FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Demisia de ONOARE

«12»
iancu dragosh24.10.2008 07:58

.de a inscrie.

Spiritul stelist, dupa mine, este reprezentat in primul rand de suporteri. Ei sunt cei care sunt liantul sufletesc dintre performantele jucatorilor si emblema clubului.

Astfel, eu sper ca macar noi sa ramanem nealterati de tavalugul spumelor jegalioate. Aici cred eu ca se da marea batalie pentru viitor.

Imi pare rau sa spun dar spiritul stelist din randul suporterilor a apus de mult. A apus atunci cand:

1. Suporteri ai Stelei au batut alti suporteri stelisti la comanda lui Becali

2. Piti, Hagi, Lacatus au fost injurati si contestati mult mai puternic decat a fost Patronul vreodata

3. Cand intr-un meci cu campiona Frantei la 3-4 in minutul 75 publicul a inceput sa fluiere si sa paraseasca stadionul.

4. Cand simbolul Stelei a fost alungat iar suporterii s-au bucurat.

Un singur contraexemplu: Steaua-Aarhus 2-1. Danezii o echipa foarte modesta au fost invinsii in minutele de prelungiri iar publicul a fost prezent pana la final. Astfel de exemple pot fi gasite cu zecile in sa va garantez ca nu vor mai exista de acum inainte

sabin130724.10.2008 08:07
Ai grija ce vorbesti baiete!

Risti sa te faci de rusine.Nu stii nimic despre Sfinx.

Daca ai stii nu ai vorbi cu asa de multa aroganta.

Imi place aerul tau parintesc, cu toate ca sunt mai mare decat tine doar cu vreo 10 zile. Probabil acest aer vine din parerea foarte buna pe care o ai despre propria-ti persoana, parandu-ti-se ca nimeni nu mai are cultura stelista pe care o posezi si pe care o interpretezi cum nimeni nu va mai reusi vreodata, mai ales.

Esti cumva Neghinita ca sa stii ce stiu si ce nu stiu userii de pe aici? Ti-am spus ca esti simpatic.:)

Risc orice, nu sunt in campanie electorala pe acest site, si nici nu-mi mai construiesc vreo personalitate virtuala pe acelasi site. Totusi apreciez grija ta.

Daca ai sti ce am spus acolo si ai si intelege n-ai mai trage concluzia ca vorbesc cu asa multa aroganta despre Sfinx. Cine zice ala este, cu referire la Lacatus; nu mai stau sa caut alte posturi ale tale arogante (in opinia mea) la adresa lui Lacatus, si nu antrenorul. Si aroganta asta este prea subiectiva, tine de parerea si perceptia fiecaruia. Tu daca vrei poti s-o masori cu sublerul.

Daca nu era Ion Alecsandrescu, idolul tau probabil ca nu ar fi ajuns la Steaua iar Sevilla '86 ar fi fost o parte din istoria altei echipe.

Pana sa faca Lacatus Steaua mare, l-a facut Ion Alecsandrescu mare pe el.

Dupa algoritmul tau de aici daca generalul Mihail Lascar nu ar fi dat la 7 iunie 1947 Ordinul de Infiintare al clubului Armatei Romane, probabil nu s-ar mai fi vorbit nici de Steaua, nici de Alecsandrescu, nici de Lacatus. De asemenea daca parintii ctitorului Stelei nu s-ar fi intalnit nu ar mai fi fost Mihail Lascar si astfel putem continua pana la Adam si Eva. Se bazeaza prea mult pe criteriul cronologic acest algoritm, nu?

E recunoscut de toata lumea, inclusiv cea ne-stelista, ca atunci cand spui Steaua spui Lacatus, acum vii tu sa ne convingi pe toti ca Lacatus nu mai e simbolul Stelei. Cel putin cu mine nu tine, tu bineinteles ca ¨spui¨ ce vrei. Si notiunea de ¨idol¨ are destule conotatii si sensuri.

In niciun caz nu l-am desconsiderat pe Alecsandrescu, dar poti sa interpretezi si asa ca sa-ti iasa argumentul.

p.s.

Despre faza cu suporterii nici nu mai are rost sa discutam.Tu inca mai crezi ca Lacatus a venit la Steaua pt a o salva de Becali.PROSTIE TOTALA!

Nu mai draga, nu am crezut ca Lacatus a venit la Steaua pt a o salva de Becali; poate o fi venit dupa banii lui, eu stiu?!.. Pe altceva puneam accentul, daca nu reusesti sa-l sesizezi ramai cu ce accent vrei tu.

Imi pare bine ca nu mai are rost sa discutam despre faza cu suporterii, sunt sigur ca ai inteles tot. Spuneai ca Steaua traieste prin noi prin suporteri. Da-mi voie sa ma indoiesc ca traieste atat de sanatos prin suporterii enumerati de mine (subiectiv bineinteles).

De obicei nu esti de acord cam cu nimeni si nimic, deci nu ma asteptam nici acum sa fii de acord cu ceva. Acum baiete spune-i tu cum vrei acestui fapt, numai sa nu risti sa te faci de rusine.

Adrian24.10.2008 08:25

Ai scris o tona si nu ai spus nimic.

Singurul lucru pe care ai reusit sa il evidentiezi e faptul ca am pus un "i" in plus.

Bravo.

Mai intra pe Wikipedia si mai citeste despre Steaua.Poate o sa mai prinzi niste lucruri care te vor ajuta sa raspunzi mai clar si poate mai scurt data viitoare.

Ca sa stii si tu, daca nu era Generalul Mihail Lascar, era altul.

Si clubul Armatei tot ar fi aparut.

Daca nu era insa Sfinxul, tu nu il aparai acum pe Lacatus.

In incheiere vreau sa iti spun atat:

1.Nu imi mai pune vorbe in gura!

Eu nu am zis niciodata nimic rau de jucatorul Lacatus.

2.Citeste articolul care tocmai a aparut pe site, articolul in care Lacatus zice ceva.

3.De obicei nu sunt de acord cu nimeni si nimic?

NU! Gresit total.De obicei nu sunt de acord cu oamenii care vorbesc doar ca sa nu taca.

p.s.

E recunoscut de toata lumea, inclusiv cea ne-stelista, ca atunci cand spui Steaua spui Lacatus,

Iesi un pic afara din tara.Si vorbeste cu oameni care stiu fotbal.

Sa vezi daca, in momentul cand zici "Steaua", ei zic "Lacatus".

mariush24.10.2008 08:25

Este unul dintre cele mai frumoase articole pe care le-am citit. Pentru mine exista un singur stelist adevarat iar acela e Marius Lacatus. Daca as fi avut eu puterea la Steaua ar fi stat pe banca 20 de ani sau poate mai mult poate. Am fi avut continuitate rezultatele se vedeau , ce Manchester a avut rezultate cu Sir Alex Ferguson tot timpul dar el isi face singur echipa cu Laca pe banca merita incercat acelasi lucru si la Steaua . Mandru ca sunt Stelist . Acuma il urasc pe Jiji pentru ca la facut sa demisioneze daca are bani crede ca poate cumpara totul dar din pacate sentimentele nu sunt pe bani. Hai Steaua!

Azazello24.10.2008 08:31

Cand am auzit vestea demisiei lui Laca, ceva s-a rup in mine. Ceva s-a stins si nu se va mai aprinde decat cand Fiara va reveni pe banca Stelei. Sper din tot sufletul la asta.

Dar pana atunci, cer acelora care l-au contestat atat de vehement pe cand inca era antrenorul nostru, al tuturor, si zic asta pentru ca el este in primul rand "antrenor de stelism" un minim de decenta. Ajunge cat l-ati terfelit. Contentrati-va va rog asupra noului anternor, cu siguranta vom trai aceleasi eterne acuze de la Zenga incoace.

Demisia a fost intr-adevar una de onoare si Marius si-a demostrat din nou dragostea pt culori. Pentru ca el a plecat pentru Steaua. Pentru noi.

De multe ori un gest de iubire valoreaza mai mult decat o victorie in CL !

Si sper din tot sufletul ca la meciul cu Buzaul, bruma de oameni care va fi pe stadion, nu sa tina un moment de reculegere ci sa strige din toti rarunchii LA - CA- TUS ! LA-CA-TUS ! Si sa tina viu intr-o singura voce spiritul stelist.

steauafaf24.10.2008 08:51

Scurt si la obiect.

Felicitari Alex !

sabin130724.10.2008 09:10

@Adrian

Imi confirmi opinia exprimata despre tine si atitudinea ta. Aceasta opinie poate fi gresita, cum si a ta (culmea!) poate fi gresita.

Daca de obicei nu esti de acord cu cei care vorbesc doar ca sa nu taca inseamna ca mai mult de 3/4 din cei care au postat pe aici vorbesc ca sa nu taca. Noroc cu tine ca nu incerci sa intelegi si alte opinii diferite de a ta.

Nu ti-am pus vorbe in gura, mi-am exprimat opinia despre unele posturi ale tale, in care nu te refereai nici la jucatorul Lacatus, nici la antrenorul Lacatus, te referai la caracterul lui Lacatus. Poate mi s-a parut.

Cand spui ¨daca nu era Generalul Mihail Lascar, era altul./Si clubul Armatei tot ar fi aparut.¨ aceasta logica e valabila pentru orice persoana.

Nu il pot apara eu pe Lacatus (o iau ca pe un compliment, dar ma supraestimezi), cum nici tu nu il poti apara pe Alecsandrescu. Istoria, faptele lor ii apara pe amandoi. Noi doar ne dam cu parerea.

Am raspuns mai pe larg tocmai sa nu iti las loc de interpretari si sa iti fie mai clar. Se pare ca mai rau am facut si ai ramas cu un singur lucru evidentiat, ¨i¨ul ala.

Eu ma opresc aici cu aceasta dezbatere esuata, cu speranta ca vom avea mai mult succes pe viitor.:)

Iesi un pic afara din tara.Si vorbeste cu oameni care stiu fotbal.

Sa vezi daca, in momentul cand zici "Steaua", ei zic "Lacatus".

Cand mai ies un pic afara din tara, valabil si in prezent, si vorbesc cu oameni care stiu fotbal, in momentul cand zic ¨Steaua¨ ei imi cam zic ¨Lacatus¨. Chiar daca ar fi sa fac un sondaj mai exact nu l-ai crede, stiu.:). Si nu neaparat din cauza marjei de eroare care ar putea fi cam prea mare ca sa poata reprezenta o opinie generala.

Adrian24.10.2008 09:36
Cand spui ¨daca nu era Generalul Mihail Lascar, era altul./Si clubul Armatei tot ar fi aparut.¨ aceasta logica e valabila pentru orice persoana.

Nu stiu daca vorbesti in necunostinta de cauza sau doar ca sa dai un raspuns care sa ma enerveze.

Clubul Armatei a aparut pt ca asa trebuia in vremea aia in acel regim politic.

Rusii aveau CSKAul.Bulgarii aveau TSKAul.

Noi am avut CCAul, care a devenit mai tarziu CSCA.

Generalul Mihail Lascar a fost "parintele" perfect.Zic asta pt ca mentalitatea lui, felul lui de a fi, valorile lui,etc semanau foarte mult cu ceea ce inseamna Steaua.Asta inseamna foarte mult.

Dar clubul nu a aparut la initiativa lui.

Cand vorbesti despre Ion Alecsandrescu lucrurile se schimba.

El a construit Steaua Sevillana.

El l-a adus pe Lacatus.L-a adus pe Ienei.

I-a adus pe multi din acei eroi din 86.

Fara el, fara managementul lui, Steaua Sevillana nu ar fi aparut.

Orice alt om in locul lui nu ar fi facut la fel.(Sansele sunt foarte mici ca 2 oameni sa gandeasca exact la fel pe termen lung)

Ion Alecsandrescu a dat drumul bulgarelui de zapada care s-a transformat in avalansa ros albastra care a speriat Europa fotbalistica din ultima jumatate a anilor 80.

p.s.

Nu ma intereseaza care e parerea ta despre mine.Eu nu am nici una despre tine.

Iar daca tu crezi ca reprezinti 3/4 din oamenii de aici(ma refer la modul tau de a gandi si actiona, nu la persoana ta), atunci te inseli.

xray_rom24.10.2008 09:52

Poate s fost o demisie de onoare in raport cu propria persoana, dar modul in care a facut-o a fost neonoranta in raport cu Steaua si suporterii ei.

robespierre24.10.2008 10:34

Vad fel de fel de filosofii ieftine pe aici ca sa nu zic "...cuvinte goale ce din coada au sa sune". O demisie poate fi privita din foarte multe puncte de vedere. Cert este din pacate faptul ca NICIODATA nu apreciem ce avem decat in momentul in care pierdem persoana respectiva. Si ca sa fiu sincer nu prea cred in parerile de rau ale celor care au dat in Laca cu o virulenta de neinteles din moment ce ei se considerau "stelisti". Sigur o sa-mi iar multa lume in cap dar dupa cum se spunea mai sus fiecare are parerea lui, modul lui de a aprecia, fiecare poate zice ce vrea ca nu?! doar e democratie si traim intr-o tara libera. Singurul lucru pana la urma care imi place este naivitatea multora de pe aici ca sa nu zic altfel.

Si apropo de spiritul stelist...nu stiu daca a murit dar cu siguranta e pe cale de disparitie. Pai daca penibilitatea asta de atmosfera reprezinta spiritul stelist atunci ceea ce se intampla acum vreo 10 ani putea fi considerat paradisul stelist pe pamant. Si uite asa se poate vorbi zile intregi "...insirand cuvinte goale..."

Steaua in momentul asta are metastaza si va muri sigur.

kosm1n24.10.2008 11:25

Asta cu spiritul stelist care a plecat din Ghencea e temporara pt ca spiritul revine cu serie ba de vistorii convingatoare! Spiritul stelist e victoria!

steado24.10.2008 13:38
... Singurul lucru pana la urma care imi place este naivitatea multora de pe aici ca sa nu zic altfel.

Si apropo de spiritul stelist...nu stiu daca a murit dar cu siguranta e pe cale de disparitie. Pai daca penibilitatea asta de atmosfera reprezinta spiritul stelist atunci ceea ce se intampla acum vreo 10 ani putea fi considerat paradisul stelist pe pamant...

Ma bucur sa vad ca mai exista totusi (pe acest forum) si oameni in stare sa gandeasca ceva mai profund.In rest, asa cum bine a remarcat sus-citatul, multa naivitate si as adauga superficialitate si aroganta in destule din comentariile postate.Varsta poate fi cauza, dar nu si scuza.

Spiritul stelist (ala adevarat), ca tot se vorbeste, e in mod vizibil pe duca.Multi dintre suporterii actuali sunt prea tineri ca sa fi cunoscut direct acel spirit, li s-a transmis doar de catre parinti sau alte rude.Multi tin cu Steaua datorita performantelor obtinute de-a lungul timpului, care au facut-o cea mai galonata echipa romaneasca, fara sa fi avut prilejul a fi martori la acele performante.Acel spirit stelist s-a format in multi ani de istorie, in care Steaua a avut mereu jucatori valorosi, emblematici, care au impus o mentalitate ce s-a perpetuat peste ani.Nu are rost sa-i numesc fiindca sunt multi si, dealtfel, cunoscuti.

De ceva vreme (cam de cand un oarecare cioban a preluat destinul clubului) nu mai are insa cine sa duca spiritul Stelei mai departe.Incet-incet, toti cei care au insemnat ceva pentru Steaua fie au preferat sa stea deoparte fie, cei care au avut taria sa incerce ceva, au plecat invinsi, dupa scurte experiente, cu un gust prea amar si nemeritat.

Cu fiecare din cei plecati am pierdut, incet dar sigur, si cate ceva din spiritul Stelei.Ultimul plecat, Lacatus, cel venit la Steaua din prea multa iubire, a plecat din prea mult bun simt.Si asa s-a mai dus o parte din spiritul si traditia Stelei.Desi unii "suporteri" se bucura in sinea lor ca au "scapat" de un antrenor mediocru.

N-am nimic cu Dorinel Munteanu (chiar il apreciez pentru activitatea fotbalistica), dar daca am ajuns sa fim condusi de pe banca tehnica de un cuplu de fosti dinamovisti, mi se pare ca spiritul stelist atarna azi de un fir de ata.

Se zice, chiar si eu am sustinut, ca spiritul nu moare niciodata.Cat exista speranta.Dar mai exista oare vreo speranta ? Exista oare intr-adevar milioane de suporteri stelisti gata sa duca acest spirit mai departe ? Unde sunt ?

alxp200525.10.2008 09:09

Lacatus inseamna Steaua!

Gigi inseamna NIMIC!

korynna25.10.2008 12:30

Felicitari pentru articol alex!

Unii dintre voi nu aveti nici macar bunul simt sa va tineti gura pentru ceva ce altii respecta si poate pentru care chiar sufera!Aici se vede cat de bine sunteti educati si cat de mult va place sa va bateti joc de sentimentele altora.Mai cititi o data articolul asta si apoi pe cel scris de Ogararu,apoi uitati-va in sufletul vostru.As putea pune pariu ca nu v-au miscat cu nimic,mercenarilor.

In curand va aparea un nou pericol pentru Steaua in afara de Becali,o categorie de suporteri...

«12»