FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Conferinta de presa - Olympique Lyonnais

fcsteaua.ro21.10.2008 08:13

Reporter: Simti vreo presiune deosebita inaintea acestui meci?

Jean Makoun: Este un meci foarte important, n-as putea spune ca este decisiv, dar important pentru a deschide calea spre urmatoarele trei meciuri care vor urma dupa acest joc.

R: Un rezultat de egalitate este bun pentru voi?

J.M.: Toate punctele sunt importante. Vom lupta pentru victorie,bineinteles, dar sa nu uitam ca acest joc va fi urmat de cel de la Lyon.

R: Ce sti despre Steaua?

J.M.: N-as putea spune ca stiu foarte multe lucruri. Am vazut cateva rezumate ale unor meciuri oficiale. Este o echipa de calitate in fata careia trebuie sa fim foarte atenti.

R: Acest joc poate fi considerat ca o ocazie de a pune la punct sistemul defensiv?

J.M.: Noi am avut si destui jucatori accidentati. Unii au revenit, altii vor reveni. Pana acum nu am incasat prea multe goluri si desigur acesta este obiectivul nostru si in continuare.

Reporter: Simtiti teama fata de Steaua?

Claude Puel: Nu, nu poate fi vorba de teama, dar este evident ca Steaua este o echipa foarte solida, care stie sa joace mingea. O echipa foarte bine organizata, care ar fi meritat mult mai multe in meciul contra lui Bayern. In momentul in care am vazut rezultatul tragerii la sorti, mi-am dat seama ca va fi o grupa foarte echilibrata, fapt care s-a si dovedit pana acum.

R: Cine e favorit?

C.P.: Nu poate fi vorba de vreun "favorit". Noi am venit aici cu ambitia de a castiga, iar apoi de a ne impune si pe teren propriu. Am venit aici ca sa castigam.

R: Ce parere aveti despre echipele Lyon si Steaua din 2006 si cele de acum?

C.P.: La vremea respectiva nu eram antrenor la Lyon. Nu pot sa emit judecati de valoare despre acea echipa. Dar pot sa spun ca Steaua mi se pare o echipa mai bine organizata, mai bine structurata, cat se poate de tehnica, deci mai periculoasa decat cea care a fost acum doi ani.

R: Steaua a avut o zi in plus de recuperare, dar a pierdut ultimul meci. Olympique a avut o zi in minus de recuperare, dar nu a pierdut ultima partida. Ce parere aveti?

C.P.: Asta face parte din joc. Putem discuta despre aceste aspecte, dar ambele echipe vor juca la aceeasi ora, maine seara, la urma urmei. Deocamdata nu putem discuta despre un avantaj sau dezavantaj.

R: Va place un anumit jucator al Stelei?

C.P.: Cum v-am mai spus, Steaua este luata in ansamblu ca o echipa buna. Sigur, sunt jucatori buni ca Zapata, Lovin, Emeghara, dar nu trebuie sa ne focalizam atentia asupra adversarului ci asupra propriului nostru joc.

R: Cum va arata defensiva de maine, tinand cont de actualele accidentari?

C.P.: Oricine va intra pe teren, trebuie sa-si faca datoria. Avem destui jucatori valorosi. Majoritatea sunt internationali, joaca impreuna la antrenament, au jucat impreuna si in meciurile oficiale, deci trebuie sa-si demonstreze valoarea. Vorbim despre defensiva ca un sistem compact cu patru oameni.

R: Sunteti ingrijorat de numarul mare de accidentati din lot?

C.P.: Avem destui jucatori de calitate, care trebuie sa arate ceea ce pot. La urma urmei, sa nu mai discutam atata despre accidentari, lotul este

fansteaua4621.10.2008 21:25

suntem praf si pulbere :thumbdown: