FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Dica ar putea fi suspendat!!

Bisquit04.08.2005 11:33

In drum spre cabine, irlandezul a fost tinta suporterilor stelisti care l-au supus unui tir de brichete, pungi de seminte si de pachete de tigari. Enervat la culme, fundasul s-a dus glont spre vestiar, ajungindu- l pe fotbalistul Stelei in gura tunelului de la tribuna a doua. Dica s-a intors dinspre vestiar si a sarit la gitul adversarului. Imediat, toate fortele de ordine prezente in zona au alergat sa-i desparta pe cei doi. Observatorul partidei a coborit de la masa presei si s-a dus la cabine pentru a consemna in raport incidentul. In functie de ce a notat oficialul UEFA, ambii fotbalisti risca o suspendare drastica!!

sursa totalsport

Virgil04.08.2005 11:36

Rezulta clar ca Rogers a fost atacatorul.

Dica a fost in legitima aparare.Poate a dat chiar de frica.

Ce rost avea sa alerge spre locul unde se afla Dica,daca nu acela de a-l lovi?

Dupa figura,Rogers e vinovat chiar fara sa dea.

Bisquit04.08.2005 11:41

Mi-e frica totusi...Stiti si voi cum suntem noi vazuti in Europa!! Mai a fost si incidentul cu scandarile impotriva jucatorilor de culoare..si tot asa....Sper, cum mai zicea si altcineva sa se lase maxim cu o amenda!!!

Adi04.08.2005 13:23

Pe dracu :x Am vazut la stirile de la National cum a fost: Dica era in tunelul de la vestiare si era foart, foarte nervos (lovea cu pumnul cu picioarele in perete); la un moment dat fundasul irlandez intra si el in tunel, dar nu a lasat impresia ca se duce "glont" spre Dica, ba mai mult, Dica era pe extrema din stanga a tunelului, iar irlandezul pe extrema din dreapta, iar cand Dica l-a vazut s-a dus glont spre irlandez, cu o singura intentie clara: sa-l loveasca!!!!!!! :!: :!: Asa ca dupa parerea mea Dica ar putea sa fi considerat drept vinovat si ar putea primi pana la 5 etape suspendare(dupa spusele celor de la National)

P.S. Totusi e posibil ca in tunel, irlandezul sa-i fi aratat degetul sau sa-i fi spus ceva lui Dica, astfel provocandu-l

iancu dragosh04.08.2005 18:46

L-am aplaudat pe Dica la iesirea de pe teren pentru ca eram sigur ca irlandezul este cel vinovat, si se pare ca nu m-am inselat. Insa Dica a tinut sa ne arate ca este inca imatur. Desi a avut pret de cateva minute timp sa se calmeze, a ales sa-l atace pe britanic chiar in fata observatorilor UEFA. greseala care s-ar putea sa-l coste foarte scump. Pastrand proportiile imi aduc aminte de Ad. Ilie in meciul cu FC Bruges. Dupa aceea suspendare n-a mai apucat sa joace pentru Steaua in cupele europene. sa speram ca o sa primeasca doar doua etape suspendare, asta daca oficialii UEFA sunt ingaduitori.

Virgil05.08.2005 02:26
Pe dracu :...la un moment dat  

fundasul irlandez intra si el in tunel, dar nu a lasat impresia ca se duce "glont" spre Dica, ba mai mult, Dica era pe extrema din stanga a tunelului, iar irlandezul pe extrema din dreapta, iar cand Dica l-a vazut s-a dus glont spre irlandez, cu o singura intentie clara: sa-l loveasca!!!!!!!

Pe dracu ! :) Dica era deja in fata usii de la vestiarul sau,cand Rogers cu cel putin 5 m in urma lui a venit in fuga pentru a-l ajunge pe Dica si a-l injura.Dica intr-adevar s-a intors,s-a dus spre el,dar cu intentia vadita de a-l calma.Nu am vazut nici pumni,nici picioare.

E adevarat ca ziaristii spun ca Dica ar fi fost baiat bun si ar fi dat.Dar ce,astia sunt romani ? Tin mereu cu "dusmanii".

Imi permit sa le trag in gand o injuratura pentru luxul de amanunte cu care au descris faza.

Pe cine nu lasi sa moara,nu te lasa sa traiesti.

Kobiy05.08.2005 05:00

E groasa baieti se pare ca ia cel putin 3 etp plus sa nu se adevereasca si zvonurile cu suspendarea terenului pt rasism ca degeaba intram in Liga ca o sa jucam meciurile cu portile inchise

Bodanel05.08.2005 05:53

3 etape o sa ia ca e la prima abatere. Problema mai grava e sa nu ne suspende stadionul. Astia de la Shelbourne au zis ca am scandaat lozinci rasiste. FALS dar daca UEFA se ia dupa ei?

Virgil05.08.2005 08:47

Doamne ! Nenorocita natie irlandezii astia.Vor sa faca rau cu orice pret.Si eu le plangeam de mila pentru ce-au facut englezii cu ei de-a lungul secolelor.

Probabil ca si-au meritat soarta.

Rai oameni.

victor05.08.2005 10:14

discutam degeaba si fara rost. e evident ca media amplifica bucuroasa toate incidentele (cine a vazut stirile la A1 cred ca s-a lamurit citind numai subtitlurile: "incidente in Ghencea", "Dica da cu pumnul", etc.). golaniile si manipularile clasice! iar chestia cu scandarile rasiste nu m-as mira daca a fost "initiata" tot de undeva din Rom., prin referire la antecedentele Stelei si prin traduceri adecvate ale scandarilor din tribuna.

in cazul Dica eu zic la lucrurile sunt destul de clare. el a fost jucatorul lovit si de aceea a si cazut pe gazon. intr-o logica simpla ar fi de spus ca daca lovitura irlandezului ar fi fost mai usoara si deci Dica ar fi ramas in picioare, arbitrul nu ar fi dat nici un avertisment. deci logic inseamna ca el nu a vazut nimic, iar Dica era nevinovat. dar in viziunea francezului Dica se "transforma" in vinovat atunci cand e doborat la pamant de forta loviturii. acum si el si istericul irlandez iau rosu?! prin comparatie atunci unde este "vina" lui Dica: nu pentru. ca ar fi replicat, ci faptul ca nu a "incasat" stoic lovitura, fara sa se planga?!

si ca sa inchei cu Dica: ce sa zic l-am si gasit pe marele "bataus" care nu se poate abtine si sare la bataie prin vestiar! totul pare o facatura cu bataie mai lunga.

de aceea dubla cu Rosenborg devine foarte "problematica". se pare ca nici nu are importanta ce echipa e mai buna?! UEFA a decis in avans ca Steaua trebuie sa intre cu "handicap". dupa o dubla cu shelbourne in care practic am fost tocati iar irlandezii au jucat dur, agresiv si la intimidare, Steaua s-a ales cu 7 galbene si 2 rosii, echipa fiind decimata inainte de infruntarea cu norvegienii.

cel putin jumatate din cartoane sunt discutabile: Para si Dica la Dublin, rosul din primul minut (??)la Dica, primul galben la Dinita, cand arbitrul fugea dupa jucatorul nostru chiar inainte ca mingea sa intre in plasa, iar al doilea galben in min. de prelungire, la o faza banala ca multe altele din meci, se da doar daca esti "croit"! iar colac peste pupaza a mai aparut si acuzatia stupida de rasism?! prea multe se aduna dintr-o data, ca sa nu-ti pui intrebari. pentru. un neutru necunoscator, Steaua apare acum ca o echipa de "osari", agresiva si nesportiva in comportare, iar spectatorii ei niste fiare rasiste?! ce sa caute atunci astia in Liga, pare a fi intrebarea fireasca ?!

si cum nu cred ca shelbourne era "tinta" pentru. a fi favorizata, imi pare ca de fapt "aranjamentul" e pentru. Rosenborg. norvegienii sunt o echipa "iubita" de UEFA, presedintele Johansson participand la inaugurarea noului stadion si au un vice/presedinte UEFA. fotbalul a devenit azi o mare afacere, iar LC cu atat mai mult. de aceea nimic nu e intamplator, mai ales cand "victima" e o echipa din est ce poate fi "usor" intimidata ?!

cred ca turnirul cu Rosenborg e mai mult decat dificil, caci nu avem doar un singur adversar! multi vor zice ca pana la urma se joaca in teren 11 - 11 (desi de multe ori aceasta egalitate e infirmata). problema care 11, caci noi avem deja 2 suspendati si alti 4 jucatori stau cu cutitul la os. si asta poate fi doar inceputul!

sigur e un scenariu pesimist si multi ar zice ca vedem conspiratii si persecutie peste tot. ghinionul nostru (??), este ca la o prima evaluare Steaua pare o echipa capabila sa rastoarne "carul" Rosenborg si atunci e nevoie de "masuri" suplimentare.

sa dea Domnul sa ma insel, dar oricum sunt convins ca daca e sa ne calificam trebuie sa fim mult mai buni decat norvegienii! infruntarea e din ce in ce mai mult extra-fotbalistica!

Virgil05.08.2005 10:44

Prezumptii,prezumptii...

Eu zic sa nu incepem sa bocim de pe acum pentru un eventual nedorit esec.

Mai normal mi se pare sa credem in calificare si sa-i incurajam macar prin optimismul pe care-l afisam,pe Oleg si echipa sa.

Pentru ca sunt un antrenor + o echipa care merita macar atata lucru din partea noastra.

victor05.08.2005 11:20

e adevarat prezumtii, dar bazate pe fapte! si de regula "faptele nu minte"!

sigur asta nu inseamna ca suntem complet fara de sanse sau ca echipa sa nu fie incurajata pana dincolo de orice limita! fotbalul e imprevizibil si Steaua e o mare regina care poate orice!

trebuie insa sa fim intotdeauna realisti. cu atat mai frumoasa va fi victoria cand toti iti sunt impotriva! iar uneori puterea visului si a gandurilor bune sunt arme de neinvins!

sa credem in visul nostru!

Virgil06.08.2005 02:17

Eu cred in calificare.Cu obiectivitate.Cu realism adica.

sorin_77708.08.2005 06:59

Si pana la urma cat a fost suspendat Dica? 2 etape? sau cat? Stie cineva ceva? :roll:

victor08.08.2005 08:39

conform incadrarii generale, pentru. lovire reciproca in timpul meciului, sanctiunea este intre 3 - 5 etp.. pentru. circumstante atenuante ar trebui gasita o caseta care sa dovedeasca clar ca Dica nu a lovit, sau ca aparatorul irlandez sa recunoasca ca l-a provocat pe jucatorul nostru (ceea ce ma indoiesc ca va face).

oricum, dupa cum pregateste UEFA "cartile" nu ma astept la clementa (eventual doar daca "ridicam mana" cu Rosenborg)! decizia se ia pe 18.08, iar pana atunci Dica si Dinita sunt automat suspendati.

SteauaToronto08.08.2005 11:22

Eu il inteleg pe Dica de ce a reactionat asa dar costul a fost prea mare! Am ramas fara jucatorul nostru cel mai bun! Pacat! Poate mai transfera Jiji ceva!

sorin_77708.08.2005 11:27

Sper sa nu ia mai mult de 2 etape de suspendare... si sper din tot sufletul sa nu ne suspende terenul... am fi terminati. Sa astepti 9 ani o intrare il CL sa intri in sfarsit si sa ai terenul suspendat... e de kkt. Sa mai fie si un meci Steaua - Juventus sau Steaua - Barcelona sau Steaua - Chelsea!!! Doamne fereste!!!

Virgil08.08.2005 11:51

Ce-a fost,a fost.Raul s-a produs.Sa asteptam cu incredere si demnitate decizia forurilor competente.

Nelinistea,lamentarile,nu au nici un rost.

SteauaToronto08.08.2005 15:20

Jucatorul echipei Steaua, Nicolae Dica a fost suspendat trei meciuri in cupele europene de catre Comisia de Disciplină a UEFA, reunită astazi, ca urmare a eliminarii din partida cu Shelbourne, din turul doi preliminar al Ligii Campionilor. În minutul 5 al partidei Steaua - Shelbourne, incheiată cu scorul de 4-1, in mansa secundă a turului doi preliminar al Ligii Campionilor, Nicolae Dică a cazut după un contact cu Dave Rogers, iar arbitrul Claude Colombo i-a eliminat pe amandoi, după ce s-a consultat cu tusierul. Cei doi jucatori au parasit cu greu terenul, protestand, iar in tunelul dinspre vestiare s-au incaierat, fiind nevoie de interventia unor bodyguarzi pentru a-i desparti. În urma deciziei Comisiei de Disciplină a UEFA, Dică va rata dubla manșă cu Rosenborg, din turul trei preliminar al competitiei, precum si urmatorul meci pe care Steaua il va disputa in grupele Ligii Campionilor, in cazul in care va trece de norvegieni, sau in turul I al Cupei UEFA, dacă va fi eliminată din LC.

Sursa: GSP

Bisquit08.08.2005 17:45

Intradevar...dupa ce ca mijlocul are de suferit, Dica e o pierdere pentru noi!! Insa eu sper ca Oprita sa fie intr-o zi buna si sa le arate jucatorilor norvegieni cum e jucatorul tipic romanesc....adica tehnic, rapid, luptator!!!

sorin_77709.08.2005 03:02

3 etape suspendare e cam drastic!!! Putea sa ii dea 2 si era suficient... De ce Riquelme de la Villareal a luat doar 1 etapa la rosu direct???!?!?!? UEFA nu aplica legea la fel pentru toti. UEFA e forum de tot kkt-ul....

reddog14.08.2005 17:38

Pentru ca e Villareal, nu Steaua. Pentru ca e fotbal spaniol, nu romanesc. Acum ai priceput de ce?