FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Conferinta de presa a Stelei

fcsteaua.ro21.10.2008 08:19

Conferinta de presa Steaua, 20.10.2008, ora 13:30

Ofiter presa Steaua, Catalin Fainisi: Buna ziua, bine ati venit, o noua partida UEFA Champions League (CL) in Ghencea, maine impotriva celor de la Olympique Lyon (OL). Ii am alaturi de mine pe Marius Lacatus (M.L.) si capitanul Mirel Radoi (M.R.). Ei vor spune cateva cuvinte despre meciul de maine dupa care va vor raspunde la intrebari.

M.L.: Buna ziua. In ceea ce priveste jocul de maine, sigur ca si toate meciurile pe care le-am disputat si mai avem sa le disputam, este un joc dificil, in compania unei echipe puternice. Ceea ce ne dorim cu totii este un rezultat pozitiv, un rezultat care sa ne dea sperante in continuare la jocurile pe care le mai avem de disputat si de ce nu poate chiar o prezenta in primavara CL. Daca vom reusi o victorie, cele trei puncte, sigur ca moralul nostru si perspectivele noastre vor fi cu totul si cu totul altfel decat cele pe care le avem in ziua de astazi. Daca jucatorii vor evolua la fel cum au facut-o in meciurile pe care le-am disputat in acest an, ma refer la meciurile internationale, la meciurile de baraj si chiar si la cele din aceasta grupa, eu sunt sigur ca putem spera la lucruri bune, lucruri pozitive, care ne pot aduce si rezultate. Ceea ce este important este faptul ca avem la dispozitie intreg lotul mai putin Emegara, ma refer la lotul inscris pe lista UEFA si chiar daca am probleme medicale cu unii jucatori in saptamana trecuta sau mai bine zis in ultimele doua saptamani, eu sunt sigur ca daca vom apela la ei vor face tot ceea ce depinde de ei, vor da tot ce au ei mai bun pentru a putea obtine acest rezultat bun de care avem nevoie si de care sunt sigur ca si conducerea si nu in ultimul rand suportorii si-l doresc enorm de mult

M.R.: Ne asteapta cred ca, dupa parerea mea, cea mai dificila partida din grupa pentru ca eu consider OL cea mai puternica echipa din grupa. Eu sper ca noi sa reusim sa castigam primul meci de acasa din aceste trei participari pe care l-am avut (in CL), nu am reusit nici ovictorie in Ghencea. Sper ca maine seara s-o reusim si cu adjudecare celor trei puncte sa speram mai departe la calificare, altfel ne va fi din ce in ce mai greu.

Intrebari

Reporter ®: Domnule Lacatus in conditiile actuale, fara victorie in meciurile oficiale si problemele din vestiar ce va indeamna sa fiti optimist pentru meciul de maine ?

M.L.: Care sunt problemele din vestiar ?

R:Problemele vizavi de primele, vizavi de ...

M.R.: ....probleme cu aerul conditionat in vestiar ...

M.L.: Nu, atat...V-am mai spus-o si ieri, a fost o discutie vizavi de modalitatea de premiere pentru calificarea in grupele CL, lucru care s-a reglat Din discutii cred ca au inteles cu totii modul cum s-a platit si pentru ce s-a platit, a fost o mica neintelegere, dar tot ceea ce pare in presa, la televiziune este total eronat. Echipa Stelei, grupul care formeaza acesta echipa este unit suntemimpreuna, ne dorim cu totii sa obtinem rezultate bune. Nu au fost, nu sunt si nu cred ca vreo data vor putea sa apara discutii in vestiarul Stelei... Ma bazez pe experienta jucatorilor, pe faptul ca in primele doua jocuri am aratat destul de bine si sunt sigur ca jucatorii vor avea o cu totul si totul alta atitudine fata de ultimele trei jocuri din campionat cu Galati si Otopeni si cel de cupa. Eu cred ca la Cluj si la Firenze, chiar daca nu am castigat, echipa a facut un joc bun, care ne putea da sperante chiar pentru a obtine victorii.

R:Doar atitudinea credeti ca trebuie schimbata fata de meciurile cu Galati, Sportul, ...

M.L.: Ei, eu cand spun atitudine, ma refer in primul rand la concentrare. Nu este deloc usor ca dupa un meci de CL sa vii sa joci in campionat si este foarte greu sa-i aduci pe jucatori la un nivel de concentrare foarte ridicat si sa trateze la fel de serios Mi-as dori enorm de mult sa tratam adversarii la fel, oriunde jucam, si cu oricine jucam, dar nu este chiar asa de usor pentru ca sunt probleme si medicale si probleme de ordin psihic, de recuperare intre jocurile de CL si cele de campionat. Dar cum v-am spus, Steaua in meciurile de CL din acest sezon nu s-a facut de ras si cred ca nici maine seara nu se va putea face de ras cu OL.

R:Mirel ce a invatat Steaua de la ultimele intalniri cu OL si daca s-ar mai putea intampla ceea ce s-a intamplat atunci, sau a evoluat Steaua ...

M.R.:Eu sper sa fi invatat ceva pentru ca de fiecare data cand i-am intalnit am iesit pierzatori de pe teren. Eu sper ca maine seara sa nu mai fie, eu stiu.., acea teama care era anii trecuti fata de aceasta echipa, pentru ca mai mult decat sa luam bataie nu are ce sa se intample. Totul sau nimic pentru a putea spera mai departe la calificare.

R:Mirel, cu cat se ridica forta Stelei la o concentrare maxima, cu cat creste potentialul echipei ?

M.R.: E greu de spus, pentru ca nu poti da aici procente insa nu se compara o partida de CL cu una de campionat cu toate ca nu este normal, toate ar trebui sa fie la fel. Chiar daca ne dam silinta sa fim foarte concentrati, e foarte greu.

R:Pentru tine e debutul maine in CL.

M.L.: Te inseli...

M.R.: Pe teren propriu. Nu stiu, sa asteptam pana maine cand se face echipa.

R:E asa de greu sa castigi un joc pe teren propriu in CL ?

M.R.: Greu nu e, insa trebuie sa ai parte si de sansa trebui sa abordezi altfel meciurile. Indeferent pe ce teren este greu sa castigi in fata lui Bayern sau OL, insa de asta am ajuns aici e a treia oara cand jucam in CL si nu ne mai putem permite sa spunem ca suntem o echipa mica. Nu !. De trei ani jucam cu aceste mari echipe si cred ca a sosit momentul sa castigam si noi. Nu mai putem spune ca plecam cu sansa a doua. Plecam intr-adevar prin prisma valorii, prin prisma bugetului, insa trebuie sa castigam si noi.

R:Cum te simti cand vezi o echipa ca Anortosis la egalitate de puncte cu Inter intr-o grupa de CL.

M.R.: E greu de spus cum ma simt ...pentru ca si noi am fost acum doi ani in situatia asta, am inceput cu o victorie la Kiev si am crezut ca ne putem califica mai departe si in ultimul moment ne-am calificat in UEFA. E greu de spus pentru ca maine seara se poate intampla sa pierdem si apoi sa castigam ultimele doua sau trei partide pe toate E greu de anticipat in acest moment pentru ca nu stii ce se poate intampla.

R:Este nedrept locul pe care se afla in momentul acesta Steaua in grupa ?

M.R.: Dupa jocul prestat si ocaziile avute cred ca meritam mai mult, insa asa cum Luca Toni a ratat singur cu portarul, la fel de bine puteam si noi inscrie din cele trei patru ocazii cu Bayern sau cele trei-patru ocazii cu Fiorentina. Asta este deznodamantul partidei, sansa, in momentul respectiv fiecare jucator decide pentru ca e singur in fata portii, fiecare jucator cum gandeste, asa face.

R:E de batut OL anul acesta, e mai slaba decat acum doi ani ?

M.R.: Nu stiu daca este mai slaba. Dar pana la urma toate echipele sunt de batut. Eu nu cred ca ne pot bate ei foarte usor si doar daca intram pe teren....N-am putut sa batem pe Otopeni, d-apoi pe Lyon. Nu ! Va trebui sa fim concentrati si sa ne gandim ca nu mai avem nimic de pierdut.

R:L-ati incurajat pe Zapata ? Am inteles ca el trece prin niste momente mai dificile acum dupa infrangerea de la Galati.

M.L.: Este la fel ca pentru orice alt jucator. Numai ca la el din pacate in momentul in care greseste se vede acest lucru pe tabela de marcaj. Noi suntem alaturi de el, incercam sa-l incurajam. La el nu s-a schimbat nimic, ma refer la modul in care se pregateste si profesionalismul de care da dovada atat in teren cat si in afara lui. Si sigur in cele doua-trei �patru luni care au trecut de la inceperea sezonului , nu cred ca valoarea lui este mai scazuta acum. Pentru ca in meciurile pe care le-am avut si le-am jucat cu Galatasaray, cu Bayern si Fiorentina, el a avut o prestatie foarte buna. Sigur si la el este aceeasi problema de concentrare sau daca exista alte probleme sigur le stiam si puteam lua masuri. Sunt sigur ca daca va fi maine in poarta va face un meci foarte bun, pentru ca avem nevoie de aportul fiecaruia dintre jucatorii care au demonstrat ca au valoare si cred ca va putea face acest lucru maine seara.

R:Mirele, e mai greu de tinut cuplul Juninho-Benzema decat a fost cel de la Florenta, Gilardino-Mutu ?

M.R.: Nu stiu, am trecut cu brio peste cuplul Gilardino-Mutu, sa speram ca si maine seara sa trecem cu brio. Insa va trebui sa marcam cel putin un gol si ei nici unul. Pentru ca altfel, v-am spus, va fi foarte greu pentru noi.

R:Va e teama ca nu veti mai avea aceeasi sustinere din partea fanilor care sunt putin suparati pe ultimele rezultate ?

M.L.: Nu, eu sunt sigur ca suporterii Stelei, fanii care sunt, au fost si sper vor fi alaturi de echipa, vor si maine seara alaturi de echipa.Eu nu ma iau dupa tot ce apare in presa, la televiziune si fel de fel de sondaje. Sigur ca le intelegem amaraciunea lor pentru ca in ultimele jocuri, nu am obtinut victorii si nu ne-am ridicat la un nivel foarte mare din punct de vedere al prestatiilor si al realizarilor. Dar si ei trebuie sa inteleaga ca primii care suferim suntem noi antrenorii si jucatorii in urma acestor rezultate si niciodata la Steaua nu au existat si nu vor exista jucatori care sa se multumeasca doar cu contractele, cu salariile sau cu primele de joc. Toti isi doresc mai mult, este imaginea lor in joc si sunt sigur ca prin prestatia de maine seara vor face uitate ultimele jocuri din campionate.

R:Mirel, ne poti dezvalui ceva din discutia pe care ai avut-o cu Jose Mourinho?

M.R.:: Nu, a fost o pura intamplare. Aveam un prieten cazat acolo si ne-am intalnit intamplator.

R:Dar cum te-ai simtit totusi sa-l intalnesti intamplator ?

M.R.: Nu m-am simtit nici cum ? L-am salutat si am plecat mai departe.

R:Care este echipa probabila de maine?

M.L.:: Echipa probabila... Eu astept antrenamentul din aceasta seara si in ceea ce priveste echipa care va incepe maine jocul si in ceea ce priveste lotul care va participa la jocul de maine. V-am spus ca exista unele probleme medicale la unii dintre jucatori si in functie de acest lucru vom hotari cine va face parte din lotul de selectie care va fi pentru jocul de maine si "unsprezecele" de titulari care va incepe maine.

R:Care sunt acei jucatori care inca mai au probleme medicale?

M.L.: Pawel Golanski, care vine dupa o perioada de accidentari si, care, dupa cum bine stiti, la meciul cu Sportul a iesit de pe teren din cauza unor dureri pe care le-a acuzat. Este Szekely, care si el a reintrat in program ieri, dupa o perioada de doua saptamani in care n-a facut antrenament cu echipa. Este Bogdan Stancu, care si el are o problema la glezna. Eu sper ca acesti jucatori sa fie recuperati in timp util si sa putem sa ne bazam pe ei in jocul de maine. L-am uitat pe Kapetanos, care nici el nu a facut pregatire in ultimele 4-5 zile cu echipa si n-a facut parte nici din lotul echipei de la Galati, pentru ca si el a avut o problema la glezna. Sigur, in functie de aceste lucruri vom hotari cine va intra titular, cine va lua loc pe banca.

R:In conditiile de acum, ar fi bun si un loc 3 care sa duca in Cupa UEFA?

M.L.: Acest lucru ramane de vazut. Daca ne clasam pe locul 3 la sfarsitul acestor jocuri, pot fi sigur ca nu ne vom da la o parte in meciurile care vor urma in Cupa UEFA. Noi ne dorim sa ajungem in Champions League, dar nu este usor. Precum a zis si Mirel, trebuie efort, concentrare, ambitie, agresivitate si nu in ultimul rand putina sansa, pentru ca intalnim niste adversari redutabili. Daca vom reusi sa ajungem in primavara Champions League, cu atat mai bine. Daca vom avea sansa sa jucam in Cupa UEFA, fiti sigur ca vom incerca macar sa egalam performanta obtinuta de Steaua, care a ajuns in semifinale.

R:Poate Romania(Steaua si CFR) sa iasa victorioasa din acest dublu razboi cu francezii?

M.L.: Eu imi doresc enorm sa avem rezultate bune cu ambele echipe. Daca vom reusi acest lucru, sigur ca echipele de club care participa in Champions League, ma refer la noi si la CFR Cluj, cred ca vor face bucurosi multi suporteri, in special ai Stelei si ai CFR-ului si, in general vor face un lucru bun pentru imaginea fotbalului romanesc, pentru ca avem nevoie.

R:Mirel, tu cum te simti cand vezi acele bannere ale suporterilor care fac referire la bani? Pentru ca au fost si incidente la finalul meciului cu Galati. Crezi ca se vor repeta si maine?

M.R.: Nu stiu daca se va repeta, e cu totul alta competitie, insa e dreptul lor sa fie suparati, pentru ca, ii intelegem, vin in deplasari cu noi, trec prin aceleasi momente prin care trecem si noi pe teren, de frustrare, de suparare. Cred ca pe parcurs, cu cateva rezultate bune vom face "pace", ca sa zic asa. Vor fi date uitarii aceste infrangeri si, pana la urma nici prestatia noastra nu a fost cea mai buna, e clar.

M.L.: Eu am auzit aseara pe un post de televiziune explicatia acelui banner care a fost la Galati, din partea unuia dintre liderii galeriei steliste si se referea la modul de abordare a jocurilor, diferenta care exista intre modul in care, poate, tratam jocurile de campionat si cupa si modul in care tratam jocurile din Champions League. Eu am spus-o, repet, suporterii trebuie sa fie siguri ca incercam sa dam totul pe teren pentru a obtine rezultate pozitive, indiferent de competitia in care participam. Ca nu reusim tot timpul, este cu totul si cu totul altceva. Dar, cand este vorba de abordarea jocurilor, de pregatirea jocurilor, in Cupa Romaniei, cat si in campionat, cat si in Champions League, le facem cu cea mai mare seriozitate si asteptam de la toate aceste jocuri rezultate bune.

R:Mirel, pentru tine este poate o revansa de luat fata de faptul ca n-ai fost pe teren in meciul cu Franta? Este o ambitie suplimentara?

M.R.: Nu, nu este nicio revansa. Nu cred ca este momentul pentru revansa. Chiar daca n-am jucat meciul cu Franta, nu cred ca ei sunt o echipa care nu stiu daca se aseamana cu jocul Frantei. Cel putin, in jocul prestat in fata Romaniei, mie nu mi se par doua echipe cu stil de joc asemanator. Pot sa spun ca Lyon este mai buna decat ceea ce a aratat Franta la Constanta si asta ma face sa ma tem de ei.

R:Esti refacut 100%? Mai ai probleme?

M.R.: Nu mai am probleme. Sunt refacut.

R:Care jucator este cel mai periculos?

M.L.: Daca ar fi sa-i enumeram, sunt cam multi. Sunt jucatori cu o tehnica deosebita, jucatori cu viteza, forta, de la mijlocul terenului, in atac, eu cred ca oricare dintre jucatorii pe care ii au la dispozitie pot face oricand diferenta. Sigur, noi incercam prin metodele pe care le avem la dispozitie sa ne luam masuri, sa contracaram jocul lor si sa incercam sa le punem probleme. Asa cum a spus si Mirel, daca nu vom reusi sa marcam goluri, ar fi foarte greu sa putem obtine un rezultat pozitiv maine.

R:Avand in vedere probleme din atac, are cine sa marcheze maine?

M.L.: Pai si pana acum, cel putin in campionat, vad ca suntem a doua sau a treia echipa ca numar de goluri marcate. Ne dorim cu totii ca cei care marcheaza goluri sa fie atacantii. Sunt sigur ca daca ei vor reusi sa sparga gheata, numarul reusitelor va creste de la joc la joc si cred ca si increderea in propriile forte va fi mult mai mare. Sunt lucruri care ii apasa si pe ei si faptul ca nu reusesc sa inscrie pot cauza evolutiile pe care le au si nu intotdeauna sunt la cel mai inalt nivel.

R:Ati spus ca s-au terminat problemele. Totusi, ati declarat de curand ca exista o persoana, sau mai multe, care pun presiune din afara, incercand sa revina in club.

M.L.: Eu am zis o persoana sau mai multe. Nu am zis doar o persoana. Eu vorbesc destul de rar si nu imi place sa apar de foarte multe ori la televizor, in presa, dar cred ca orice om are rabdarea lui si observ ca o anumita publicatie sta si te macina aproape zi de zi, saptamana de saptamana, ori prin in ziare, ori prin aparitiile televizate. Comentariile care sunt facute la adresa jocului Stelei, la adresa mea, la adresa clubului pana la urma urmei, fata de rezultate, te pune pe ganduri. Eu am discutat cu conducerea clubului, am vorbit si cu Gigi si ceea ce este mai important este ca relatia mea cu jucatorii este una foarte buna si sper ca lucrurile sa mearga bine. Eu, in ceea ce ma priveste, bineinteles, cu aportul jucatorilor, ceea ce am avut de indeplinit ca obiectiv pana in ziua de astazi, mi-am facut si ne-am facut datoria. Ramane ca pana la sfarsitul campionatului sa ne indeplinim si obiectivul pe care il mai avem, castigarea titlului.

R:Cu Dica ai mai vorbit?

M.R.: Am vorbit acum ceva timp. Nici pentru el nu e un moment placut, e suparat, nu joaca, insa i-am spus sa-si vada linistit de treaba, sa se antreneze in continuare, pentru ca e un jucator valoros si trebuie sa joace. Insa si echipa a castigat trei meciuri fara el, e mai greu. Eu cred ca o data ce va reintra in prima echipa nu va mai iesi.

NICKSTELIST SI DUPA MOARTE21.10.2008 09:24

vreau si eu un bilet la Peluza Nord dar nu am bani azi, am mers de 6 ani la toate meciurile de acasa si de 2 ani si in deplasari in sezonul acesta am mers la toate meciurile din deplasare din tara, iar la Bistrita nu am intrat pe stadion pentru ca daca imi cumparam bilet nu mai aveam bani de intoacere si am vazut meciul din gara, eu nu pot sa vorbesc de la 5 luni si jumate, pentru ca am facut meningoencefalita, dar sunt om normal in afara ca nu pot sa vorbesc si imi curge din gura,am o pensie de handicap de 2 milioane ci asta nu a venit pe luna asta, daca vreti sa vorbiti cu mine puteti lua legatura cu mine prin niku_587.