FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Situatia actuala

fcsteaua.ro18.10.2008 08:03

Vina majorã pentru situatia actualã o are conducerea si patronul, în primul rând administratia e clar nu are notiuni elementare de ce inseamna conducere si organizare, nu are un plan bine stabilit de dezvoltare si nicio strategie pe termen lung, singurul aspect determinant, care, in opinia mea, duce la luarea deciziilor este ceea ce cred si simt anumite personaje din conducere si in special Gigi Becali.

Conducerea:

Ierarhic, vinovatia cea mai mare o poarta Conducerea FC Steaua pentru ca nu are in componenta si nu lucreaza cu oameni profesionisti, capabili si seriosi, majoritatea fiind persoane indoielnice, cu activitati dubioase aduse la club pentru a comlpeta sleatca de nepoti si veri care au ca principal scop nu crearea unui mediu ordonat si performant ci consolidarea si sprijinirea imaginii lui Becali, subordonarea fata de dorintele acestuia,

Lipsa unor oameni cu viziune si competenta tradeaza starea de criza prelungita in care se afla clubul, faptul ca doi, trei oameni au putere totala in club duce la excese si crearea sindromului omului perfect care nu greseste niciodata si ia intotdeauna cele mai bune decizii, mai mult situatia agravandu-se prin imposibilitatea controlului si a destituiri acestora. Faptul ca nu poate limita implicarea creditorului in anumite sectoare precum si executarea ordinelor primite de la acesta denota incapacitatea, servilismul si faptul ca nu exista oameni cu verticalitate si responsabilitate.

Aceptarea de conducere a conceptiei lui Becali despre cum trebuie sa fie condus clubul si nu cea care emana din interiorul ei face ca starile si trairile patronului sa fie si directia de dezvoltare a clubului.

Foarte mult situatia acutala nu se datoreaza lui Becali, ci tot conducerii, pentru ca acolo nu au fost oameni capabili sa conceapa planuri concrete de dezvoltare care prin valorea, importanta si rigurozitatea masurilor propuse de acestia, ideile si conceptiile finantatorului sa fie reduse la simple pareri. Cei care au facut parte din conducere au avut mult timp mai multa putere decat Becali, ascendentã asupra punctului sau de vedere, puteau sa-i impuna/sa-l faca sa accepte diferite situatii pentru ca:

1. recunostea ca nu se pricepe, lasandu-i pe ceilalti care fiind mai competenti decideau;

2. ponderea sa financiara ii conferea un statut inferior celorlalti,

3. nu avea grandomania si fatarnicia din prezent conferita de actuala statura.

In al doilea rand pur administrativ conducerea se face vinovata de urmatoarele lucruri (acestea fiind atribute exclusive ale sale):

-aceptarea, nepedepsirea si permiterea unor acte incompatibile cu statutul, traditia si spiritul clubului;

- neluarea unor masuri radicale atunci cand situatia o cerea, prin aceast pasivism esecurile transformandu-se in lucruri normale;

- faptul ca nu exista un criteriu de pedepsire a jucatorilor si antrenorului in cazul unui insuces, aceasta ca parte statutara a unui regulament interior, aplicabil in sitatii universal-valabile pentru orice jucator indiferent de situatie si nu ca masura arbitrara si personala, luata dupa bunul plac al patronului in functie de simpatia sau antipatia fata de un fotbalist. De obicei acest lucuru se intampla dupa esecuri importante (ratarea calificarii, pierderea titlului, eliminarea din competiile europene, infrangere in meciurile importante din campionat) si care pun capat pratic intregului sezon, de aici rezultand ineficienta acesteia si faptul ca este mai mult razbunare decat masura disciplinara.

- tot conducerea este vinovata si pentru transferuri in primul rand pentru ca acepta nulitati de jucatori la sugestia unor terte persoane, pentru ca nu exista criterii solide de care sa se tina cont in alegerea/transferului unui jucator, majoritatea celor transferati sunt fie vazuti in montaje video fie optiuni personale ale partonului sau antrenorului fara sa existe asupra lor o perioada complexa de monitorizare, si implicit o cunoastere amanuntita a capacitatilor jucatorului.

- acceptarea transferurilor cantitative si nu calitative, se aduc multi jucatori fara calitati care devin in timp doar "turisti" in Templu;

- graba cu care se transfera, practic la sfarsitul turului/returului cei mai buni 2,3 jucatori interni sunt transferati (desi e clar ca nu au calitatile de a se impune in Ghencea) pe sume importante, diminuand sansele unui transfer bun;

- ignorarea cu nesimtire a dezvoltarii centrelor de junori, practic in 10 ani Steaua nu a scos nimic notabil, iar viitorul pare sepulcral;

- inexistenta unui plan financiar anual stabilit in functie de nevoile reale, acesta ca parte integranta a unui plan realist si logic de dezvoltare pe terment mediu 5-10 ani, precum si dezvoltarea finantarii alternative (cel putin 15%);

- faptul ca jucatorii nu sunt trasi la raspundere pentru meciurile proaste facute, nu pentru toate ci pentru unele "mai speciale", cum ar fi egal/infrangere cu ultima clasata, eliminare prematura din cupa tarii si din competitiile europene.

Patronul:

Al doilea vinovat este partonul, iar vina cea mare consta in creearea unui mediu anarhic, dezordonat, conflictual la club si partial la echipa, a unui mediu in care dorintele sale sunt masuri executorii, nesupunerea insemnand stalpul infamiei si alungarea. Lucrul cel mai funtest care se intampla este impunerea in majoritatea cazurilor a punctului sau de vedre, unul constituit din impusuri de moment, ura, frustrare, stari de euforie, beatitudine, extaz sau arognta lipsind evident echiliburl si ratiunea.

Rezultatul labilitatii pshice si emoionale al partonului fiind tocmai situatia din prezent, e inadmisibil ca un club de talia Stelei sa fie condus de mintea unui om care dovedeste atatea carente psihic-comportamentale.

A facut si face rau echipei prin impunerea clanului sau veri, rude, neamuri, prin manierea haotica de gestionare si prin derogarea de la blazonul Stelei. Practic pentru el, conteaza doar UCL, banii de acolo si publicitatea aferenta materializata in procente electorale. De asemenea, lucrul cel mai odios este ca a readus si continua unele practici nedemne de sport si de Steaua, blaturi, scandaluri, trucaje, bani dati adversarilor sau tertelor echipe in diferite avantaje indirecte.

Despre implicarea acestuia la echipa, intradevar este un lucru nociv, dar nu la dimenisunule apocaliptice la care este vazut. Becali se implica prin impunerea unor jucatori in formula de start sau pe parcursul jocului (ce schimbari sa se faca). Aici gresesc multi, in primul rand Becali nu a impus mai mult de 1,2 jucatori, acest lucru facandu-se doar in anumite momente si cu jucatorii care la ora acea erau cei mai in forma. Niciodata nu a impus nulitati sau pensionari dupa banca de rezerve si mai mult nu a impus postul (cazul Radoi cu CFR, sau Toja sunt povesti). Am facut aceasta precizare pentru a arata ca nu impunerea unora in echipa a creat haosul din jocul nostru, lucru pe care multi suporteri il considera principala cauza a esecului, in detrimentul altora mult mai serioase.

A transformat mentalitatea de campion in mentalitate de manelist prin clise infecte repetate an de an:-"nu ma intereseaza Cupa ci milioanele din CL", "nu e o tragedie daca nu iau campionatul dar joc in Liga", "pai io am bagat milioane de euro", "io ii dau lui Hagi 400.000$, nu el mie", promovarea manelistior care au afectat mentalitatea Stelei prin reducerea performantei la bani obtinuti prin orice mijloace.

Antrenorii:

Majoritatea antrenorilor care au fost la club au dovedit grave carente tactice si de ordin conceptual in intelegerea jocului de fotbal modern, in fapt- adevarul este- ca toti s-au bazat pe faptul ca au fost mari jucatori si ca stapanesc tainele antrenoratului.

dintre problemele comune ultimilor 5 antrenori cele mai grave au fost: indisciplina jucatorilor, pregatirea fizica a acestora- bazata pe un sistem gresit de pregatire, neimpunerea unui joc cursiv, rapid bazat pe pase repezi, acestuia preferandu-se greoiul joc "asezat" de la mijlocul terenului; nu au acordat atentie mijlocului-toti fotbalistii avand in principal sarcini defensive-foarte putini de creatie si constructie; relatia jucator-antrenor care a fost fie personala si permisiva, fie drastica in care personalitatea jucatorului era acaparata de cea a antrenorului (in fond toti se prezentau "am fost jucatorul X cum iti permiti sa..."), o tactica falimentara intemeiata pe polivalenta jucatorilor-fiecare jucator trebuie sa joace pe cel putin 3 posturi, inconstanta lotului si a relatiei titulari-rezerve, lipsa unor scheme tactice functionale in orice moment, slaba promovare a tinerilor si a rezervelor- absolut toti antrenorii au promovat neispirat tinerii si rezervele (fie in meciuri grele cativa), fie in meciuri salbe (cupa Romaniei/ meciuri cu echipe de sub locul 10) in care jumatate de echipa era implantata iar titularii folositi erau jucati pe alte posturi si in final abordarea stilului defensif si ultradefensiv.

Lacatus:

Este evident ca Lacatus nu are inca formata o idee globala despre functionarea compartimentelor unei echipe si ca multe subtilitati tactice ii lipsesc. Are o conceptie invechita despre echipa:

1.se increde in individualitati (acestea pot rezolva meciul in situatii de criza)

2. jucatorul trebuie sa "munceasca" atunci cand echipa nu merge/ scorul nu este favorabil. De fapt, marea sa problema este ca jucatorii nu stiu pe unde sa alerge in teren si ce trebuie sa faca, jucatorii nu isi stiu bine sarcinile din timpul jocului, sunt situatii cand sunt fie 2,3 fotbalisti cu acelasi rol, fie nici unul.

Are mari deficiente la capitolul schimbari si indicatii in timpul meciului, de fapt, singurul lucru pe care il spune sunt truisme de genul "atacati ba", "fugiti ba" de asemenea, nu poate schimba in meci cursul jocului prin indicatii, sau reprofilarea unor jucatori.

Nu a creat un schelet solid si unitar pe care sa construiasca echipa, jucatorii de baza sunt in permanenta schimbati/mutati astfel incat sunt pusi intr-o situatie de a juca contra abilitatilor lor.

Jucatorii:

In ciuda valorii peste medie a campionatului, jucatorii lasa impresia ca sunt slabi, la aceasta stare s-a ajuns datorita indeplinirii cumultative a urmatorilor factori:

In primul rand abordare superioara a meciurilor din Liga interna "jucam cu aia ii batem mar, nu trebuie sa ne obosim prea tare", a lipsei de concentrare in timpul partidei si a iresponsabilitatii in meci.

Este practic firesc ca meci de meci sa existe enorm de multe faulturi aiurea, pase la adversar, greseli personale, evitarea presingului si invitarea la joc a adversarului, retragerea in propria jumatate dupa marcarea unui gol, "rasfirarea pe teren"-fapte grave pentru care nu sunt pedepsiti si care cu timpul au devenit reflexe, generand situatia actuala.

La acestea se adauga lipsa talentului si a unor deprinderi minime: putini stiu sa traga la poarta de la mai mult de 16m, putini stiu sa centreze si sa execute un corner impecabil, sa execute o lovitura libera, sa faca un stop dificil sau presat de adversar, sa respinga la coechipier cand sunt in careu, sa se demarce in timp scurt pe suprafete limitate, sa dea o pasa lunga si precisa, sa nu fie in pozitie de offside.

Excesul de fotbalisiti vopsiti in ros si albastru isi pune cuvantul, multi sunt amatori cu diploma, facuti mari de presa, de montaje video si de suporteri nerabdatori, majoritatea celor adusi sunt in 80% din cazuri doar solutii de avarie, sau turisti prin Ghencea cu cate 3,4 meciuri titulari si tot atatea ca rezerve iar ca realizari 10 faulturi, 5 offsieduri si 3 atingeri de balon.

Insa lucrul cel mai oribil care se petrece cu jucatorii este ca au devenit niste mercenari, ca sunt motivati doar de prime fabuloase, si de meciuri care pot constitui rampe de lansare. Aproape toti joaca pentru bani si nu petru orgoliul lor, pentru club si culori, pentru performanta si suporteri, majoritatea prefera 100.000 de euro decat sa ridice Cupa Romaniei, toti vor 2,3 egaluri si o victorie in UCL decat sa castige titlul pentru ca primele obtinute dubleaza salariul anual si banii primiti de la federatie.

Lipsa unor jucatori de talie in lot care sa fie model de lupta si determinare pentru altii, in situatia de fata echipei lipseste un jucator cu autoritate, care sa impuna respect si sa ii determine pe altii sa il urmeze atat in timpul meciului cat si in afara, nu mai avem jucatorul care sa fie "echipa" in 80% din meciuri, care sa traga totul dupa el, sa lupte de unul singur, capitanul nostru de astazi fie este accidentat, fie are prestatii mediocre, fie mai bune, pe scurt nu are o evolutie constanta de lunga durata.

Situatia generala:

Este una in special tensionata in momentele cruciale, generata aproape total de patron, de interventiile sale publice, rabufniri de moment, ambitii politice, economice, dar si de esecuri ale echipei. Astfel dupa infrangeri din meciurile europene-echipa trece printr-un recul, o lipsa de forma (uneori prelungita), multe probleme (accidentari, suspendari, pedepsiri), presiunea enorma la care sunt supusi jucatorii din partea patronului, media, suporterilor.

Circul gratis facut de patron prin declaratii aberante si iresponsabile de genul "te vand pe 100.000", "in iarna te dau", "ce rau imi pare de Dica daca l-am dat in rate" prin care pur si simplu isi bate joc de proprii fotbalisti, la fel scandaluri mizerabile, aproape interminabile cu fostele glorii ale clubului, fosti angajati sau jucatori-toate acestea creaza o atmosfera sterila, incerta, nepropice performantei.

La acestea se adauga sirul nesfarsit de antrenori, perioadele scurte ale acestora coroborate cu tot atatea tehnici de pregatire, un lot numeros, neomogen, astfel de situatii deruteaza, afecteaza staf tehnic, jucatorii, creaza disensiunii, aduce raceala in sanul echipei si intre jucatori.

________

Despre Becali-as vrea sa scriu o analiza separata, ca si despre Radoi si Toja, daca evident responsabilii acestui site imi permit si daca raspunsul din partea userilor este pozitiv.

Le reseau pansant

MoWeed18.10.2008 08:12
"Dayro nu trebuie certat, chiar daca joaca prost, pentru ca vreau sa iau bani pe el. Am vorbit si cu jucatori sa nu-l mai critice daca greseste, pentru ca vreau sa-l vand pe bani multi. Daca stiam ca Dayro a venit in tara, umblam la echipa si juca azi titular. De asta l-am dat pe Dica, pentru ca nu se intelegea cu Dica, nu se simteau in teren si Dica il critica mereu. Dar o sa fac eu curatenie la iarna, o sa corectez aceasta situatie", a adaugat patronul Stelei.

Iata aici o mostra din mentalitatea "profesionista" a patronului...

Dupa cum am zis si pe topicul meciului Otelul-Steaua, trebuia sa mai scrii si de staff-ul medical si preparatorii fizici. Este enervanta frecventa accidentarilor si este enervant faptul ca am avut multe recidive deoarece jucatorii au fost fortati; introdusi prea devreme.

In rest sunt complet de acord cu ce ai scris, cred ca este cea mai obiectiva analiza a situatiei de la Steaua pe care am vazut-o.

grizzly18.10.2008 08:17

"ignorarea cu nesimtire a dezvoltarii centrelor de junori, practic in 10 ani Steaua nu a scos nimic notabil, iar viitorul pare sepulcral" - uite asta mi se pare cea mai clara dovada de neprofesionalism din partea tuturor celor implicati in administratia Stelei, de la antrenor la patron. avea Adi Ilie un vis dar s-a dus dracu`.

in mare parte sunt de acord cu analiza, orice parere bine argumentata este binevenita. o sa revin cu vreo doua chestii care mi se par fortate, in rest, numai de bine. din partea mea astept cu interes si o analiza despre cei mentionati.

bodanelu18.10.2008 08:31

foarte obiectiva analiza. si din partea mea astept cu interes o analiza despre cei mentionati.

fsoica18.10.2008 08:48

reseau, prietene, te asigur ca iti pierzi vremea.

pai vericule, ca sa scrii ditamai articolul trebuie sa fi pierdut macar vreo 2 ore.

iar fotbalul nu e un domeniu in care sa fie nevoie de inteligenta, calitate pe care se pare ca o posezi.

asa ca foloseste vere timpul in mod util viitorului tau, nu mai teoretiza cu orele despre afacerea prost administrata a unui cioban.

crede-ma ca sunt sincer cand spun ca iti vreau binele.

NU MAI PIERDE VREMEA pe aici !

Nu se merita ...

leoc98018.10.2008 08:56

Insa lucrul cel mai oribil care se petrece cu jucatorii este ca au devenit niste mercenari, ca sunt motivati doar de prime fabuloase, si de meciuri care pot constitui rampe de lansare. Aproape toti joaca pentru bani si nu petru orgoliul lor, pentru club si culori, pentru performanta si suporteri, majoritatea prefera 100.000 de euro decat sa ridice Cupa Romaniei, toti vor 2,3 egaluri si o victorie in UCL decat sa castige titlul pentru ca primele obtinute dubleaza salariul anual si banii primiti de la federatie.

Asta a fost chiar buna. Orice jucator ajunge la o echipa ca Steaua pentru asta vine. Zapata, Cl Raducanu, Vladoiu, Piturca, Lacatus, Bumbescu.. iata cateva exemple de jucatori care au venit la Steaua, au jucat exemplar campionate intregi, iar rezultatul au fost banii multi, cupele, gloria adusa echipei si inevitabil respectul suporterilor. Hagi: n-a venit la Steaua de prima data pentru ca parintii doreau sa ramana si cu o diploma dupa fotbal. La noi nu se putea, la Sportul St DA. Asa ca a jucat mai intai acolo. 

Ion Alexandrescu a fost cel care a realizat ca fara bani nu se poate face performanta, indiferent ca porti numele Steaua. Nu umblu acum la SuperSteaua, sa dau citate, dar stiu ca a avut la un mom dat o discutie cu ministrul apararii de atunci si i-a spus: vreti performanta!? platiti jucatorii bine(inclusiv cu bani negri-da existau si atunci destui), acordati diplome de studiu(si din ce stiu multi stelisti au terminat Academia Militara) si creati avantaje materiale peste ce ofera celelalte echipe.

Concluzia: Nimeni, jucator sau antrenor, nu vine la Steaua sau aiurea, fara a fi platit corespunzator valorii sale. Luand in calcul si vremurile pe care le traim, acoperite cu lana de oaie urat mirositoare, nu ne putem astepta decat la jucatori plictisiti, antrenori la inceput de cariera, medici de la sat si manageri de familie buna-neam prost de pipera.

Culorile!?

:steag_cruce_invers:

Da-le naibii de culori... ce ofera producatorul de echipament mai ieftin.
Le reseau pansant18.10.2008 09:10
reseau, prietene, te asigur ca iti pierzi vremea.

pai vericule, ca sa scrii ditamai articolul trebuie sa fi pierdut macar vreo 2 ore.

iar fotbalul nu e un domeniu in care sa fie nevoie de inteligenta, calitate pe care se pare ca o posezi.

asa ca foloseste vere timpul in mod util viitorului tau, nu mai teoretiza cu orele despre afacerea prost administrata a unui cioban.

Nu se merita ...

Stoica

vere, daca nu mai tii minte iti reamintesc, acum vreo doi ani cand am scris un articol impotriva manelelor cu si despre Steaua, m-ai facut scursura, zdreanta, analfabet si toate cele, acuma vad ca ma faci "inteligent", ciudat, nu esti consecvent.

2. daca vrei sa faci ceva si sa si reusesti in primul rand iti trebuie o minte sclipitoare pentru analize, proiecte, planuri etc, in fond totul se rezuma la o buna administrare.

3. articolul l-am scris in mult timp si este rezultatul unor analize si reflectii indelungate, a zeci de ore de meditatie.

4. cat despre pierdut vremea, pentru Steaua si fcsteaua.ro nu se pierde niciodata vremea.

1on18.10.2008 09:28

Sunt de acord cu majoritatea lucrurilor punctate în articol, dar nu înțeleg de ce se face distincție între conducere și patron. Conducerea este formatã, așa cum ai spus, din prieteni/veri/nepoți ai patronului. Ei fac tot ce spune patronul și patronul acceptã multe din ideile stupide ale lor. Argãsealã se ocupã de partea administrativã și, dupã pãrerea mea, mai mult decât a fãcut, nu vãd ce-ar fi putut face mai mult, ținând cont de țara în care trãim.

bla bla18.10.2008 10:22

Chiar daca sunt nou pe acest site cu actualul nick doresc sa-mi prezint si eu opinia,contrara,fata de articolul de mai sus.

CONDUCEREA

Nu sunt monstre de genialitate,dar sa-i banuim de lipsa notiunilor elementare este prea mult,atunci cand Steaua se bate an de an la titlu,cand joaca consecutiv in cupele europene si toate acestea necesitand organizare,fara neputand nici participa.

Pentru strategia pe termen lung cred ca trebuie sa vedem ce se realizeaza la nivelul juniorilor,aum la Steaua.Restul sunt acuze fara fundament.Eu cred ca este mult mai productiv acest gen de conducere decat cel gen "groapa".

PATRON

Zapata-int.columbian

Ogararu-int. roman

Golanski-int.polonez

Goian-int.roman

Ghionea-int.roman

P.Marin-int.roman

Emeghara-int.nigerian

Nicolita-int.roman

Radoi-int.roman

O.Petre-int.roman

Plesan-int.roman

Toja-int.columbian

Moreno-int.columbian

Stancu-int.roman

Pedriel-int.bolivian

etc.

Plus mentinerea Stelei in top:

titluri castigate

supercupa

trei prezente consecutive in UCL si primavara europeana

semifinala de UEFA

etc.

Pentru celelalte acuze...,sa ne uitam la "case mai mari",Berlusconi-Milan fiind celebru.

ANTRENOR-Lacatus

Ce ar fi astazi Manchester daca dupa un an doi Sir Alex ar fi fost dat afara?

Toti ne pricepem mai bine decat actualul antrenor si asta fara sa fim in intimitatea echipei.

JUCATORI

Sa nu cadem in aceiasi capcana in care a cazut clanul Becali si sa credem ca stim noi mai bine cine stie si cine nu sa traga la poarta.

SITUATIA ACTUALA eu o vad normala,ca doar nu jucam singuri.Sincope sunt in viata oricarei echipe,important este sa le depistezi si remediezi.

Traim in Romania,ne numim Steaua,nu Barcelona,Inter..,etc.!

MoWeed18.10.2008 10:22
Chiar daca sunt nou pe acest site cu actualul nick doresc sa-mi prezint si eu opinia,contrara,fata de articolul de mai sus.

Victor tata, ti-ai schimbat nickul?

Esti dovada vie ca televizorul are puterea de a spala creieire.

greenyes18.10.2008 12:43

Victor tata, ti-ai schimbat nickul?

Esti dovada vie ca televizorul are puterea de a spala creieire.

:)))))

Fan FC Steaua18.10.2008 13:04

Steaua...candva o echipa la care toti jucatorii vroiau sa joace, sa devina mari...jucau si pe gratis...

Steaua de azi...un bordel(din pacate) plin de curve de lux (jucatori) care sunt platiti pentru meseria lor...

Deh, jocul si placerea s-a transformat in afacere, din pacate...tot ceea ce se intampla acum la Steaua, se datoreaza faptului ca jucatorii pur si simplu nu mai simt nimic pentru echipa la care joaca, pentru ei nu inseamna nimic echipa la care joaca, nu conteaza fanii, nu conteaza palmaresul, nu conteaza nimic, doar banii!

Poate nu e o comparatie tocmai potrivita, dar pana si o curva normala ar face pentru bani multi ceea ce a crezut ca nu va face niciodata.... asa sunt ei...banii le infunda urechile, ii orbesc, si numai banii ii fac fericiti... Ei chiar daca sunt varza cu carne, tot se prezinta pe teren, si stiu ca indiferent cum vor juca, tot isi vor lua partea materiala din partea unui cioban... apoi vor prinde un meci bun, sau doua, in care mingea va veni numai langa ei, vor da o pasa sa scape de minge, apoi ciobanul va spune ca sunt jucatori buni..chiar daca nu e adevarat, tot vor juca, si vor fi vanduti pe bani multi...

De ce isi doresc acum toti jucatorii sa vina la Steaua? Sa arate ca stiu fotbal? Pentru ca iubesc echipa? Pentru noi, fanii? ... NU...vin pentru bani, multi bani, si foarte multi bani, pentru primele foarte mari din partea ciobanului, si pentru a ajunge la o echipa la care vor castiga mai multi bani...

Un exemplu bun: Florentin Petre, Daniel Pancu si Andrei Margaritescu - Terek Groznii - CECENIA!! De ce tocmai acolo? PENTRU BANI !!!

blood_2_hot18.10.2008 13:12

pai ai spus cam tot ce trebuia spus.

daca in conducerea Stelei ar fi cineva care sa gandeasca macar pe jumatate precum tine sau altii care scriu pe forum aici, echipa ar merge mult mai bine.

in plus, dupa parerea mea, calitatea analizelor de aici de pe forum este mult superioara oricarui ziar/TV de sport.

dar nepotii, prietenii si lingaii lui Becali nu pot duce decat clubul spre faliment (nu uitati, ciobanu si-a pus rudele antrenorii la juniorii, verii manageri ai echipei iar lingaii presedintii de club )

non-valoarea si lipsa de gandire realista caracterizeaza clubul Steaua de acuma.

pai, in comparatie cu autorul articolului de aici, iata cum gandeste Lacatus despre "situatia actuala""

"daca batem pe Lyon, avem mari sanse de primavara europeana" !!!!!!!!!!!!!!

cat de simplu!!

oamenii astia nu au invatat in toata viata lor ca daca vrei sa realizezi (cinstit) un lucru important, o performanta deosebita, ceva - trebuie sa pornesti de la o BAZA SOLIDA.

iar la o echipa de fotbal, asta inseamna sa JOCI FOTBAL. Mai bine Lacatus s-ar uita la meciurile cu Otopenii,Galati si Sportu si s-ar intreba ce a gresit de a reusit 1 punct din 3 partide.

De ce in 2 partide cu Lyon ar reusi mai multe?!?. Lyon, o echipa de 100-ori mai valoroasa decat cele 3 la un loc. plus motivata de situatia din clasament.

In loc sa te gandesti cum ii bati pe Lyon, mai bine s-ar gandi cum ar face ca echipa sa joace. pe ce posturi dau randamente jucatorii si pe ce nu; ce formula de echipa se potriveste, de ce lipseste curajul, etc. etc. etc.

Daca faci asta, nu mai trebuie sa te gandesti la Lyon; iti faci jocul tau si iti joci sansa ta.

w3bmaster18.10.2008 14:54

Ne racim gura degeaba ... caci nimeni cu putere decizionala nu va citi ce scrie aici ... asa ca ne batem ca pestele pe uscat ...

sabin130718.10.2008 15:19
Ne racim gura degeaba ... caci nimeni cu putere decizionala nu va citi ce scrie aici ... asa ca ne batem ca pestele pe uscat ...

Chiar daca ar fi citit cineva cu putere decizionala nu puteam spera ca sa o sa schimbe ceva doar pentru ca scrie pe aici.

Macar ne mai gandim si altfel, ne punem problema si altfel. Sa nu ne mintim pe noi. E un inceput.

blood_2_hot18.10.2008 15:41

Ar fi interesanta si o alta analiza amanuntita, de data asta din punct de vedere al jocului.

Cred ca marea problema a jocului echipei (pe langa lipsa de valoare a multor jucatori) este proasta pozitionare a lor in teren, in raport cu calitatiile/defectele lor.

Sa luam jucatorii de la linia de mijloc in sus si sa vedem ce se intampla:

Ov. Petre: - este un jucator foarte interesant de analizat in ceea ce priveste pozitionarea in teren; un jucator care pacaleste antrenorii mediocri (gen Laca, Pedrazini sau Hagi).

pai ca sa-l punem corect in teren, sa-i analizam calitatiile si defectele, in raport cu postul de mijlocas central:

- calitati: - deposedare buna, prin tacklinguri, pe zona defensiva ; intrare in combinatii in faza de atac, sut bun la poarta (in special pe respingerea adversarului), aparitii surprinzatoare la finalizare.

- defecte: - pozitionare total defectoasa pe teren in zona defensiva, lipsa de implicare in joc- are momente cand pare ca fuge de minge, extrem de fragil, nu stie sa construiasca jocul pornind din defensiva, lipsa pasa lunga, lipsa viteza.

Ca o justificare a ceea ce am spus, din toate analizele meciurilor care s-au facut, Lovin a fost mai util echipei pe zona defensiva decat Ov. Petre; si nu datorita valorii superioare a lui Lovin!

Pai pe ce post sa joci atunci cu Ov. Petre? Greu de dat un raspuns, dar CLAR, din motivele de mai sus, el nu este un bun mijlocas defensiv; Antrenorii mediocri (pacaliti de tehnica lui de deposedare) il folosesc acolo si apoi se intreaba de ce nu merge jocul de constructie al echipei. Lacatus face asta.

Antrenorii slabi (vezi Hagi) l-au folosit chiar si fundas central - catastrofal - datorita pozitionarii proaste.

Pai atunci sa fie ofensiv?!. Da, dar nu are decat putine din calitatiile necesare. Nu stie sa conduca jocul, nu are viziune, etc.

Deci, jucatorul e o corcitura intre un mijlocas defensiv si unul ofensiv. In sistemul 4-4-2, daca-l bagi defensiv, ti-ai omorat apararea, daca e ofensiv, ti-ai cam ucis atacul. Eu l-as vedea in teren mai degraba ofensiv decat defensiv, dar el ar da MAXIM randament intr-o formula cu 3 mjlocasi centrali ( 3-5-2). El ar putea sa fie legatura dintre atac si aparare, ajutand in functie de faza fie atacul fie apararea. Pe ansamblu, si datorita accidentarilor, un jucator care nu are ce cauta la Steaua.

Tiago: - jucator mediocru; slab defensiv (nu deposedeaza nimic); mediu la constructie, ceva viziune de joc (peste alti jucatori de la Steaua), pase, capul sus pe teren.

Lipsa sut la poarta, lipsa aparitii la finalizare.

Folosit haotic de Lacatus, cand mai ofensiv, cand mai defensiv, intr-o disperare de a-i gasi o pozitie.

Dar, avand limitarile mentionate, e trist dar adevarat, nu are ce cauta la Steaua.

Lovin: - jucator slab; slab rau pe ansamblu;

ofensiv nu are nimic - viziune, sut, pasa, capul sus; nimic la constructie (ca un jucator de Liga 4)

defensiv: are o oarecare rautate la deposedare, o buna implicare in joc, pase lungi, insa e foarte,foarte slab la constructia jocului.

Este printre putinii jucatori folositi corect de Lacatus pe postul lui, in majoritatea cazurilor. De aceea si SENZATIA pe care o au unii suporteri, ca el joaca bine. Nu, dar ca mijlocas defensiv isi pune in valoare calitatiile, iar neajutand echipa in ofensiva, ISI ANULEAZA defectele.

El iese cu imagine buna din meci; echipa pierde neavand sustinere in atac !!!!

Antrenorii mediocrii si suporterii nepriceputi, sar imediat: Lovin a fost cel mai bun de pe teren! El si-a facut treaba lui defensiva, a anihilat adversarii, si a alergat cel mai mult.

?!CORECT?!, dar echipa a pierdut. Pentru ca nu a avut forta, nu a construit nimic, nu a deschis jocul, etc. etc.

Mai mult, Lacatus se abereaza la unele/multe meciuri si joaca cu el la mijloc alaturi de Radoi sau Ov. Petre, trimitandu-l pe el mai ofensiv. Daca va intrebati de ce nu am avut nici o ocazie cu Otopeniul, raspunsul e simplu: formula de mijlocasi centrali Radoi-Lovin.

Banel: - despre el s-au spus multe si corecte; este un sufletist, modest ca fotbalist, dar inimos, ce compenseaza lipsa TOTALA de valoare prin munca pe teren. El este mijlocas dreapta OFENSIV, avand ca principale calitati presingul si aparitia surprinzatoare la finalizare. In rest,nimic. Lacatus il foloseste relativ corect pe teren, cu exceptia momentelor in care face acea schimbare tactica de cosmar, inversand mijlocasii de banda intre ei.

Banel a fost nenorocit de antrenorul Olaroiu, care l-a invartit pe toate posturile. Lacatus l-a mai redresat. Pacat ca nu lucreaza deloc cu el la tehnica - stopuri, preluari, centrari.....

Semedo - o mare eroare a antrenorului Lacatus; Semedo este clar o extrema dreapta, mai mult atacant decat mijlocas.

viteza, implicare in joc, aparitii la finalizare, combinatii - astea sunt calitatiile lui

defecte: finalizare defectuasa, disparitia din joc; lipsa faza defensiva, lipsa picior stang.

Aici se vede din nou cat de slab e antrenorul Lacatus. El joaca cu Semedo mijlocas stanga!!! sau extrema stanga. Jenant. La meciul cu Fiorentina si la cel cu Galatiul, scapat pe stanga singur datorita unor preluari bune cu dreptul, n-a mai stiut ce sa faca cu mingea, cand a ajuns in momentul sa traga/centreze cu piciorul stang.

Daca urmariti faza de la Galati, el centreaza cu interiorul piciorului drept aiurea, intr-o faza clara de gol.

Toja: - a jucat bine cateva meciuri mijlocas stanga; Lacatus l-a incercat central, OK, e bine ca a facut-o; s-a vazut ca nu merge. DE CE a mai insistat oare?!, nu-l inteleg pe Lacatus, trece-l inapoi pe stanga si asta e.

El are viziune, dribling si pase; insa e foarte moale si nu se implica prea mult in joc.

Dayro - o alta mare eroare a antrenorului Lacatus; Dayro e jucator de picior drept, talentat, cu viziune de joc, pase interesante si aparitii la finalizare; ca defecte, inconstanta si superficialitate in joc; ratangiu in fatza portii. Ca valoare/atitudine nu mi se pare mult peste Neaga.

E insa genul de jucator pe care-l nenorocesti daca nu-l pui pe postul corect. E si foarte greu sa-i gasesti postul corect, si numai un antrenor foarte bun ar putea sa o faca.

El nu poate fi IN NICI UN CAZ, mijlocas stanga (o, doamne!), sau extrema stanga cum il foloseste Lacatus. Pentru ca e un jucator de picior drept! NIci mijlocas central, deoarece e superficial. Nici varf de careu, deoarece rateaza mult. Poate extrema dreapta ar fi cel mai potrivit, nu stiu.

Sau totusi varf, dar sa mai lucreze la finalizare.

Plesan - clar MIJLOCAS OFENSIV - vine la finalizare, viziune de joc. Pacat de accidentari / caracter / lipsa de implicare in joc; ar fi fost un jucator bun.

B. Stancu - extrem de complicat si cu el. Singurul lucru aratat de el pana acuma sunt executii interesante din careu spre poarta. In rest, nimic,nimic. Pare sa fie deci varf de careu, dar poate ar trebui sa aiba si mingii utile.

Nuu cred in varianta unor suporteri ca ar fi bine sa joace ca varf la sustinere. pur si simplu nu are calitati pentru asta, sau nu le-a aratat pana acum.

Szekely - greu de zis, mai trebuie vazut; nu e clar daca da randament pe stanga sau pe dreapta; poate ar trebui incercat si in centru; are dribling si rautate in joc, dar cam atat.

Arthuro - zero ; Kapetanos - nu i s-au dat sanse, si nici lui Pedriel inca

Ochirosii - foarte, foarte, foarte modest. Belodedici a avut dreptate cu el; nu are ce cauta la Steaua.

A. Ionescu - de vazut

Neaga - este copia lui Dayro, tot ce e spus acolo i se aplica si lui.

In concluzie, misiune dificila pentru Lacatus sa antreneze echipa asta; e greu, dar parca greseste prea mult. cel mai mult ii reprosez ce le face lui Dayro si Semedo, lui Toja; ca insista cu Arturo si ca nu incearca sa-l schimbe pe Lovin.

Eu as vedea o echipa mai logica, ceva de genul asta:

4-4-2

Zapata - Ogararu, Goian , Ghionea (Rada), P. Marin (Emeghara) ; Nicolita (Szekely), Radoi, Plesan (Ov.Petre), Toja - Semedo, Dayro (B. Stancu)

sau

3-5-2

Zapata - Radoi, Goian , Rada (Ghionea) - Ogararu, Radoi, Ov. Petre, Plesan, P.Marin (Emeghara) - Semedo, Dayro

saphyrre18.10.2008 16:35

Nu se merita ...

La fel te sfatuiesc si eu pe tine. M-am saturat de toate tampeniile pe care le scrii in comentariile la fiecare articol de pe site-ul asta.

Ma ia o pauza.

Foarte bun si obiectiv articol. Pacat insa ca ciobanul nu are capacitatea intelectuala ca sa priceapa ce ai scris, asta in caz ca stie sa foloseasca internetul si sa citeasca articolul.

Le reseau pansant18.10.2008 16:42

Blood,

foarte buna analiza referitoare la jucatori cat si rolul pe care il are antrenorul in impunerea lor la/in echipa.

Ai observat corect unele aspecte tactice care ii lipsesc lui Lacatus, precum si faptul ca este deja traditie ca fiecare antrenor sa faca acelasi lucru, anume o jumatate de sezon sa incerce toti fotbalistii pe alte posturi decat cele de baza, lucru care duce la jocul infect pe care il/l-am practicat.

Oricum polivalenta si lipsa unei pregatiri unitare a echipei au contat enorm la generarea actualei situatii, pe scurt jucatorii nu se cunosc intre ei, sa gasesc greoi, nu isi stiu pozitiile din teren, echipa nu are format un mecanism de joc.

Ma bucura analizele tale, sunt convins ca ai o cultura fotbalistica vasta si ca nu esti tipul de suporter care se uita la meci ca la telenovela.

Mi-ar face placere sa te cunosc o data, cred ca am avea o discutie placuta despre fotbal "tehnico-tactic" vorbind. :D

O zi buna,

Mihai

blood_2_hot19.10.2008 18:04
Ma bucura analizele tale, sunt convins ca ai o cultura fotbalistica vasta si ca nu esti tipul de suporter care se uita la meci ca la telenovela.

Mi-ar face placere sa te cunosc o data, cred ca am avea o discutie placuta despre fotbal "tehnico-tactic" vorbind. :D

sigur, mi-ar place si mie sa vorbim

Protasov20.10.2008 08:09

Doar un singur lucru am de spus, am crezut ca este evident dar m-am inselat. Unde este Becali nimic nu e!

Nici conducere, nici antrenor, nici jucatori. Asta pt ca oricat de slab pregatiti si gresit alesi ar fi ei nici macar treaba de mantuiala nu sunt lasati sa faca. Nici macar finantator, pt ca acolo ar trebui sa fie un om. Ei bine, nu este.

Asa incat premiza articolului este gresita. Orice analiza de aici incolo nu isi are temeiul.