FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Steaua Lui Nicolae Dica

CatalinBerceni17.10.2008 21:45

Dica....poate cel mai important nume din ultimii 10 ani care a jucat la Steaua. De ce?

Simplu! Pentru ca Dica este unic pentru Steaua, asa cum au fost Hagi, Ilie Dumitrescu,Lacatus sau Tudorel Stoica, printre ei il putem incadra si pe Dica fara nici o teama, pentru ca merita un loc printre cei mai buni(multi n-o sa ma aprobe). De ce? Pentru ca numele lui a inspirat teama, pentru apararea cainilor inca din primul sezon , pana la apararea celor de la Lyon sau Dinamo Kiev,Real Madrid sau Arsenal, toti si-au exprimat teama fata de fostul nostru decar.

Multi or sa se intrebe daca are vreo logica sa fac acest topic, insa eu spun ca are pentru ca Steaua lui Dica castiga si cand juca prost, sub orice critica, cand ii huiduia jumatate din suporteri, cand ii numeam mercenari, Dica avea curajul sa ne inchida gura cu-n gol in vinclu portii , sau o lovitura de cap bine plasata in interiorul portii, mereu a stiut sa faca diferenta in teren in ciuda dezavantajului de a fi lent si mai putin tehnic in driblinguri. Dar a avut ceva anume care ne-a facut sa-l iubim, tehnica in executie, pase excelente si goluri spectaculoase.Cred ca nici un suporter nu poate uita bucuria lui de copil de 5 ani de la meciul cu Lens sau cel cu Dinamo Kiev, nimeni nu poate uita golul din Semi-finala cupei UEFA, niciunul din noi nu poate uita, lobul din partida de acum 2 sezoane in meciul cu maidanezii, nimeni nu poate uita sutul din prima in plasa fostei sale echipa (FC Arges) si mi-ar lua pana maine dimineata sa insiruiesc toate realizarile lui Nicolae Dica sub tricoul ROS-ALBASTRU,ce vreau sa spun este ca in aceste vremuri tulburi in care noi nu jucam nimic, iar George Ogararu da o palma serioasa galeriei prin faptul ca a desfacut Benner-ul de pe gardul de la Galati,ceva gen " Nu va este rusine sa prostestati impotriva echipei?".....si mi se pare corect, pentru ca Ogararu,Radoi si inca vreo 3 nu merita acel benner afisat.In aceste vremuri ma gandesc la cum arata Steaua lui Dicanio, cand dupa fiecare meci pierdut a iesit in fata si a spus ca ne cere iertare sau ca totul va fi bine etapa viitoare,ne-a adus pe stadion pe multi prin evolutiile sale, cum ne linistea inaintea Derby-urilor prin faptul ca o sa marcheze, calmul sau ne calma si pe noi, iar ceea ce parea sa fie un jucator "moale" in teren s-a transformat in o masina de goluri in anii petrecuti in Ghencea.Plecarea sa a fost umbrita de cearta cu o parte a galeriei care il contestau in ultima vreme iar asta i-a pus capac si semnatura pe contractul cu Catania. Pana atunci au venit multi jucatori care-i amenintau postul, el a iesit in presa si a spus ca nu-l sperie concurenta,si asa a fost, a ramas cel mai bun pana in momentul in care ne-a parasit, o despartire care a echivalat cu o prabusire a fortei ofensive a echipei FC Steaua Bucuresti, iar acum nici Dayro nici Toja ,nici Kapetanos sau Arthuro nu pot amortiza lipsa de idei la constructie si forta ofensiva a echipei noastre mult iubite.

Cu alte cuvinte? Nici unul din acesti jucatori nu poate stopa prabusirea "Gigantului" Steaua Bucuresti! De ce? Pentru ca nimeni nu poate sa traga de la 25 de m si sa fuga spre peluza N pentru ca a marcat, un lob de-al lui Dayro nu m-a facut sa uit de Dica ci sa-mi amintesc de el, pentru ca doar el a marcat un asemenea gol cu echipe importante, cand vad loviturile de cap ale lui Kapetanos si Arthuro , imi aduc aminte de golurile cu Dinamo,Rapid sau cele din UEFA, cand vad pasele lui Dayro si ale lui Toja tot de el imi amintesc pentru ca a dat 10.000 de pase decisive pentru noi, insa singura diferenta este ca Dica le facea de unul singur ....acum adunate aceste realizari le fac RAR 4 jucatori, care nu echivaleaza cu Dicanio, si nu vor echivala vreodata.

Cert este ca Steaua lui Nicolae Dica ne-a facut sa plangem de bucurie, sa iesim 20.000 de oameni in p-ta Universitatii si-n toata tara sute de mii, ne-a facut sa visam frumos dupa prima etapa de Champions League dupa 10 ani, ne-a bucurat inimile cu 2 primaveri europene, 2 calificari in grupele Champions League si o Semi-Finala de UEFA, Steaua lui Dica ne-a adus doua titluri,insa aceasta Stea s-a stins in aceasta vara pe 28.08.2008, iar in locul ei a ramas doar o gaura neagra, care am crezut ca o putem stapani, dar din pacate nu putem, Steaua este in declin pentru ca "regina" este departe a plecat a mai ramas decat "Capitanul"......Mirel Radoi...

weeezer17.10.2008 21:56

Sunt de acord cu tine in multe privinte. Dica este unul din jucatorii reprezentativi pentru noi, de la Revolutie incoace. Si mie mi-a parut rau de plecarea lui, la fel cum imi parea rau cand era injurat (la pachet cu Cristea, intr-o perioada) de jumatate din stadion. Posibil ca, asa cum ii place lui Dragomir sa spuna, "daca avea si viteza era la Real Madrid". Posibil. Pentru ca luciditate, inteligenta, sut, pasa... avea. Pacat ca nu se poate adapta in Italia si pacat ca ciobanul l-a facut cu ou si cu otet cand a plecat de-aici, uitand cat a carat echipa in spate acest jucator... in fine...

CatalinBerceni17.10.2008 22:05
Sunt de acord cu tine in multe privinte. Dica este unul din jucatorii reprezentativi pentru noi, de la Revolutie incoace. Si mie mi-a parut rau de plecarea lui, la fel cum imi parea rau cand era injurat (la pachet cu Cristea, intr-o perioada) de jumatate din stadion. Posibil ca, asa cum ii place lui Dragomir sa spuna, "daca avea si viteza era la Real Madrid". Posibil. Pentru ca luciditate, inteligenta, sut, pasa... avea. Pacat ca nu se poate adapta in Italia si pacat ca ciobanul l-a facut cu ou si cu otet cand a plecat de-aici, uitand cat a carat echipa in spate acest jucator... in fine...

Cred ca daca toti suporterii aprecia ce a facut el pentru noi, atunci poate nu accepta Catania, si astepta o echipa mai mare ca Steaua , pentru a se remarca mai mult, pacat ca Jiji nu l-a apreciat niciodata sau a facut asta insa a crezut ca poate schimba Steaua, prin a ajunge o echipa mai mobila si rapida.....insa pentru asta iti trebuiesc pasatori foarte buni....Dica era unul dintre ei, pentru asa ceva iti trebuiesc oameni de finalizare, Dica era unul din ei si pentru asta iti trebuia un Stelist adevarat , Dica era unul din singurii, iar singurul sau minus, viteza era compensat in meciuri de Champions League cu plasamentul excelent, insa pentru multi a contat un minus la 7 plusuri si acum avem 7 minusuri si aparare...

steaua_gloria17.10.2008 22:07

Pacat ca a ajuns un necnoscut. La catania joaca foarte slab. Ar vrea sa revina la Steaua, dar parca-l vad pe la CFR.

CatalinBerceni17.10.2008 22:10
Pacat ca a ajuns un necnoscut. La catania joaca foarte slab. Ar vrea sa revina la Steaua, dar parca-l vad pe la CFR.

Nu cred ca ar face asta , este un stelist adevarat, daca vroia asta, a avut posibilitatea in vara....insa nu a dorit. Este pacat pentru ca Dica era o parte din Steaua nu numai din lot, iar cand el a plecat a clacat si El si Steaua....

andrey_ptm_steaua17.10.2008 22:18

Dica te vom iubi mereu

dica10_1280.jpg

dica_Ronaldinho.jpg

c.ronaldo1718.10.2008 04:39

Doar cu un lucru nu sunt de-acord cu tine: "Steaua lui Dica castiga si cand juca prost". Eu imi aduc aminte ca Steaua pe vremea lui Dica pierdea si ea foarte multe meciuri. Si imi mai aduc aminte ca Steaua in perioada lui Dica se intampla destul de rar sa castige in deplasare.

Oricum, prin evolutiile lui Dica in meciurile din Europa si cu cainii, merita tot respectul nostru!

CatalinBerceni18.10.2008 18:41
Doar cu un lucru nu sunt de-acord cu tine: "Steaua lui Dica castiga si cand juca prost". Eu imi aduc aminte ca Steaua pe vremea lui Dica pierdea si ea foarte multe meciuri. Si imi mai aduc aminte ca Steaua in perioada lui Dica se intampla destul de rar sa castige in deplasare.

Oricum, prin evolutiile lui Dica in meciurile din Europa si cu cainii, merita tot respectul nostru!

Pe vremea lui Hagi am castigat 70% din meciurile in care am jucat prost...acum......cred ca procentajul este pe undeva pe la 15%

c.ronaldo1718.10.2008 19:22

Vorbesti despre era Hagi antrenor sau Hagi jucator? Daca e vorba de antrenor, cred ca a stat prea putin la Steaua pentru a isi demonstra calitatile.

CatalinBerceni19.10.2008 17:53
Vorbesti despre era Hagi antrenor sau Hagi jucator? Daca e vorba de antrenor, cred ca a stat prea putin la Steaua pentru a isi demonstra calitatile.

Steaua are nevoie de oameni care sa confirme din prima secunda in care calca in Ghencea.....m-am saturat de oameni care bin si spun "ala nu este pregatit fizic,ala a venit tarziu...etc".

Hagi a avut peste 10 etape sa confirme, si nu a facut nimic notabil in afara de calificarea chinuita in fata unei echipe cu doua clase sub noi, dar oricum nu vrea sa dau in Hagi pentru ca este un om de respectat, insa de la venirea lui Dica pana acum, nici un alt jucator nu s-a impus in atacul Stelei cum s-a impus el, iar pe Hagi l-a salvat vreo 3-4 meciuri pe putin..cu golurile sale.

luv`dica ing3lash25.12.2008 20:17

pff...dicanio ne`a aratat ca are inca sufletul la Steaua (eu nu cred ca transferul lui la CFR a picat doar din cauza neintelegerii intre cele doua cluburi) si ar fi cel mai frumos cadou pt echipa si pt suporterii si pt tot ceea ce reprezinta Steaua dak el s`ar intoarce acum in iarna......dar cat timp e ciobanu..oricum ceea ce am putea face noi suporterii ar fi ca la meciuri sa ii scandam numele si sa aratam ca il vrem inapoi......

oanna_r3d_and_blu3_4ever29.12.2008 21:56

eu il vreau pe Dica inapoi lu Steaua :( a ajutat mult echipa..

DelPiero1029.12.2008 22:24

Cum adica Steaua lui Dica?A cumparat-o el?Are el averea asta?:P