FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Au fost achitate datoriile catre jucatori.

Virgil25.07.2005 07:39

Facut cu ou si cu otet de presa,dupa ce s-a aflat ca nu si-a platit jucatorii pentru castigarea titlului,GB a realizat probabil ca risca sa-si piarda cei mai importanti oameni din echipa.Asa ca vineri seara,prin cateva telefoane scurte a dat adunarea la vila sa din Pipera.

Dupa ce le-a explicat jucatorilor in cateva zeci de minute cum stau lucrurile cu potenta sa financiara,B le-a inmanat acestora banii cuveniti,obtinand din partea fiecaruia cate un "multumesc frumos nea G".

GB a recunoscut ca a vandut recent un teren,ceea ce poate insemna ca de la aceasta afacere au venit banii.

Gandul unei revolte incoltit in mintea unora dintre jucatori a fost uitat.

Exista insa unele zvonuri ca o parte dintre ei sunt nemultumiti de valoarea primelor de obiectiv incasate.

Sursa:7 Plus/25.07.2005

sorin_77725.07.2005 10:34

:arrow:

bun si asa...

dar daca e posibil ca unii sa se implice altfel in acest an pentru ca nu au fost rasplatiti cum trebuie. iar neintelegeri? iar scandaluri?

Alin_H25.07.2005 14:41

Daca e adevarat, foarte bine ca jucatorii si-au primit banii si acum sunt cu capul numai la fotbal. Sincer, incepusem sa-mi fac griji ca unii fotbalisti s-ar putea sa plece si ma gandeam ca ne asteapta un sezon cenusiu.

Daruire maxima cu Shelbourne si Dinamo si toate transferurile ratate vor fi date uitarii. Avem un lot bun si serios cu care se poate face performanta.

Apropo, stie cineva daca e adevarat ca M. Stoica ar fi blocat trsnferul Lui Alin Stoica? Ar fi fost binevenita aducerea lui Stoica. Are experienta in Liga Campionilor si ar fi adus un plus de inventivitate la mijlocul terenului sa nu trebuiasca sa stam intr-un jucator care scuipa suporterii.

Virgil26.07.2005 02:24
Apropo, stie cineva daca e adevarat ca M. Stoica ar fi blocat trsnferul Lui Alin Stoica?

Din ce am citit in pagina sportiva a ziarului 7 Plus,reiese clar ca MM s-a opus aducerii lui Alin la Steaua,motivand ca umbla prin baruri.Tot el s-a opus aducerii lui Claudiu Raducanu si a lui Bugri.

Se face vorbire ca tot MM nu a nu a fost de acord cu prelungirea contractelor lui Dorinel si Martin,motivand ca sunt in relatii bune cu selectionerul Victor Piturca,un "bun amic de-al lui".

sorin_77726.07.2005 05:21

mai baieti, dar MM a venit de la Galati sa faca pe impresarul in Bucuresti? Nu mai are nici el mult. Unde se duce ciobanu se duce si cainele.... :lol:

onlySteaua26.07.2005 06:30

greu de spus,dar eu cred ca daca ciobanul ar fi vrut sa-i aduca iar fi adus.se poate totusi ca MM sa aiba o influenta mult mai mare decat se crede,cine stie?

oricum,din declaratia de ieri a oierului se poate vedea clar ca nici el nu-l mai prea are la suflet pe munti.

si acuma sincer vorbind,daca unii umbla prin baruri(apropo,parca si de Cristea se zvonea lucrul asta),altii sunt oamenii lui piti,altii sunt straini,altii sunt prea mici,etc,atunci ce jucatori ar mai trebui sa ramana la Steaua?

Kobiy26.07.2005 07:18

Era si timpul sa-si ia bani ca jucau cu burtile goale in Irlanda :twisted: :lol:

Bodanel26.07.2005 07:26

Bine ca si-au primit banii. Oricum cu mare intarziere insa sa speram ca lucrul acesta nu o sa se mai repete ca s-ar putea sa avem probleme serioase.

victor26.07.2005 09:00

cateva pareri personale:

(1) nu cred ca baietii nostri sunt chiar asa de plans. contractele si primele la Steaua sunt supra-dimensionate fata de nivelul campionatului si valoarea unor jucatori. dar asta e un alt subiect. la Steaua, spre deosebire de alte echipe, ratele de contract se platesc in avans cu 6 luni, asa ca eventuale intarzieri ocazionale (care apar peste tot in lume) nu ar trebui sa aibe un efect asupra moralului. mai mult pentru. cine a fost la reunirea echipei si la primele antrenamente, jucatorii erau extrem de veseli si nu pareaua apasati de o anume lipsa.

(2) in general pare a fi o strategie comuna jucatori - conducere de a nu mai anunta primele si momentul platilor si in plus a "scurge" informatii la presa despre saracia de la club. asta probabil ca sa mai linisteasca controalele non-stop. dupa cate stiu jucatorii au fost chemati la club doua zile dupa meciul cu Timisoara si au plecat extrem de veseli.

(3) ar trebui sa privim cu reticenta informatiile care "curg" pe media, cu singurul scop de a intoxica suporterii. au devenit chiar penibile informatiile zilnice care anunta azi falimentul lui Gigi, maine arestarea iminenta a investitorului(din "surse confidentiale, dar de mare incredere"), poimaine revolta jucatorilor care nu-si primesc banii, raspoimaine dizolvarea echipei, apoi arestarea jucatorilor evazionisti, si din nou de la cap retinerea lui Gigi, ...... . toata vara numai aberatii de genul acesta?!

(4) Alin Stoica e un jucator care asemeni lui plesan nu iubeste fotbalul. sa ti se ofere sansa sa joci intr-o cupa europeana cu echipe grele si sa nu vrei sa-ti relansezi cariera, preferand sa ceri sume uriase, neconforme cu jocul prestat pe moment, inseamna ca esti in afara fenomenului si nu iti place jocul, competitia. Alin a fost rejectat intai de anderlecht, apoi de bruges, apoi la sienna a stat 3 luni si i s-a desfacut contractul pentru. dezinteres in pregatire, fara sa apuce a juca nici un minut. la national a parut un pasager in tranzit, mai mult plimbandu-se pe teren si jucand numai faza de atac. cum el nu e Ronaldo sau Ronaldinho e greu sa gaseasca pe cineva in Rom sa-i plateasca EUR 200,000 / an (si dreptul de a pleca in orice moment daca primeste o oferta convenabila), asa cum ne-a cerut noua. una peste alta Alin Stoica nu parea mijlocasul care sa aduca forta si viteza ce inca ne lipsesc.

(5) cu tot respectul pentru. Dorinel, era greu sa dezvolti totusi jocul cand pe axul central ai un jucator de 37 - 38 ani. sigur la CFR toata lumea e acum in efervescenta prin venirea lui si jucatorii incearca sa-si depaseasca conditia, dar pe termen mediu si lung jucatorul Dorinel nu mai prezinta garantii pentru. un joc modern care presupune viteza si forta. in plus la un contract de EUR 150,000 / an (+ primele) era destul de costisitor pentru. cineva care nu ar fi acceptat sa inceapa tot mai multe meciuri ca rezerva. si nici nu platesti cu o caruta de bani un jucator ca sa-l folosesti cu intermitenta. desi dureroasa, decizia de despartire are justificare. fara justificare insa este neachizitia unui alt mijlocas de centru, care sa aduca un plus de forta si viteza pe axul central.

(7) probabila plecare a lui Radoi va ridica insa probleme mult mai mari decat cea a lui Dorinel. si atunci toti cei care l-au criticat pe fin vor vedea cat insemna el in angrenajul echipei.

onlySteaua26.07.2005 10:40

acuma ce sa spun?fiecare cu parerea lui.eu unul l-as mai fi vrut pe munti cel putin inca un an la noi.prin maturitatea si prin daruinta sa a avut un aport decisiv la castigarea campionatului si la parcursul bun din UEFA.de aceea cred,mai ales la cum joaca si acuma,ca ne-ar fi fost de un real folos.

de Radoi nu are rost sa mai zic ca este un fundas foarte bun.poate mai bun decat Chivu(si nu glumesc).dar daca privim un pic in urma,in retur,noua ne-a lipsit un atacant(salutari neaga) bun si mai putin un fundas.

sa nu intelegeti acuma ca as vrea sa plece Mirel.nici vorba.eu vroiam doar sa subliniez ce cred eu ca ii lipseste Stelei in momentul de fata.

daca prin venirea lui Iacob s-ar parea ca s-a rezolvat cat de cat problema atacului,lipsa unui mijlocas valoros,cum ai spus si tu Victor,pare a fi principala problema.

ps:scuze daca am fost putin offtopic!

BlackWoolfy26.07.2005 14:11

Parerea mea ca nu au primit nimic asa cred eu totul se bazeaza pe intrarea in Liga :evil:

Gigi, pleaca dracu din Ghencea!!! :evil: :evil: :evil:

iancu dragosh26.07.2005 14:37

Problema din punct de vedere financiar nu este inca atat de grava. Informatiile din presa sunt in mod sigur exagerate.Ex:"exista jucatori care nu au ce pune pe masa". Problema este una de atitudine. Daca Gigi incearca sa discute cu jucatorii totul este ok, chiar daca se intarzie cu plata primelor sau a contractelor; insa, daca ii trateaza asa cum isi trateaza de obicei angajatii( "daca nu-ti convine pleci") atunci sigur ca vor fi jucatori care vor alege sa plece.

victor27.07.2005 10:15

credeam ca toata lumea s-a lamurit si cu datoriile si cu falimentul iminent?! asa cum vad ca multi suporteri urmarind presa s-au inflamat si ingrijorat, acum de ce nu mai citesc "atent" aceeasi presa ?

subiectul s-a dovedit un nou fasss, o incercare jalnica de a tensiona atmosfera inainte e debutul din Irlanda! sursele bine informate s-au volatilizat, jucatorii care sunau prin redactii sa se planga vad ca acum n-au nici o problema in interviuri, iar ziarele si televiziunea mai fac doar asa referiri de fundal, fara sa mai metioneze ca dadeau ca sigure dezertari din lot si destramarea Stelei.

dar nici o problema! si maine e o noua zi, asa ca in curand "serialul" continua: investitor arestat, salarii neplatite, faliment..... .

doar ca un singur argument: daca situatia financiara ar fi fost precara, mai platea Gigi cantonament de trei saptamani in Austria ? cand nu ai buget, nu te apuci sa arunci cu bani pe hoteluri scumpe, pe inchiriat terenuri, masini, diurne, transport internationa, 30 de oameni in dispozitiv, medicatie si alimentatie, etc.. daca ai deficit stai acasa, te pregatesti eventual la Forban si apoi numai la stadion, in Bucuresti, ca asa e mai ieftin!?

sorin_77727.07.2005 10:37

Victor, ca sa deplaezi 30 de jucatori in Austria si sa le asiguri o cazare, masa, terenuri de antrenament, diurne, nu este mai mult de 60.000 euro... si astea nu sunt cheltuieli care sa nu si le permita GG. El nu are bani pentru a cumpara un jucator valoros de 1.500.000 euro si sa ii asigure si un salariu de 250.000 euro pe an.

Cu toate astea nu se poate vorbi in nici un caz de faliment asa cum spui si tu. Strategia lui GG este pe termen scurt. Intra in grupe cumpara, nu intra - ramane asa sau chiar vinde jucatori.

Cat priveste datoriile - ele sunt achitate dupa parerea mea dar nu se vrea tam-tam datorita fiscului.

victor27.07.2005 12:45

cantonamentul in Austria a sarit sigur de EUR 130,000 si cel mai probabli se invarte in jurul cifrei de EUR 160,000 - 180,000. asta asa ca sa avem o imagine clara (numai diurnele jucatorilor, deci nu ale oficialilor, inteleg ca sunt EUR 50 / zi, iar cazarea fara cel putin EUR 100 / om / zi nu "trece") a costurilor aferente unei echipe serioase de fotbal.

si tot ca ex. de referinta: deplasarea in Irlanda numai a echipei cu oficialii aferenti (deci fara cazarea de invitati, nepoti, rude, etc.) "costa" EUR 90,000 (si sunt numai 2 zile).

parerea mea ca numai pregatirea directa a noului sezon (deci fara transferuri, prime, contracte, etc), inclusiv cu meciul de la Dublin, s-au platit in jur de EUR 250,000. judecati daca e mult sau putin ?! eu zic ca atunci cand ai ajuns la fundul sacului e foarte mult si de aceea nu cred ca Gigi are probleme de acest fel acum!

vorbim de transferuri de EUR 1,5 mln. de salarii de EUR 250,000, de parca Gigi ar avea acces direct la trezorerie?! chiar sunt mirat cu cata usurinta vehiculam sume uriase, ii cerem lui Gigi sa se caute in buzunare imediat, si apoi ii tragem un perdaf ca n-are el fata de Steaua si ca e un caraghios care ar trebui sa fie multumit ca-i facem noi o astfel de favoare, etc.. in clipa de fata, la situatia din Romania, ce face Gigi pe banii lui la Steaua este aur pentru. noi! de aceea si cred ca unele excese ar merita sa fie "uitate"!

Steaua mai are acum o problema. spre deosebire de Dinamo, rapid sau Poli noi nu putem face transferuri "la negru", fara transferuri bancare si cu jucatori declarati subit de patronii lor "liberi de contract". cand controalele se tin lant si bodu cel pletos ameninta cu catusele iar jucatorii sunt invitati la delatiune, Gigi nu prea vrea sa se riste. astfel, orice transfer devin "scump" pentru. noi, caci trebuie facut prin operatiuni contractuale la vedere. adica ceea ce costa oficial 1,5 mil, se va DUBLA, caci vorbim de contracte inregistrate, de operatiuni de cont, de inscrieri oficiale in balantele societatilor ce primesc banii, de taxe platite de vanzator pe intreaga suma, etc.

totusi presiunea autoritatilor fiscale e principala cauza care ne-a limitat anul acesta transferurile. Gigi nu a dorit sa-si dubleze dintr-o data cheltuielile sau sa accepte riscuri prin plati ilegale catre diferiti conducatori, mai ales ca acum trebuie sa gaseasca tot felul de aranjamente pentru. plata primelor si a contractelor. am mai spus: nu e problema ca Steaua e saptamanal controlata, problema este ca nu toate cluburile beneficiaza de un astfel de tratament. daca nu esti judecat prin comparatie, ei smechereste sa fi dat ca ex. negativ.

nu mai vorbesc ca venirea lui giovanni la Dinamo ne-a inchis multe usi, pentru. ca majoritatea jucatorilor de valoare sunt sub contract cu el. si astfel cand apare Steaua, hop preturile se dubleaza. adica pentru. emil Dica rapid plateste 250,000 (si aceia printr-un aranjament cel putin discutabil de sponsorizare si imprumut anual), iar Prepelita, care e un jucator teoretic in aceeasi "gama", sare direct la 700,000.

o intrebare poate fi si daca jucatorii din tara merita un astfel de efort financiar?! inteleg ca dorinta lui Protasov a fost aducerea lui georgevici, care era la sfarsit de contract cu Oly, dar el a cerut salariu la Steaua EUR 1,5 mil., acceptand pana la urma propunerea finala a lui Oly de EUR 1 mil. cred ca e clar ca jucatorii europeni de valoare sunt reticenti sa vina in Rom si cer sume foarte mari, peste castigurile lor normale din tarile de referinta. in plus, ei vor ca toate veniturile sa fie nete si contractele inregistrate la fisc, deci costurile ar fi sensibil mai mari pentru. angajator.

Protasov are un salariu de EUR 275,000, declarat oficial. deci Gigi a dus mana la buzunar si inca cu mult peste ce se plateste altor antrenori in tara. pentru. jucatori insa apare o problema. aduci un jucator cu nume si-i dai EUR 250,000 / an si-l pui sa joace alaturi de ceilalti. automat toti jucatorii de valoare din lot vor incepe sa discute si sa ceara mariri corespunzatoare. ca asa e peste tot in orice companie: cand exista diferente salariale prea mari, intre persoane ce lucreaza impreuna se ajunge la scandal si proteste. chiar si cluburile mari, pastreaza un echilibru intre salariile super-vedetelor si cele ale jucatorilor "normali".