrã, continuã sã persiste în aceleași erori, parte intenționate, parte rod al incompetenței și îngâmfãrii, care nu fac altceva decât sã erodeze încrederea jucãtorilor și sã trezeascã lehamitea suporterilor steliști.

Poate la anul n-ar fi o tragedie sã jucãm în Cupa UEFA.

Ovidiu

mdionis08.11.2008 14:36

Poate n-ar fi rau sa incercam sa jucam in Cupa UEFA si anul [sezonul] acesta.

adidwu08.11.2008 14:41
Poate n-ar fi rau sa incercam sa jucam in Cupa UEFA si anul [sezonul] acesta.

Sau sa jucam in sezonul viitor tot in Liga Campionilor insa condusi de alt patron,speranta moare ultima.

Adrian08.11.2008 14:47

Problema la Steaua e ca Europa ne considera o echipa de locul 3 intr-o grupa de CL(nu degeaba suntem capi de serie in a 3a urna valorica).Dar doar Europa ne considera asta.

Echipele de CL, din Europa, cata sa creasca in continuu.

Daca echipa x ajunge in CL si ocupa locul 4 in grupa, trage tare ca in anul urmator sa ocupe locul 3.

Prin "trage tare" vorbesc atat despre fotbal(jocul echipei) cat si despre partea manageriala(adica transferuri).

Patronul echipei x baga bani in echipa,cumpara jucatori, ajuta si el la cresterea valorii echipei.

La noi e insa diferit.

La noi nu se doreste performanta.La noi se cauta doar profitul rapid.

Bani nu sunt bagati pt ca " de ce sa bag 5 mil si sa scot 12 cand pot sa bag 2 milioane si sa scot aceeasi suma?"

Si atunci apar "performante" din astea cu care ne tot mandrim.

O sa mai treaca multa vreme pana cand putem si noi sa emitem pretenitii in CL.

Zic asta pt ca diferenta dintre o echipa ca Lyon si Steaua e enorma.

Ganditi-va numai la transferuri.

Lyon a dat 15 milioane pe o extrema, Ederson, un tanar jucator brazilian.

Noi am dat 900 de mii tot pe o extrema, Semedo, portughez de 29 de ani.

Asta in conditiile in care becalii se da mare ca el e mult mai bogat ca Aulas.

Si atunci unde e problema?

Diferenta dintre cei 2 spune totul.becalii e interesat de bani, Aulas de fotbal.

Ovidiu, stii de ce mergea Steaua asa de bine in Cupa UEFA?

Pt ca in Cupa UEFA castigi doar cat sa poti sa iti achiti cheltuielile.

In Cupa UEFA poti vorbi despre profit doar daca ajungi in semifinale.

Desi nu mi-as dori sa vad alte echipe din Romania in CL(pt ca nu prea merita nici una) nu m-as supara daca Steaua ar juca la anul in Cupa UEFA.

O semifinala UEFA pierduta cu Middlesbrough nu arata acuma chiar asa de rau.

Astristul08.11.2008 15:25

De 3 ani la rand, jucam in grupele UCL, dar .... tot de 3 ani (sper totusi ca anul asta sa fie totusi anul nostru) nu reusim sa castigam Campionatul, si, de parca nu era de ajuns, toamna, cand jucam in UCL, jucam execrabil in campionat (anul asta exceptia este derby-ul din groapa)! O Cupa UEFA ne-ar ajuta, poate sa castigam titlul la anul, dar oare, este dispus fiecare stelist la sacrificiul asta, sau doar noi ne amagim ca o "infrangere a oierului" poate insemna o "mica" victorie a noastra si a spiritului Stelist?!

forzateaua

w3bmaster08.11.2008 16:15

Am zis-o si o repet in avara ca n-avem mari jucatori mai e o problema ME NTALITATEA

Jucatori Antrenori conducere suporteri avem o mentalitate de KKT

MoWeed08.11.2008 16:21

Tare mi-e frica sa nu patim ca in cupa. Atata timp cat nu-i va aduce bani Jiji nu va fi interesat de UEFA, sictirul acesta se va raspandi si la jucatori

Joga Bonito08.11.2008 20:19

Pa titlul anul asta. Sper sa nu prindem nici macar loc de Cupa UEFA.

Mars din Ghencea ciobane!

f234567k08.11.2008 20:42
Pa titlul anul asta.

Sa asteptam ziua de maine.

Joga Bonito08.11.2008 20:49

Ai incredere in vorbele mele, poti privi mai detasat meciurile incepand de acum incolo. Maine mai mult de o remiza nici nu cutez sa sper.

Am fost sigur de titlul in iarna, cand cei de la CFR erau la 13 lungimi de noi, senzatiile de deja-vu si suferinta mult prea vasta ma indeamna sa ma resemnez. Sper sa ajungem intr-o pozitie ingrata, poate atunci se va uni lumea impotriva ciobanului.

predatorpulse708.11.2008 21:03

Sa va fie clar,anul acesta nu vom lua titlul. dinamuistii au bulan fabulos iar cand vor incepe sa joace si putin fotbal iar borcica isi va asigura cativa arbitrasi,fie de linie,fie de centru,dinamu va lua avans si va incerca sa-l pastreze. Mai tineti minte declaratiile de acum 2 ani ale lui Borcea "sa facem puncte acum cat e Radoi accidentat"? E cam pe acelasi calapod,hai sa facem acum puncte cat putem.

Plus ca e mult mai greu sa luam titlul acum decat acum 5-6 ani. Pe langa faptul ca Jiji ne saboteaza din interior prin tot ce face,mai avem si foarte multe echipe tari cu care sa ne batem,Timisoara,Urziceni,Cluj,dinamu,Rapid desi ultimele 2 sunt cele mai slabe dintre cele enumerate. dinamu joaca la fel de prost ca noi(sau mai prost ca noi daca e sa ma iau dupa meciul direct) insa se bazeaza momentan pe 4 lucruri:Lobont,bulanul,Danciulescu si Borcea.

Credeti-ma,dupa cum i-am bagat pe Cluj in CL asa o sa-i bagam si pe dinamuisti. Pe munca noastra,dam altora taramuri la care nici nu visau. Hai sa fim seriosi,mai treceau ani buni pana cand echipe ca dinamu,Rapid sau Cluj bateau o echipa tare in preliminarii si ajungeau in CL. dinamu in CL e poate ultima palma data suporterului stelist de catre Becali si "managementului" sau de 2 bani. Dupa un event al clujenilor(nu visau ei in viata lor la asa ceva),cupe ale Romaniei ratate la rand,victorie a muistilor dupa 18 ani in Ghencea, stabilirea recordului de 9 meciuri consecutive fara victorie,umilirea oierului pe langa javre si alte lucruri la care nu vreau sa mai mai gandesc,urmeaza intrarea pechinezilor in CL. Va veni Jiji si ne va spune ca ei sunt mai buni si gata.

Noi intram intr-o competitie care ne da multi bani,nu facem mare branza acolo dar neglijam campionatul,campionat care te duce in acea competitie in care faci multi bani. Politica manageriala de 2 bani jumatate ne va duce in cel de-al treilea an fara titlu si fara cupa,dar cu 3 participari absolut inutile in CL(spun inutile pentru ca banii nu s-au reinvestit ci au intrat in contul lui Jiji).

Multumim ciobane,iti urez numai de "bine".

CIOBANE PLEACA DIN Ghencea!!!

FORZA Steaua!!!

Intotdeauna superiori.

Simionesei08.11.2008 21:43

eu zic ca ar trebui sa ne limitam numai la Cupa UEFA...nasol...dar asta e

sper ca maine nu va asteptati sa castigam ? :)

luam de la 2 in sus...

:steagcruce:

4_ever_steaua09.11.2008 15:47

chiar daca am obtinut mai multe esecuri decat bucurii in meciurile in CL..si contra unor echipe FOARTE mari..cel putin i`am ofticat pe puricii astia din campionatul romanesc...Borcea si multi altii mor de ciuda..daca nu era Steaua buna, nu ajungeam in CL...asta sa fie clar..doar ca in CL puterea jocului este mai mare decat la noi,in Romania..nu este de vina Steaua ca fotbalul romanesc este la un nivel mai scazut..sper ca intr`un viitor apropiat sau mai indepartat sa le aratam din nou ce inseamna Steaua pentru intreaga lume

udaradu10.11.2008 05:49

d-lor echipa asta este copia fidela a personalitati finantatorului ei ,atita stie, atita se face,asa om,asa echipa ,lipsa cultura ,lipsa performanta.Deja mi-e rusine sa mai dau fata cu ceilalti suporteri ale celorlalte echipe.